0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

● یبوست چه عوارضی دارد ؟
یبوست به دلیل توقف طولانی مدت مواد زاید و دفعی در روده ی بزرگ موجب بد اخلاقی ، سردرد ، بی حوصلگی ، حالت تهوع و مشکلات گوارشی مانند دل درد ، عفونت روده ها ، همورئید ( بواسیر ) ، شقاق و … می شود .
▪ چند توصیه برای پیشگیری از یبوست :
- به طور مرتب و مکرر آب بنوشید و از مصرف چای پررنگ جدا خودداری کنید .
- هر روز از میوه ها و سبزی ها استفاده کنید .
- تا حد امکان میوه ها را با پوست میل کنید .
- مصرف مرتب میوه ها و سبزی ها به دلیل تامین الیاف گیاهی ، موجب حالت سیری و افزایش حرکات سیستم گوارشی می شود .درضمن مصرف میوه باعث باعث جلوگیری از سرطان روده می شود و به دلیل داشتن ویتامین ها و مواد معدنی فراوان به سلامت روحی و جسمی شما کمک می نماید .
- از میوه های ملین مثل انجیر و آلو بیشتر استفاده کنید .
- حبوبات و غلات را با پوست مصرف کنید .
- بهتر است به جای نان های سفید از نان های سبوس دار مانند سنگک ، بربری و جو استفاده کنید .
ـ در اجابت مزاج اهمال و تنبلی نکنید .
- به صورت دائم و سرخود از قرص های ملین و مسهل استفاده نکنید ، زیرا این کار موجب تنبلی روده ها می شود .
- سعی کنید کمتر در معرض فشارهای روحی بوده و بی دلیل عصبانی نشوید .
- وزن اضافی را حتما کاهش دهید .
- ورزش های مربوط به شکم را به طور مرتب انجام دهید تا علاوه بر کوچک شدن شکم به حرکات روده ها نیز کمک کند .
- هر روز ورزش و پیاده روی کنید تا علاوه برکاهش وزن از نظر روحی نیز حالت بهتری داشته باشید .
- تمرین ورزشی که در زیر خواهید خواند را هر روز به طور مرتب انجام دهید .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  11:05 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

یک شکل پایه یادگیری در نوزادان در هنگام خواب کشف شده که در بزرگسالان وجود ندارد


نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد که نوزادان هنگام خواب نیز مشغول یادگیری هستند  . پژوهشگران در گزارش جدید خود عنوان می کنند که نوزادانی که روزانه ۱۶ تا ۱۸ ساعت در روز می خوابند، حتی در هنگام خواب نیز در حال یادگیری هستند.   

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  این تحقیق می تواند به شناسایی نوزادانی که در معرض خطر ابتلا به اختلالاتی مانند آوتیسم و خوانش پریشی قرار دارند؛ بینجامد.
دکتر دانا برد محقق این طرح از دانشگاه فلوریدا گفت: یک شکل پایه یادگیری را در نوزادان در هنگام خواب کشف کردیم که این نوعی یادگیری در هنگام خواب بزرگسالان روی نمی دهد.
وی افزود: این یافته ها اطلاعات ارزشمندی را در مورد اینکه چگونه نوزادان با وجود ساعات خواب طولانی در روز یادگیری سریعی دارند، در اختیار دانشمندان قرار می دهد.
دانشمندان پیش از این می دانستند نوزادانی که بیشتر می خوابند یادگیری و حافظه بهتری دارند.
نتایج این تحقیقات در نشریه مجموعه مقالات فرهنگستان ملی علوم آمریکا منتشر شده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  11:07 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 

محققان موفق به کشف یک واریان ژن بتا گیرنده “استروژن” یا ESR2 شده اند که ظاهرا موجب طاسی در زنان می شود


کشف عامل ژنتیکی طاسی در زنان 

زنان نیز ژن طاسی را به ارث میبرند و میتوانند انتقال دهنده آن باشند، اما برای مبتلا شده به آن باید این ژن را از هر دو والد خود دریافت کنند. به همین دلیل، زنان کم مو و طاس بسیار کمتر از مردان هستند. طاسی در زنان به شکل نازک شدن مو و کم مویی شدید در تمام سر بروز میکند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز   ،   پژوهشگران  دانشگاه “ملبورن” و بیمارستان “سنت وینسنت” پس از مطالعه “دی.ان.ای” حدود ۵۰۰ زن که دست کم ۵۰ درصد از موهای قسمت جلوی سرشان را از دست داده بودند به این کشف دست یافتند.

تمام زنانی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند ۱۸ تا ۶۵ ساله بودند و دچار الگوی ریزش شدید مو شده بودند.
در مقایسه این زنان با گروه کنترل که دچار کچلی نشده بودند ، دیده شد که یک واریان ژن بتا گیرنده “استروژن” یا ESR2 باعث می شود فولیکول های مو نسبت به مقدار استروژن در بدن حساس تر شوند.
ارتباط این واریان ژنی با ریزش مو در زنان بالای ۴۰ سال بویژه قوی بود.
افرادی که دچار کچلی نشده بودند واریان متفاوتی از همان ژن را داشتند که کمتر تحت تاثیر سطوح استروژن قرار می گیرد.
“راد سینکلر” استاد پوست و از مجریان این تحقیق گفت: زنان اغلب متوجه می شوند که موهای آنها در دوران بارداری پرپشت تر می شود و پس از زایمان و در حین شیردهی که سطح استروژن کاهش می یابد دچار ریزش مو می شوند که در مرحله یائسگی نیز چنین اتفاقی می افتد.
وی افزود: براساس باورهای کنونی در زنانی که تحت هورمون درمانی قرار می گیرند، میزان زیاد استروژن برای مو خوب است، اما یافته های این مطالعه، دقیقا خلاف این موضوع را نشان می دهد.

نتایج این تحقیق  در مجله The Age منتشر شده است.

البته دانستن نکاتی درباره عادت ماهیانه، یائسگی و بارداری زنان دچار طاسی مفید خواهد بود. آزمایشهایی نظیر آزمایش خون نیز برای یافتن بیماری احتمالی بسیار کارگشا هستند. در نهایت شاید انجام یک بایوپسی (biopsy نمونه برداری از سلولها و مطالعه میکروسکپی آن) از پوست سر لازم شود.

طاسی ارثی در خانمها آندروژنتیک هم نامیده میشودو ژن آن از پدر و مادر منتقل شده و به صورت اتوزومال مغلوب ظاهر می شود. موها از پشت خط موی فرونتال شروع به نازک شدن کرده و به سمت پایین پشت و کناره سرکشیده میشود معمولا در سنین ۴۰ تا ۵۰ ظاهر می شود و در مواردی هم در سن ۲۰ سالگی اتفاق میافتد.

خوشبختانه در اکثر موارد خط موی فرونتال حفظ شده و مانند مردان عقب رفتن موهای پیشانی ایجاد نمی شودشواهد نشان داده در افرادی که از نظر ارثی مستعد طاسی هستند مصرف قرص های ضد بارداری سن شروع ریزش موی آنها را پایین آورده و زودتر دچار طاسی میشوند بنابراین در افرادی که سابقه خانوادگی طاسی زنانه دارند بهتر است این قرص را مصرف نکنند.

اگرخانمی به این نوع ریزش مو مبتلا شد بایستی تمام علتهای موثر در ریزش مو ( انواع بیماریها ، مشکلات هورمونی ، کم خونی، استرس …) بررسی شوند درصورتی که هیچ گونه مشکل داخلی وجود نداشت تشخیص اصلی ریزش موی ارثی می باشد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  11:07 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

میزان پروتیین “kinase C zeta” در کودکانی که در معرض خطر ابتلا به آلرژی قرار دارند ، بسیار کمتر از حد معمول است


آزمایش خون ساده ابتلا به آلرژی را در نوزادان پیش بینی می کند 

یک مطالعه که به تازگی انجام شده نشان می دهد با انجام یک آزمایش خون ساده می توان خطر بروز آلرژی را در نوزادان پیش بینی کرد.   

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ای.بی.سی نیوز  ( abc news  )  ،  “تونی فرانت” استاد ایمنی شناسی در “مرکز تحقیقات کودکان” در دانشگاه آدلاید گفت: به نظر می رسد وجود یک پروتیین در سلول های ایمنی نوزادان نشان می دهد که آیا نوزاد در سال های بعدی زندگی مستعد ابتلا به آلرژی است یا خیر.
وی افزود: میزان این پروتیین نشانگر سلولی که پروتیین “kinase C zeta” خوانده می شود در کودکانی که در معرض خطر ابتلا به آلرژی قرار دارند، بسیار کمتر است.

وی افزود: این آزمایش خون در مقایسه با نشانگرهای قبلی مانند سابقه بالینی خانوادگی یا اندازه گیری پادتن محرک آلرژی، بسیار موثرتر است.
فرنت می گوید : حدود هفت سال طول کشید تا در این تحقیق به نتیجه رسیدیم.
محققان هم اکنون در حال بررسی این موضوع هستند که آیا مصرف مکمل های روغن ماهی در زنان باردار و زنانی که تازه زایمان کرده اند، می تواند خطر ابتلای کودکان به آلرژی را کاهش دهد یا خیر.
فرنت تاکید کرد: مدرکی وجود دارد که نشان می دهد این پروتیین مهم با مصرف مکمل روغن ماهی افزایش می دهد و در برابر آلرژی محافظت ایجاد می کند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  11:07 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 

متخصصان تغذیه هشدار دادند: ممکن است رژیم غذایی فاقد کربوهیدرات افراد را دچار فراموشی ‌کند

رژیم‌های غذایی حاوی کربوهیدرات اندک تاثیرات نامطلوبی روی مهارت‌های ذهنی افرادی که رژیم می‌گیرند، بر جای می‌گذارند. و ممکن است این افراد را دچار فراموشی کند.

تحقیقات جدید نشان داده است که رژیم غدایی فاقد هرگونه کربوهیدرات می‌تواند افراد را دچار اختلالات حافظه و فراموشی کند. در تحقیقات انجام شده افرادی که در رژیم غذایی روزانه خود هیچ ماده حاوی کربوهیدرات را مصرف نمی‌کنند نسبت به دیگران تست‌های حافظه را بسیار ضعیف‌تر پاسخ می‌دهند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  این متخصصان در بررسی‌های جدید خود دریافته‌اند، هرچند دنبال کردن یک رژیم غذایی حاوی مقادیر اندک کربوهیدرات‌ها می‌تواند تا حد زیادی در کاهش وزن تاثیر داشته باشد اما از سوی دیگر تاثیرات سوئی روی مهارت‌های ذهنی و ادراکی افراد بر جای می‌گذارند.

پژوهشگران دانشگاه توفتز دریافته‌اند؛ وقتی افراد کربوهیدرات‌ها را از رژیم غذایی روزانه خود حذف می‌کنند عملکرد آنها در فعالیت‌هایی که بر اساس حافظه صورت می‌گیرند، به میزان چشمگیری ضعیف می‌شود و کارآیی آنها در فعالیتهای ذهنی کاهش می‌یابد.

محققان پس از انجام این تحقیق اعلام کردند وجود کربوهیدرات در بدن برای مغز آنقدر مهم است که افرادی که رژیم بر اساس حذف این ماده دارند تنها یک هفته پس از شروع این کار دچار اختلالات حافظه می‌شوند.

از جمله رژیم‌های کم کربوهیدرات و بدون کربوهیدرات رژیم “ادکینز” است که حدود سال ۲۰۰۰ به شهرت بسیار رسیده و افراد زیادی از طریق آن وزن خود را پائین آوردند.

در تحقیق فوق که در دانشگاه “تافتس” بوستون آمریکا انجام شده افرادی که رژیم کم کالری داشتند ضررهای کمتری به بدن خود وارد کردند.

هولی آی تیلور، محقق و روانشناس دانشگاه توفتز در این باره تاکید کرد: این پژوهش نشان می‌دهد غذایی که می‌خوریم تاثیر آنی روی رفتارهای ذهنی دارد و به طور معمول رژیم‌های غذایی فاقد کربوهیدرات یا حاوی مقادیر بسیار کم از این گروه غذایی تاثیرات منفی شدیدی روی قدرت تفکر و ذهن اعمال می‌کند.

علت این تاثیر آن است که مغز از قند گلوکز به عنوان سوخت اولیه خود استفاده می‌کند و درعین حال هم هیچ راهی برای ذخیره آن ندارد. در عوض در صورت نیاز کربوهیدراتهای بدن شکسته شده و تبدیل به گلوکز می‌شوند. سپس گلوکز به وسیله جریان خون به مغز می‌رسد و در آنجا بلافاصله بعنوان انرژی مورد نیاز برای سلولهای عصبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به این ترتیب اگر ذخایر کربوهیدرات در بدن وجود نداشته باشد، آسیب جدی به مغز وارد می‌شود و این عضو با کمبود انرژی و سوخت مواجه خواهد شد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  11:07 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 

” آکتی‌کوآ ” شکلاتی است که می‌تواند فرایند پیری را به تعویق بیندازد و چروک‌های پوستی را از بین ببرد

برای جوان ماندن شکلات ضد پیری آمد .
بزرگترین شرکت تولید کننده شکلات در جهان به تازگی شکلاتی تولید کرده است که می‌تواند فرایند پیری را به تعویق بیندازد و چروک‌های پوستی را از بین ببرد.

 
این محصول جدید که «آکتی‌کوآ» نام دارد با آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی بسته‌بندی شده و می‌تواند از پوست در برابر آسیب‌های ناشی از مولکول‌های رادیکال آزاد مضر محافظت کند.

به نوشته روزنامه دیلی میل، این شکلات مفید برای سلامتی، دستاورد تولیدکنندگان معروف شکلات در “باری کالبائوت” در انگلیس است.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در دانه‌های کاکائو موسوم به «فلاونول‌ها» اغلب در پروسه فرآوری و شکلات سازی تخریب می‌شوند. به همین خاطر، کارشناسان در این شرکت بزرگ شکلات سازی، راهی برای حفظ خواص آنتی‌اکسیدانی این خوراکی پیدا کرده‌اند.

فلاونول‌ها، رادیکال‌های آزاد را که حاصل استعمال دخانیات، آلودگی هوا، مصرف کافئین‌ و کمبود خواب هستند، خنثی می‌کنند. رادیکال‌های آزاد می‌توانند روند پیری را تسریع کنند. شکلات‌های آکتی‌کوآ در چندین مارک‌ معروف شکلات در بازار عرضه می‌شوند.

محققان همچنین تاکنون دریافته‌اند که شکلات تلخ به دلیل محتوای آنتی‌اکسیدانی بالا مزایای بسیاری برای سلامتی دارد از جمله این که به کاهش فشارخون و کاهش خطر سکته مغزی کمک می‌کند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  11:07 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 

” عطسه ” چیست و اصولا عطسه کردن خوب است یا بد ؟


پژوهشگران می گویند هر عطسه در مدت ۵ دقیق  ۱۵۰ نفر را آلوده می‌کند .

گرچه  بعضی از مردم عطسه را به فال نیک و بعضی به فال بد می گیرند ،  تحقیقات نشان می دهد که هر یک عطسه در محیطهای شلوغ می تواند در مدت ۵ دقیقه ۱۵۰ نفر را آلوده کند. در واقع همیشه عطسه برای فرد عطسه کننده خوب و برای دیگران بد است .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  عطسه در واقع یک واکنش غیرعادی است. وقتی پایانه عصبی در غشا مخاطی تحریک می شود عطسه تولید می شود. علت تحریک مخاط بینی می تواند بر اثر سرما، آلرژی یا تحریک عصب بینایی به خاطر نور شدید باشد.

هنگام عطسه هوا با سرعت ۱۶۰ کیلومتر در ساعت از بینی خارج می شود.

نتایج تحقیقات دانشمندان در ایالات متحده نشان می دهد در مکانهای عمومی و شلوغ مانند اتوبوس- مترو و … هر یک عطسه که حاوی میلیونها میکروب است می تواند موجب انتشار سریع میکروبهای موجود در عطسه در میان افراد شود.

در چنین مکانهایی افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است سریعتر از دیگران ممکن است آلوده به میکروب شده و دچار سرماخوردگی یا آنفلوانزا شوند. کودکان، زنان باردار و سالخوردگان نیز از آسیب پذیرترین گروهها در مکانهای شلوغ به شمار می روند.

محققان معتقدند افرادی که از نظر سیستم ایمنی قویتر هستند و به میزان کافی از ویتامینهای “د” و “روی” استفاده می کنند کمتر تحت تاثیر میکروبهای سرماخوردگی قرار می گیرند.

بدین ترتیب چنانچه مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا هستید بهتر است در هنگام عطسه از دستمال تمیز جلوی بینی و دهان استفاده کنید تا سرعت و شدت انتشار میکروبها را به حداقل برسانید.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  11:07 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

کاهش وزن سریع در طولانی‌مدت نتایج بهتری به دنبال دارد.


سریع وزن کم کردن گرچه خوب است ، اما باید اصولی باشد .

شرکت کنندگان یک برنامه شش ماهه برای الگوی زندگی را دنبال کردند که شامل کاهش کالری مصرفی و افزایش شدت فعالیت فیزیکی برای دستیابی به کاهش وزن یک پوندی در هفته بوده است. یک سال بعد، محققان با این زنان هر دو نوبت در ماه ارتباط گرفتند و اطلاعات لازم مربوط به تغییرات فوق و تاثیر آن در وزنشان را مورد ارزیابی قرار دادند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز   ،   محققان دانشگاه فلوریدا  ثابت کرده‌اند زنان چاقی که به سرعت وزن از دست می‌دهند یعنی ۷۰۰ گرم یا حتی بالاتر در یک هفته راحت‌تر به اهداف خود در مقایسه با زنانی که به آرامی وزن از دست می‌دهند، می‌رسند.

جالب‌تر اینکه از دست دادن سریع وزن باعث می‌شود در طولانی‌مدت وزن بیشتری اضافه نکنند.

این پژوهشگران خاطرنشان می کنند کسانی که می‌خواهند وزن خود را کاهش دهند اگر در همان مراحل ابتدایی درمان چاقی، نه به طور تدریجی بلکه به سرعت وزن خود را کاهش دهند، مدت طولانی تری لاغر باقی خواهند ماند. لیزا ناکرز و دستیاران وی در دانشگاه فلوریدا در این پژوهش اطلاعات مربوط به ۲۶۲ زن چاق میانسال را را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دادند.

محققان پس از زیر نظر گرفتن ۲۶۲ خانم ۵۹ ساله که مبتلا به چاقی بودند و حجم توده بدنی آنها ۸/۳۶ بود متوجه شدند پس از ۶ ماه عده‌‌ای از زنان ۱۱ کیلو کم کرده بودند و افرادی ۲/۴ کیلو کم کرده بودند.

پس از گذشت ۱۸ ماه آن دسته که وزن بیشتری در همان مدت کم کرده بودند توانستند ۵ برابر گروه دیگر ۱۰ درصد از وزن خود را پایین آورده و در همان حالت بمانند.

نتایج مطالعات نشان داد زنانی که وزنشان با سرعت بیشتری در این فاصله زمانی کاهش پیدا کرد، پنج برابر بیشتر از سایرین توانستند این کاهش وزن را به مدت طولانی تری که حدود ۱۸ ماه بود، حفظ کنند.

اما به یاد داشته باشید اکثر رژیم ها ئی که کاهش وزن سریع را وعده می دهند با روش های خاص موجب دفع آب بدن می شوند . در این حالت کاهش سریع وزن بدن نه به خاطر لاغر شدن و دفع چربی بلکه حاصل اتلاف آب بدن می باشد  .
می دانیم که وجود آب به میزان کافی برای اعمال حیاتی بدن ضروری است و اتلاف آب بدن بسیار خطرناک می باشد  .
از طرف دیگر از آنجاییکه در این حالت کاهش وزن به دلیل دفع آب بدن است پس ازمدتی آب از دست رفته مجددأ باز گشت کرده و وزن بدن زیاد می شود و مجددا به حالت اول بر می گردد . 

در نتیجه برای کاهش وزن سریع نیز باید از رژیم غذایی اصولی پیروی کرد .

نتایج این تحقیق در مجله International Journal of Behavioral medicine  منتشر شده است .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  11:07 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد تعداد مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال تقریبا در همه کشورهای جهان در حال کاهش است


پژوهشگران از کاهش شمار مرگ و میر کودکان به ویژه کودکان زیر ۵ سال در جهان خبر دادند.

یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه واشنگتن از روش جدیدی برای شمارش تعداد مرگ و میر در جهان استفاده کرده است که ادعا می‌شود کامل‌تر و دقیق‌تر از روش‌های قبلی است. با استفاده از این روش محققان به این نتیجه رسیدند که تعداد مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال از ۱۱٫۹ میلیون‌ نفر در سال ۱۹۹۰ به ۷٫۷ میلیون در سال ۲۰۱۰ کاهش یافته است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز   ،   گروهی از پژوهشگران دانشگاه واشنگتن در آمریکا با روش نوین که بسیار دقیق تر و کامل تر از روش های پیشین است، دریافته اند؛ شمار مرگ و میر کودکان زیر پنج سال از ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار کودک در سال ۱۹۹۰، به هفت میلیون و ۷۰۰ هزار کودک در سال ۲۰۱۰ کاهش یافته است و علت آن هم بهبود وضع کنونی زندگی و تغذیه کودکان به ویژه در ماه اول زندگی، نسبت به گذشته است.

این پژوهشگران با اشاره به تولد سه میلیون و صدهزار کودک، پارسال در جهان، اعلام کردند: در این مدت دو میلیون و ۳۰۰ هزار کودک شیر خوار و دو میلیون و ۳۰۰ هزار کودک یک تا چهار سال در جهان جان خود را از دست داده اند.

جولی نول راجراتنام که این تحقیقات را انجام داده است در این باره گفت: تخمین‌های آماری قبلی نشان می‌داد که میزان مرگ و میر کودکان با سرعت پایینی در حال کاهش است و تعداد کودکان تازه متولد شده که جان خود را از دست می‌دهند روند ثابتی دارد.
اما ما توانستیم اطلاعات خود را تقریبا دو برابر کرده و دقت تخمین‌های خود را افزایش دهیم. با این وسیله ما متوجه شدیم که کودکان این دوره بهتر از هر زمان دیگری در تاریخ از مرگ رهایی پیدا کرده اند که این موضوع خصوصا در ماه اول تولد بسیار قابل توجه است.
بر اساس آمارهای ارائه شده در سال گذشته ۳٫۱ میلیون نوزاد در لحظه تولد جان خود را از دست دادند. هم‌چنین ۲٫۳ میلیون نوزاد نیز در ماه‌های اول و ۲٫۳ میلیون کودک در فاصله بین ۱ تا ۴ سال فوت کردند.
کریستوفر مورای در نشریه پزشکی لانست اعلام کرد: بررسی‌های آماری نشان می‌دهد میزان مرگ و میر کودکان زیر پنج سال به جز در تعداد معدودی از کشورها، در همه مناطق جهان در حال کاهش است. هر سال تعداد این مرگ و میر نزدیک به ۲ درصد کاهش پیدا می‌کند.
مورای در ادامه گفت: یکی از بالاترین موفقیت‌های ما در طول ۲۰ سال گذشته کاهش تعداد مرگ و میر کودکان در کشورهایی بود که دارای بالاترین آمار از این حیث بودند.

 نتایج این مطالعه مشابه با گزارش منتشر شده در ماه سپتامبر توسط صندوق کودکان سازمان ملل بوده است که نشان می‌دهد پیشگیری بهتر از مالاریا و استفاده از دارو برای محافظت از کودکان تازه متولد شده در برابر بیماری ایدز میزان مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال را از ۱۲٫۵ میلیون نفر در سال ۱۹۹۰ به ۸٫۸ میلیون نفر در سال ۲۰۰۸ کاهش داده است.
اما تحقیقات جدید تخمین می‌زندکه در حال حاضر تعداد مرگ و میر کودکان نزدیک به ۸۰۰ هزار نفر از آمار ارائه شده توسط یونیسف کم‌تر است.

در اتیوپی در سال ۱۹۹۰ از هر هزار کودک زیر ۵ سال ۲۰۲ کودک فوت می‌کردند که این رقم در سال ۲۰۱۰ به ۱۰۱ کودک در هر هزار تولد کاهش پیدا کرده است.
در سنگاپور نرخ مرگ و میر کودکان ۸ مورد در هر ۱۰۰۰ تولد بود که در حال حاضر به کم‌ترین میزان در سطح جهان و به عدد ۲ نفر در هر ۱۰۰۰ تولد رسیده است.
در حال حاضر کشور آمریکا از لحاظ تعداد مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال رده چهل و دوم را در میان کشورهای جهان دارد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  11:07 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

افراد سیگاری با مصرف سیگار ‌۸۰ ماده سرطان‌زا را وارد بدنشان می کنند


۸۰ ماده سرطان زا در بدن سیگاری ها

به گفته متخصصان، ۷۰ ثانیه پس از مصرف سیگار، عوارض ناشی از آن از جمله تنگی عروق، تغییر شیمیایی در فاکتورهای خونی، سردرد و بوی بد دهان حاصل می‌شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز   ،   سرطان ریه، بیماری‌های قلبی، ریزش مو، آب مروارید، چین و چروک، سرطان پوست، فساد دندان‌ها، پوکی استخوان، زخم معده و تغییر رنگ انگشتان، تنها بخشی از بیماری‌هایی است که تاکنون ابتلای سیگاری‌ها به آنها براساس مستندات علمی و آزمایشگاهی تایید شده‌ است.

افزون بر کاهش قدرت باروری، دود سیگار عوارض نگران‌کننده‌ای  برای فرزندان (سیگاری‌های غیرفعال) دارد.

همچنین استعمال دخانیات در دوران بارداری می‌تواند باعث افزایش خطر زایمان نوزاد با وزن کم و بروز مسائل بهداشتی در آینده شود.

پژوهشگران می گویند  دخانیات، چهارمین عامل بیماری‌زا و مرگ‌آور در جهان است و پیش‌بینی می‌شود که مصرف دخانیات، یک‌میلیارد نفر را در قرن ۲۱ خواهد کشت.

سیگار درواقع کشنده است. نیمی از مصرف‌کنندگان سیگار و محصولات دخانیات، به‌تدریج در اثر ابتلا به بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات می‌میرند و نیم دیگر از این افراد، در سنین میانسالی با ازدست دادن ۲۰ تا ۲۵سال عمر مفید خود، خواهند مرد.

 ۸۵ درصد مبتلایان به سرطان ریه و بیماری‌های دیگر‌ که سیگار یک عامل جدی ابتلا به آ‌ن‌هاست، در ۵سال اول، جان خود را از دست می‌دهند.

سیگار باعث ۵/۱۲درصد از مرگ‌و‌میرها و ۳۰درصد مرگ‌های ناشی از سرطان است. برطبق تحقیق‌ها، ۵/۱۲درصد از افراد ۱۵ساله در کشورهای درحال توسعه، در اثر مصرف دخانیات، در دوران میانسالی جان خود را ازدست می‌دهند و حدود ۱۲درصد هم در سنین کهنسالی می‌میرند که این در برابر آمار ۲درصد مرگ‌و‌میر حوادث جاده‌ای و خشونت، بسیار وحشتناک و دردآور است.

سالیانه ۳۰هزار مرگ، ناشی از استعمال دخانیات در کشورهای حاشیه‌ی خلیج فارس گزارش می‌شود. این آمار و آمارهای مشابه که گاهی باورنکردنی و به دور از تصور می‌نماید، همه‌‌ حقایقی از سیگار هستند.

 سیگارکشیدن موجب ایجاد و تشدید  بیماری‌هایی زیر می شود :
• بیماری‌های قلبی و عروقی.
• سرطان‌های دهان، ریه، مری، حنجره و سرطان.

• بیماری‌های مزمن ریه.
• تاخیر رشد درون رحمی جنین.
• کم‌وزنی نوزاد در هنگام تولد.

سرطان ریه و سیگار

احتمال بروز سرطان ریه در سیگاری‌ها، به‌شدت بالاست‌ به‌طوری که در افرادی که تا ۱۴نخ سیگار در روز می‌کشند، احتمال بروز سرطان ریه، تا ۸برابر بیش‌تر می‌شود. اگر این تعداد به ۲۵نخ برسد، احتمال بروز سرطان ریه تا ۲۰برابر افزایش می‌یابد. خطر مرگ ناشی از سرطان ریه، با افزایش تعداد نخ مصرفی سیگار، افزایش می‌یابد. به‌عبارت دیگر، هرچه فرد تعداد سیگار بیش‌تری بکشد، سرطان ریه در او کشنده‌تر می‌شود.

احتمال سرطان ریه در زنان سیگاری، ۲۰برابر و در مردان، ۱۰برابر افراد غیرسیگاری است. این خطر بیش از آن‌که به تعداد نخ سیگار مصرفی وابسته باشد، به مدت مصرف دخانیات مرتبط است. از هر ۱۰۰۰نفری که به علت سرطان ریه فوت می‌کنند، ۹۰۰ نفرشان سیگاری هستند.

بیماری‌های انسدادی و مزمن ریه

علت اصلی بیماری‌های انسدادی و مزمن ریه، سیگار است، البته عامل‌هایی چون ژنتیک و شغل می‌تواند درجه‌هایی از این بیماری‌ها را ایجاد کند ولی عامل اصلی، سیگار می‌باشد. حتی آلودگی نیز تنها می‌تواند تشدیدکننده‌ی بیماری باشد و عامل بیماری نیست. این بیماری تا حد زیادی غیرقابل بازگشت است و شامل انواع مختلفی می‌باشد که عمده‌ترین آن، «برونشیت مزمن» و «آمفیزم» است. البته این دو شکل با درجه‌های متفاوت در هر بیمار وجود دارند و یکی بر دیگری غلبه دارد.

تمام انواع دخانیات مانند سیگار، پیپ، قلیان و سیگار برگ می‌توانند در ایجاد این بیماری مؤثر باشند و تعداد سیگار مصرفی و مدت مصرف، در شدت بیماری تأثیر دارد. تنها درمان اصلی این بیماری، قطع مصرف سیگار است. اگرچه در مواردی، این بیماری غیرقابل بازگشت است ولی اگر سیگار زیر سن ۵۰سالگی قطع شود، مسیر پیش‌رونده‌ی عوارض، کاهش می‌یابد‌ چراکه در این سنین، ریه هنوز قدرت و توان بازسازی خود را به‌طور کامل ازدست نداده است. نکته‌ی قابل توجه این است که این بیماری می‌تواند در افرادی که در معرض دود سیگار دیگران هستند نیز‌ ایجاد شود.

عوارض قلبی و عروقی

امروزه از هر سه‌مورد مرگ‌و‌میر در جهان، یک‌مورد به‌علت عارضه‌ی قلبی است. سیگار، اصلی‌ترین عامل ایجادکننده‌ی این بیماری است. خطر حمله‌ی قلبی در افراد سیگاریِ زیر ۴۰سال، ۵‌برابر‌ افراد غیرسیگاری است. این واقعیت از آن‌جا مورد اهمیت قرار‌می‌گیرد که افراد جوان سیگاری، هرگز خود را در این سنین، مستحق بیماری قلبی و مرگ ناگهانی نمی‌دانند. بنابراین، ترک را به میان‌سالی و پیری که سن شیوع این بیماری‌هاست، موکول می‌کنند ولی متأسفانه به‌تکرار مواردی از مرگ ناگهانی، ایست قلبی در خواب و بیداری در افراد جوان سیگاری، بدون هیچ بیماری یا مشکل زمینه‌ای، دیده شده است.

سیگار با تنگ کردن رگ‌های داخلی بدن، سبب می‌شود قلب بیش‌تر تلاش کند تا بتواند با فشار بیش‌تری، خون را در رگ‌های تنگ به جریان اندازد که باعث فشار دوچندان به قلب و عوارض حاصل از آن می‌گردد. سرطان قلب و عروق، از سرطان‌های رایج در افراد سیگاری می‌باشد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  11:07 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

ریفلاکس معده به مری (gastro-oesophageal reflux) خطر بروز سرطان را افزایش می دهد


ریفلاکس معده تهدیدی برای بروز سرطان

کسانی که دچار ترش کردن می‌شوند، گرفتار شل شدن متناوب اسفنکتر مری (دریچهٔ ورودی مری به معده) هستند. این درچه به‌طور طبیعی یک طرفه است. اما اگر باز شود، محتویات معده به درون مری و حتی دهان باز می‌گردد. این مواد ترش مزه گاهی با آروغ و گاهی در اثر پرخوری بر می‌گردد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  درمان نکردن بیماری ریفلاکس معده، احتمال ابتلا به بیماری سرطان معده را افزایش می دهد.
ترش کردن، سوزش سردل و درد قفسه سینه از علائم شایع بیماری ریفلاکس است. ۴ درصد افراد، یک بار در هفته و ۷ درصد روزانه این بیماری را تجربه می‌کنند.

حدود چهل درصد مردم جامعه، حداقل هر ماه یک مرتبه ترش می کنند و سوزش پشت جناغ سینه پیدا می کنند. در کشورهای غربی ۷ تا ۱۰ در صد مردم این بیماری را به طور متوسط یا شدید دارند. تعداد زیادی از افراد جامعه بیماری آنها خفیف است و ممکن است به پزشک هم مراجعه نکنند.

این بیماری چند برابر شایعتر از زخم معده است. بیماری برگشت معده به مری در سنین بالاتر از ۴۰ شایعتر است ولی زنان باردار بیشتر از بقیه افراد به این بیماری مبتلا می شوند

کنترل و کاهش وزن، تغییر در نوع تغذیه و رژیم غذایی، پرهیز از استراحت کردن بعد ازخوردن غذا در ۸۰ درصد موارد برای پیشگیری از این بیماری توصیه می‌شود.

محققان می گویند، غذاهای آماده دارای کالری زیاد و چربی فراوان هستند که همین امر موجب تشدید دفعات بروز ریفلاکس معده می ‌شود.

عوارض بیماری برگشت از معده به مری
۱- عوارض تنفسی شامل حملات تنگی نفس و خس خس سینه شبیه به آسم، عفونت های تنفسی و سرفه مزمن
۲- زخم شدن مری (۵ در صد موارد)
۳- تنگ شدن مری در ۴ تا ۲۰ درصد موارد که بصورت اشکال در بلع غذای جامد تظاهر می کند.
۴- مستعد شدن مری برای ایجاد سرطان چنانچه سالها بیماری ادامه یابد و معالجه صحیح صورت نگیرد مخاط مری تغییراتی پیدا می کند و مستعد تبدیل به سرطان از نوع آدنوکارسینوما می شود

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  11:07 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

تماس با باکتری های موجود در خاک مانند Mycobacterium vaccae ممکن است هوش و توانایی فراگیری افراد را افزایش دهد


خاک بازی محققان با انجام مطالعه ای متوجه شده اند که تماس با باکتری های حاضر در خاک می تواند هوش و توانایی فراگیری افراد را افزایش دهد.   

