|
سیاره مشتری، بزرگترین همسایه زمین در منظومه شمسی، یک بار دیگر مورد حمله اجرام فضایی قرار گرفت. از 13 ماه پیش تا به حال، یعنی تنها یک ماه بیشتر از یک سال، این سومین باری است که حمله به این سیاره ثبت میشود. دو دفعه قبلی به ماههای خرداد سال گذشته و تیر همین امسال برمیگردد و برخورد سوم هم جمعه همین هفته اتفاق افتاد. البته از برخورد اول، فقط لکه تیره به جا مانده از برخورد دیده شد.
قبل از این، تنها برخوردی که ما از مشتری سراغ داشتیم به 16 سال پیش برمیگشت که برخوردی پیشبینی شده بود و خیلی از حرفهایها آمادگی آن را داشتند و آن را مشاهده و ثبت کردند. اما سه برخورد اخیر را ستارهشناسان آماتور در کشورهای مختلف دنیا ثبت کردهاند. تا پیش از این تصور میشد که این قبیل برخوردها، یعنی برخورد اجرام فضایی با سیاره مشتری خیلی پدیده نادری است و هر چند قرن یک بار اتفاق میافتد.
بر اساس گزارشی که نیوساینتیست منتشر کرده، فراگیر شدن تلسکوپهایی که تصویرهایی با وضوح بالا به دست میآورند، عامل مهمی در کشف برخوردهای بیشتر است. بر همین اساس، گروهی از محققین پیشنهاد کردهاند که پروژهای بینالمللی برای رصد برخوردهای مشتری به راه انداخته شود تا بتوان طی سالهای آینده گزارشی کامل از برخورد اجرام فضایی با مشتری در اختیار داشت.
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست) /عنکبوت20