0

اولين ربات انسان‌نما در دوقدمي فضا

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

اولين ربات انسان‌نما در دوقدمي فضا

همان‌طور كه مي‌دانيد رباتيك يكي از كاربردهاي هوش مصنوعي است. در واقع در رباتيك، علم هوش مصنوعي غالب است و ربات بدون هوش مصنوعي معنايي ندارد. يكي از دلايل ساخت ربات‌ها اين است كه آنها قادرند در محيط‌هايي كه امكان عمليات براي انسان وجود ندارد يا شرايطي كه براي انسان خطرناك است عمل كنند؛ مثلاً در امداد و نجات، كار با مواد سمي‌ و... .

از جمله مواردي كه عملكرد ربات‌ها مي‌تواند برتر از انسان باشد مي‌توان به عمليات‌هاي فضايي اشاره كرد؛ جايي كه هواي مورد نياز انسان با كپسول‌هاي اكسيژن تامين مي‌شود و اين يك محدوديت بزرگ براي فضانوردان است.

 

در اين شماره قصد داريم ربات فضانورد ناسا را معرفي كنيم؛ رباتي كه با همكاري شركت‌هاي بزرگ جنرال موتورز و ناسا طراحي و ساخته شده و هم‌اكنون نيز در حال توسعه است.

اين ربات انسان‌نما Robonaut نام دارد و از قابليت‌هاي برجسته آن مي‌توان به چابكي قابل ملاحظه آن اشاره كرد. هدف اصلي ساخت اين ربات همكاري با فضانوردان در ايستگاه‌هاي فضايي و كار در شرايط دشوار عنوان شده است.

Robonaut2 يا همان R2 نمونه بهبود يافته ربات ناسا، در 24 فوريه 2011 با فضاپيماي شاتل به فضا فرستاده شد. تاكنون بیش از 200 نفر با 15 ملیت وارد ایستگاه فضایی بین‌المللی شده‌اند، ولی اين براي اولين بار است كه یك ربات انسان‌نما پا به ایستگاه فضایی می‌گذارد. طي اين عمليات عملكرد R2 در حالت بي‌‌وزني قرار گرفته و مهندسان ناسا عملكرد او را مشاهده و ثبت می‌كنند، به نظر می‌رسد ناسا قصد ندارد R2 را به زمین برگرداند و او برای همیشه در فضا خواهد ماند.

 

ساختار و توانمندي‌هاي R2

اين ربات 136 كيلوگرمي‌ 2 دست قدرتمند دارد كه شبيه دست‌هاي انسان طراحي شده و قادر است از تمام ابزارهايي كه انسان به كار مي‌برد استفاده كند. اين ربات هنوز مجهز به پاهايي شبيه پاهاي انسان نشده و از چرخ‌ براي حركت استفاده مي‌كند؛ ولي در آينده 2 پا كه قدرت راه رفتن به او مي‌دهند جاي چرخ‌ها را خواهد گرفت.

R2 علاوه بر این، قدرت بینایی بالایی هم دارد و از یك سری دوربین‌های پیشرفته «برجسته بین» بهره می‌برد، استفاده از الگوریتم‌های شناسایی الگو باعث می‌شود این ربات اطلاعات لازم را در مواقع ضروری استخراج كند. البته این كار بسیار سریع‌تر از آنچه معمول است انجام می‌شود؛ چرا كه الگوریتم شناسایی الگوی R2 كاراتر طراحی شده است.

همكاری جنرال موتورز

R2 یك ربات تك منظوره نیست؛ دست‌های قدرتمند، بینایی و الگوریتم‌های پیشرفته R2 را قادر می‌سازد نه‌تنها در فضا بلكه در زمین هم بسیار كارآمد باشد. جنرال موتورز قصد دارد از فناوری این ربات در صنایع خودروسازی خود نیز استفاده كند، چراكه استفاده از بینایی و حسگرهای قوی این ربات می‌تواند تولید خودرو‌هایی با امنیت بالا را برای این شركت تضمین كند.

 

آینده R2

هزینه ارسال دوباره انسان به ماه چیزی حدود 150میلیارد دلار برآورد شده است؛ ولی مهندسان ناسا می‌گویند می‌توانند با هزینه ای كمتر از 200 میلیون دلار ربات انسان‌نمای R2 را به ماه بفرستند، اين در حالی است كه می‌تواند به مدت نامحدودی در فضا بماند. این ایده به پروژه M معروف است و اگر اجرایی شود، R2 راهی ماه خواهد شد!


چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

دوشنبه 19 اردیبهشت 1390  10:34 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها