به گزارش خبرگزاري مهر، گروهي از ستاره شناسان بين المللي به سرپرستي محققان دانشگاه فلوريدا با كمك راديوتلسكوپ CSIRO موفق شدند توده اي را كشف كنند كه بيشتر آن از گاز هيدروژن و گرد و غباري تشكيل شده است كه براي تشكيل يك جرم ستاره اي بسيار عظيم درحال فروپاشي در روي خود هستند.
اين دانشمندان در اين خصوص اظهار داشتند: 'ستارگان عظيم، كمياب هستند چرا كه تنها يك بخش كوچك از تمام ستارگان را به خود اختصاص داده اند. اين ستارگان در ادامه فروپاشي توده هاي گازي بي نهايت حجيم تشكيل مي شوند. زماني كه توده ها ابعاد كوچكتري داشته باشند احتمال تشكيل ستارگان بزرگ بسيار محدود مي شود.'
مناطقي از فضا كه در آنها اين ستارگان عظيم تشكيل مي شوند بسيار محدود و دور هستند و در بيشتر موارد در فاصله هزار سال نوري يا بيشتر قرار دارند به همين دليل رصد آنها بسيار دشوار است.
اكنون اين دانشمندان با كمك راديوتلسكوپ 22 متري CSIRO در نزديكي 'كونابارابران' در نيوولز جنوبي واقع در استراليا و در پي بررسي 200 جرم آسماني از اين نوع موفق شدند يك توده حجيم را پيدا كنند.
بيشتر اين توده از هيدروژن گازي و گرد و غباري به قطر سه يا چند سال نوري تشكيل شده است. اين گازها و گرد و غبار درحال فروپاشي بر روي خود هستند و احتمالا به زودي يك جرم ستاره اي عظيم را مي سازند.
اين توده گازي كه با شناسه BYF73 نامگذاري شده است در فاصله حدود 8 هزار سال نوري از زمين و در صورت فلكي 'جوء جوء' در آسمان جنوبي قرار دارد.
ارسال :امير حسين ستوده بيدختي
منبع : مهر