0

بررسي آسمان 5 شهريور ماه

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

بررسي آسمان 5 شهريور ماه

گوشه گوشه خانه‌اش يادداشت مي‌گذارد. يادآور گوشي را هم فعال مي‌كند. آخر مگر چندبار در زندگي‌اش ممكن است شاهد اين اتفاق باشد؟ آن هم به همراه خانواده‌اش! آخرين يادداشت را زير عكس دخترش روي در يخچال مي‌گذارد: «30 دقيقه بامداد پنجم شهريور! نبايد فراموشت شود!».


«كره مريخ به بالاترين درجه درخشش خود در آسمان شب در پنجم شهريور خواهد رسيد... و به نظر مي‌رسد كه آسمان دو ماه دارد... » اين مضمون پيامي است كه اين روزها بارها به پست‌هاي الكترونيكي برخي از كاربران اينترنتي ارسال شده است. خبري كه هر ذهن كنجكاوي را به اين سو مي‌كشاند كه يك شب را زير آسمان شب سپري كند و همين موجب شد تا هر دريافت كننده اين خبر، آن را براي دوستان ديگرش نيز ارسال كند. اما گاهي شايد فاجعه وقتي رخ مي‌دهد كه حقيقت آشكار مي‌شود و به تو كه بي صبرانه منتظر ديدن يك اتفاق نادر بودي بگويند، همه چيز يك شايعه بيش نبوده است.
انجمن نجوم اهواز با رد خبر امكان رويت همزمان دو ماه در آسمان پنجمين شب شهريور 89، روياي بسياري از دوستداران پديده‌هاي كمياب را در هم ريخت.

*آسمان شب، علاقه انسان‌ها
علاقه به نجوم و پديده‌هاي آسماني از همان دوران كودكي در انسان‌ها پديد مي‌آيد تا جايي كه برخي از ما چند ساعت وقت را صرف پيدا كردن دب اكبر، دب اصغر و يا خوشه پروين مي‌كنيم؛ گويي موضوعي سخت ما را ساعت‌ها به پرسش واداشته و خواب آسوده را از ما گرفته است.
اما اين ميل به همين‌جا ختم نمي‌شود. از سر كار كه برمي‌گردد با هزار تلاش، تلويزيون را از سريال‌هاي شبانه به شبكه چهار هدايت مي‌كند: آسمان شب!
همين كه خبر جديدي را دريافت مي‌كند يادش مي‌افتد كه دوستانش را نيز مي‌تواند در اين لحظه به يادماندني با خود شريك كند. گاهي نيز اين ميل به شناخت علوم طبيعي كه دست بشر سخت به آنجا مي‌رسد، انسان را به سوي منابع ديگر مي‌كشاند، منابع اطلاعاتي همچون اينترنت و شبكه‌هاي جهاني تلويزيوني و راديويي. و اين آغازي است براي گسترش شايعه‌اي كه با وجود تكذيب شدن از سوي منابع علمي اخترشناسي، هنوز انتظار خيلي از مردم را حريصانه به دنبال خود مي‌كشاند.

* آغاز ماجرا
داستان به هفت سال پيش باز مي‌گردد. 27 آگوست ۲۰۰۳، نويد شبي زيبا را براي مردم سراسر كره زمين داشت. سيل عظيمي از رصدگران و مشتاقان خود را آماده‌ عكاسي، رصد و ثبت پديده‌اي نادر كرده بودند. پديده‌اي كه پيش از اين، حدود ۶۰ هزار سال قبل غارنشينان ساكن زمين نيز، آن را تجربه كرده بودند. تجربه بي‌نظير درخشان شدن خداي جنگ!
خبر از اين قرار بود: سياره بهرام (سياره سرخ فام مريخ) به اوج درخشش و نزديك‌ترين فاصله مداري ممكن خود به زمين مي‌رسد! تمام ماجرا همين بود و فقط مريخ قرار است نسبت به قبل قدري پرنورتر ديده شود.
و امروز نيز داستان به گونه‌اي ديگر در حال تكرار است و اين بار خبر از درخشش مريخ به اندازه ماه در تاريخ پنجم شهريور است. خبري كه در چند هفته اخير از سوي برخي منابع علمي در حال تكذيب است اما برخي ديگر از منابع خبري نيز همچنان بر صحت اين خبر تاكيد دارند.

* يك اشتباه و اين همه دردسر...
خسرو جعفري‌زاده، رئيس انجمن نجوم اهواز نيز با رد اين خبر كه از ماه‌ها پيش در اينترنت دست به دست شده است، مي‌گويد: ياهو چندي پيش خبري را روي سايت خود قرار داده بود كه به اشتباه توسط برخي ترجمه و در اختيار مردم قرار گرفت.
وي مي‌افزايد: در ترجمه اين خبر آمده كه به صورت همزمان دو ماه در آسمان ديده خواهد شد؛ اولي ماه و ديگري مريخ. و اين بدان معني است كه فاصله مريخ و ماه تا زمين برابر مي‌شود. اين پيشامد از نظر قانون مكانيك سماوي (مكانيك منظومه شمسي) به هيچ عنوان ممكن نيست و مي‌توان گفت اگر اين اتفاق شدني باشد، كل منظومه شمسي نابود مي‌شود.
جعفري‌زاده به دردسرساز بودن سياره مريخ از ابتدا تاكنون اشاره مي‌كند: فيلم‌هايي كه درباره سياره مريخ ساخته شده، تصاويري كه درباره مشاهدات برخي از كاوشگران ارائه شده و همچنين تلاش براي اثبات حيات در اين سياره، باعث شده تا هر روز شاهد خبري تازه درباره اين سياره، در رسانه‌ها باشيم.
وي مي‌گويد: روز پنجم شهريورماه و در هنگام غروب خورشيد، سياره مريخ پايين‌تر از سياره زهره در آسمان ديده مي‌شود؛ به طوري كه اگر به غرب آسمان خوب نگاه كنيم، سياره مريخ را مي‌بينيم. در همين زمان، ماه از شرق آسمان طلوع مي‌كند.
جعفري‌زاده خاطرنشان مي‌كند: البته اين اتفاق به راحتي در اهواز قابل رويت نيست؛ اما در ساير شهرهاي ايران مي‌توان آن را مشاهده كرد.
رئيس انجمن نجوم اهواز به گسترش شايعات در بين مردم اشاره مي‌كند و مي‌گويد: متاسفانه مردم ايران فقط به تيتر مطالب و اخبار، توجه مي‌كنند و اين خود عاملي براي ساخت شايعه و گسترش آن ميان مردم مي‌شود.
جعفري‌زاده مي‌افزايد: جالب است كه راديو و تلويزيون ايران نيز به پخش اين خبر كذب اقدام كرده است. شبكه چهار صدا و سيما ايران كه به عنوان شبكه‌اي علمي شناخته مي‌شود، اخيرا در اقدامي باورنكردني همين خبر را اعلام كرد.
وي مي‌گويد: مردم مي‌توانند براي اطمينان يافتن از اين اخبار به سايت‌هاي رسمي مراجعه كنند. سايت‌هايي در اين زمينه فعاليت دارند كه مهم‌ترين رويدادهاي ايران و جهان را منتشر مي‌كنند.
جعفري‌زاده به مشكلات رصد در شهرستان اهواز اشاره مي‌كند: گرد و خاك اهواز كه 80 درصد آن از سوريه وارد كشور مي‌شود، علاوه بر مضراتي كه براي مردم به همراه دارد، كار را براي منجمان نيز دشوار مي‌كند.
وي آلودگي نوري را از ديگر مشكلات شهر اهواز مي‌داند و مي‌گويد: اهواز داراي چراغ‌هايي است كه بيشترين نور آن به آسمان مي‌تابد و اين مسئله نيز براي رصد مشكل‌ساز مي‌شود. بارها در خصوص اين مسئله با شهرداري صحبت كرديم اما توجهي به آن نشد. همين چاه‌هاي نفت اطراف شهر نيز كه هركدام از دور به صورت خورشيدي ديده مي‌شود، يكي از موانع نوري رصد آسمان در اهواز است.
حبيب‌الله عصاره، دبير دومين همايش نجوم و اختر فيزيك نيز با اشاره به اينكه هيچگاه ممكن نيست مريخ به اندازه‌اي به زمين نزديك شود كه به صورت ماهي ديگر در آسمان رويت شود، مي‌گويد: اختلاف فاصله بين ماه و زمين 380 هزار كيلومتر است، حال آنكه فاصله زمين و مريخ به ميليون‌ها كيلومتر مي‌رسد و در نزديك‌ترين فاصله مريخ با زمين، اين سياره سرخ فام، به اندازه يك دوازدهم ماه مشاهده خواهد شد.
وي آلودگي نوري و شرجي هواي خوزستان را شرايطي نامناسب براي رصد در استان مي‌داند و مي‌گويد: مكان‌هاي مناسب براي رصد در استان، كوه‌هاي بختياري در شمال دزفول، ايذه و بستان هستند.

* وضعيت آسمان در پنجم شهريور 1389
آنچه در پيش‌بيني‌هاي انجمن نجوم اهواز از آسمان شب پنجم شهريورماه (27 آگوست) آمده به شرح زير است كه دانستن آنها خالي از لطف نيست و شايد به رفع برخي از شبهات موجود در اذهان كمك كند.
سياره مريخ:
اين سياره در نزديكي خورشيد قرار دارد و در افق غربي و پس از غروب خورشيد نيز به زحمت ديده خواهد شد. سياره مريخ در اين روز تقريباً در فاصله 75 ميليون كيلومتري زمين جاي دارد.
وضعيت ماه:
ماه به عنوان تنها قمر زيباي زمين، در اين روز پس از غروب خورشيد در افق شرقي قرار دارد و فاصله آن از زمين برابر با 404 هزار كيلومتر است.
قطر ماه برابر با 4 هزار و 376 كيلومتر و قطر مريخ برابر با 6790 كيلومتر است. در اين روز، ماه در 404 هزار كيلومتري و سياره مريخ در 75 ميليون كيلومتري زمين خواهد بود. بنابراين امكان ندارد كه هيچگاه سياره مريخ به اندازه ماه در آسمان ظاهر شود.
حالا تو هي چراغ‌ها را خاموش كن و برو بالاي آسمان كه شاهد پديده‌اي باشي نادر، تا بتواني آن را براي انسان‌هاي هزاران سال بعد از خودت هم تكرار كني و داستانت همچنان تازه و شگفت‌انگيز باشد. آخر ما انسان‌هاي امروزي كه درها را هرشب به روي آسمان مي‌بنديم و به گوشه اتاق‌ها و وسايل سرگرم كننده‌مان پناه مي‌بريم، چندبار در سال مثل كودكي‌هايمان زير آسمان شب نشسته‌ايم و از خوشه پروين، ستاره چيده‌ايم؟
------------------------
مريم باقري
------------------------

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

جمعه 5 شهریور 1389  11:25 AM
تشکرات از این پست
mashhadizadeh
j133719
j133719
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1389 
تعداد پست ها : 1228
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:بررسي آسمان 5 شهريور ماه

عالی وخوب بود ممنونم

شنبه 6 شهریور 1389  12:28 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها