مطالعات دانشمندان یونانی با حمایت مالی آژانس فضایی اروپا، پیشتر نشان داده بود سرخکردن سیبزمینی تحت نیروهایی با سه برابر نیروی گرانش معمول زمین ممکن است، با این حال آنها به تازگی اعلام کردهاند، سیبزمینی که در ایستگاه بینالمللی فضایی سرخ میشود، بیش از اندازه نرم و خیس خواهد بود.
تودوریس کاراپانتسیوس، آزمایشاتش را با استفاده از یک سانتریفیوژ عظیم انجام داد.
وی از این سانتریفیوژ برای سرخ کردن سیبزمینی تحت شرایط ابرگرانش استفاده کرد؛ شرایطی که گرانش در آن، بیش از گرانش معمول زمین است.
در آزمایشات انجامشده توسط این دانشمند، سیبزمینیها تحت نیروهای سه برابر نیروی گرانش زمین، پوسته کاملا ترد و ایدهآلی را در نصف زمان معمول به خود گرفتند.
این استاد دانشگاه ارسطوی شهر تسالونیکی مدعی شد، همین اثر را میتوان با خلق یک سرخکن صنعتی ایجاد کرد که در هر ثانیه یک بار میچرخد، یا از یک سرخکن خانگی استفاده کرد که دو بار در ثانیه میچرخد.
پروفسور کاراپانتسیوس بر این باور است که میتوان به جای سرخکردن سیبزمینیها، آنها را پخت، اما برخی دیگر از دانشمندان معتقدند انجام این عمل در ایستگاه بینالمللی فضایی دردسرساز خواهد بود، زیرا انتقال گرما بخش اساسی فرآیند سرخکردن و پختن است.
شیوهای که در آن مایعاتی مانند آب و روغن به گردش در میآیند، بر سرعت گرمشدن غذا اثر میگذارد.
بر روی زمین، مایع داغ در قاعده یک ماهیتابه بلند میشود، زیرا به اندازه مایع خنکتر احاطهکنندهاش متراکم نیست.
این انتقال گرما در گرانش صفر و در ایستگاه بینالمللی رخ نخواهد داد و این امر موجب میشود سیبزمینیهای سرخشده، خیس باقی بمانند.
ایسنا