0

جدول رویدادها و وقایع نجومی

 
salma57
salma57
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 35499
محل سکونت : گیلان

جدول رویدادها و وقایع نجومی

بسمه تعالی
جدول رویدادهای نجومی
 
رویداد ها و وقایع نجومی
 
ما قصد داریم رویدادهای نجومی که با چشم غیر مسلح در آسمان قابل رویت است را با توضیحات لازمه برایتان به نمایش بگذاریم. 

 

در زندگی بکوشلباس صبر بر تن بپوشبا دانایان بجوشعزت نفس را به هیچ قیمتی مفروش

شنبه 14 دی 1392  1:57 PM
تشکرات از این پست
amirhossein1392 AliFanoodi ravabet_rasekhoon khodaeem1 zahra7720 borkhar rasekhoon_m zahra1378 mohsenshabani mohsen_alavi
salma57
salma57
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 35499
محل سکونت : گیلان

پاسخ به:جدول رویدادها و وقایع نجومی

 

رویداد نجومی

ساعت

روز/تاریخ

مقابله سیاره مشتری(مقابله:مقابله دو سیاره زمانی روی می‌دهد که هر دو سیاره در یک طرف خورشید به گونه‌ای قرار داشته باشند که مراکز جرم دو سیاره و خورشید روی یک خط قرار گیرد. در چنین حالتی سیاره خارجی از دید ناظر زمینی (سیاره داخلی) شب هنگام طلوع کرده و به شکل قرص کاملی دیده می‌شود)

درخشندگی این سیاره در لحظه مقابله 7/2- است که باچشم غیر مسلح به صورت یک شی نورانی در آسمان خود نمایی می کند.

 

 

 

00:30

 

 

دوشنبه

16-10-92

مقارنه ماه و اورانوس(مقارنه: قرار گرفتن دو جسم سماوی نسبت به زمین به گونه‌ای که به نظر می‌رسد در آسمان کنار هم باشند را مُقارنه یا همدمی می‌گویند)این دو جرم با فاصله 8/2 درجه از یکدیگر در صورت فلکی حوت قرار گرفته اند که درخشندگی سیاه اورانوس در لحظه مقارنه 8/5+ خواهد بود.

پس از غروب خورشید

 

سه شنبه

17-10-92

تربیع اول ماه رخ میدهد تربیع: ماه در چرخش مدار خود به دور زمین حالت های مختلفی از خود را به ناظر زمینی نمایان می کند و وقتی ماه تازه جوان در وضعیتی قرار می گیرد که نیمی از قرص آن روشن می شود به آن تربیع اول می گویند.

 

7:10

 

چهارشنبه

18-10-92

 

 

منبع این جدول وبسایت باشگاه خبرنگاران جوان به نشانی www.yjc.ir می باشد.

در زندگی بکوشلباس صبر بر تن بپوشبا دانایان بجوشعزت نفس را به هیچ قیمتی مفروش

دوشنبه 16 دی 1392  12:05 PM
تشکرات از این پست
amirhossein1392 AliFanoodi ravabet_rasekhoon khodaeem1 zahra7720 borkhar rasekhoon_m zahra1378
salma57
salma57
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 35499
محل سکونت : گیلان

پاسخ به:رویدادهای نجومی هفته پایانی دیماه92

آسمان این هفته را در شرایطی بررسی می کنیم که باز هم با اخبار ویژه ای نیز این هفته مواجه نیستیم.

رویداد نجومی

ساعت

     روز/تاریخ

مهر تابان ساعت  17:09  امروز  در افق غرب جنوب غرب فرو می رود  و هر چند از هفته گذشته فرصت رصد سیاره زیبای  ناهید از دست رفته است؛ در این روزها نیز با توجه به اینکه در مجاورت نور خورشید است امکان رصد آن وجود ندارد، اما غزال تیز پای منظومه خورشیدی مان یعنی سیاره تیر در افق شامگاهی رخ نمایانده است و طی روزهای آینده شرایط بهتری برای رصد پیدا   می کند و این در شرایطی است که ناهید ملکه آسمان شب ساعت 03:54 عصر امروز در وضعیت مقارنه داخلی قرار گرفته است و بین زمین و خورشید قرار دارد اما با مهر تابان دقیقا در یک خط نبوده  تا خاطره گذر جذاب سال 1391 آن از مقابل خورشید تکرار شود و متاسفانه شاید به جرات بتوان گفت نسل امروز نمی توانند شاهد گذر مجددی از این جرم زیبا باشند چرا که رخداد بعدی گذر ناهید بیش از یک قرن دیگر تکرار خواهد شد. سیاره ناهید از هفته های آتی در آسمان صبحگاهی جلوه گر شده و مجددا به عنوان ملکه آسمان و زمین حکمرانی خواهدکرد.

سیاره نپتون در سطل آب(دلو) افتاده است وبرای رصد نیاز به تلسکوپ کوچک آماتوری دارد.

سیاره سبز آبی اورانوس با همان خواهر خوانده نپتون در کنار ماهی ها(حوت) جا خوش کرده است و هر چند در قدر مشاهده با چشم غیر مسلح قراردارد اما بازهم برای رصد آن به یک تلسکوپ آماتوری نیازمندید.

کوژ ماه افزاینده به تعبیری مشغول گاو بازی است و در برج فلکی ثور قرار دارد. در این شب ماه را پایین تر از خوشه زیبای پروین می توانید مشاهده کنید.

برجیس غول پیکر هنگام شامگاه از افق شرق شمال شرق همراه با دو قلو های کاستور و پولوکس طلوع نموده و با چشم غیر مسلح بسیار درخشان دیده می شود و این شبها پر نورترین جرم اسمانی بعد از ماه تابان است و برای مشاهده نوارهای گازی رنگین روی سطح این سیاره و قمرهای آن نیاز به یک تلسکوپ دارید.

بهرام خون ریز در برج فلکی خوشه است وحضرت مولانان می فرماید:

حرفه مریخ اگر خون ریزی است            او  زبون شارق تبریزی است

کیوان حلقه بر گردن در برج ترازو است و برای مشاهده سیستم حلقه ها و برخی قمرهای آن نیاز به یک تلسکوپ قدرتمند دارید.

 

 

 

17:09

 

 

شنبه 21 دیماه 92

مهر تابان از افق شرق جنوب شرق طلوع می کند و به یک شب طولانی و سرد زمستانی پایان می دهد. طی روزهای اخیر به مرور طلوع خورشید عقب و عقب تر خواهد رفت و از طول شب به مرور کاسته می شود.

07:14

یکشنبه 22 دیماه 92

 

بعد از نیمه شب این شب و در حقیقت در بامداد چهارشنبه حدود ساعت 4 صبح شرایط مناسبی برای رصد خوشه باز ستاره ای  47 M در صورت فلکی اسب شاخدار برایتان فراهم می گردد. هر چند این جرم در قدر 4.5 است اما باتوجه به نور شهرها نیاز به یک تلسکوپ کوچک آماتوری برای رصد آن دارید.

 

7:10

 

سه شنبه 24 دیماه 92

 در این شب کمترین فاصله مه و مشتری را با جدایی حدود 5 درجه را شاهد خواهید بود.

 

چهارشنبه 25 دیماه 92

ساعت 08:23 صبح این روز ماه به وضعیت بدر می رسد.

هر چند شب گذشته شاید به ظاهر ماه را کامل دیده باشید اما از لحاظ علمی، ماه در ساعت ذکر شده کامل خواهد شد. بر اساس نامگذاری قبایل بومی امریکا هر ماه بدر نامی به خود اختصاص می دهد و ماه بدر دیماه به گرگ مشهور است. دلیل این نامگذاری می تواند این باشد که گرگهای گرسنه در این موقع از سال از پناهگاه خود خارج و زیر نور ماه کامل به شکار می پردازند. همچنین عنوان ماه کهنه به عنوان اولین ماه بدر بعد از سالروز  ولادت حضرت عیسی مسیح(ع)  به این ماه کامل اطلاق می شود.

 

* پنج شنبه 26 دیماه 92

 بیان این  رویدادها را بصورت زنده، هر هفته شنبه ها و در برخی هفته ها دوشنبه ها در برنامهعلمی روزنه از رادیو سراسری ایران بر روی موج ای ام ردیف 900 مگاهرتز،  می توانید بشنوید.

منبع: انجمن نجوم آماتوری ایران به آدرس http://iaas.ir

در زندگی بکوشلباس صبر بر تن بپوشبا دانایان بجوشعزت نفس را به هیچ قیمتی مفروش

دوشنبه 23 دی 1392  8:23 AM
تشکرات از این پست
amirhossein1392 AliFanoodi khodaeem1 zahra7720 borkhar rasekhoon_m zahra1378 ravabet_rasekhoon
salma57
salma57
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 35499
محل سکونت : گیلان

پاسخ به:جدول رویدادها و وقایع نجومی

 

رویداد نجومی

ساعت

     روز/تاریخ

مهر تابان ساعت  17:17  این روز در افق جنوب غرب فرو رفت.

17:17

شنبه 28  دیماه  92

خورشید ساعت 17:18 در شامگاه این روز غروب می کند.

سیاره تیر اینك شامگاهی شده است و در رصدگاه‌های دور از غبار افق و خارج از شهرهای بزرگ می توان شرایط بهتری را برای رصد غزال تیز پای منظومه خورشیدی متوقع بود و تا كمتر از یك ساعت بعد از غروب خورشید، فرصت مشاهده این جرم زیبا را در افق غربی خواهید داشت.

سیاره نپتون كماكان در برج فلكی سطل آب(دلو) جا خوش كرده است و برای رصد نیاز به یك تلسکوپ دارد.

سیاره سبز آبی اورانوس خواهرخوانده نپتون نیز هنوز در صورت فلكی ماهی‌ها (حوت) قرار داشته و هر چند در قدر مشاهده با چشم غیر مسلح قراردارد اما باز هم برای رصد آن به یک تلسکوپ آماتوری نیازمندید.

ماه در وضعیت کوژ ماه كاهنده، طی شب قبل و امشب در برج فلکی شیر (اسد) که یادآور لوگو انجمن نجوم آماتوری ایران می باشد، قرار دارد. كم كم بعد از وضعیت بدر شرایط برای رصد دهانه‌ها و كلا عوارض سطحی ماه بهتر فراهم می شود.

خلاف اعتقاد عمومی كه بهترین شرایط مشاهده ماه را در شب‌های ماه كامل می دانند، باید گفت كه ماه در دیگر اهله خود (بجز بدر) شرایط بهتری برای رصد  و مطالعه كاربردی دارد؛ چرا كه خورشید وقتی با زاویه به آن بتابد، پستی و بلندی های ماه از خود سایه خواهند داشت.

برجیس غول پیکر كه قبل از غروب خورشید از افق شرق شمال شرق همراه با برج فلكی دو پیكر طلوع نموده است، با چشم غیر مسلح بسیار درخشان دیده می شود و بصورت یك جرم ستاره مانند با چشم غیر مسلح دیده می شود.

بهرام سرخ رو در برج فلکی خوشه است  و به سان ستاره قرمز رنگی با چشم دیده می شود.

کیوان حلقه بر گردن در برج ترازو است  و به رنگ زرد در منطقه البروج قرار دارد.

منطقه البروج نوار فرضی با پهنای 18 درجه(9 درجه از هر طرف دایره البروج) است كه مهر درخشان و ماه تابان به همراه سیارات را باید در این منطقه جستجو كرد. Zodiac نام لاتین این موقعیت خاص از آسمان است كه به معنای مكان حیوانات بوده و علت این نامگذاری آن است كه صور منطقه البروج عموماً نام‌های حیوانی دارند.

ناهید هم از آسمان شامگاهی به صبحگاهی خزیده است و بهتر است در هفته های آتی متوقع رصد مناسب این ملكه بلا منازع آسمان باشیم.

07:12

 

یکشنبه 29  دیماه 92

 

مهر تابان از افق جنوب شرقی سر بر می آورد  و به یک شب سرد زمستانی دیگر پایان می دهد..

07:12

دوشنبه 30 دیماه 92

 ساعت 08:50 صبح این روز ماه به وضعیت تربیع آخر می رسد..

 

*جمعه 4 بهمن ماه 92

 

منبع: انجمن نجوم آماتوری ایران به آدرس http://iaas.ir

در زندگی بکوشلباس صبر بر تن بپوشبا دانایان بجوشعزت نفس را به هیچ قیمتی مفروش

دوشنبه 30 دی 1392  6:39 PM
تشکرات از این پست
amirhossein1392
salma57
salma57
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 35499
محل سکونت : گیلان

پاسخ به:جدول رویدادها و وقایع نجومی

آسمان این هفته را در شرایطی بررسی می کنیم که سه خبر مهم از آسمان رخدادهای ستاره شناسی را در هفته گذشته شنیدیم.
 
اول کشف آب در سیارک سرس!  بود که بزرگترین جرم کمربند سیارکی و کوچکترین کوتوله سیاره ای با قطر 934 کیلومتر است.  منشا این آب می تواند فوران های یخی در سطح این جرم باشد و خبر  دوم زمینی اما مربوط به یکی دیگر از مردان آسمانی است و آن هم درگذشت جان دابسون که ابداع استقرار های دابسونی تلسکوپها به این مرد بزرگ تعلق دارد. او در سال 1915 میلادی متولد و پس از 99 سال زندگی پر تلاش و علمی، در ابتدای سال جاری میلادی به آسمانها پیوست. به روح این مرد بزرگ درود می فرستیم.
 
سومين خبر موضوع داغ كشف ابرنواختر 2014جي در جرم مسيه M82 در صورت فلكي خرس بزرگ است كه هم اكنون در قدر 11 با يك تلسكوپ آماتوري قابل مشاهده است. اين جرم در فاصله 11 تا 12 ميليون سال نوري از زمين قراردارد. اطلاعات تكميلي را در مورد اين اخبار در همين وبگاه دنبال نماييد.
 
ابرنواختر نوظهور در M82
همچنين در روز گذشته، سازمان فضايي ايالات متحده امريكا، ناسا 10 سالگي فضاپيماي فرصت، مريخ نوردي كه قرار بود تنها 90 روز در سياره سرخ به جستجو بپردازد! جشن گرفت
 

 

رویداد نجومی

ساعت

     روز/تاریخ

مهر تابان ساعت 17:24 این روز در در افق جنوب غرب محل سکونت تان رخ می پوشاند و شما بهتر است فرصت رصد آسمان را درشبهای طولانی زمستان غنیمت بشمارید.

شامگاه امشب مقارنه بسیار زیبای سیاره حلقه بر گردن کیوان و ماه تابان در ساعت 17:18 رخ خواهد داد این دو جرم در این شرایط، 33 دقیقه کمان! با هم جدایی خواهند داشت اما متاسفانه در کشورمان این اجرام طلوع نکرده اند و در ساعت 2 بامداد یکشنبه 6 بهمن باید منتظر باشید تا با طلوع کیوان، این همنشینی را اما با فاصله ای بسیار بیشتر یعنی 5 درجه با چشم غیر مسلح شاهد باشید. ملاقات این اجرام در برج فلکی ترازو(میزان) خواهد بود. قدر ماه 11.6- و قدر کیوان 1.1 در زمان مقارنه خواهد بود.

برای رصد  غزال تیز پای منظومه خورشیدی تا ساعت 18:39 یعنی یک ساعت و 15 دقیقه بعد از غروب مهر تابان فرصت دارید تا آنرا در برج فلكي بزماهي(جدي) با چشم غير مسلح مشاهده نماييد. قدر این جرم حدود صفر می باشد. فضاپيماي مارينر 10 در سالهاي1974و  1975 ميلادي (53-54 خورشيدي) به ملاقات اين جرم رفت و در سالهاي 2008 و 2009 ميلادي(86-87) فضاپيماي مسنجر از اين جرم زيبا تصاوير دقيقي ارسال نمود. در سال جاري ميلادي نيز فضاپيماي اروپايي- ژاپني بپي كلمبو به سمت اين جرم اعزام خواهد شد.

برجیس غول پیکر با قدر ساعت 15:28 طلوع کرده است و از ابتدای شامگاه این روز در افق شمال شرق قابل مشاهده با چشم غیر مسلح با رنگ سفید می باشد. این جرم هنوز در صورت دو پيكر است. برجيس گازي 300 بار از زمين پر جرم تر است! اما هر 9.9 ساعت يك دور به گرد خود مي چرخد.(بسيار سريعتر از زمين)

بهرام خون ريز ساعت 23:22 همراه با برج خوشه(سنبله) طلوع مي كند و با رنگ قرمز  از بقيه اجرام اين صورت قابل تفكيك است.

.

 

 

 

17:18

 

 

شنبه 5 بهمن ماه

ناهيد صبحگاهي شده و 05:31 بامداد يكشنبه  6 بهمن ماه از افق شرقي سر بر مي آورد. ملكه اسمان صبحگاهي هم اكنون به رنگ سفيد و درخشان در آسمان بامدادي خودنمايي مي كند. طي ماههاي آتي با افزايش درخشش اين جرم، امكان رصد در روز آن با چشم غير مسلح! در مناطق فاقد آلودگي هوا كه داراي آسمان پاك هستند بهتر امكان پذير مي شود. مهر تابان ساعت 07:09 بامداد يكشنبه از افق جنوب شرق سر بر مي آورد.

سيارات اورانوس در ماهي ها و نپتون در سطل آب هستند.

.

 05:31

يكشنبه  6 بهمن 92

ساعت 1:08 بعد از نيمه شب اين شب ، ماه نو خواهد شد و اولين غروب بعد از مقارنه شامگاه جمعه 11 بهمن 92  براي رويت هلال ربيع الثاني 1435 خواهد بود..

 

1:08 بعد از نيمه شب

 

پنجشنبه 10 بهمن92

 ساعت 12:36 اين روز، تيز پاي منظومه سياره تير(عُطارد) به حداكثر كشيدگي خود از خورشيد مي رسد. در اين شرايط قدر آن 2.6- و در صورت فلكي سطل آب(دلو) بهترين شرايط رصدي را دارا مي باشد. بيش از 18 درجه جدايي اين جرم با خورشيد است. در بیشترین درخشندگی قدر سیاره تیر  1.9- و کمی درخشان تر از ستاره مشهور تیشتر و یا همان  شباهنگ (شعرای یمانی) خواهد بود..

12:36

جمعه 11 بهمن ماه92

 

 

بیان این  رویدادها را بصورت زنده، شنبه ها و دوشنبه های هر هفته در برنامه علمی روزنه از رادیو سراسری ایران بر روی موج ای ام ردیف 900 مگاهرتز می توانید دنبال کنید.

منبع: انجمن نجوم آماتوری ایران به آدرس http://iaas.ir

در زندگی بکوشلباس صبر بر تن بپوشبا دانایان بجوشعزت نفس را به هیچ قیمتی مفروش

شنبه 5 بهمن 1392  2:01 PM
تشکرات از این پست
amirhossein1392
salma57
salma57
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 35499
محل سکونت : گیلان

پاسخ به:جدول رویدادها و وقایع نجومی/ آسمان هفته دوم بهمن 92

 

رویداد نجومی

ساعت

     روز/تاریخ

این روز مهر تابان در افق غرب - جنوب غرب فرو می رود و آسمان یک شب زیبای زمستانی رخ می نمایاند.

برجیس غول پیکر اکنون از افق شرق بالا و بالاتر آمده و بسیار درخشان با رنگ سفید از لحظات اولیه غروب خورشید، قابل تشخیص است.

اگر می خواهید سیاره تیر (عطارد) که شامگاهی شده است را به راحتی بیابید، هلال زیبای ربیع الثانی 1435 آدرس خوبی برای مشاهده آن در این روز شده است. جدایی این دو جرم  کمتر از 6 درجه می باشد و سیاره تیر پایین تر کمی سمت چپ هلال قرار دارد.

سیاره ناهید را در صبحگاه فراموش نکنید. جرم بسیار درخشان سفید رنگی است که حتی در صورت داشتن تجربه بعد از طلوع مهر تابان هم می توانید آن را در بالای افق شرقی هر بامداد مشاهده نمایید. بی شک این جرم ملکه آسمان صبحگاه ماههای پیش رو خواهد بود.

مهر تابان ساعت 7:4 صبح یکشنبه 13 بهمن طلوع می کند..

.

 

 

 

ساعت 17:30

شنبه 12 بهمن 92

در ساعات شبانگاهی این شب فرصتی برای یافتن اورانوس سبز آبی، با استفاده از همنشینی آن با هلال افزاینده ربیع الثانی در اختیار دارید. جدایی ماه از اورانوس گازی نزدیک به 4 درجه می باشد. یادتان باشد هر بند انگشت د راستای چشم و در فاصله یک دست کشیده، حدود دو درجه خواهد بود. اورانوس بالاتر و سمت چپ هلال قرار گرفته است..

 

دوشنبه 14 بهمن 92 :

ساعت 22:53 این تاریخ ماه به تربیع اول خود می رسد..

 

22:53 

 

پنج شنبه 17 بهمن 92 :

 اگر علاقمند به رصد همنشینی ماه و خوشه پروین هستید. این شب را غنیمت بشمارید و تا ساعاتی پس از نیمه شب این اجرام را در کنار یکدیگر و با جدایی 7 درجه با چشم غیر مسلح مشاهده نمایید. ستاره دبران (چشم گاو) سمت چپ و پایین تر از ماه پس از تربیع اول و خوشه زیبای پروین بالاتر و سمت چپ ماه جا خوش نموده اند..

 

جمعه 18 بهمن 92

 

 

 بیان این  رویدادها را بصورت زنده، هر هفته شنبه ها و در برخی هفته ها دوشنبه ها در برنامهعلمی روزنه از رادیو سراسری ایران بر روی موج ای ام ردیف 900 مگاهرتز،  می توانید بشنوید.

منبع: انجمن نجوم آماتوری ایران به آدرس http://iaas.ir

 

در زندگی بکوشلباس صبر بر تن بپوشبا دانایان بجوشعزت نفس را به هیچ قیمتی مفروش

شنبه 19 بهمن 1392  8:01 AM
تشکرات از این پست
amirhossein1392 mohsen_alavi
amirhossein1392
amirhossein1392
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1392 
تعداد پست ها : 16034
محل سکونت : -

پاسخ به:جدول رویدادها و وقایع نجومی

اگرآسمان این شبها را دنبال كنید...

شنبه 14 شهریور

• W الگوی گسترده ای از صورت ذات الکرسی است كه بصورت کج در شمال شرق آسمان، پس از تاریکی هوا دیده می شود.


یکشنبه، 15 شهریور
• صورت فلكی كمان(قوس) و کهکشان راه شیری در آسمان تابستان، بسیارغنی با اجرام  اعماق آسمان، در بالاترین نقطه  نصف النهار محلی در جنوب آسمان قرار گرفته و پس از تاریکی هوا قابل مشاهده است.

 

دوشنبه 16 شهریور

• هر چند هنوز پاییز فرا نرسیده است، اما شما می توانید در حال حاضر به ستاره قدر 1 فُم الحوت خوش آمد بگویید! و آن را در جنوب آسمان، حدود نیمه شب و یا 01:00 بامداد بصورت ستاره ای درخشان بیابید.

ماه، ناهید و بهرام را در سحرگاهان جستجو كنید...

سه شنبه 17 شهریور
• سه شنبه شب و در حقیقت در بامداد روز چهارشنبه 18 شهریور؛ هنگام در سپیده دم، سیارات ناهید وبهرام زیر هلال روزهای پایانی ماه قمری در افق شرق جا خوش كرده اند.
• یک پیش نمایش از زمستان! را در آسمان پرستاره این شب، بصورت پانوراما مشاهده خواهید كرد. صورت فلكی شكارچی(جبار) در جنوب آسمان ایستاده و ستاره تیشتر و یا همان شباهنگ(سیریوس) به همراه صورت فلكی سگ بزرگ  در حال درخشش است  و صورت فلكی دو پیكر(جوزا) نیز، شرق  آسمان را اشغال كرده است.

چهارشنبه 18 شهریور
• و به عبارت صحیح تر،یک ساعت قبل از طلوع خورشید در روز پنجشنبه 19 شهریور، به بخش پایین افق شرق نگاه كنید. هلال زیبای  ماه را  بین سیاره درخشان ناهید و سیاره كم سوی بهرام خواهید دید.

 

پنجشنبه 19 شهریور
•  اگر آلودگی نوری ندارید، صورت فلكی ماکیان(دجاجه) را در بالای سر خود بیابید.

 

جمعه 20 شهریور
• پس از غروب آفتاب، می توانید مثلث بزرگ تابستانی را شناسایی کنید؟ پس از غروب خورشید، مثلث تابستانی بالای سر شما است. نسر واقع(وگا)، درخشانترین ستاره آن، مستقیم و نزدیک به بالای سر (برای تماشا گر آسمان در عرض های میانی شمالی) است. دنب(دم ماكیان) اولین ستاره روشن در شمال شرق وگا است.  نسر طائر(Altair ) در جنوب شرق با درخشش كمتری می درخشد.
• ماه نازک: سپیده دم روز شنبه نيز شانس خود را امتحان کنید چرا كه رکوردی برای رویت ماه كهنه(هلال منفی)  محسوب می شود. فقط بالاتر از پایین افق شرق در هنگام سپیده دم طلوع می کند.  دوربین دوچشمی یا تلسکوپ برای تشخیص هلال ماه،  به  شما كمك مي كند. زمان ماه نو: 11:11 صبح روز یکشنبه 22 شهريور خواهد بود.

 

شنبه 21 شهریور
• مربع بزرگ اسب بزرگ بالا در شرق پس از تاریکی هوا دیده خواهد شد.
از گوشه سمت چپ مربع بزرگ، خط بزرگی را  ادامه داده وبعد از سه ستاره، که علامت سر، ستون فقرات و پا صورت فلکی آندرومدا است را ببینید و كهكشان مشهورM31 را اگر آسمان تاریكی در اختیار دارید با چشم غیر مسلح، جستجو كنید.

سمت چپ و بالای  این خط، شما شکل W ذات الکرسی را بصورت مورب( کج) پیدا كنید.

در روز یکشنبه 22 شهریور، خورشید گرفتگی جزیی (غیر قابل رویت در ایران) رخ خواهد داد. جنوب افریقا وماداگاسکار از جمله مناطقی است که این کسوف را مساهده می کنند. اين بار هم افریقا شانس مشاهده کسوف را دارد. ________________________________________
خلاصه وضعيت سیارات در این هفته
سیاره تیر (قدر +0.1) در حال غرق شدن در غرب  آسمان، بسیار پایین بعد از غروب آفتاب. شما می توانید هنوز با دوربین دوچشمی یا تلسکوپ میدان گسترده برای مشاهده این سیاره تلاش کنید. دقت كنید تا آن را با ستاره سماک اعزل را كه بالا و سمت چپ  آن است، اشتباه نگیرید.
سیاره ناهید (قدر 4.7-) برای مشاهده واضح تر در شرق هر روز صبح صعود  میكند. در تلسکوپ آن را بصورت هلالی زیبایی مشاهده خواهید كرد. هلال آن به مرور ضخیم تر می شود.
سیاره سرخ بهرام، بیش از 300 بار کم نورتر و روشنایی آن از قدر 1.8 است. با  سیاره ناهید در سپیده دم - سمت چپ آن- در اوایل هفته و سمت چپ و پایین تر از آن در ادامه هفته می بینید. ( یک مشت بسته در راستای چشم و در طول یك بازوی كشیده حدود 10 درجه است)
برجیس هنوز پنهان در اعماق طلوع آفتاب.
سیاره حلقه بر گردن كیوان(زحل)، تنها سیاره درخشان شبانگاه در جنوب غرب آسمان است. كیوان (قدر 0.5+، در برج میزان) می درخشد در جنوب غربی آسمان در هنگام غروب، به سمت راست صورت كژدم(عقرب) و قدری بالا نگاه كنید. ستاره قرمز و شاید نارنجی دل كژدم(Antares)، کمتر روشن، به سمت چپ زحل تمایل دارد. بین آنها خط عمودی متشكل از سه ستاره کم نور، سر عقرب را نشان میدهد. (درخشانترین آنها، ستاره  وسط یا همان دلتا کژدم است.)
اورانوس (قدر 5.7 در برج ماهی) و نپتون (قدر 7.8 در برج آبریز یا سطل آب) در شرق  تا جنوب شرقآسمان قرار دارند.

باز هم ماه، ناهید و بهرام را در سحرگاهان جستجو كنید...

. . . و در صبح روز شنبه 21 شهریور، شما می توانید ماه را بصورت تارمويی بسیارنازك در سپیده دم و با روشن شدن هوا، شناسایی كنید. دوربین دوچشمی كه  دامنه گسترده ای در زمینه میدان دید دارد را به كمك بگیرید.

سیاره ناهید(زهره) كه از آسمان شامگاهی رخت بربسته است، صبحگاهی شده و به مرور قبل از طلوع آفتاب قابل رصد خواهد بود و طی روزهای آینده آنرا در كنار هلال نازک ماه  مشاهده خواهید نمود.


آسمان زیباست! اینطور نیست؟

 

منبع : انجمن نجوم آماتوری ایران به نشانی iaas.ir

به نقل از : خبرنامه ارسالي از ماهنامه Sky & Telescope

اگر کسی را یافتی که در لبخندت غمت را دید، در سکوتت حرف هایت را شنید و در خشمت محبتت را فهمید؛ بدان او بهترین دارایی توست :)

دوشنبه 16 شهریور 1394  10:52 PM
تشکرات از این پست
amirhossein1392
amirhossein1392
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1392 
تعداد پست ها : 16034
محل سکونت : -

رویدادهای آسمانی( دی ماه94)

رویدادهای آسمانی( دی ماه94)

 

آسمان همواره پدیده های جذاب و قابل جستجویی درون خود دارد که هر بیننده کنجکاو را مسحور می نماید. امید است اطلاعات پیش رو برای شما دوستان آسمانی علاقمند به این بخش مورد استفاده واقع شود.

 

سه شنبه اول دیماه94: ساعت 8:18 صبح، خورشید بر روی دایره البروج به نقطه انقلاب زمستانی رسیده و پس از بلندترین شب سال(یلدا) کوتاهترین روز آغاز خواهد شد. به علت مایل تابیدن خورشید در نیمکره شمالی فصل زمستان شروع شده و این در حالی است که در این زمان، ساکنان نیمکره جنوبی، در ابتدای تابستان گرم قرار می گیرند!

چهار شنبه شب 2ديماه: بامداد 2 دیماه، بارش شهابی دب اکبری با 10-5 شهاب در ساعت از ذرات بازمانده دنباله دار" تاتل " می باشد.

جمعه 4 دیماه: ساعت 14:41 ماه به وضعیت بدر (ماه کامل) خواهد رسید.

سه شنبه 8 دی: ساعت 3:31، سیاره تیر غزال تیز پای خانواده خورشید و یا همان عطارد مشهور،  در این بامداد به بیشترین کشیدگی شرقی خود بازاویه 19.7 درجه می رسد و  1.5 ساعت بعد از غروب مهر تابان در افق غرب- جنوب غرب آسمان بصورت یک ستاره کم نور با چشم غیر مسلح قابل رصد می باشد.

پنج شنبه 10 دیماه: در این شب که شب اول ژانویه و آغاز سال 2016 میلادی است، ماه و سیاره برجیس همنشین هم خواهند بود و با حدود 3درجه جدایی طلوع می کنند. ساعاتی قبل این دو جرم آسمانی یه مراتب به یکدیگر نزدیکتر بوده اند اما در زیر افق قرار داشته اند.

این واقعه که در تفاّل به دیوان حضرت حافظ بسیار دیده می شود، موضوع سئوال برانگیز بسیاری از علاقمندان است که طی تماس با دفتر انجمن نجوم اماتوری ایران زمان این پدیده را جویا می شوند. حضرت خواجه می فرمایند:

گفتم که خواجه کی به سر حجله می رود        گفت آن زمان که مشتری و مه قران کنند

در همین جا نیز آغاز سال نو مسیحی را به کلیه مسیحیان جهان بویژه هموطنان مسیحی شاد باش می گوییم.

شنبه 12 دی: ساعت2:19 بامداد این تاریخ، زمین به کمترین فاصله به مهر تابان(خورشید عالم تاب) میرسد.

درضمن ماه در ساعت9 صبح این روز به وضعیت تربیع آخر می رسد.(نیمی از ماه در آسمان دیده می شود)

یکشنبه 13 دی: و در حقيقت، بامداد دوشنبه 14 دی، بارش شهابی کوادرانتی با 40 شهاب در ساعت؛ بازمانده دنباله دار EH1 2003  است.

یکشنبه 20 دی: ساعت 5 صبح این تاریخ، ماه به وضعیت ماه نو رسیده و در طول این شب،  نور ماه در آسمان مزاحم رصدهای علاقمندان نخواهد بود.

یکشنبه 27 دی: آخرین واقعه نجومی این ماه؛ رسیدن ماه همسایه زمین در ساعت2:56 بامداد به وضعیت تربیع اول خواهد بود.

در طی دیماه، سیارات ناهید(زهره)و کیوان(زحل) در صورت فلکی کژدم(عقرب)، در افق صبحگاهی قبل از طلوع خورشید، در سمت شرق آسمان برای مشاهده حتی با چشم بدون ابزار قرار دارند. سیاره سرخ بهرام (مریخ) نیز بالاتر از آنها، صورت فلکی خوشه(سنبله) را پشت سر گذاشته و با چشم بصورت جرم ستاره مانندی به رنگ قرمز دیده  می شود.

آسمانتان پر ستاره باد

اين خبر را می توانيد از طريق روزنامه قدس اول ديماه 94،  نيز دنبال نماييد.

نويسنده : مسعود عتیقی

انجمن نجوم آماتوری ایران / iaas.ir

اگر کسی را یافتی که در لبخندت غمت را دید، در سکوتت حرف هایت را شنید و در خشمت محبتت را فهمید؛ بدان او بهترین دارایی توست :)

پنج شنبه 24 دی 1394  10:46 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها