پاسخ به:مسابقه ی " ضرب المثل های شیرین فارسی "
عقل که نیست جان در عذاب است : نادان راه آسان کارها را نمی داند و خود را به سختی می اندازد .
زمستان را شبی . . . . . .
YEMEN
تالار قرآن کریم
۩۩ ¤ هر روز آشنایی با یکی از سوره های قرآن کریم ¤ ۩۩
amin.bidar@gmail.com
من در پی تو هستم و مردم پی بهشت .... ایمان شهر ، کفر مرا در می آورد
زمستان را شبی ، پیران را تبی : پیران در زمستان تحمل سرما را ندارند . آب به ..............................
آب به غربال پیمودن : کار بیهوده کردن
در ، همیشه به...........
غزال خوش صدا توئی ، راسخون
شیرین تر از عسل توئی ، راسخون
بین تموم سایتهای اینترنت
نگین بی بدل توئی ، راسخون
در همیشه به روی پاشنه نمی چرخه
کنایه از اینکه روزگار همیشه به انسان رو نمی کنه یه روز هم هست که از انسان رو برگردونه .
تنبل نرو به سایه ..........
پرنده ، فکر و ذکرش آب و دون نیست پرنده فکر آسمونه و بس ما آب و دون رو با قفس نخواستیم هم آب و دون ارزونی تون ، هم قفس
تنبلی در آفتاب خوابیده بود. گفتند: برخیز و برو در سایه بخواب. گفت: لازم نیست، یک ساعت دیگر سایه خودش می آید
دستی که نمی شود برید ،...........
با سلام جواب درست : آب به سوراخ مورچه ریخته اند : عده زیادی ناگهان از جایی بیرون آمده اند البته یک کلمه اضافی دیگر باید نوشته می شد تا اشتباه نشود . بهر حال شما فعالیت خود را انجام داده اید ، با تشکر
دستی که نمی شود برید ، باید بوسید : وقتی بر حریف غلبه نمی توان کرد ، باید تسلیم شد(البته من معتقدم که هر دستی را نباید بوسید مخصوصا با وجود حیله و نیرنگهای امروزی) رگ خواب کسی .....................................
رگ خواب کسی را به دست گرفتن : راه نفوذ و تأثیر در کسی یافتن .
بعدي : قلم در کف.......
قلم در کف دشمن است : آنچه می گوید یا می کند مبتنی بر دشمنی است نشخوار آدمی.................................
نشخوار آدمیزاد حرف است: اگر پرگویی می کنم ایرادی ندارد، حرف زدن خود نوعی از سرگرمی است. ضرب شستی ..................................
ضرب شستی به کار بردن: برای پیشرفت امر خود تدبیری به کار بردن، با هر حیله بر حریف غالب شدن طی نکرده ............................
طی نکرده گز کردن: بدون مطالعه و نسنجیده دست به کاری زدن نسیه آخر ...................................
نسیه آخر به دعوا رسیه: یعنی در معامله نسیه امکان دعوا و اختلاف است همانند: معامله نقدی بوی مشک میدهد طوق لعنت ........................
طوق لعنت برگردن کسی افتادن: گرفتار زحمت و دردسر شدن، دچار همسر بد رفتار و بد اخلاق شدن نشادرش .....................
نشادرش تند است: به شوخی، در کارها شتاب وعجله میکند دستی از دور ..........................