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  محققان ادعا می کنند، قرار گرفتن در معرض باکتری خاک که افراد احتمالا در زمانیکه در طبیعت سپری می کنند آن را می خورند یا استنشاق می کنند می تواند قدرت فراگیری را افزایش دهد.
در این مطالعه که روز دوشنبه در صد و دهمین نشست عمومی “انجمن میکروبیولوژی آمریکا” ارائه شد، دیده شد موش هایی که در معرض یک باکتری حاضر در خاک قرار داشتند، یک مسیر مارپیچ را دو برابر سریعتر و با تنش کمتری طی کردند.
“دوروتی ماتئوس” که ریاست این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: Mycobacterium vaccae یک باکتری طبیعی خاک است که احتمالا زمانیکه افراد اوقات خود را طبیعت سپری می کنند آن را می خورند یا استنشاق می کنند.
پیش از این مطالعاتی که در خصوص این باکتری خاک انجام شده بود، نشان داد که تزریق کشته شده این باکتری با گرما، به موش ها، موجب تحریک رشد برخی از سلول های عصبی مغزی و در نتیجه افزایش سطح سروتونین و کاهش اضطراب و تشویش شد.
ماتیوس می گوید: از آنجاییکه سروتونین در فراگیری نقش دارد ما می خواستیم بررسی کنیم که آیا باکتری زنده خاک موجب افزایش قدرت فراگیری در موش ها می شود یا خیر.
برای بررسی این موضوع، وی و همکارانش این باکتری را از طریق غذا وارد بدن موش ها کردند و توانایی انها را برای پیمودن یک مسیر مارپیچ نسبت به موش هایی که این باکتری زنده به آنها خورانده نشده بود، ارزیابی کردند.
این پژوهشگر افزود: دریافتیم موش هایی که با این باکتری تغذیه شده بودند نسبت به موش های فاقد این باکتری، مسیر مارپیچ را دو برابر سریعتر و با تنش کمتر طی کردند.
به گفته ماتیوس، این تحقیق نشان می دهد که این باکتری خاک در تنش و فراگیری پستانداران نقش دارد.
وی افزود: ایجاد محیط یادگیری در مدارس که در آن دانش آموزان ساعاتی را در بیرون کلاس که این باکتری وجود دارد سپری می کنند می تواند موجب کاهش تنش و بهبود توانایی یادگیری کارهای جدید در آنها شود.  کودکان را باهوش تر می کند

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  11:08 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 

چگونه می توانیم بوی بد دهان را برطرف کنیم ؟


از کجا میتوانید بفهمید که دهانتان بوی بدی دارد؟…یا یکی از دوستان شجاعتان به شما واقعیت را میگوید، یا اینکه خودتان میتوانید در مورد خوش بو بودن یا بدبو بودن دهانتان از طریق انجام روش زیر قضاوت کنید:
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ninisite  ،   ابتدا انگشت تمیز خود را داخل دهانتان کرده و به آب دهان انتهای زبانتان بزنید. سپس آنرا روی پشت دستتان بمالید بعد از یک دقیقه که خشک شد آنرا بو کنید آیا آنقدر خوشبو هست که دلتان بخواهد آنرا ببوسید؟ اگر نه پس میتوانید با به کار بردن ۱۵ نکته زیر از شر بوی بد دهانتان خلاص شوید.
۱-باکتریها یکی از مقصران بوی بد دهان شما هستند. آنها در میان دندانهایتان و روی زبانتان در حال رشد بوده و در اثر تکثیرشان تولید توکسین بدبویی میکنند.
۲-در قسمتی از لوزه های شما حفراتی وجود دارد که معمولا داخلشان مقداری از مواد غذایی که میخورید باقی میماند مخصوصا اگر لوزه شما پهن و بزرگ باشد. در اثر ماندن این مواد بوی شبیه پنیر ایجاد میشود.
۳-غذاهایی با بوی تند و زننده مثل پیاز، سیر و ماهی حتی چند ساعت بعد از مسواک زدن میتوانند عامل بوی بد دهان باشند.
۴-عادات بد مثل سیگار کشیدن زیاد یا جویدن تنباکو هم دهان را بدبو میکند.
۵-مشکلات گوارشی مانند برگشتن اسید معده یا رژیم غذایی کم کربو هیدرات هم میتواند عامل بوی بد دهان باشد.
۶-دندان و زبانتان را روزی ۲ بار مسواک بزنید. وقتی دندانها را با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک میکنید رو و پشت زبانتان را هم مسواک بزنید با این کار باکتریهای بدبو را از بین میبرید.
۷-روزی یک بار از نخ دندان استفاده کنید. پلاک دندانی متشکل از باکتریها است، که با نخ دندان میتوان آنها را حذف کرد.
۸-میتوانید با غرغره کردن آب اکسیژنه بوی بد دهان را کمتر کنید، همچنین استفاده از دهان شویه های آنتی باکتریال در از بین بردن پلاک دندانی هم موثر است.
۹-با استفاده از دهان شویه حاوی فلوراید نفستان را خوشبو کنید.
۱۰-مقدار کافی آب بنوشید، کمبود آب بدن باعث خشکی دهان و تنفس بدبو میشود.
۱۱-استفاده از داروهای آنتی اسید در کسانی که مشکل رفلاکس اسید معده به دهان را دارند میتواند کمک کننده باشد.
۱۲-عفونت سینوس ها یکی دیگر از عوامل بدبو شدن دهان است. پس با مراجعه به پزشک از مشکل سینوس ها آگاه شوید.
۱۳-ماست بخورید تا نفستان خوشبو شود، ماست باعث افزایش و ذخیره شدن باکتریهای خوبی در دستگاه گوارش میشود که در حفظ سلامت دهان موثر است.
۱۴-آدامس های حاوی زایلیتول بجوید. بطور کلی جویدن آدامس آب دهانتان را زیاد کرده که اگر علت بوی بد دهان خشکی آن باشد در بر طرف کردن آن موثر است.
۱۵-به دندان پزشک مراجعه کنید. حداقل هر ۶ ماه یک بار با مراجعه به دندانپزشکی از سلامت دهان و لثه های خود اطمینان حاصل کنید.
در صورتی که نکات بالا مشکلتان را بر طرف نکرد حتما به پزشک مراجعه کنید. بوی بد دهان میتواند ناشی از عوامل عفونی بیماری های مزمن، برونشیت، دیابت و یا مشکلات کلیوی و کبدی باشد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  11:08 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

یک تست خونی جدیدی ، به تشخیص زودرس سرطان تخمدان کمک می کند

 

روش جدید برای تشخیص سرطان تخمدان
پژوهشگران دانش پزشکی تست خونی جدیدی ابداع کردند که می توان با استفاده از آن، سرطان تخمدان را زودتر تشخیص داد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ، محققان با ترکیب روش قبلی که برای اندازه گیری پروتئین خاصی به کار می رفت با روش های جدید، موفق شدند بیماری سرطان تخمدان را زودتر از موعد تشخیص دهند.

محققان می گویند، سرطان تخمدان در ۷۰ درصد از زنان، زمانی تشخیص داده می شود که درمان آن با مشکل روبه روست ولی در صورت تشخیص به موقع، درمان آن قطعی خواهد بود.

دانشمندان با بررسی روش اندازه گیری آنتی ژن سرطان یاد شده که CA-125 نام دارد دریافتند که این روش تشخیصی از آن جهت ناقص است که مولکول یاد شده در شرایط غیرسرطانی نیز یافت می شود.

این محققان با تلفیق روش یاد شده با روش الگوریتم تخمدان بدخیم موفق شدند فرمولی بسازند که سطح CA-125 را در طول زمان، ‌اندازه گیری می کند.

بررسی محققان بر روی سه هزارو ۲۳۸ زن انجام گرفت که همگی به سرطان تخمدان مبتلا شده بودند.

محققان امیدوارند با این روش بتوانند، مسیر درمانی بیماری سرطان تخمدان را هموار کنند.

سرطان تخمدان بیماری چندان رایجی نیست و پنجمین عامل مرگ و میر زنان بر اثر سرطان و بیماری های زنان محسوب می شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  11:09 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

مادرانی که زیاد قهوه می نوشند ، نوزادان کم وزن تری به دنیا می آورند


تاثیر کافئین بر دوره رشد جنین

گرچه در مورد تاثیر کافئین بر روی جنین و مادر باردار نتایج گوناگونی انتشار یافته  ولی در یکی از آخرین مطالعات در این زمینه بر روی تعداد زیادی از مادران باردار معلوم شد که مصرف کافئین با وزن کم جنین در زمان تولد همراهی دارد و با بالا رفتن میزان مصرف٬ خطر کم وزنی جنین بالاتر می رود. در این تحقیقات پژوهشگران دریافتند: مادرانی که زیاد قهوه می نوشند، نوزادان کم وزن تری به دنیا می آورند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  نتایج تازه ترین تحقیقات پژوهشگران در روتردام هلند نشان می دهد؛ مادران بارداری که روزانه شش فنجان قهوه می نوشند، در مقایسه با مادرانی که قهوه کمتری می نوشند، نوزادان کم وزن تری به دنیا می آورند.

همچنین نتایج بررسی این محققان که بر بیش از هفت هزار و سیصد مادر از ابتدای دوران بارداری انجام شده است، نشان می دهد؛ این مادران با مصرف بیش از حد قهوه، کافئین بیشتری دریافت می کنند که به طور میانگین در مقایسه با مادرانی که حین بارداری کافئین کمتری مصرف می کنند، زودتر وضع حمل می کنند.

به نظر می رسد مصرف کافئین بر دوره رشد جنین از همان ابتدای دوران بارداری تاثیر می گذارد.

همچنین  روزنامه دیلی میل در مقاله ای ، فهرستی از خوردنی‌ها و نوشیدنی‌هایی را ارائه کرده که در دوران بارداری زنان باید از مصرف آن پرهیز کنند.

متخصصان می‌گویند؛ در این دوره باید از مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار و گازدار مثل قهوه، چای و کولاها خودداری شود. مقدار زیاد کافئین روی رشد کودک تاثیر می‌گذارد.

نتایج یک پژوهش اخیر نشان داده است: زنان بارداری که حتی روزانه یک فنجان قهوه استفاده می‌کنند در معرض به دنیا آوردن نوزادان کم وزن قرار می‌گیرند. به همین خاطر توصیه می‌شود حتی الامکان از مقدار قهوه مصرفی در طول روز کاسته شود.

زنان باردار باید از مصرف زیاد مواد قندی خودداری کنند. هم چنین مصرف غذاهای دریایی که حاوی مقادیر زیاد جیوه هستند باید به شدت محدود شود. از مصرف غذاهای دریایی دودی یا منجمد نیز باید خودداری شود.

هم چنین شیر غیرپاستوریزه می‌تواند حاوی نوعی باکتری باشد که از جفت عبور می‌کند و باعث بروز عفونت و مسمومیت خونی در جنین می‌شود. به همین علت، مادران باردار حتما باید از شیر پاستوریزه استفاده کنند. همچنین توصیه می‌شود که زنان در دوران بارداری باید تخم مرغ را در حالتی که سفیده و زرده آن کاملا پخته شده و سفت شده باشد مصرف کنند چون مصرف خام آن زیان آور است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  11:09 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها