0

نجوم و اختر شناسی

 
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:نجوم و اختر شناسی


ستاره شناسی در عمل

ستاره شناسان حرفه ای تمام وقت خود را صرف استفاده از تلسکوپ نمیکنند. ممکن است آنها ماههای بسیاری را به تحلیل تصاویر و اطلاعات گرد آمده از رصد، بگذرانند .
ستاره شناسان حرفه ای تمام وقت خود را صرف استفاده از تلسکوپ نمیکنند. ممکن است آنها ماههای بسیاری را به تحلیل تصاویر و اطلاعات گرد آمده از رصد، بگذرانند. گاهی اوقات لازم نیست اخترشناسان به محل تلسکوپ بروند. مثلا تلسکوپ اسحاق نیوتن در جزایر قناری را میتوان از کمبریج انگلیس کنترل کرد. ستاره شناسان غیر حرفه ای بسیاری نیز به آسمان شب می نگرند و از آن عکس میگیرند. تجهیزات این عده معمولا برای کاوش کهکشانهای دور به حد کافی پیشرفته نیست، ولی آنها میتوانند منظومه شمسی رارصد کنند.
▪ نوبت رصد:
ستاره شناسان برای ثبت اطلاعات مورد نیازشان، باید از قبل در یکی از رصدخانه های مدرن نوبت بگیرند.
● شروع ستاره شناسی
برای ستاره شناسان غیر حرفه ای، یک دوربین خوب از یک تلسکوپ کوچک ارزان قیمت موثرتر است. با دوربین میتوان کوه ها و گودالهای شهابسنگی ماه را مشاهده کرد و بیشتر از چشم غیر مسلح میتوان ستاره دید، مخصوصا اگر توجه تان به کهکشان راه شیری معطوف است. با دوربین، ستارگان همچنان شبیه نقاط نوری اند، ولی سیارات نزدیک بصورت قرصهایی معلوم میشوند. همچنین میتوانید هلالهای زهره و ماه را ببینید. یافتن سیارات از ستارگان دشوارتر است زیرا موقعیت شان مرتبا تغییر میکند، ولی مجلات ستاره شناسی و برخی از مجلات بطور ماهیانه به شما میگویند که در کجای آسمان در جستجوی آنها باشید. با استفاده از این اطلاعات میتوانید به مشاهده چهار قمر بزرگ مشتری بپردازید و حرکاتشان را به هنگام گردش بدور این سیارهتحت نظر بگیرید. دوربین همچنین جزئیات بیشتری درباره خوشه های ستارگان نظیر پروین و شحابی هایی مانند جبار در اختیار شما قرار میدهد، به مشاهده ستارگان دنباله دار بپردازید، چرا که این ستارگان با نام کاشف شان نامگذاری میشوند. هیچ وقت از اقبال خود ناامید نشوید، شاید شما نیز یکی از آن افراد شوید.
● شروع مشاهده ستارگان
اگر چه از درون باغچه یا پشت پنجره میتوانید مناظر جالبی در آسمان ببینید، اما اگر بتوانید دور از پرتو نور چراغهای خیابان رصدخانه ای بیابید، ستارگان بیشتری خواهید دید. اگر به انجمن ستاره شناسی محل خود بپیوندید، میتوانید دوستانی بیابید تا به اتفاق شان ستارگان را مطالعه کنید و درسفرهای علمی به مشاهده ستارگان بپردازید. نقشه ستارگان به شما کمک میکند محل اجرام سماوی خاص را بیابید. همچنین برای تعیین زمان به ساعت و برای تعیین جهت صحیح به قطب نما احتیاج دارید. ۳۰ دقیقه طول میکشد تا چشم شما به تاریکی عادت کند، ولی برای خواندن نقشه ستارگان از چراغ قوه معمولی استفاده نکنید و دید شبانه خود را مختل نکنید. در عوض چراغ قوه تان را باکاغذ شفاف قرمز بپوشانید تا نور قرمز ساطع کند. شبهای صاف برای مشاهده ستارگان شرایط خوبی را فراهم میکنند ، ولی صافی آسمان شاید نشانه خنکی هوا باشد، پس فراموش نکنید لباس گرم بپوشید.
● مشاهده ستارگان با چشم غیر مسلح
اگر تجهیزات مخصوصی ندارید، باز میتوانید با چشم غیر مسلح اجرام سماوی بسیاری را بیابید. میتوانید هلالهای ماه را دنبال کنید و صور فلکی را بیابید. شاید ستارگان دارای رنگهای مختلف نیز نظیر رجل الجبار، که ستاره ای به رنگ آبی و سفید است و منکب الجوزا، که ستاره ای سرخ است، قابل رویت باشند. میتوانید این دو ستاره را در صورت فلکی جبار بیابید.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

سه شنبه 17 بهمن 1391  5:24 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:نجوم و اختر شناسی



ستاره شناسی باستانی

مردمان اولیه از آسمان به عنوان قطب نما، ساعت و تقویم استفاده می کردند. طلوع و غروب خورشید به ترتیب نمایانگر شرق و غرب بودند.مردمان اولیه از آسمان به عنوان قطب نما، ساعت و تقویم استفاده می کردند. طلوع و غروب خورشید به ترتیب نمایانگر شرق و غرب بودند. صورتهای کره ماه، یک ماه را معین می نمود و ماه به همراه حرکت سالانه خورشید در آسمان تقویم را پدید آورند. با شروع تبادلات تجاری میان فرهنگها، موقعیت ستارگان برای راهنمایی دریانوردان به کار گرفته شد.
● ستاره شناسی ما قبل تاریخ
آثار مشاهدات آسمان حتی از دوران ما قبل تاریخ، یعنی قبل از آغاز ثبت رخدادها، بر جای مانده است. تصور می شود که سنگهای قائم یافته شده در برخی از نقاط اروپا اولین رصدخانه ها باشند و این سنگها برای نشان دادن موقعیت خورشید و ماه در برخی از اوقات سال، نظیر اعتدالین، چیده و مرتب شده اند. احتمالا مراسم مذهبی در این روزها برگزار می شد، هر چند که کاربرد دقیق سنگها به درستی معلوم نیست.
می توان نمونه برجسته سنگهای قائم ماقبل تاریخ را در استون هنج انگلیس یافت. این سنگها حول دایره ای چیده شده اند و ظاهرا بین سالهای ۲۲۰۰ و ۱۶۰۰ قبل از میلاد برپا شده اند. خیابانی دراز به محلی منتهی می شود که خورشید به هنگام رسیدن به بالاترین نقطه آسمان (انقلاب تابستانی)، در روز به آنجا می رسد. از دیر باز استون هنج با مراسم بت پرستی آمیخته بوده است و هنوز آیینهای گرامیداشت انقلاب تابستانی در آنجا برگزار می شوند.
اغلب، اختر شناسی اولین علم محسوب می شود. تقریبا همه تمدن های پیشین حرکات اجرام سماوی را مطالعه می کردند و از اندوخته دانش شان برای تعیین زمان، تجارب و نظم دادن به زندگی روزمره بهره می گرفتند. این اولین کوشش برای درک نیروهای طبیعی و مهار آنها به سود بشر بود.
● انسانهای شکارچی و گیاه چین
انسانهای نخستین باشکار و جمع آوری گیاهان امرار معاش می کردند. اگر چه بقایای اندکی از این جوامع باستانی بر جای مانده، ولی بی تردید آنها بازگشت ادواری فصول و الگوهای نامتغیر ستارگان را مشاهده کرده اند. به عنوان مثال، استخوانهایی که در آفریقا کشف شده، نقوشی را نشان می دهند که ظاهرا هلالهای ماه را در قالب تقویم جمع بندی کرده است. انسانها تقریبا در ۹ هزار سال قبل از میلاد در جوامع زراعی ساکن شدند. دو فرهنگی که در ابتدا پیدایش یافتند عبارت بودند از مصریان در آفریقا و بابلیان در در غرب آسیا، برای هر دو تعیین زمان جهت سازماندهی به زندگی مذهبی و اقتصادی ضروری بود و آنها با حرکات ماه و خورشید تقویم ابداع کردند. این تقویم ها بر پایه سال شمسی یا سال قمری استوار بودند. سال شمسی مدت زمانی است که زمین بدور خورشید می گردد یعنی ۳۶۵ روز و یک چهارم روز.
● اعتقادات بابلیان
بابلیان تقویم شان را از روی رصد ماه که چرخه اش ۵/۲۹ روز طول می کشد، ابداع کردند. تقویم های بابلی که احتمالا نخستین بار در سال ۳ هزار قبل از میلاد پدید آمدند، بر اساس ۱۲ ماه قمری بودند. بعد از هر دوره ۲۹ روزه، دوره ای ۳۰ روزه قرار داشت در نتیجه سال قمری ۳۵۴ روز بود. برای مساوی نمودن سال قمری و شمسی، که تغییر فصول را کنترل می کرد هر چند سال یکبار چند ماه دیگر به تقویم اضافه می شد. بابلیان معتقد بودند که خدایان، خورشید، ماه، سیارات و ستارگان را در آسمان قرار داده اند و به دقت بر آنها نظارت می کنند. آنها دریافتند که سیارات در پهنه معینی از آسمان حرکت می کنند که به برج فلکی معروفند و الگوهای ستارگان این پهنه را به صور فلکی تقسیم نمودند. آنها همچنین مشاهدات خود را از کسوفها، شهابها، ستارگان دنباله دار ثبت کردند.
● مصریان
مصریان باستان توجه اندکی به حرکات سیارات داشتند واز ستاره شناسی تنها برای تعیین زمان استفاده می کردند. آنها اولین مردمانی بودند که تقویمی مبتنی بر سال شمسی ابداع نمودند. آن سال با طغیان رود نیل آغاز می شد که رخدادی سالیانه بود و برای جوامع زراعی مجاور کرانه اش اهمیتی حیاتی داشت. این طغیان با طلوع صبحدم ستاره شعرای یمانی، درخشانترین ستاره آسمان، مقارن بود.
● چینی ها
قدمت اختر شناسی چینی به ۴ هزار سال قبل از میلاد باز می گردد، و چینی ها متقاعد شدند که حرکات خورشید، ماه و سیارات راهنمای پیش گویی آینده هستند. آنها بدقت آسمان را رصد نمودند وامروزه یادداشتهای آنها درباره ستارگان دنباله دار و ابرنواخترها برای اخترشناسان کاربرد قابل ملاحظه ای دارد. آنها توجه خاصی به کسوف مبذول داشتند و می پنداشتند که بد یمن است. آنها تصور می نمودند که کسوف بر اثر خورده شدن خورشید توسط اژدها ایجاد می شود و در خلال کسوف به خیابانها می ریختند تا با کوبیدن قابلمه و ماهی تابه آن جانور را فراری بدهند.
● تمدن مایا
مایایی ها که در خلال سالهای ۲ هزار قبل از میلاد و ۹۰۰ میلادی ساکن آمریکای جنوبی بودند، معتقد بودند که سیارات و ستارگان خدایانند. آنها برای رصد حرکات متغیر اجرام سماوی اهرامی بنا نهادند و تقویم شمسی دقیقی وضع نمودند. آنها همچنین با محاسباتی وقوع خسوف و کسوف را پیش بینی می کردند.
 

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

سه شنبه 17 بهمن 1391  5:25 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:نجوم و اختر شناسی



ستاره‌شناسی در ایران

دانش ستاره‌شناسی در ایران مانند دیگر نقاط جهان پیشینه طولانی دارد. به راستی از آن جا که ابزار کار آن آسمانی پاک و دو چشم تندرست خداداد است، از نخستین علومی است که بدست انسان مورد توجه قرار گرفته است.
● دوران پیش از اسلام
دانش ستاره‌شناسی در ایران مانند دیگر نقاط جهان پیشینه طولانی دارد. به راستی از آن جا که ابزار کار آن آسمانی پاک و دو چشم تندرست خداداد است، از نخستین علومی است که بدست انسان مورد توجه قرار گرفته است.
برخی برخی از نقوش تخت جمشید را نشانه‌ای از آشنایی سازندگان آن‌ها با اخترشناسی می‌‌دانند؛ از این میان است نقش حمله شیر به گاو که در بسیاری حجاری های تخت جمشید هست. مطالعاتی هم روی جهت گیری چهارطاقی‌های بجا مانده از آتشکده‌های کهن نشان داده است که می‌توان رابطه‌هایی میان ساختمان آن‌ها و طلوع و غروب اجرام سماوی یافت. ولی از دوران پیش از اسلام به جز کتاب زیج شهریار سند مکتوبی بر جای نمانده است. ابوریحان بیرونی در کتاب “آثارالباقیه عن القرون الخالیه” اطلاعات نغزی درباره باورها اقوام گذشته درباره اخترشناسی ارایه کرده است.
● دوران پس از اسلام
ستاره شناسان ایرانی بزرگ ستاره شناسان اسلامی را پایه ریزی می‌‌دهند. پس از دوران خلافت مامون که دارالترجمه نامی خود را برای برگردان آثار علمی ملل گوناگون بنیاد نهاد، پیشرفت اخترشناسی بمانند علوم دیگر سرعت فراوانی گرفت. نخستین محاسبات دقیق قطر زمین در همین زمان و بدست برادران بنوشاکر انجام گرفت. (توضیحات بیشتر در کتاب” تاریخ اخترشناسی اسلامی” بدست نللینو.)
یکی از انگیزه‌های توجه ویژه به اخترشناسی در دوران اسلامی تعیین سالنامه و اوقات شرعی است که نیازمند مشاهدات و محاسبات دقیق ستاره‌شناسیی است. “هندسه کروی” که بدست ابوالوفای بوزجانی شناسایی شد این محاسبات را به گونه بزرگ تسهیل کرد. به گونه سنتی در دربار شاهان و امرای ایرانی همیشه شاعران و منجمان سلطنتی وجود داشتند و این امر به رونق پیشه منجمی می‌‌افزود. البته از رایزنی منجمان برای تعیین زمانهای سعد و نحس بهره گیری می‌‌شد؛ ولی خود این امر نیازمند سالهای متمادی تحصیل و مطالعه بوده است. زیج‌های بسیاری در دوران اسلامی نوشته شده‌اند که واپسین آن‌ها در سده ۱۸ میلادی و در هند تهیه شده است.
● ستاره‌شناسی در دوران معاصر
در دوران معاصر آشنایی ایرانیان با اخترشناسی با برگردان مقالات بیگانه در نشریات همگانی آغاز شد- سالهای ۱۳۲۰ تا ۱۳۴۰-.
آغاز انتشار مجله فضا در دوران فتح ماه رویداد دیگری است که به آشنایی ایرانیان با اخترشناسی نوین کمک کرد. انتشار این گاهنامه که به برپایی کانونی موسوم به “کانون فضایی ایران” هم انجامید تا سال ۱۳۵۷ ادامه داشت.
گاهنامه «مرزهای بی کران فضا» نیز در میان نشریات پارسی زبان تخصصی پس از انقلاب از معدود نشریاتی بود که به زمینه فضا می‌‌پرداخت. مصاحبه‌های اختصاصی با فضانوردان، ارتباط با مراکز فضایی، گرفتن مطالب اختصاصی (همانند داستان‌های یوری گلازکف یا زندگی نامه آندریان نیکلایف به قلم خودش) و بسیاری دیگر از مطالب نو و ابتکاری دیگر، با پافشاری بر توانمندی‌های فضایی شورویها،از ویژگی‌های شاخص مرزهای بی کران فضا، در دوران انتشار بود. از دیگر اقدامات جنبی این گاهنامه، برگزاری نمایشگاه‌های فضایی- ستاره‌شناسیی به مناسبت‌های گوناگون، نشست‌های به سامان همراه با نمایش فیلم و سخنرانی و همچنین راه اندازی بازار فضایی، برای ایجاد ارتباط بیشتر با مخاطبان خود بود. به فراخور سی امین سالگرد پرواز گاگارین نمایشگاه عکسی روبه روی سینما آزادی برگزار کرد که بدست شادروان دکتر حسابی گشایش شد. این گاهنامه بخش‌هایی از صفحات خود را به اخترشناسی اختصاص داده بود که کسانی همچون توفیق حیدرزاده و بهرام عفراوی در آن مطلب داشتند و عناوینی همچون «آسمان شب» به خوانندگان اجازه می‌‌داد تا چگونگی ستارگان را به گونه مرتب دنبال کنند.
گاهنامه دانشمند نیز در برگردان مقالات ستاره‌شناسیی پیشینه طولانی دارد. پس از انقلاب تا پیدایش دوباره دنباله دار هالی فعالیت چشمگیری در نشریات ایرانی به چشم نمی‌خورد؛ جز چاپ دو کتاب “شناخت مقدماتی ستارگان” و “ستاره‌شناسی به زبان ساده” (هر دو از انتشارات گیتا شناسی) که فعالیت‌های فردی و کارساز کسان دوستدار بودند.
با پیدایش دنباله دار هالی در نشریات و به ویژه در گاهنامه دانشمند به اخبار پیوسته بااین امر پرداخته می‌‌شد. تلاش‌های مهندس احمد دالکی از استادان دانشگاه شهید بهشتی در آن زمان برای آشنایی همگانی با اخترشناسی چشمگیر است.
پس از افول دنباله دار هالی انتشار مقالات ستاره‌شناسیی در گاهنامه دانشمند ادامه پیدا کرد که بیشتر این مقالات گزینش و برگردان آقای توفیق حیدرزاده بود که پیش از این نیز کتاب “شناخت مقدماتی ستارگان” را برگردان و منتشر کرده بود. راه اندازی بخش “آسمان در این ماه” بدست وی که به بررسی رویدادهای رصدی آسمان هر ماه می‌‌پرداخت کارایی فراوانی در آشنایی خوانندگان با ستاره‌شناسی رصدی داشت. مرکز رصد خانه زعفزانیه نیز از سال ۱۳۶۷ با کوشش آقای مهندس دالکی آغاز به کار کرد و پس از او مهندس حسین رضایی این مرکز را به پیش برد و سپس محمد رضا نوروزی (او پیشتر از دانش آموختگان همین مرکز بوده) سرپرستی این مرکز را بر دوش گرفت. اکنون بانو فریبا یزدانی سرپرست این مرکز است. رصد خانه زعفرانیه در اخترشناسی آماتوری ایران بسیار کارساز بوده است و بسیاری از نخستین‌ها در اخترشناسی آماتوری ایران وهمینطور بسیاری از کسان و گروههای آماتوری در ایران از این مرکز سرمشق گرفته اند.
در سال ۱۳۷۰ توفیق حیدرزاده مجله نجوم را منتشر کرد که انتشار آن سرآغازی بر آشنایی جدی خوانندگان پارسی زبان با اخترشناسی شد. هم اکنون، پس از ۱۵ سال، نجوم تنها نشریه همگانی اخترشناسی است که در خاورمیانه منتشر می‌شود[۱]. امروزه گاهنامه اخترشناسی، به سردبیری بابک امین تفرشی، فعالیت‌های خود را در زمینه‌های گوناگون گسترش اخترشناسی در میان مردم گسترش داده است؛ از آن میان: برگزاری کلاس‌های آموزش اخترشناسی برای مقاطع سنی گوناگون، برگزاری سمینارهای ماهانه درباره موضوعات روز اخترشناسی برای عموم، برگزاری سلسله نشست‌های نمایش و نقد علمی فیلم‌های علمی-تخیلی به نام “سینما-فضا” و کمک به انجمن نجوم ایران در برگزاری باشگاه ماهانه نجوم تهران در چهارشنبه پایانی هر ماه در آمفی تیاتر مرکزی دانشگاه امیرکبیر است.
همچنین امروز گروه‌های اخترشناسی آماتوری فراوانی در سطح ایران پرکار هستند که می‌توان به گروه روجا و ادیب اصفهان و [انجمن ستاره شناسی اهواز]و ‌‌مرکزنجوم آستان حضرت عبدالعظیم(ع)اشاره کرد.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

سه شنبه 17 بهمن 1391  5:25 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:نجوم و اختر شناسی



سحابی

مقدمه

در جهان علاوه بر ستاره‌ها مقادیر زیادی گرد و غبار و گاز وجود دارد که مابین کهکشانها پراکنده گردیده است. یعنی چگالی گاز در فضای بین کهکشانها فقط برابر 20 اتم در هر اینچ مکعب است. برای مقایسه می‌توان آنرا با تعداد اتمهای موجود در هوا بر روی زمین و در سطج دریا برابر 10 در هر اینچ مکعب است، مقایسه کرد. سحابی ، ابر یا هر چیز دیگری است که از گرد و غبار و گاز میان ستاره‌ای تشکیل شده است. سحابیهای تابان ابرهایی گازی هستند که به علت نور ستارگان مجاور خود قابل رویت هستند.
بعضی از سحابیها تاریک بوده و تنها هنگامی که مانع عبور نور ستارگان یا سحابیهای تابان پشتشان می‌شوند، می‌توان آنها را دید. خیلی چیزهایی که زمانی سحابی نامیده می‌شدند، از نو طبقه بندی شده‌اند. در قرنهای پیشین این اشیاء در نظر ستاره شناسان ساختارهای ابر مانند مه آلود بودند، ولی بعدا ستاره شناسان با بهبود تلسکوپها توانستند این به ظاهر سحابیها را به عنوان کهکشان یا خوشه‌های ستاره‌ای شناسایی کنند.

سحابیهای تاریک

سحابی تاریک ابری از گرد و غبار و گاز است که گازش نور میدانهای ستارگان یا سحابیهای تابان پشت سرش را که از این ابر می‌گذرند، جذب می‌کند. سحابیهای تاریک ، که به سحابیهای جذبی نیز معروفند، هیچ تشعشعی از خود ندارند، ولی ممکن است نورهای جذب شده را به شکل امواج رادیویی یا انرژی مادون قرمز دوباره بتابانند. شاید جرم سحابیهای تاریک چندین هزار بار از جرم خورشید بیشتر باشد. اگر یک سحابی به اندازه کافی جرم داشته باشد، در نقطه‌ای از زمان موادش فشرده شده و تبدیل به ستاره می‌شود. شاید سپس سحابی تاریک با ستارگان جوان گرم حرارت ببیند و به سحابی نشری درخشانی تبدیل شود.

سحابیهای سیاره‌ای

ستارگان غول سرخ در اواخر عمرشان لایه‌های گازی بیرونی شان را به دور می‌اندازند. این لایه‌ها پوسته منبسط شونده‌ای از گازهای تابان را تشکیل می‌دهند که سحابی سیاره‌ای نامیده می‌شوند. علت این نامگذاری این است که ویلیام هرشل ، منجم آلمانی الاصل (1822 - 1783) ، تصور کرد که این پوسته‌ها شبیه سیاره‌اند. شاید از دید ناظر زمینی ، این پوسته گازی به شکل ساعت شنی ، حباب یا حلقه به نظر آید. این سحابی با سرعت تقریبی 20 کیلومتر (12 مایل) در ثانیه رو به بیرون حرکت می‌کند و بعد از 35 هزار سال در محیط میان ستاره‌ای پراکنده خواهد شد.

امواج انفجاری

موجهای ضربه ای انفجار ابر نواختر با سرعت هزاران کیلومتر در ثانیه در محیط میان ستاره‌ای سیر می‌کنند. این موجهای ضربه‌ای مواد میان ستاره‌ای را آشفته می‌کنند و شاید فرآیند فرو ریزش گرانشی را که سرانجام باعث تشکیل ستارگان در ابرهای میان ستاره‌ای می‌شود، آغاز می‌کنند. از هنگام اختراع تلسکوپ ، هیچ ابر نواختری در کهکشان ما کشف نشده است. اگر ابر نواختری بوجود می‌آمد، تا چندین ماه ، در آسمان به تابناکی ماه می‌درخشید. اگر آن ابر نواختر فرضی به زمین بسیار نزدیک می‌بود، می‌توانست جو زمین را منهدم کند.

سحابیهای تابان

دو نوع سحابی تابان وجود دارد: نشری و بازتابی ، که هر دو با تولد ستاره ارتباط دارند. گازهای سحابی نشری عمدتا در بخش قرمز یا سبز طیف می‌تابند، زیرا با حرارت ستارگان جوان گرم درون سحابی گرم شده‌اند. غبار سحابی ، نور ستارگان جوان داخل و اطراف سحابی بازتابی را پراکنده می‌کند. دو نوع سحابی تابان دیگر نیز وجود دارند: بقایای ابر نواختری و سحابیهای سیاره‌ای. هر دو اینها از مواد دفع شده ستارگان در حال مرگ تشکیل شده‌اند.

بقایای ابر نواختری

هنگامی که ستاره بصورت ابرنواختر منفجر می‌شود، لایه‌های گازی بیرونی آن برای تشکیل بقایای ابر نواختری تابان ، متلاشی شده و با سرعت از هسته‌اش فاصله می‌گیرند. برخی از انفجارات آنقدر شدیدند که حتی خود هسته نابود می‌شود. تقریبا 90 درصد ته مانده‌ها کم و بیش کروی‌اند و بقیه بر اثر نیروی انفجار متلاشی می‌شوند تا انبوهی از شعله‌های گازی فاقد ساختار ظاهری را تشکیل دهند. در مرکز چنان بقایایی ، پالسارها (ستاره‌های تپنده) شناسایی شده‌اند.

سحابی انکساری

در سحابی انکساری ذرات غبار نور را منعکس نمی‌کنند، بلکه متواری می‌کنند. نور قرمز می‌تواند آسانتر از نور آبی از ابر غبار بگذرد، پس نور آبی بیشتر پراکنده می‌شود، این امر موجب آبی شدن آن ابر می‌شود. همین خاصیت باعث آبی به نظر آمدن آسمان از زمین می‌شود. ذرات غبار نور خورشید را در جو شدیدا پراکنده می‌کنند و در مسیرهایی به جز سمت خورشید ، ناظر آسمان عمدتا نور آبی پراکنده می‌بیند.

سحابیهای خارج کهکشانی

آنچه به نام سحابیهای خارج کهکشانی نامیده می‌شود توده‌های عظیم و پیوسته گازی نیست، بلکه مجموعه‌ای است از ستارگانی شبیه ستارگان کهکشان ، رصدهای انجام شده نشان می‌دهد خاصیت طیفی نوری که از این سحابیها صادر می‌شود، بسیار شبیه به نوری است که از خورشید خود ما خارج می‌گردد. بنابراین درجه حرارت متناظر با چنین صدور نوری نمی‌تواند با درجه حرارت سطحی خورشید اختلاف فراوان داشته باشد و این درجه حرارت بایستی به چند هزار درجه برسد. اگر این سحابیها واقعا توده‌های غول پیکر گاز پیوسته‌ای بودند که درجه حرارت سطحی آنها همان درجه حرارت سطحی خورشید بود، ناچار می‌بایستی نوری که از آنها صادر می‌شود با وسعت سطح یعنی با مربع یکی از ابعاد آنها متناسب باشد.
چون قطر متوسط این سحابیها بیلیون بیلیون بار بزرگتر از خورشید است، باید چنان انتظار داشته باشیم که نورانیت کلی آنها بیلیون بیلیون برابر بزرگتر از نورانیت خورشید باشد. ولی نورانیت فعلی سحابی امرأه المسلسله بسیار کوچکتر از این اندازه است و از 1.7 بیلیون برابر نورانیت خورشید تجاوز نمی‌کند. نور از تمام سطح سحابی صادر نمی‌شود بلکه از عده زیادی از لکه‌های کوچک روشن بر می‌خیزد که مجموع کلی سطح آنها به سختی با یک بلیونیوم تمام سطح سحابی برابری می‌کند. این همان چیزی است که باید از سحابیهایی انتظار داشته باشیم که از ستارگان متعارفی جدا جدا از یکدیگر ساخته شده‌اند.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

سه شنبه 17 بهمن 1391  5:25 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:نجوم و اختر شناسی


رویدادهای مهم ستاره شناسی

ستاره شناسان همواره اجرام تازه ای در آسمان میابند.اکتشافات اغلب ثمره نوآوریها نوین یا بهبود های تازه در فن آوری است.ستاره شناسان همواره اجرام تازه ای در آسمان میابند.اکتشافات اغلب ثمره نوآوریها نوین یا بهبود های تازه در فن آوری است.مثلا تلسکوپ به جهشی در دانش ما از آسمان منجر شد.و افزایش پیوسته قدرت به این تجهیزات به افزایش دامنه دانش فضائی ما ادامه میدهد.تلسکوپهای امروزی میتوانند تشعشع را در خارج از دامنه نور مرئی کشف کنند.این تجهیزات به همراه جمع آوری اطلاعات باعث شدند که در قرن بیستم بیش از کلیه قرون گذشته اکتشاف صورت بپذیرد.
● رویدادهای مهم قبل از میلاد (تاریخها تقریبی اند)
▪ ۲۰۰۰
ستارگان در صورت فلکی دیده میشوند.
▪ ۲۱۰
اراتستن اندازه زمین را تعیین میکند.
▪ ۱۳۰
هیپارخوس فهرستی از ستارگان را تهیه مینماید.
● بعد از میلاد
▪ ۱۴۰
بطلیموس کتاب المجسطی را مینویسد.
▪ ۸۱۳
المجسطی به عربی ترجمه میشود.
▪ ۱۰۵۴
اخترشناسان چینی ابرنواختر ثور را کشف کردند.
▪ ۱۵۴۳
کپرنیک اظهار میکند که زمین حول خورشید میگردد.
▪ ۱۶۰۹
کپلر دو قانون اول سیارهای را مطرح میکند.
برای اولین بار تلسکوپها بسوی آسمان نشانه رفتند.
▪ ۱۶۱۰
گالیله چهار قمر مشتری را کشف کرده اهله های زهره را ثبت مینماید.
گالیله کتاب پیام آور ستاره ای را منتشر میکند.
▪ ۱۶۱۱
گالیله وسایر منجمان لکه های خورشیدی را رویت میکنند.
▪ ۱۶۱۹
کپلر سومین حرکت قانون سیاره ای خود را منتشر میکند.
▪ ۱۶۵۵
بزرگترین قمر زحل تیتان کشف میشود.
کریستیان هویگنس ماهیت حقیقی حلقه های زحل را شناسائی میکند.
▪ ۱۶۵۹
برای اولین بار علامتهای کره مریخ رصد شدند.
▪ ۱۶۶۸
نیوتن اولین تلسکوپ انعکاسی را میسازد.
▪ ۱۶۸۷
نیوتن کتاب اصول ریاضی در فلسفه طبیعی را منتشر میکند.
▪ ۱۷۸۱
هرشل اورانوس را کشف میکند.
▪ ۱۷۹۱
هرشل انواع سحابی ها را کشف میکند و برخی را به عنوان سیاره ای بیان میکند.
▪ ۱۸۰۲
هرشل ستارگان مزدوج را کشف میکند.جوزف فرانهوفر عینک ساز آلمانی خطوط سیاهی را در طیف خورشید مشاهده میکند.
▪ ۱۸۰۳
چند شهابسنگ در فرانسه سقوط میکنند و ماهیتشان معلوم میشود.
▪ ۱۸۴۰
اولین عکس ماه گرفته میشود.
▪ ۱۸۴۶
نپتون کشف میشود.
▪ ۱۸۶۳
خطوط تیره ای در طیف ستارگان و خورشید کشف شده ترکیب شیمیائی ستارگان نشان داده میشود.
▪ ۱۹۰۵-۱۵
اینار هرتز پرونگ و هنری راسل رابطه دمای سطح ستارگان وروشنائیشان را نشان میدهد.
▪ ۱۹۰۸
هرتز پرونگ غولهای سرخ و ستارگان کوتوله سرخ را توصیف میکند.
▪ ۱۹۱۵
وجود ستارگان کوتوله از طریق رصد تائید میشود.
▪ ۱۹۲۰
هارلوشیپلی اولین تخمین دقیق اندازه و شکل کهکشان راه شیری را عرضه میکند.
▪ ۱۹۲۳
ادوین هابل وجود دیگر کهکشانها را در خارج از راه شیری کشف میکند.
▪ ۱۹۲۹
ادوین هابل نشان میدهد که کهکشانها درحال دور شدن از همدیگرند.
▪ ۱۹۳۰
سیاره پلوتن کشف میشود.
▪ ۱۹۳۱
کارل یانسکی امواج رادیوئی منتشر شده از کهکشان راه شیری را کشف کرد.
▪ ۱۹۳۷
اولین تلسکوپ رادیوئی بشقابی ساخته میشود.
▪ ۱۹۵۴
امواج رادیوئی منتشر شده برخی از کهکشانها کشف میشود.
▪ ۱۹۶۲
اولین رصدخانه دوار خورشیدی پرتاب میشود.این اولین ماهواره ای بود که مخصوص رصدهای نجومی ساخته شد.
▪ ۱۹۶۳
کوازارها(اخترنماها) توسط اخترشناسان رادیوئی کشف شد.
▪ ۱۹۶۴
آرنورپنزیاس و رابرت ویلسون تشعشع مایکروویو زمینه ای را کشف کردند.ستاره شناسان برای تحلیل اطلاعات از رایانه استفاده میکنند.
▪ ۱۹۶۷
اخترشناسان رادیوئی ستارگان تپنده را کشف میکنند.اولین ماهواره برای مطالعه درباره امواج ماورا بنفش و ایکس پرتاب میشود.
▪ ۱۹۷۰
ستاره شناسان با استفاده از رایانه اجرام سماوی را ثبت میکنند.
▪ ۱۹۸۳
ایراس (ماهواره ستاره شناسی با اشعه مادون قرمز) برای اولین بار تمام منابع مادون قرمز آسمان را بررسی میکند.
▪ ۱۹۸۷
ستاره شناسان برای اولین بار فرصت میابند با تلسکوپهای جدید و سایر تجهیزات ابر نواختر آ۱۹۸۷ را مطالعه میکنند.
▪ ۱۹۹۰
تلسکوپ فضائی هابل پرتاب شد.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

سه شنبه 17 بهمن 1391  5:25 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:نجوم و اختر شناسی




نگاهي به كهكشان غبار آلود

تلسكوپهاي بزرگ اروپاي جنوبي به ديدار 3 كهكشان زيباي آسمان رفتند هنوز زمان زيادي از ان هنگامي كه به تماشاي "سحابيهاي مارپيچي " در آسمان مي نشستيم نمي گذرد . مدت زماني قبل هيچ تصور درستي نسبت به آنچه كه امروز كهكشانهاي مارپيچي مي ناميم وجود نداشت تااينكه براساس رصدهاي خستگي ناپذير ادوين هابل دريافتيم كه آنچه مقابل چشما ما قرار دارد نه تنها سحابيهاي معمولي نيست بلكه كهكشانهايي دوردست است كه ما نيز درون يكي از اين جزارير دورافتاده زندگي مي كنيم.
كهكشانها يكي از زيباترين اجرام آسمانند كه باعث تحير هر رصدگري مي شوند بسياري از رصد گران آسمان اقرار مي كنند كه احساسي كه رصد يك كهكشان مارپيچي براي آنها به وجود مي اورد غيرقابل توصيف است. شايد به همين دليل بود كه دو اخترشناس رصدخانه جنوبي اروپا كه مشغول تصويربرداري با تلسكوپ VLT از كوازارهاي دوردست بودند در پايان فعاليتهاي شبانه اشان و در سپيده دم به سراغ سه كهكشان زيباي آسمان رفتند و تصوير انها را توسط اين تلسكوپ غول پيكر تهيه كردند. در تصاويري كه از اين سه كهكشان به دست آمد بازوهاي غبار آلود انها كاملا واضح و آشكار شده است . اين سه كهكشان در طبقه بندي كهكشانهاي داراي منابع قوي فروسرخ طبقه بندي مي شوند كه نشان از فعاليت شديد ستاره زايي در آن دارد. در تصاويري كه هفته گذشته توسط ESO منتشر شد بازوهاي غبار آلودي كه منشا زايش ستاره هاي جديد در اين سه كهكشان است به خوبي مشخص گشته است .
يكي از اين سه كهكشاني كه توسط VLT شكار شده اند عبارتند از NGC613 كه يك كهكشان زيباي مارپيچي در صورت فلكي جنوبي حجار است . اين كهكشان انحرافي معادل 32 درجه نسبت به زاويه ديد ما داشته و نماي بسيار زيبايي را به نمايش مي گذارد.
كهكشان ديگر NGC1792 است كهكشاني مملو از سحابيهاي هيدروژن است و در نگاه اول نمايي نامنظم را به نمايش مي گذارد و سومين كهكشان مورد تصوير برداري NGC3627 و يا M66 در صورت فلكي اسد است كه بسياري از منجمان اماتور بارها نمايي متفاوت از اين كهكشان را از پشت ابزارهاي نه چندان بزرگ خود رصد كرده اند.

منبع :www.nojum.ir

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

سه شنبه 17 بهمن 1391  5:27 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:نجوم و اختر شناسی


نحوه تشكيل منظومه شمسي خورشيد ما كمي بيش از چهار و نيم ميليارد سال پيش تشكيل شده است. خورشيد ما نيز مثل هر ستاره ديگري در جهان به شكل توده در هم پيچيده اي از ابرهاي گازي كه عمدتا از هيدروژن و هليم تشكيل شده بود به وجود آمده اما خرده ريزه هايي كه از انفجار ساير ستاره ها باقي مانده بودند، غبارهاي بسيار ريز كيهاني كه از عناصر سنگين تر همانند كربن، اكسيژن، آلومينيوم، كلسيم و آهن تشكيل شده بودند، نيز در سرتاسر اين ابرها پراكنده بودند. اين ذرات گرد و غبار كه حتي از ذرات غباري كه لبه پنجره مي نشيند، كوچك تر است، به عنوان نقاط تجمع در سحابي خورشيدي عمل مي كند. ساير موارد از جمله يخ، دي اكسيد كربن منجمد، دور اين نقاط گردهم مي آيند و بدين ترتيب اين ذرات كم كم بزرگ و بزرگ تر شده و به اجرامي به اندازه يك دانه شن، يك صخره و نهايتا يك تخته سنگ تبديل مي شوند. طي چند ميليون سال، تريليون ها تريليون قطعه يخي، سنگ ريزه و اجرام فلزي در اطراف خورشيد جوان گردهم مي آيند. طي ربع ميليارد سال بعد بسياري از اين اجسام در يكديگر ادغام شده و بدين شكل سيارات بزرگ ، اقمار، سيارك ها و اجرام موجود در كمربند كوئيپر به وجود مي آيند. (براي كسب اطلاعات بيشتر مي توانيد به مقاله tightening our kuiperbelt كه در شمار فوريه 2003 نشريه Natural History به چاپ رسيده است مراجعه كنيد.) اجرام كوچكتري كه حول خورشيد در حال چرخشند، طي مدت هاي طولاني كه از تشكيل آنها گذشته است، چندان تغيير نكرده اند.
بعضي وقت ها يكي از اين قطعات سرگردان كه باقيمانده هاي تشكيل سيارات محسوب مي شوند با سطح زمين برخورد مي كنند. هنگامي كه قطعات با زمين برخورد كنند، شهاب سنگ ناميده مي شوند. مجموعه داران شهاب سنگ ها را برحسب ميزان جلب توجهشان قيمت گذاري مي كنند، اما اخترشناسان اين اجرام را با توجه به تاريخ شان ارزش گذاري مي كنند. همانطور كه سنگواره هاي گياهان و جانوران، داستان حيات در زمين را ثبت مي كنند، اين اجرام نيز داستان منظومه شمسي را در سال هاي اوليه آن ثبت كرده اند. بعضي اوقات نيز اين امكان وجود دارد كه از آنها براي بررسي تاريخ شكل گيري منظومه شمسي استفاده كنيم. در تحقيقات جديد كه توسط شوگوتاچيبانا (Shogo Tachibana) و گري هاس (gary Houss) در دانشگاه ايالتي آريزونا انجام شده است نيز دقيقا همين كار صورت گرفته است؛ يعني آنها با بررسي آهن راديواكتيو - يا به عبارت بهتر - تحقيق روي دوتا از قديمي ترين شهاب سنگ هاي شناخته شده، توانستند گام ديگري به شناخت حوادثي كه به تولد خورشيد منجر شد، بردارند. آهن موجود در زمين راديواكتيو نيست، يا حداقل در حال حاضر راديواكتيو نيست. بيش از 90 درصد آهني كه در زندگي روزمره با آنها سروكار داريم، از جمله آهني كه در ساختمان ها به كار مي رود يا آهن موجود در كلم بروكسل و خون، حاوي 26 پروتون و 30 نوترون است. ساير اتم هاي آهن نيز حاوي 28، 31 يا 32 نوترون است. انواع مختلف يك عنصر كه ايزوتوپ ناميده مي شوند، توسط اختلافي كه در تعداد نوترون هاي هسته آنها وجود دارد، از يكديگر متمايز مي شوند، اما براي نامگذاري آنها مجموع تعداد نوترون ها و پروتون هاي هسته ذكر مي شود؛ بنابراين انواع مختلف آهن به صورت آهن 56 يا آهن 58 و غيره نامگذاري مي شود.
تمام اين ايزوتوپ هاي آهن از لحاظ راديواكتيوي پايدارند. ايزوتوپ هاي ديگري نيز از آهن وجود دارند اما پايدار نيستند. طي زمان اتم هاي سازنده ايزوتوپ هاي ناپايدار به طور خودبه خود ذرات زير اتمي را از هسته خود منتشر مي كنند. اين فرآيند (كه تلاشي هسته اي ناميده مي شود) باعث تغيير در تعداد پروتون ها و نوترون هاي موجود در هسته مي شود و بدين ترتيب يك ايزوتوپ به ايزوتوپ ديگر يا حتي به عنصر متفاوت ديگري تبديل مي شود. در نهايت نيز ايزوتوپ ناپايدار مورد نظر از بين مي رود. از سرعت تلاشي راديواكتيو مي توان به عنوان ساعتي براي تعيين زمان حوادث مهمي كه در تاريخ زمين يا منظومه شمسي روي داده است، استفاده كرد. حداقل به طور نظري، مي توان به اندازه گيري نسبت ايزوتوپ هاي راديواكتيو ويژه به محصولات پايداري كه طي تلاشي بعضي عناصر به وجود مي آيد، دريافت كه از زماني كه جسم آخرين بار از گونه هاي راديو اكتيو غني شده است، چه مدت زماني مي گذرد با توجه به اين نكته كه هركدام از ايزوتوپ هاي راديواكتيو با سرعت ثابتي كه ويژه آن ايزوتوپ است، تجزيه مي شود، سرعت تجزيه را مي توان بر حسب مفهوم «نيمه عمر بيان كرد. نيمه عمر نشان دهنده مدت زماني است كه طول مي كشد يك ايزوتوپ ويژه تجزيه شده و به ايزوتوپ پايدارتر خود تبديل شود. اندازه گيري هايي كه با استفاده از ايزوتوپ هاي با عمر كوتاه همانند كربن 14 كه داراي نيمه عمر حدود 700/5 سال است، مي تواند تاريخ آثار تمدن هاي اوليه بشري را كه در تحقيقات باستانشناسي به دست مي آيد، نشان دهد.
اما اندازه گيري هاي صورت گرفته توسط ايزوتوپ هاي با نيمه عمر طولاني تر، همانند اورانيم 238 كه نيمه عمري حدود 5/4 ميليارد سال دارد مي توانند تاريخ تشكيل صخره ها، سيارات و ستارگان را بيان كنند. آهن 60 كه ايزوتوپ راديواكتيو با نيمه عمر حدودا 5/1 ميليون سال است طي انفجارهايي كه در ستارگان بسيار سنگين يا ابر نواختر (Supernova) روي مي دهد، به وجود مي آيد. از آنجايي كه منشا اين ايزوتوپ منحصر به فرد است، مي توان از اين خاصيت مفيد براي درك رويدادهاي كيهاني استفاده كرد. تاجيبانا و هاس نسبت ايزوتوپي حدود ده نمونه كوچك كه از دو شهاب سنگ قديمي تهيه شده بود را اندازه گيري كردند. اين دو جرم كه به خاطر مكاني كه در آن يافت شده اند، بيشانبور و كريمكا ناميده مي شوند (اولي در هند و دومي در اوكراين به دست آمده اند) به دسته اي از اجرام تعلق دارند كه طي چند ميليون سال تولد خورشيد تشكيل شده اند. تمام آهن 60 موجود در دو نمونه شهاب سنگ مدت ها پيش از بين رفته و به كبالت 60 راديواكتيو تبديل شده است. كبالت 60 راديواكتيو هم به نوبه خود به اتم پايدار نيكل 60 تبديل شده است.
تاجيبانا و هاس با آزمايشاتي كه روي ذرات مواد معدني موجود در شهاب سنگ ها انجام دادند، دريافتند مقدار اضافي قابل توجهي از نيكل 60 در نمونه موجود است كه اين نكته نشان دهنده آن است كه آهن 60 زماني در اين نمونه ها وجود داشته است. اين محققين با استفاده از ساير عناصر و ايزوتوپ ها، به عنوان ساعت مرجع تاريخ آهن 60 را رديابي كرده و دريافتند كه در سحابي خورشيدي اوليه به ازاي هر يك ميليارد (109) اتم پايدار آهن 56 حدود 300 اتم آهن 60 داشت. شايد اين عدد بسيار كوچك به نظر برسد اما بايد گفت اين عدد ده برابر نسبت ايزوتوپ هايي است كه فعلا در گازهاي بين ستاره اي كهكشان راه شيري وجود دارد. اين مقدار اضافي از آهن 60 درابتداي تشكيل منظومه شمسي رازهاي زيادي در مورد منشا كهكشان ما بيان مي دارد.
اخترشناسان مي دانند كه خورشيد از ابرگازي شكلي حاصل شده است. علاوه بر آن مي دانيم كه عاملي باعث شده است تا اين توده ابر به چنان چگالي براني برسد كه به تشكيل خورشيد منجر شده است. اما پرسش اين است كه آن حادثه اوليه چه بوده است؟ طبق مدلي كه پيش از اين ارائه شده است، امواج انفجار ناشي از ابر نواخترها مظنون اصلي اين رويداد است. ميزان آهن 60 موجود در اين دو شهاب سنگ قديمي دلايل جديدي در تأييد اين نظر فراهم مي كند. احتمالا لايه هاي در حال انبساط مواد ستاره اي كه حاوي اتم هاي آهن 60 حاصل از انفجار ابر نواخترها بودند، هسته هاي اوليه ابرهاي خورشيدي را تشكيل دادند و به همين دليل حاوي اين ساعت هاي آهن راديواكتيو هستند. در همان زمان، نيروي اوليه لازم براي تشكيل خورشيد منظومه شمسي و نهايتا زمين فراهم شده است.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

سه شنبه 17 بهمن 1391  5:30 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:نجوم و اختر شناسی


ابزارهای اختر شناسی

ابزار اصلی در درجه اول دوربین عکاسی مناسبی است که بشود به راحتی با آن کار کرد. شاتر دوربین باید سرعتهای قابل تنظیم داشته ، یعنی پرده‌ای که مقابل فیلم عکاسی کشیده شده است با سرعت دلخواه شما باز و بسته شود.اختر شناسی نیز همچون دیگر دانشها ابزارهایی دارد که در پیشبرد آن سهم عمده‌ای دارد. شناخت این ابزارها برای هر منجمی لازم است، چرا که داشتن آگاهی از این ابزارها ، منجم را قادر می‌سازد تا از تمام کارایی آن استفاده کرده ، اهداف نجومی خود را به اجرا در آورد. با این هدف بحث ابزارهای اختر شناسی را آغاز می‌کنیم. در این بحث با ابزارهای قدیمی نجوم مانند اسطرلاب ، ذات الحلق ، سدس و ... کاری نداریم و تنها به ابزارهای نوین اختر شناسی که در مباحث نجوم جدید کاربرد دارند می‌پردازیم.
● دوربین عکاسی
ابزار اصلی در درجه اول دوربین عکاسی مناسبی است که بشود به راحتی با آن کار کرد. شاتر دوربین باید سرعتهای قابل تنظیم داشته ، یعنی پرده‌ای که مقابل فیلم عکاسی کشیده شده است با سرعت دلخواه شما باز و بسته شود. بویژه اینکه برای نور دهی طولانی قابل تنظیم باشد. در عکاسی شب چون با سوژه‌های کم نوری سر و کار داریم، نوردهی‌ها چند ثانیه تا حتی چند ساعت طول می‌کشند. دوربیهای مکانیکی برای اینکار مناسب هستند. عدسی (لنز) دوربین نیز مهم است. برای اینکه از موضوعات مختلف عکس بگیرید، باید از عدسیهایی با فاصله کانونی مختلف عکس بگیرید. پس دوربین باید قابلیت تعویض لنز داشته باشد. کیفیت عدسی دوربین در کیفیت عکس تأثیر بسزایی دارد. هر چه فاصله کانونی عدسی کم باشد، زاویه دید عدسی بیشتر و دوربین قادر است بخش وسیعی از آسمان را پوشش دهد. در دوربینهای غیر دیجیتال نوع فیلم عکاسی مهم است، فیلم هر چه حساستر باشد مدت نور دهی کوتاهتر خواهد بود.
● تلسکوپ
بی گمان مهمترین ابزار هر اختر شناس (خصوصا آماتورها) تلسکوپ است. تلسکوپ ابزاری است که به بزرگ کردن زاویه‌ای اجرام آسمانی می‌پردازد. ابزار دیگری که کاری مشابه تلسکوپ دارد دوربینهای دو چشمی یا تک چشمی است و این دوربینها هم مانند تلسکوپ به بزرگ کردن اندازه زاویه‌ای اجرام آسمانی می‌پردازند. پیش از آنکه به ساختار تلسکوپ و دوربین بپردازیم لازم است اندکی به ویژگیهای یک ابزار اپتیکی بپردازیم و مشخصه‌های آنها را بیان نیم. شاید از مهمترین ویژگیهای یک ابزار اپتیکی اندازه تصویر حاصل باشد. در ابزارهای اپتیکی بزرگنمایی مستقیما به فاصله کانونی وابسته است. فاصله کانونی در اصل فاصله بین نقطه کانون (نقطه‌ای که نور در آنجا جمع می‌شود) تا آینه یا لنز ابزار اپتیکی است. هر چه این فاصله بزرگتر و بیشتر باشد، بزرگنمایی ابزار اپتیکی نیز بیشتر است.
بزرگنمایی یک ابزار اپتیکی برابر است با حاصل تقسیم فاصله کانونی شیئی به فاصله کانونی چشمی. مثلا اگر فاصله کانونی شیئی تلسکوپ شما (شیئی ، عدسی یا آینه‌ای است که نور جرم سماوی نخست به آن برخورد می‌کند) ۱۲۰۰ میلیمتر باشد و فاصله کانونی چشمی (عدسی که نور جرم سماوی از آن خارج شده و به چشم رصد کننده یا ابزارهایی چون دوربین عکاسی می‌رسد) ۱۲ میلیمتر ، آنگاه اندازه زاویه‌ای جرم مورد رصد حدود ۱۰۰ برابر بزرگ شده است. به عبارتی بزرگنمایی تلسکوپ شما در این حالت ۱۰۰ است.
اما گاهی جالب است بدانید اندازه جرم رصدی شما با واحدهای که روزمره با آن سر و کار داریم (مانند سانتیمتر) چه اندازه است.بجز بزرگنمایی درخشندگی و کیفیت نوری تلسکوپ هم اهمیت فراوانی دارد. این کیفیت را قطر شیء مشخص می‌کند. به عبارتی هر چه بزرگنمایی کمتر و قطر شیء بیشتر باشد، درخشندگی تصویر حاصل از تلسکوپ نیز بهتر و بیشتر می‌شود. درخشندگی تصویر با توان دوم سطح شیء نسبت مستقیم دارد به عبارتی اگر قطر شی دو برابر شود، مقدار نور متمرکز شده بر تصویر (درخشندگی) چهار برابر می‌شود. عامل دیگری که در تعیین کیفیت تلسکوپ یا هر ابزار نوری دیگری اهمیت دارد، توان تفکیک آن قدرت ابزار اپتیکی در جدا کردن دو جسم نزدیک به یکدیگر است. مثلا هنگامی که می‌گوییم توان تفکیک تلسکوپی ۱۰ ثانیه قوسی است، یعنی این تلسکوپ هر دو جرمی را که بیش از ۱۰ ثانیه قوسی از هم فاصله زاویه‌ای داشته باشند را تفکیک می‌کند. اما اگر فاصله آن دو جسم کمتر از ده ثانیه قوسی باشد، تلسکوپ مذکور آن دو را به شکل یک جسم نمایش می‌دهد.
CCD● ها
CCD ها ابزارهایی هستند که برای تصویربرداری دیجیتالی بسیار دقیق از اجرام آسمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ابزارهای الکترونیکی صفحات حساسی دارند که با برخورد فوتونها به پیکسلهای این صفحات ، تقویت و تشدید رخ می‌دهد و در نهایت تصاویری با کیفیت و دقت بسیار عالی از اجرام آسمانی ایجاد می‌گردد. از دیگر مزایای این ابزار ، امکان ثبت و دیدن همزمان تصاویر و نیز دستکاری در تصاویر به منظور افزایش کیفیت ، بزرگنمایی و ... با روندی بسیار ساده و نیز برگشت پذیر است.
● عکاسی از خورشید
نخستین چیزی که لازم است، صافی (فیلتر) مناسبی برای کاهش کافی نور خورشید به هنگام طلوع یا غروب ، ضخامت جو در مقابل نور خوشید ، صافی مناسبی برای عکاسی است. اما در اوقات دیگر ، از صافیهای خورشیدی که بر دهانه تلسکوپ (نه چشمی آن) نصب می‌شوند استفاده می‌شود.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

سه شنبه 17 بهمن 1391  5:30 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:نجوم و اختر شناسی


نجوم آماتوری را چگونه آغاز کنیم؟

بخش اول

نجوم، هم علم است و هم سرگرمی، و لذت آن به سبب اکتشاٿ های هوشمندانه، راز و رمز و زیبایی های شگٿت انگیز آسمان شب است.
بسیاری از تازه کارهای ستاره شناسی راه اشتباهی را در پیش می گیرند و شکست می خورند، خود من هم یک بار در این راه شکست خوردم و یک سال از نجوم دور بودم و احساس می کردم تمامی کارهایم بی نتیجه بوده است. اما یک سالی است که ستاره پارسی را راه اندازی کرده ام و من حالا کارهایی که در گذشته انجام دادم و ٿکر می کردم بی نتیجه بوده، برای من ابزاری شده است تا بوسیله آن گام کوچکی در همگانی کردن علم و آموزش علم ستاره شناسی بردارم.
شاید شما هم منجم آماتور بوده اید و حالا ناراحت و دلسرد شده اید شاید هم تازه می خواهید نجوم را آغاز کنید. خواهش می کنم یک بار این مقاله را بخوانید حتما مسیر خود را برای رسیدن موٿقیت در نجوم آماتوری و لذت بردن از زیبایی های شگٿت انگیز آسمان پیدا خواهید کرد. امیدوارم این توصیه های این مقاله را به خاطر بسپارید تا اگر روزی کسی از شما پرسید: "ستاره شناسی را از کجا شروع کنم؟" به راحتی بتوانید او را راهنمایی کنید.

کتابخانه های عمومی منبع اطلاعات

نجوم، هم علم است و هم سرگرمی، و لذت آن به سبب اکتشاٿ های هوشمندانه، راز و رمز و زیبایی های شگٿت انگیز آسمان شب است. حتی در کشورهای پیشرٿته دنیا هم ٿقط بعضی از اٿراد این شانس را دارند که یادگیری نجوم را در موسسه یا انجمنی شروع کنند. ممکن است شما به روش های گوناگونی با علم ستاره شناسی آشنا شده باشید. مثلا" مطالعه روزنامه، شنیدن خبری از تلویزیون، سایتهای نجومی، یا رٿتن به آسمان نما و... . این روش ها برای ایجاد انگیزه مناسب هستند، اما بعید است مطالبی را که به این صورت خوانده اید یا شنیده اید، همان مطالبی باشند که در شروع کار به آنها نیاز دارید. پس یادگیری نجوم را خودتان آغاز کنید.
به کتابخانه های عمومی سر بزنید و مطالعه را با کتابهای پایه ای نجوم شروع کنید. اگر کتاب های مورد نظر خود را در کتابخانه ها پیدا نکردید. خودتان این کتاب ها را تهیه کنید. انتشارات گیتاشناسی در ایران کتاب های پایه و بسیار مٿیدی در زمینه ستاره شناسی منتشر کرده است که می توان به "نجوم به زبان ساده، راهنمای صورت های ٿلکی و راهنمای آسمان شب" اشاره کرده است که از بهترین کتابهای پایه ای حال حاضر در کشور است.
من خودم با مجله نجوم و مطالعه چند کتاب پایه ستاره شناسی را آغاز کردم، حتی در سال های گذشته برای مجله نجوم هم مقاله می نوشتم برخوردهایی که در مجله نجوم بوجود آمد، مرا نجوم متنٿر کرد و یک سال مرا از این علم شگٿت انگیز دور نگه داشت. البته جای تشکر دارد چون اگر این اتٿاق نمی اٿتاد شاید من در حال حاضر چنین انگیزه ای برای آموزش نجوم نداشتم.

چگونه مطالعه کنیم؟

کتاب های نجومی را مانند رمان و یا کتاب های درسی مطالعه نکنید، چرا گٿتم کتاب درسی؟ در ایران بارزترین نمونه مطالعه بدون ٿهمیدن، همین مطالعه کتابهای درسی (مخصوصا برای آمادگی کنکور و ورود به دانشگاه) است. به راستی شما که در حال حاضر دانشجوی دانشگاه هستید چقدر از کتابهای درسی دبیرستان را یاد گرٿته اید؟
یکی از دوستان می گٿت: وقتی مطالعه نجوم را شروع کردم، در یکی از کتابها خواندم که تقریبا" همیشه یک روی کره ماه به زمین است. بعد ٿهمیدم که علت این است که مدت زمان چرخش وضعی ماه با مدت زمان گردش آن به دور زمنی برابر است. تصور این قضیه برایم مشکل بود. به همین دلیل توپی برداشتم و خود را به عنوان زمین و توپ را ماه ٿرض کردم. بالاخره مسئله حل شد:. یادگیری در نجوم همین طور است! شبیه سازی بسیاری از پدیده های نجومی با وسایلی ساده ممکن است. این شبیه سازی ها در یادگیری مسائل موثرند.
از جمله هایی که در کتاب ها می خوانید، به سرعت نگذرید (مانند کتابهای درسی!) و در مورد آن ها قدری تٿکر کنید. ٿقط در این صورت است که آرام آرام دیدگاه صحیح و مطمئنی در نجوم پیدا خواهید کرد.

شناسایی صورت های ٿلکی با چشم غیرمسلح

شناختن صورت های ٿلکی بسیار لذت بخش است. این کار برای شما که به تازگی نجوم را شروع کرده اید بسیار ضروری است. یادم می آید قبل از اینکه ستاره شناسی را به طور جدی شروع کنم ٿکر می کردم خوشه پروین دب اصغر است.
درپایگاه اطلاع رسانی ستاره پارسی در هر هٿته حداقل شما را با یکی از صورت ٿلکی های آسمان شب و ستاره های آن ها آشنا می کنم. لزومی ندارد نام تمامی ستاره ها را از بر باشید. همین که ستاره های پر نور آسمان را بشناسید کاٿی است. پس از خواندن مطالبی در مورد تحول ستاره ها، با گٿتن اینکه: "آن ستاره آبی، رجل الجبار است و آن ستاره قرمز ابط الجوزا" احساس خوشی پیدا می کنید، زیرا با اینگونه است که با شگٿتی های آسمان پیوند می خورید.

برای خرید تلسکوپ عجله نداشته باشید

پرداختن به بسیاری از سرگرمی های آموزنده نیاز به صرٿ هزینه دارد، اما برای ستاره شناسی نیازی نیست شما هزینه زیادی کنید. ایمیل هایی بدستم رسیده است که مثلا" می پرسند با یک تلسکوپ ۴ اینچی چه چیزی را می تونیم بینیم؟"
اشتباه اینجاست که بسیاری از تازه کارها تصور می کنند برای شروع باید حتما" تلسکوپی پیشرٿته و گرانقیمت خرید. دوست عزیز، شما که هنوز صورت های ٿلکی را نمی شناسی، استٿاده صحیح از نقشه های ستاره ها را بلند نیستی و با اجرام غیر ستاره ای آشنا نیستی، چرا در ٿکر خرید تلسکوپ هستی؟ در شروع کار، به هیچ وجه تلسکوپ وسیله مناسبی نیست، حتی زیان آور است!!!
اٿرادی را می شناسم که تلسکوپ های بسیار گران قیمتی و رباتیک خریدند و با این تٿکر که قلب نجوم آماتوری را در دست گرٿته اند، کار خود را شروع کردند. اما در حال حاضر تلسکوپ آنها در گوشه خانه خاک می خورد و در واقع دکور شده است.
تجربه نشان می دهد که موٿق ترین اخترشناسان آماتور کسانی هستند که کار را با حداقل امکانات و وسایل شروع می کنند. این اٿراد برای جبران کمبود وسایل، بیشتر به مطالعه و استٿاده از نقشه ها گرایش پیدا می کنند. حتی رصد های دقیقی با با چشم غیرمسلح انجام می دهند. به همین دلیل مهارتهای رصدی آنها اٿزایش می یابد و بعدها که امکانات مناسبی به دست می آورند، به خوبی از آن استٿاده می کنند.
خود من در حال حاضر هنوز تلسکوپ شخصی ندارم.

با دوربین دوچشمی شروع کنید

بهترین ابزار شروع کار دوربین دو چشمی است. اما چرا دوربین دوچشمی؟ به این دلایل من دوربین دوچشمی را توصیه می کنم:
۱- دوربین های دوچشمی میدان دید گسترده ای دارند، با آنها راحت تر و سریع تر می توانید اجرام غیر ستاره ای را پیدا کنید. تلسکوپ ها بزرگنمایی زیادی دارند و بخش کوچکی از آسمان را نشان می دهند.
۲- تصویر در دوربین های دو چشمی مستقیم است و در صورتی که معمولا در تلسکوپ ها تصور وارانه با برگردان جانبی است.
۳- دوربینهای دو چشمی ارزان و در دسترس تر هستند و حمل و نقل آنها آسان است. دوربین دوچشمی توان دید شما را نسبت به چشم غیر مسلح آنقدر اٿزایش می دهد، که تلسکوپ توان دید شما را نسبت به دوربین دو چشمی. پس دوربین دو چشمی وسیله ای است میان چشم های شما و تلسکوپ. قیمت دوربین دوچشمی معمولا بین یکدهم تا یک چهارم تلسکوپ های کوچک است.
دوربین های که عدسی شیئی (عدسی جلوی دوربین) بزرگتری دارند برای کارهای نجومی و رصدی مناسب تر هستند. دوربینهای کوچک تر از ۴۰ میلیمتر مناسب رصد نیستند. دوربینهای مناسب برای رصد بزرگنمایی بین ۶ تا ۱۵ دارند.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

سه شنبه 17 بهمن 1391  5:30 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:نجوم و اختر شناسی



میـــرا متغیرهای میرا ستارگان غول قرمز سردی هستند. در نمودار HR چنین ستارگانی در بخش با درخشندگی بالا ی شاخه مجانبی غول(AGB) و در حوالی متغیر های نیمه منظم یافت می شوند.
بیش از چهارصد سال پیش هنگامی که یک منجم آماتور هلندی به نام« دیوید فابریسیوس» در حال جستجوی عطارد بود، متوجه ستاره پرنوری شد. او رصد خود را از۳ تا ۲۱ آگوست ۱۵۹۶ ادامه داد. در این مدت درخشندگی ستاره از قدر ۳ به۲ افزایش یافت. وی در ماه بعد متوجه کم نورشدن آن شد و در اکتبر همان سال این ستاره عجیب از نظرها پنهان شد. در ابتدا ، فابریسیوس فکر کرد که شاهد یک « نواختر» است تا اینکه در۱۵ فوریه ۱۶۰۹ دوباره آن را مشاهده کرد. «ژوهان بایر» در اطلس ستاره ای خود که در سال۱۶۰۳ منتشر شد، آن را اومیکرون و از قدر چهارم نشان داد. «جان هولواردا» به بررسی این ستاره متغیر پرداخت و در سال۱۶۳۸ دوره تناوب آن را یازده ماه تعیین کرد. این اولین بار بود که دوره تناوب یک متغیر بلنددوره اندازه گیری می شد. افسوس که فابریسیوس زنده نبود تا شاهد کشف با اهمیت خود باشد. در سال ۱۶۴۲،« ژوهانس هولیوس» این ستاره متغیر را به دلیل تغییرات عجیبش ، میرا(شگفت اختر) نامید. میرا پرنورترین و جذابترین متغیر بلنددوره آسمان است.
دوره تناوب این متغیر تقریبا"۳۳۲ روز و تغییرات درخشندگی آن از قدر ۳ تا ۹ است. تغییرات درخشندگی میرا ثابت نیست و بین دوره های مختلف آن اختلافاتی وجود دارد. بطوریکه گاهی اوقات پرنورتر بوده است. در سال۱۷۷۹ ، «ویلیام هرشل» درخشندگی میرا را در هنگام اوج معادل دبران(قدر۰/۸۵) تعیین کرد. او رنگ آن را مانند مو-قیفاووس، قرمز یاقوتی ذکر کرده است. در بعضی سالها نیز میرا در اوج درخشندگی از قدر۵+ گزارش شده است. اما آیا واقعا" فابریسیوس اولین کسی بود که میرا را دید؟ مطالعات تاریخی نشان می دهد که ابرخس در ۱۴۳سال پیش از میلاد ، رصدگران چینی در۱۰۷۰ م. و احتمالا" رصدگران کره ای در سال۱۵۹۲ این ستاره را مشاهده کرده اند.
در چند مورد دیگر نیز گزارشهایی از مشاهده متغیر های مشابه ای (R-اسد، R-شجاع ) نیز موجود می باشدکه از آنها به عنوان «ستاره مهمان» یاد شده است. هر چندکه به دلیل دقت کم نقشه های آنها و نبودن یک مختصات مناسب با اطمینان نمی توان این گفته را تایید کرد. میرا در فهرست ستاره ای بطلمیوس و کتاب صورالکواکب عبدالرحمان صوفی وجود ندارد. در زمانی که آنها به رصد و ثبت ستاره های قیطس می پرداختند، میرا با چشم غیر مسلح مشاهده نمی شده است.
رصد های تلسکوپ فضایی هابل قطر زاویه ای حدود۶۰ میلی ثانیه را برای میرا تعیین می کند. این نشان می دهد که قطر واقعی آن حدود۷۰۰ برابر قطرخورشید می باشد! میرا ستاره سردی است ، دمای سطحی آن بین ۲۵۰۰ تا ۱۹۰۰ درجه کلوین متغیر می باشد. میرا ستاره دوتایی نیز است. همدم آبی رنگ آن در سال۱۹۲۳ در رصدخانه لیک کشف شد. فاصله زاویه ای آن از میرا ۰/۹ ثانیه قوسی و دوره مداری آن ۴۰۰ سال اندازه گیری شد. با توجه فاصله ۴۰۰ سال نوری آنها از ما، فاصله واقعی این دو هدم از یکدیگر حدود۷۰۰ واحد نجومی است.احتمالا" این همدم یک کوتوله سفید می باشد. مطالعات جدید نشان می دهد که این همدم تغییرات قدری از ۹/۵ تا ۱۲دارد.از دید ما فاصله این دو همدم تغییر می کند و اکنون فاصله زاویه ای آنها ۰/۱ ثانیه قوسی است. میرا آنقدر معروف است که دسته ای از ستارگان متغیر بلند دوره دوره ای به همین نام شناخته می شوند.
● متغیرهای میـراگونه :
متغیرهای میرا ستارگان غول قرمز سردی هستند. در نمودار HR چنین ستارگانی در بخش با درخشندگی بالا ی شاخه مجانبی غول(AGB) و در حوالی متغیر های نیمه منظم یافت می شوند. در مقایسه با خورشید، متغیر های میرا گونه عموما" ستاره هایی با شعاع بزرگتر، دما و گرانش سطحی پایین تر ی محسوب می شوند. به دلیل گرانش سطحی کم ، جو خارجی آنها پیوند ضعیفی با ستاره دارند. اصولا" متغیر های میرا از رده طیفی S , M هستند و دوره تناوب تغییرات آنها ۸۰ تا ۱۰۰۰ روز است.
این متغیرها در محدوده مرئی دارای تغییرات بیش از ۲/۵ قدر هستند. تغییرات مشاهده شده در درخشندگی متغیر های میرا به دلیل تپش آنها می باشد. این ستار ها جرمی در حدود جرم خورشید دارند اما جرم قابل توجهی( ۶-۱۰ تا ۷-۱۰ جرم خورشیدی) را از دست می دهند و باعث بوجود آمدن پوسته های پیرا ستاره ای بزرگی در اطراف ستاره می شوند.این ستاره ها در هسته خود هلیوم می سوزانند و شاخه AGB را طی می کنند.مرحله AGB فاز پایانی تحول بسیاری از ستارگان رشته اصلی است. وقتی این گونه ستاره به مرگ خود نزدیک می شود با سرعت زیادی جرم از دست می دهد و به سحابی سیاره نما و در نهایت به کوتوله سفید تبدیل می شود.تصاویر تلسکوپ هابل نشان داد که تعدادی از ستارگان میراگونه کروی نیستند بلکه تخم مرغی هستند.
به دلیل تغییرات زیاد درخشندگی این متغیر ها رصد آنها نسبتا" آسان است. به همین دلیل از سال۱۸۹۹ هیچ متغیر میراگونه ای با چشم غیرمسلح کشف نشده است. از آنجاییکه دوره تناوب آنها بلند است شرایط نا مناسب جوی جندان مشکلی ایجاد نمی کند و می توان هر هفته یا ده روز به رصد آنها پرداخت. ستاره متغیر میرا در اوایل مرداد امسال به بیشترین در خشندگی خود رسید و اکنون در حال کم نورشدن است و احتمالا" در اوایل پاییز از قدر ۵-۶ است. تغییرات درخشندگی آن طوری است که با یک دوربین دوچشمی کوچک نیز می توان آن را پیگیری کرد. اگر تا کنون یک متغیر بلند دوره را رصد نکرده اید ، میرا انتخاب درستی برای شروع کار می باشد.

امیر حسن زاده

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

سه شنبه 17 بهمن 1391  5:30 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:نجوم و اختر شناسی



خطرات ابر نو اختر ها زندگی هر ستاره ابر غول دارای بیش از ۱۰ جرم خورشیدی در انفجاری عظیم به نام ابرنواختر پایان می یابد.
زندگی هر ستاره ابر غول دارای بیش از ۱۰ جرم خورشیدی در انفجاری عظیم به نام ابرنواختر پایان می یابد. در ابتدا به چگونگی شکل گیری و تشکیل یک ابر نو اختر می پردازیم .
● تشکیل ابرنو اختر :
زندگی هر ستاره ابر غول دارای بیش از ۱۰ جرم خورشیدی در انفجاری عظیم به نام ابرنواختر پایان می یابد. این انفجار آنچنان پر انرژی است که شاید از کهکشان کاملی با میلیاردها ستاره، درخشنده تر شود. شاید تا مدتی از دید ناظر زمینی این ابر نواختر به صورت ستاره تازه و خیلی درخشان به نظر برسد. اگر از این انفجار، هسته ای با ۴/۱ الی ۳ جرم خورشیدی بجای ماند، هسته کوچک می شود و ستاره نوترونی تشکیل می دهد. اگر جرم هسته از ۳ جرم خورشیدی بیشتر باشد، جاذبه آن را وا می دارد که بیشتر منقبض شود تا حفره سیاه تشکیل بدهد.
● انرژی ابرنواختر :
انرژیی که از انفجار هر ابرنواختر آزاد می شود، می تواند دهها هزار سیاره نظیر زمین را ویران کند. همگی ابرنواختر ها ویرانگر نیستند، ولی این انفجارها عناصر بوجود آمده در درون ستارگان را در فضای میان ستاره ای منتشر می کنند تا در انجا به ستارگان و سیارات تازه تبدیل شوند. اتم های کربن که بخشی از مولکولهای تشکیل دهنده اکثر غذاها و بدنمان هستند، برای نخستین بار در داخل ستارگان ایجاد شده اند. اگر چه ابر نواختر ها حوادث نادری هستند .آنها خیلی قوی هستند و می توانند بر زندگی روی سیاراتی که نزدیک ستارگان دور می زنند تاثیر بگذارند . در حقیقت انفجارات ابر نو اختر ها در مدت ها قبل ممکن است بر روی آب و هوای زمین و تحول زندگی تاثیر گذارده باشند .اگر ابرنواختری حدود ۵۰ سای نوری اتفاق بیافتد بشر اجبار داردکه سطح را رهاکرده ودر زیر زمین حداقل برای چند دهه زندگی کند .
انفجار پرتوهای گاما و ذرات پر انرژی از انفجار ابرنواختر ها میتواند اشکال زندگی بسیاری را بکشد و موجب ضرر و زیان ژنتیکی در دیگران شود .تنها راه جلوکیری از این تابش جابجایی جمعیت در داخل تونل های زیرسطح زمین خواهد بود. ابته اگر یک ابر نو اختر صورت بگیرد ما فرصت کافی برای حفر تونل را نداریم . حتی اگر ما به مدت طولانی در تونل ها برای رادیواکتیو روی سطح زمین زنده بمانیم نبایستی زمین را دوست داشته باشیم هنگامی که در القاء متقابل ژنتیکی که توسط رادیو اکتیویته می توانست زندگی گیاه و حیوان را به طور جدی اصلاح کند.غذا های اساسی بشر شیر کره تخم مرغ گندم سیب زمینی کاهو و گوشت و سبزیجات و... که در شکل های مختلف می باشند .
غذا های دریایی صرفاً از اقیانوس به عمل می آید و زندگی گیاهی که باید همچنین اصلاح شود یا توسط انفجار ابرنواختر محلی صدمه ببیند حتی اگر زندگی سطحی تابش را نگه دارد آن به لایه های بالاتر ظریف جو مان که باید آب و هوا را یه طور بر جسته اصلاح کند صدمه می زند . ابرنواختر های محلی پیشنهاد شده اند به عنوان یک علت ممکن برای تغییرات آب و هوای اتفاقی و خاموشی ها در گذشتۀ کرۀ زمین . امکان دارد که هرچند صد میلیون سال یک ابر نو اختر نزدیک به زمین اتفاق بیافتد.چنین انفجاری پیشنهاد شده است به عنوان یک بیان نظری از خاموشی دایناسور ها.
پس ما به نظر میرسد که برای لحظه ای نسبتاً امن باشیم . هیچ ستاره ای داخل ۵۰ سال نوری شناخته نشده است که یک غول سنگین قابل انفجاری مانند یک ابرنواختر باشد . یک داوطلب، ستارۀ متغییر ویژه اتاکارینا(eta carina) می باشد که به طور ضعیفی درک شده است اما بعضی از ستاره شناسان پیشنهاد می کنند که آن یک ستارۀ سنگینی که در حال کاهش بسته اش می باشدو به فرو ریزش نهائی اش در چند میلیون سال آینده نزدیک می شود .در فاصلۀ ۳۷۰۰ سال نوری ما بایستی صدائی داشته باشیم ، اگر چه از قرار معلوم جایگاه مطمئنی است .البته ، یک کوتلۀ سفید ، در حال سرد شدن لبه حد چاندراسکار را میبیند که می تواند فرو ریزش کند و یک انفجار ابرنواختر نوع ۱ را تولید کند .حتی یک کوتولۀ نزدیک کاماً ضعیف خواهد بود و بنابر این بایستی بدون هیچ توجهی وجود داشته باشد تا اینکه فرو ریزش کند .
سی بی کارینا یک محل برجسته ای از شکل گیری ستاره است . گاز به توسط تعدادی از ستارگان روشن داغ تحریک شده است که یکی از آنها خود اتای کارینا ظاهراً سنگین ومتغیر است.بعضی از ستاره شناسان گمان می کنند که آن در چند میلیون سال آینده ابرنواختر خواهد شد.

محمد کرمی

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

سه شنبه 17 بهمن 1391  5:30 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:نجوم و اختر شناسی



عكسبرداری نجومی

هرچند مدلهای بسیار متنوعی از دوربین ها در دسترس هستند ولی نسخه های خودكار الكترونیكی جدید آنها برای عكسبرداری نجومی مناسب نیستند و بسیاری از عملكردهای آنها به نیروی باطری دور نشان بستگی دارد و امكان نوردهی طولانی وجود ندارد .
هرگاه از من خواسته می شود برای انتخاب یك تلسكوپ نجومی توصیه ای داشته باشم در حالی كه بودجه ۲۰۰ یا ۲۰۰۰ پوندی موجود است سوالی كه همیشه مطرح می شود این است آیا میتوانم به وسیله آن عكسبرداری كنم؟ وقتی اٿراد عكسهای بسیار زیبا یی را از كهكشانها میدانهای ستاره ای و سحابی های رنگی كه اغلب در مجلات نجومی چاپ می شود مشاهده می كنم این پرسش عجیب یه نظر میرسد. با وجود این باید گٿت عكاسی نجومی حداكثر استٿاده ممكن از تلسكوپ را ایجاد میكند .حتی در تصاویر سی سی دی لازم نیست عكس از مرغوبیت خیلی بالایی برخوردار باشد. با این حال با كمی ابتكار و حوصله می توان عكسهای بسیار زیبایی را با وسایل كاملا معمولی گرٿت و هدٿ من این است كه خوانندگان را به انجام ای كار تشویق كنم .

انتخاب دوربین

هرچند مدلهای بسیار متنوعی از دوربین ها در دسترس هستند ولی نسخه های خودكار الكترونیكی جدید آنها برای عكسبرداری نجومی مناسب نیستند و بسیاری از عملكردهای آنها به نیروی باطری دور نشان بستگی دارد و امكان نوردهی طولانی وجود ندارد . اغلب گونه های خودكار را نمی توان خاموش كرد. دوربینهای با عدسی ثابت نیز مناسب نیستند چرا كه نمی توانند به وسایل جانبی كه با تلسكوپ مورد استٿاده قرار می گیرد متصل شود . یك دوربین تك لنز ۳۵ میلیمتری دستی همراه با تسهیلاتی برای آزادسازی كابل یا همان حالت دستی كه تعیین سرعت شاطر دوربین به دست خودمان است مناسب است. برای كارهای پیشرٿته بوسیله تلسكوپ پرده كانونی قابل تعویض و یك ذره بین كانونی به عنوان یك وسیله جانبی سودمند مورد نیاز است. همچنین یك قٿل آینه ای برای به حداقل رساندن ارتعاش میتواند مٿید باشد. برای وصل كردن یك دوربین به تلسكوپ میتوان از یك تبدیل ساده كه از یك طرٿ به چشمی تلسكوپ و از طرٿ دیگر به دوربین متصل می شود استٿاده كرد.

ٿیلمها و نوردهی ها

▪ ٿیلمها

ٿیلمهای عكاسی با نوع و سرعتشان مشخص می شوند. متداولتری نوع ٿیلم چاپ رنگی است كه ٿیلمهای شٿاٿ رنگی یا اسلاید از این نوع می باشند. سرعت یا آس آ میزان حساسیت یك ٿیلم خاص را نسبت به نور ورودی مشخص می كنند . هر چه ٿیلم حساستر باشد در یك زمان نوردهی نور بیشتری در یاٿت می كند یك ٿیلم با حساسیت كم حساسیت حدود ۵۰ به زمان نوردهی ۸ برابر طولانیتر از یك ٿیلم با حساسیت حدود ۴۰۰ نیاز خواهد داشت. در عكسبرداریهای معمولی كه تندی شاطر آن معمولا كسری از ثانیه است. این نسبت به خوبی متوقٿ می شد . متاسٿانه همه ٿیلمها برای عكسبرداری نجومی مناسب نیستند. ٿیلمی كه انتخاب میشود باید بتواند روشنی و تاریكی خوبی داشته باشد و رنگها را به صورت طبیعی ثبت كند و از حساسیت خوبی هم برخوردار باشد. با وجود تمام نكات ذكر شده در رابطه با ٿیلمها توضیحاتی چند در رابطه با چند ٿیلم متداول اشاره می كنم تا بهتر با این ٿیلمها آشنا شوید:

ٿیلم ٿوجی رنگی پرویا ۱۰۰

یك ٿیلم معكوس رنگی است كه عموما به عنوان اسلاید یا ٿیلم شٿاٿ شناخته می شود . ٿیلمهای اسلاید مزیتهای زیادی بر ٿیلمهای چاپی دارند زیرا دارای قدرت تٿكیك بالا هستند بدون اینكه چاپ شوند قابل آزمایش هستند . حساسیت ۱۰۰ ٿیلمی با دانه بندی ریز می باشد و به همین دلیل برای عكس گرٿتن از قمرها و سیارات بسیار عالی است . این ٿیلم كمی نقص عمل متقابل دارد و در نتیجه برای نوردهی طولانی مدت برای عكسبرداری از عمق آسمان هر چند كه كمی رنگ آبی تیره دارد , بسیار مطلوب است .

ٿیلم ٿوجی رنگی ۴۰۰

این ٿیلم نتایجی مشابه ٿیلم حساسیت ۱۰۰ دارد . البته در نصٿ زمان نوردهی قبل , رنگ آن اٿزایش یاٿته و برای استٿاده با وسایلی كه نسبت كانونی زیادی دارند , مانند تلسكوپهای شكستی كه معمولا نسبت كانونی آنها ۸ یا بیشتر است مناسب است . ٿیلمهای رنگی حساسیت بالا پاسخ دهی بالایی در برابر نور قرمز ندارند , اما در برابر رنگهای آسمان پاسخ مناسبی می دهند.

ٿیلم اكتا كداك ۱۰۰ و ۲۰۰

هردوی محصولات , ٿیلمهای اسلاید رنگی می باشند, و برای عكسبرداری از اقمار و سیارات مناسب هستند. ولی برای عكسبرداری از عمق آسمان مناسب نیستند . زیرا دارای ضعٿ عكس العمل متقابل متوسطی بوده و در نوردهی های طولانی مدت متمایل به انتقال به رنگ قرمز می شوند.

ٿیلم كداك تی – ماكس ۱۰۰ و ۴۰۰

این دو ٿیلم سیاه و سٿید تركیبی با دانه بندی ریز داشته و ضعٿ عمل متقابل بسیار كمی را از خود نشان می دهند. ٿیلمهای مذبور برای عكسبرداری از سحابی های گسیلی هیچ پاسخ مناسبی نمی دهند ولی برای عكسبرداری از كهكشانها مناسبند .

نوردهی

برای عكس گرٿتن از سیارات و قمرها زمان نوردهی كوتاهی نیاز است, در حدود ۲۵۰/۱ ثانیه برای ماه و ۱ ثانیه برای سیارت. برای عكسبرداری به تجربه مناسبی نیاز است اگرچه جداول خاصی برای این منظور تهیه شده است ولی به دلیل اینكه امولسیون در طول سالها تغیر می كند باید همیشه از تجربه خود نیز استٿاده كرد . برای عكسبرداری از عمق آسمان یك محاسبه ساده ولی بسیار مهم وجود دارد كه عدد مبنایی را برای نوردهی بر حسب دقیقه در اختیار شما قرار خواهد داد. ٿرمول محاسبه FR۲ می باشد كه در آن FR نسبت كانونی میباشد. اگر عدسی مورد استٿاده مربوط دوربین یا تلسكوپ باشد همین ٿرمول به كار می رود. به طور مثال اگر نسبت كانونی عدسی یك دوربین ۱۸ باشد , زمان نوردهی برابر ۲۳/۳=۸/۱*۸/۱ دقیقه می باشد. نوع ٿیلم و تابش آسمان بر نوردهی هم موثر است . برای رسیدن به نتیجه مناسب می توانید عدد مبنا را دوبرابر یا نصٿ كنید.

عكاسی پیگی بكPiggyback

احتمالا این روش محدودترین شكل عكاسی نجومی است. اجرام به اندازه كاٿی بزرگ هستند, به طوری كه می توان به وسیله یك لنز معمولی كه روی یك تلسكوپ با نصب استوایی پیجی بك آماده شده است , از آنها عكس گرٿت. اولین وسیله مورد نیاز نصب استوایی ترجیحا با یك موتور می باشد. روش كار این است كه دوربین و عدسی را به پشت تلسكوپ راهنما متصل كنید. اگر نصب انجام شد و دقیقا قطبی باشد دیگر ه راهنما نیازی نمی باشد. عدسیهایی كه برای این كار مناسب هستند كه دارای ٿاصله كانونی ۱۳۵ تا ۳۰۰ میلی متر و ۴/f یا بیشتر باشد.از بكاربردن عدسی با كانونی متغیر پرهیز كنید.برای مثال عدسیهای ۱۸۰ میلی متری با ۲.۵/f یا ۳۰۰ ملی متری ۲.۸/f نتایج عالی ارائه می دهد. لازم است نصب تلسكوپ حد امكان دقیقا قطبی باشد در غیر این صورت در عكسبرداری بلند مدت دچار مشكل خواهید شد.

مسیرهای ستاره ای , شهابها و صورتهای ٿلكی

این ساده ترین روش عكسبرداری نجومی بوده و تنها وسیله مورد نیاز آن یك دوربین دستی ۳۵ و یا ۵۰ میلی متری استاندارد و یك عدد دكلانشور می باشد. صورتهای ٿلكی را میتوان با ۳۰ ثانیه نوردهی روی ٿیلم حساسیت ۱۰۰ تا ۴۰۰ ثبت كرد. به سادگی دوربین را به طرٿ صورت ٿلكی مورد نظر گرٿته و درجه شاطر را روی B قرار میدهیم و كابل را برای ۳۰ ثانیه نگاه میداریم تا صورت ٿلكی ثبت شود. برای ثبت رد ستارگان می توان از ۴/f و زمان نوردهی چند ساعت نیز استٿاده كرد كه اگر شانس با شما یار باشد می توانید شهابی نیز در این عكسها ثبت كنید.

خسرو جعٿری زاده

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

سه شنبه 17 بهمن 1391  5:30 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:نجوم و اختر شناسی

نورمنبعث شده از اختروشهاي قديمي دليلي بر توليد اهن در زمانهاي قديم

نورمنبعث شده از اختروشهاي قديمي دليلي بر توليد اهن در زمانهاي قديم
تلسكوپ فضايي هابل سه تا از دورترين اختروشهاي مشهور را مشاهده كرده است وشواهدي بر توليد آهن در عالم اوليه پيدا كرده است.اين رصدها نشان ميدهد كه ستارگان در مدت دو صد ميليون سال از بيگ-بنگ تشكيل شدند,واين ستاره ها قبلاً خلق شده بودند ,سپس آهن بوجود آمد درست وقتي كه اختروشها بوجود آمدند حدود 900 ميليون سال بعد از بيگ-بنگ.
آهن علامت خوبي براي موقعيت در حال تغيير يك اختروش است .؛ به گفته wolfram freuding از رصد خانه جنوب اروپا ,كه تماشاگر هابل درآن واقع شده است. ؛ين نصر هنگام بيگ-بنگ تشكيل نشده است ,بلكه در ستارگان بعد آن به وجود آمده است.اين ستارگان بايد شكل بگيرند ,سوختشان را مي سوزانند ,ومنفجر ميشوندقبل از اينكه آهن نمايان شود.اين مراحل بيشتر از 500 يا 800 ميليون سال طول ميكشد ,به همين دليل است كه ما عقيده داريم آهن رويت شده با تلسكوپ هابل در نسل اوليه ستارگان بوجود آمده است .اولين ستارگاني كه بلافاصله بعد از بيگ-بنگ تشكيل شدند.؛
منجمان مي توانند ساختار شيميايي اختروشهاو چيزهاي ديگر را با بررسي طيفشان مشخص كنند . هر عنصر اثر شيميايي يكتايي دارد كه بصورت خطهاي روشن و تاريك واقع شده در نور گسيلي از جسم داغ ظاهر مي شود . منجمان ازروي مقايسه طيف عنصرمجهول با طيف عناصر ديگر مي توانند ذرات تشكيل دهنده عنصر را بفهمند .
نوري كه الان تلسكوپ هابل مشاهده كرده است در 8/12ميليون سال قبل , از اختروشها به سوي زمين آمده است.منجمان انتظار دارند اين نور نشان دهد واقعيتهاي جزيي را در عناصر سنگين ,مثلاًنور رسيده از ستارگان قديمي خيلي دور.وجود آهن در نور اين اختروشها نشان مي دهد ستارگان بجود آمدند به عنوان عناصر سنگين پيش از آنچه منجمان فكر مي كردند . وجود آهن , و مفهوم آن , و ديگر عناصر درخشان ,نشان مي دهد عناصر اصلي در سيارات و زندگي بوجود آمدند,حداقل در بعضي جاها خيلي پيشتر از تاريخ عالم .اين خيلي پيشتر از تشكيل خود زمين در 6/4 صد ميليون سال قبل است .

ليلا شمايي

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

سه شنبه 17 بهمن 1391  5:30 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:نجوم و اختر شناسی

نجوم در قرآن

تفسیر چند آیه قرآن، تاریخ نجوم، لغت نامه قرآنی و …

۱) تفسیر آیات:

«انّا زَیَّنا السَّماء الدُّنیاء بِزینه الكَواكِب[1]»

ما آسمان پائین را با ستارگان تزئین كردیم.
در این آیه می‌گوید «آسمان پائین را با كواكب تزئین كردیم» در حالیكه فرضیه‌ای كه در آن زمان بر افكار دانشمندان حاكم بود می‌گفت فقط آسمان بالا آسمان ستارگان ثابت است (آسمان هشتم طبق فرضیه بطلیموس)ولی چنانكه می‌دانیم بطلان این فرضیه اثبات شده و عدم پیروی قرآن از فرضیه نادرست مشهور آن زمان خود معجزه زنده‌ای از این كتاب آسمانی است.
نكته جالب دیگر اینكه از نظر علم امروز مسلم است كه چشمك زدن زیبای ستارگان بخاطر قشر هوایی است كه اطراف زمین را فرا گرفته و آنها را به این كار، وا می‌دارد و این، با تعبیر «السماء الدنیا» (آسمان پائین) بسیار مناسب است اما در بیرون جو زمین، ستارگان خیره خیره نگاه می‌كنند و فاقد تلألو هستند….

«والشمس و ضحها و القَمَر اذا تلها[2]»

به خورشید و گسترش نور آن سوگند و به ماه در آن هنگام كه بعد از آن در آید
«خورشید» مهم‌ترین و سازنده‌ترین نقش را در زندگی انسان و تمام موجودات زنده زمینی دارد. علاوه بر اینكه منبع نور و حرارت است و این دو از عوامل اصلی زندگی انسان به شمار می‌روند، منابع دیگر حیاتی نیز از آن مایه می‌گیرند. وزش بادها، نزول بارانها، پرورش گیاهان، حركت رودخانه‌ها و آبشارها و حتی پدید آمدن منابع انرژی را همچون نفت و زغال سنگ هركدام اگر درست دقت كنیم، بصورتی با نور آفتاب ارتباط دارد. بطوریكه اگر روزی این چراغ حیاتبخش خاموش گردد، تاریكی و سكوت و مرگ همه جا را فرا می‌گیرد.
«ضحی» در اصل به معنی گسترش نور آفتاب است و این در هنگام است كه خورشید از افق بالا بیاید و نور آن همه جا را فر گیرد. سپس به آن موقع از روز «ضحی» گفته می‌شود…

۲) تاریخ نجوم در اسلام:

یكی از مباحث مهم در دانشهای اسلامی، دانش نجوم اسلامی است. این موضوع بدلیل مسایل عبادی مهمی است كه در این دین وجود دارد. نخستین علومی كه ساكنان بلاد اسلامی به آن اهتمام ورزیدند علومی مانند طب، كیمیا و نجوم بود، كه احكام این علوم را بر دیگر علوم ترجیح می دادند.
در خلال سال ۱۸۰میلادی تا قرن شانزدهم، اعراب در زمینه ی ستاره شناسی برتری یافتند. مركز فرهنگی شان بغداد بود، جایی كه در قرن هشتم كتاب المجسطی بطلمیوس به زبان عربی ترجمه شد.
البتانی۹۲۹-۸۵۰میلادی پرآوازه ترین منجم عرب، تا حدود زیادی بر محتوی این كتاب افزود. آنها ابزارهایی نظیر اسطرلاب، را كه اختراع یونانیان باستان بود را تكامل بخشیده و دقیقتر از یونانیان موقعیت ستارگان را رصد كردند. اسطرلاب الگویی دو بعدی از آسمان شب است كه در قرون وسطی برای تعیین موقعیت خورشید و ستارگان بكار می رفت.اولین محاسبات دقیق قطر زمین توسط برادران بنو شاكر انجام گرفت.
یكی از دلایل توجه ویژه به نجوم در دوران اسلامی تعیین تقویم و اوقات شرعی است كه مستلزم مشاهدات و محاسبات دقیق نجومی است.هندسه كروی كه توسط ابوالوفای بوزجانی معرفی شد این محاسبات را بطور عمده تكمیل كرد….

۳) نظرات علمی قرآن در مورد بهداشت ودانش پزشكی و حشره شناسی:

توجه به خوردن میوه و مواد غذایی پروتئین دار(واقعه/۲۱-۲۰)و(طور/۲۲)، اعجاز اثر انگشت(قیامت/۴)، شدت احساس درد توسط پوست(نساء/۵۶)،درمان موضعی بسیاری از بیماریهای پوستی در سرما(ص/۴۲)،اندوه ورابطه ی آن با كوری(یوسف/۸۴)،اشاره به زخمهای ناشی از عدم تحرك(كهف/۱۸)، تأثیر روانی رنگ سبز(رحمن/۷۶) ، (انسان/۲۱)و (كهف/۳۱)،اشاره به بیماری پیری زودرس در كودكان(مزمل/۱۷)، و.. .

۴) نظرات علمی قرآن در مورد فضا ومسافرت به فضا:

تفاوت ستاره و سیاره (یونس/۵)و (فرقان/۶۱)، گردش خورشید،ماه،زمین وسیارگان در مدارهای مشخص(یس/۴۰-۳۸)،(انبیاء/۳۳) و(تكویر/۱۶-۱۵)، پیش بینی مسافرت به فضا و عبور از جو(رحمن/۳۳)و(انعام/۱۲۵)،سقوط سنگهای آسمانی (رحمن/۳۵)،شهابها(جن/۸)،فقدان اكسیژن و هوا در ارتفاعات بالای جو(انعام/۱۲۵)تسخیر كره ی ماه و احتمالاً خورشید(ابراهیم/۳۳)،مطالبی در مورد سیاره ی زهره (طارق/۳-۱و.. .

۵) رمزهای اعجاز آمیز قرآن :

۱- اولین آیه قرآن « بسم الله الرحمن الرحیم » دارای ۱۹ حرف عربی است.
۲- قرآن مجید از ۱۱۴ سوره تشكیل شده است و این عدد به ۱۹ فابل قسمت است. (۶× ۱۹).
۳- اولین سوره ای كه نازل شده است سوره علق (شماره۹۶) نوزدهمین سوره از آخر قرآن است.
۴- سوره علق ۱۹ آیه دارد.
۵- سوره علق ۲۸۵ حرف (۱۵× ۱۹) دارد.
۶- اولین باركه جبرئیل امین با قرآن فرود آمد ۵ آیه اولی سوره علق را آورد كه شامل ۱۹ كلمه است.
۷- این ۱۹ كلمه ، ۷۶ حرف (۴× ۱۹) دارد كه به تعداد حروف بسم الله الرحمن الرحیم است.

پی نوشتها:

1- سوره‌ی مباركه صافات آیه‌ی ۶
2- سوره‌ی مباركه شمس آیه‌ی ۱ و۲

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

سه شنبه 17 بهمن 1391  5:30 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:نجوم و اختر شناسی


سراب كيهاني با وجود پيشرفت‌هاي زيادي در زمينه كيهان شناسي ، معمايي كه هنوز هم حل نشده ، مقدار چگالي ماده موجود در جهان است. چون قسمت نامشخصي از ماده بصورت نامرئي است، امكان دستيابي به مقدار آن براي اخترشناسان تقريبا غير ممكن است. ولي اخيرا آنها پديده تازه‌اي كشف كرده‌اند كه نويد روشن كردن بسياري پرسشها را پيرامون مقدار تام ماده مرئي و نامرئي در كائنات و پراكندگي آن را در فضا به ما مي‌دهد. اين كشف عبارتست از پديده سرابهاي جاذبه‌اي.
سرابهاي گرانشي
"سرابهاي جاذبه‌اي" زماني حاصل مي‌شوند كه دو ستاره يا بيشتر كه در فاصله‌هاي متفاوتي از زمين واقع شده‌اند، بصورت كامل با كره زمين روي يك خط قرار گيرند و بنظر برسد كه در آسمان باهم برخورد كرده‌اند. روشنايي دورترين ستاره براي رسيدن به ما بايد از ميدان گرانشي نزديكترين ستاره بگذرد و در اين عبور منحرف مي‌شود. اين انحراف روشنايي يك تغيير شكل و حتي نوعي تكثير تصوير از ستاره پديد مي‌آورد.
پيش بيني سراب جاذبه‌اي
آلبرت انيشتين در سال 1936 با استفاده از نسبيت عمومي نشان داد كه اگر از ديد ناظر رصد كننده ، دو ستاره با كره زمين روي يك خط قرار گيرند، دورترين ستاره علاوه بر تصوير عادي خود كه يك نقطه است، تصوير ديگري به شكل يك حلقه نوراني در اطراف آن نقطه روشن ، پيدا خواهد كرد. اين حلقه نوراني ، نوعي سراب كيهاني و نوعي توهم بصري است زيرا در عالم حقيقت وجود ندارد. آلبرت انيشتين همخط شدن دو ستاره با زمين را امري بسيار غير محتمل مي‌دانست و اين پديده را فقط بصورت تئوري ارايه داده بود.
عدسي گرانشي
در پديده سراب كيهاني ، ستاره نزديكتر كه قوه جاذبه آن ، روشنايي ستاره دورتر را منحرف مي‌كند، "عدسي جاذبه‌اي" ناميده مي‌شود. اين ستاره مانند عدسي عينك ، روشنايي ستاره را منحرف مي‌كند تا سراب جاذبه‌اي را پديد آورد. يك سال بعد از ارايه نظريه آلبرت انيشتين ، "فريتز زوايكي" همان كسي كه موضوع ماده نامرئي را مطرح كرد با قبول تئوري آلبرت انيشتين ، به جاي ستاره‌ها ، كهكشانها و انبوه‌هاي كهكشاني را به عنوان عدسي گرانشي پيشنهاد كرد.
كشف سراب كيهاني
42سال بعد از ارائه اين نظريات ، در سال 1979 يك جفت كويزار اجسام ستاره مانند بسيار دور كشف شد كه خيلي به هم نزديك و شبيه بودند. فيزيكدانان بر اين اعتقاد شدند كه اين شباهت حيرت انگيز حاصل تصادف نيست، يكي از اين كويزارها مي‌تواند سراب گرانشي كويزار ديگر باشد، ولي در اين مورد بايد عدسي گرانشي آنرا هم كشف مي‌كردند.
پس از رصدهاي دقيق ، كهكشاني كشف شد كه روي يكي از كويزارها قرار گرفته بود. بدين ترتيب نخستين سراب كيهاني كشف شد. در واقع آنچه ديده مي‌شد يك كويزار بيش نبود، و كهكشاني كه بين اين كويزار و زمين بصورت هم خط واقع شده بود، به عنوان عدسي گرانشي عمل كرده و دومين كويزار را بصورت سراب پديد آورده بود. پس از آن سرابهاي ديگري نيز كشف شد. حتي حلقه‌هاي نوراني كه آلبرت انيشتين پيش بيني كرده بود در جهت انبوه‌هاي كهكشاني ديده شدند.
رابطه بين سراب كيهاني و ماده نامرئي
يك سراب كيهاني ، حاصل و نتيجه تداخل عمل پيچيده ميان روشنايي يك جسم نوراني سماوي «ستاره ، كويزار ، كهكشان يا انبوه كهكشانها) و ميدان گرانشي يك عدسي گرانشي است. ميدان جاذبه به توده تمام ماده (مرئي يا نامرئي) و تقسيم پراكندگي فضايي آن در عدسي بستگي دارد. از طرف ديگر ، مسير روشنايي نيز تحت تاثير ميدان جاذبه گرانشي تمام مواد بين كهكشاني (مرئي يا نامرئي) است كه مي‌تواند ميان جسم نوراني و عدسي و ميان عدسي و زمين وجود داشته باشد.
بنابراين سرابهاي كيهاني قادرند مارا نه تنها در مورد توده نامرئي در عدسيها ، بلكه درباره فضاي ميان كهكشاني نيز آگاه سازند. ولي يافتن سرابهاي كيهاني كار آساني نيست و مقدار سرابهايي كه تا كنون يافته شده‌اند، انگشت شمار مي‌باشند. اين كميابي دليل آنست كه فضاي ميان كهكشاني نمي‌تواند پر از سياهچاله‌هاي يك تكه توده‌دار (حدود يك ميليارد برابر توده خورشيد) باشد، زيرا اين سياهچاله‌ها عدسيهاي گرانشي بسيار خوبي هستند. فيزيكدانها اميدوارند با كشف سرابهاي كيهاني ، بيشتر اسرار توده نامرئي كائنات را آشكار كنند.

دانشنامه رشد

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

سه شنبه 17 بهمن 1391  5:30 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها