0

کشف نور یک ابرزمین بیگانه در ورای منظومه شمسی

 
qodrat
qodrat
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 12046
محل سکونت : تهران

کشف نور یک ابرزمین بیگانه در ورای منظومه شمسی

 به گزارش سرویس علمی فناوری جام نیوز (12 may)، تلسکوپ فضایی «اسپیتزر» ناسا برای نخستین بار موفق به کشف انتشار نور از یک سیاره شبه زمینی در ورای منظومه شمسی شده است. 

با اینکه این سیاره قابل سکونت نیست اما این کشف، یک گام تاریخی در جست‌وجو برای نشانه‌های حیات احتمالی در سیارات دیگر به شمار می‌رود.

 

این سیاره که «خرچنگ 55 e» نام دارد در گروه سیارات موسوم به ابرزمین جای می‌گیرد که بسیار بزرگتر از زمین بوده اما از سیارات غول‌پیکری مانند نپتون سبکترند.

این سیاره از جرم و حجمی دو برابر زمین برخوردار است.

 

پیش از این تلسکوپهایی مانند اسپیتزر قادر به بررسی سیارات با تحلیل تغییرات نور ستاره خرچنگ 55 در زمان عبور سیارات از برابر آن بودند. در پژوهش جدید این تسکوپ به اندازه‌گیری پرتو نور مادون قرمز از خود سیاره پرداخته است.

 

به گزارش ایسنا، نتایج به دست آمده نشان داده که این سیاره احتمالا تاریک بوده و چهره رو به خورشید آن از دمای بیش از 2000 کلوین (3140 درجه فارنهایت) برخوردار است.

این داده‌های جدید با تئوری پیشین در مورد اینکه سیاره خرچنگ 55 e یک جهان آبی است، ‌مطابقت دارد. در این گونه سیارات، یک هسته سنگی با یک لایه آب در حالت فوق بحرانی به هر دو شکل مایع و گاز بوده که با پوششی از بخار در بالای آنها پیچیده شده‌اند.

 

سیستم ستاره خرچنگ 55 با فاصله 41 سال نوری از شباهت بسیاری با زمین برخوردار است. این سیستم از پنج سیاره برخوردار است که خرچنگ 55 e از همه به آن نزدیکتر است.

به دلیل فاصله بسیار نزدیک این سیاره به ستاره خود، همیشه یک سوی آن به سمت ستاره قرار داشته و حرارت بسیار بالای آن نشان از عدم برخورداری سیاره از جو دارد

شنبه 23 اردیبهشت 1391  9:26 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها