0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

آشنایی با سندرم پروجریا Progeria syndrome یا ﺳﻨﺪﺭﻭﻡ ﭘﻴﺮی در کودکی



سندرم پروجریا برای اولین بار در سال ۱۸۸۶ توسط “جاناتان هوچینسون” صورت گرفت. در سال ۱۸۹۷ نیز به طور مستقل توسط “هستینگ گیلفورد” مطرح شد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  سندرم پروجریا یک سندرم بسیار نادر می باشد که ۱ نفر از هر ۸ میلیون کودک متولد شده به این سندرم مبتلا می شود. معمولا بیشتر کودکان مبتلا به این سندرم در سنین حوالی ۱۳ سالگی می میرند اگرچه در برخی تا اواخر نوجوانی زنده ماندند. این سندرم یک شرایط ژنتیکی بوده و در برخی موارد می تواند به صورت یک موتاسیون جدید در خانواده ایی با عدم سابقه ابتلا بروز نماید.

علت

علت بروز سندرم پروجریا موتاسیون ژنی می باشد. موتاسیون در ژن LMNA  منجر به بروز این سندرم می گردد. این ژن مسئول تولید پروتئینی به نام lamin A می باشد. این پروتئین نقش بسیار مهمی در شکل هسته داخل سلول ها دارد. این پروتئین به عنوان یک مولفه حمایتی در پوشش و دیواره هسته می باشد. موتاسیون منجر به بروز سندرم پروجریا سبب تولید نوع معیوبی از پروتئین Lmin A می گردد. این پروتئین تغییر یافته منجر به عدم ثبات دیواره سلولی هسته و به طور پیشرونده منجر به آسیب هسته ها می گردد. بروز این حالت به نوبه خود منجر به مرگ زود هنگام سلول می گردد. الگوی بروز سندرم پروجریا به صورت اتوزومال غالب  می باشد. یعنی وجود یک کپی از این ژن معیوب روی یک کروموزوم برای بروز این سندرم کافی خواهد بود.

علائم

اولین علائم این سندرم شامل سختی در رشد و شرایط شبه اسکلرودرمای متمرکز در پوست می باشد. هنگامی که کودک دوران نوزادی را سپری می نماید مابقی علائم بروز می یابد؛ صورت و فک کوچک، بینی فشرده شده.

افرادی که این سندرم در آنها تشخیص داده می شود بسیار کوچک بوده و دارای بدنی شکننده می باشند همانند حالتی که در افراد سالمند و سالخورده مشاهده می گردد. کمی بعد این شرایط سبب چین خوردگی پوست، آترواسکلروزیس و مشکلات قلبی عروقی می گردد. به طور کلی می توان علائم را این گونه بیان نمود:


کوتاهی قد

صورت و فک کوچک در مقایسه با سر

تاخیر در تشکیل دندان

پوست چروکیده  همانند پوست سالمندان

سختی مفاصل و یا در رفتگی مفصل هیپ

طاسی سر
بینی فشرده شده

رشد ذهنی همانند سایر کودکان هم سن و سال می باشد

مشکلات آترواسکلروزیس و قلبی عروقی

تشخیص

تشخیص بر اساس شک داشتن به علائم و نشانه های بروز یافته صورت می گیرد. این علائم می تواند شامل تغییرات پوستی، رشد غیر طبیعی و فقدان مو می باشد. تشخیص می تواند با انجام آزمایش ژنتیک قطعی گردد.

درمان

هیچگونه درمانی موثر گزارش نشده است. بیشتر درمان ها روی کاهش عوارض این سندرم متمرکز شده است (از قبیل عوارض قلبی عروقی) انجام جراحی بای پس قلبی و یا دادن دوز پایین آسپرین.

همچنین ممکن است استفاده از رژیم غذایی با کالری بالا برای کودکان مفید واقع شود.


در برخی از موارد تلاش هایی در زمینه جایگزینی هورمون های رشد نیز صورت می گیرد. ترکیب متدهای درمانی تغذیه درمانی و جایگزینی هورمون های رشد می تواند تا اندازه ایی مشکلات رشدی کودکان مبتلا به این سندرم را رفع نماید.

پیش آگهی

درمان شناخته شده ایی برای این سندرم وجود ندارد. عده اندکی از افراد مبتلا به این سندرم می توانند تا بیش از ۱۳ سالگی به زندگی خود ادامه دهند. حداقل بیش از ۹۰ از افراد مبتلا به این سندرم به علت عوارض ناشی از آترواسکلروزیس و حمله های قلبی و یا سکته می میرند. تکامل ذهنی این افراد تحت تاثیر این سندرم قرار نمی گیرد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:30 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

ممکن است با ساخت نانوذرات پلاستیکی بتوان با مواد سمی و میکروب های کشنده تر مبارزه کرد


پادزهر پلاستیکی ساخته شد  .

نتایج تحقیق محققان دانشگاه استنفورد آمریکا و استنفورد و دانشگاه شیزوکودای ژاپن  موجب شد تا دانشمندان نخستین پادزهر پلاستیکی جهان را با موفقیت مورد آزمایش قرار داده و مانع از انتشار زهر زنبور در جریان خون موش ها شدند.   

 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از فیزورگ  ،  این ذرات پلیمری که فقط یک پنجاه هزارم موی انسان قطر دارد، متناسب با ملیتین طراحی شده است. ملیتین یک پپتید در زهر زنبور است که موجب پارگی سلول شده و محتوای آن را آزاد می کند.

 
مقادیر زیاد ملیتین در بدن می تواند موجب نارسایی عضوی و مرگ شود.
پروفسور کنت شیا و یو هوشینو مجریان این طرح، این نانوذرات پلیمری را با استفاده از روش molecular imprinting تهیه کرده اند. آنها ملیتین را به مولکول های کوچکی موسوم به مونومرها متصل کردند و این دو را در شبکه ای از زنجیره های پلیمری طولانی بصورت جامد در آوردند.
پس از آنکه این پلاستیک سخت شد آنها ملیتین را از این ترکیب حذف کردند که در نتیجه آن حفره ای به شکل ملیتین باقی ماند.
وقتی این نانو ذرات به موش هایی که میزان زیادی ملیتین در خون خود داشتند، تزریق شد، مولکول های ملیتین نظیر را پیش از آنکه بتواند در خون گسترش یابد و موجب مسمومیت و مرگ سلول ها شود جذب کردند. این شیوه توانست جان موش های زیادی را از مرگ ناشی از زنبور گزیدگی نجات دهد.
به گفته این محققان پیش از این هرگز پادزهر مصنوعی عملکرد موفقی در جریان خون حیوانات زنده از خود نشان نداده بود. از این شیوه می توان برای ساخت نانوذرات پلاستیکی استفاده کرد که بتواند با مواد سمی و میکروب های کشنده تر مبارزه کند.
بر خلاف پادزهر طبیعی که در بدن موجود زنده ساخته و برای کاربردهای درمانی تولید می شود، این پادزهرهای مصنوعی را می توان با هزینه کمتر و عمر بیشتر در آزمایشگاه تولید کرد.

نتایج  این تحقیق در نشریه آمریکایی انجمن شیمی منتشر شده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:30 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

ممکن است اصلاح شیوه زندگی نتواند مانع از ابتلا به آلزایمر شود


شیوه زندگی نمی تواند از بروز آلزایمر پیشگیری کند  .

موسسه ملی بهداشت (NIH) امریکا  با انجام تحقیق مفصل و جامعی دریافته است که شواهد مکفی برای حمایت از توصیه های پزشکان به منظور پیشگیری و یا کنترل نشانه های بیماری آلزایمر وجود ندارد.  

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از تایم  ،  پزشکان توصیه می کنند ورزش،حل کردن جدول حروف متقاطع و رعایت رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند درپیشگیری از بیماری آلزایمر موثر واقع شود.
محققان در تلاش هستند دلایل بروز بیماری آلزایمر را کشف کنند تا بتوانند راهی برای پیشگیری و یا کند کردن روند این بیماری ارایه کنند.

از این رو برای شفاف سازی شواهد کنونی و ارایه راهکارهای درمانی شفاف تر برای پزشکان؛ موسسه ملی بهداشت (NIH) در اوایل سال ۲۰۰۹ مطالعات موجود در زمینه آلزایمر را مورد بررسی قرار داد.
تحلیل این یافته ها به گونه ای تعجب آور، نا امید کننده و بر خلاف آن چیزی بود که در مورد پیشگیری از آلزایمر رایج شده است.
سالها نظریه غالب این بوده است که برای پیشگیری از زوال عقلی مرتبط با سن ” باید از ذهن خود استفاده کنیم وگرنه آن را از دست خواهیم داد.”

داده ها با رفتارهایی مانند فعال نگه داشتن ذهن در سراسر عمر، فعالیت بدنی، مصرف غذاهای خاص و مکمل های غذایی از جمله ویتامین ها و مواد مغذی با بروز میزان کمتر زوال عقل در سنین بالا مرتبط شده اند. ظاهرا عوامل شیوه زندگی انواع مختلف زوال شناختی را محدود می کنند.
اکنون دانشمندان دانشگاه دوک نتایج تحقیقات خود را در نشریه سالانه طب داخلی منتشر کرده اند و براین باورند که داده های موجود مبنی بر اثرات حفاظتی و پیشگیرانه شیوه زندگی به مستدلی که تصور می شد، نیست.
“برندا پلاس من” مجری این تحقیقات گفت : محققان از کمبود و ضعف شواهد کنونی مایوس شده اند. آنها با به کارگیری استانداردهای دقیق و با ثبات برای بررسی تمامی تحقیقات دریافته اند شواهد کافی برای توصیه هیچ فعالیت واحد و یا عواملی که مانع از ابتلا به زوال عقل در سنین بالا و پیری شود، وجود ندارد.
در عین حال این بررسی، اندکی از توصیه های پزشکان در مورد عوامل خطر آلزایمر و به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری حمایت کرد.
به اعتقاد آنها استعمال دخانیات، دیابت، افسردگی، سندروم سوخت و ساز (فشار خون بالا، کلسترول بالا و چاقی که با بیماری قلبی و دیابت مرتبط هستند) و واریان های ژنی خاص همگی با افزایش خطر ابتلا به آلزایمر مرتبط هستند.
همچنین رعایت رفتارهای پیشگیرانه مانند مصرف غذاها مدیترانه ای که سرشار از میوه، سبزیجات، اسید چرب امگا ۳ ، ورزش، فعالیت ذهنی، حل جدول حروف متقاطع، یادگیری چیزهای جدید و تقویت روابط اجتماعی وسیع با کاهش خطر ابتلا به آلزایمر مرتبط هستند.
این پژوهشگران می گویند با این حال مشکل این است که هیچ یک موارد مطرح شده قاطعانه نیستند و استدلالی برای هیچیک آنها در توجیه توصیه این رفتارها به افرادی که می خواهند از ابتلا به زوال عقل پیشگیری کنند،وجود ندارد.
محققان تاکید دارند اما با وجود این نتایج جدید، تمامی توصیه هایی که پزشکان تاکنون به منظور پیشگیری از آلزایمر ارایه کرده اند، همگی برای سلامتی مفید هستند و دلیل مطلوبی برای رعایت و ادامه آنها وجود دارد.
محققان اکنون در حال انجام تحقیقات طولانی مدت تری هستند که ممکن است دلایل علمی مستدلی برای نشان دادن چگونگی پیشگیری از آلزایمر با این رفتارها ارایه کنند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:30 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

آشنایی با خواص دارویی گیاه زردچوبه Turmeric


زردچوبه سرشار از نیاسین، کلسیم، آهن، روی، مس، پتاسیم و منیزیم است و دارای ماده ای به نام کورکومین است که عامل  رنگ زردچوبه و آنتی اکسیدانی قوی است که باعث سم زدایی در بدن می شود. کورکومین موجود در زردچوبه ضد سموم کبد، ضد التهاب و ورم، ضد دردهای رماتیسمی و التهابی است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  زردچوبه باعث افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون می شود و ادویه ای مناسب برای دیابتی هاست که به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های قوی عامل مهمی در پیشگیری از انواع سرطان ها می تواند باشدزردچوبه در هندوستان و چین و نقاط حاره زمین می‌روید‌.


از کنار برگ‌های غلاف در قاعده ساقه‌، شاخه‌های کوچک و استوانه‌ای شکل ضخیمی خارج می‌شود که به‌صورت مورب در زمین فرو‌رفته و هر یک ایجاد ریشه می‌کنند و مرتباً پایه‌های جدیدی به‌وجود می‌آروند.

قسمت مورد استفاده این گیاه ساقه زیرزمینی آن است که پس از خارج کردن از زمین تمیز کرده و ریشه‌های آ نرا جدا می‌کنند و در آب جوش قرار می‌دهند و پس از تیمز کردن به مدت چند روز آن را خشک می‌کنند. زردچوبه رنگ زرد یا خاکستری مایل به قهوه‌ای درد بوی آن معطر و طعم آن تلخ است.

زردچوبه گیاهی است از خانواده زنجبیل به ارتفاع حدود یک متر و نیم که دارای ساقه متورمی است. گلهای زردچوبه به صورت سنبله و به رنگ سبز مایل به زرد می‌باشد. زردچوبه در هندوستان و چین و نقاط حاره زمین می‌روید. از کنار برگهای غلاف در قاعده ساقه ، شاخه‌های کوچک و استوانه‌ای شکل ضخیمی خارج می‌شود که به صورت مورب در زمین فرو رفته و هر یک ایجاد ریشه می‌کنند و مرتبا پایه‌های جدیدی بوجود می‌آورند. 
قسمت مورد استفاده این گیاه ، ساقه زیرزمینی آن است که پس از خارج کردن از زمین تمیز کرده و ریشه‌های آنرا جدا می‌کنند و در آب جوش قرار می‌دهند و پس از تمیز کردن به مدت چند روز آنرا خشک می‌کنند. زردچوبه رنگ زرد یا خاکستری مایل به قهوه‌ای دارد بوی آن معطر و طعم آن تلخ است.

ترکیبات شیمیائی:
زردچوبه دارای اسانسی مرکب از اسیدهای والرینیک، کاپرلیک و فلاندون می‌باشد و همچنین دارای سابی نین، سینئول، بورنئول و الکل تورمرول و ماده کورکومین می‌باشد که رنگ زرد زردچوبه به‌علت همین ماده کورکومین می‌باشد.

خواص داروئی:
زردچوبه از نظر طب قدیم ایرانی گرم و خشک است و برای استفاده درمانی می‌توان آن را مانند چائی دم نمود و استفاده کرد البته جدیداً در بازار کانادا و آمریکا کپسول آن هم به بازار آمده است . زردچوبه دارای خواص درمانی زیر است:
۱) گرفتگی و انسداد صدا را باز می‌کند و برای تمیز کردن کبد به‌کار می‌رود.
۲) مخلوط یک قاشق غذاخوری زردچوبه و یک قاشق انیسون و سرکه برای درمان یرقان مفید است.
۳) برای رفع دندان درد آن را در دهان انداخته و بجوید.
۴) زردچوبه بهترین داروی ضد تورم است و در اروپا و آمریکا از آن بدین منظور استفاده می‌کنند که می‌توان از سه فنجان دم‌کرده زردچوبه در روز و یا مقدار ۲ کپسول سه بار در روز استفاده کرد.
۵) برای خشک کردن زخم‌ها و رفع درد آنها می‌توان گرد خشک زردچوبه را روی آنها ریخت.
۶) زردچوبه بادشکن، تصفیه‌کننده خون، تب‌بر، محرک و انرژی‌زا می‌باشد.
۷) زردچوبه برای رساندن دمل نیز مفید است.
۸) خانم‌هائی که عادت ماهیانه آنها نامنظم است برای تنظیم آن باید از زردچوبه استفاده کنند.
۹) از زردچوبه برای درمان کمر درد، پشت درد و سینه درد نیز استفاده می‌شود.
۱۰) برای درمان اسهال و اسهال خونی حتماً از دم‌کرده زردچوبه استفاده کنید.
۱۱) زردچوبه در قدیم برای درمان رماتیسم و سل به‌کار می‌رفته است.
۱۲) برای درمان التهاب لثه‌، زردچوبه را دم‌کرده و آن را قرقره کنید.
۱۳) تحقیقات اخیر دانشمندان نشان دادن است که زردچوبه از سرطان جلوگیری می‌کند بنابراین حتماً سعی کنید که در غذاها از زردچوبه استفاده کنید.

مضرات:
با تمام مزایای گفته شده باید اشاره کرد که زیاده‌وری در زردچوبه برای قلب مضر است ولی البته اگر آن را با لیمو ترش استفاده کنید اثرات مضر آن را خنثی می‌سازد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:30 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 

عملکرد نادرست برخی از فرایندهای مغزی در دیدن چهره موجب وسواس زشت بودن در افرادی می شود که از بیماری “بد ریخت هراسی” رنج می برند


پژوهشگران می گویند به علت این موضوع که چرا برخی افراد چهره خود را زشت می بینند پی برده اند .

دانشمندان آمریکایی دریافتند عملکرد نادرست برخی از فرایندهای مغزی در دیدن چهره موجب وسواس زشت بودن در افرادی می شود که از بیماری “بد ریخت هراسی” رنج می برند. حدود دو درصد از مردم دنیا از بیماری “اختلال بد ریختی بدنی” (body dysmorphic disorder) و یا “بد ریخت هراسی” (Dysmorphophobia) رنج می برند. این افراد زمانی که در مقابل آینه می ایستند خود را بسیار زشت و بد ریخت می بینند و به تدریج نسبت به اینکه در آینه نگاه کنند دچار وسواس و ترس می شوند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، حدود یک چهارم از افراد مبتلا به این بیماری در اثر رنجی که از دیدن چهره خود در آینه می برند اقدام به خودکشی می کنند. بسیاری دیگر از آنها نیز تصور می کنند که واقعا در چهره و بدن دچار نقص هستند و بنابراین بارها تحت عمل جراحی زیبایی قرار می گیرند اما هرگز احساس خوبی از چهره خود ندارند.

اکنون گروهی از محققان مدرسه پزشکی دانشگاه لس آنجلس کشف کردند که مغز این بیماران تصور چهره آنها را به روشی غیرواقعی پردازش می کند. فعالیت مغز این افراد هم در مراکز بصری و هم در سیستم جسم مخطط در لب پیشانی تغییر کرده است.

براساس گزارش CNN، این محققان کشف کردند که مورد اشتباهی در مغز این افراد وجود دارد که می تواند دلیل این باشد که این افراد خود را زشت ببینند.

مغز ۱۷ فرد “بد ریخت هراس” و ۱۷ فرد سالم برای درک بهتر این موضوع با کمک رزونانس مغناطیسی مورد بررسی قرار گرفتند درحالی که تمام این افراد به عکسی از چهره خود و یا عکس یک هنرپیشه معروف نگاه می کردند. به این ترتیب این دانشمندان مشاهده کردند که در مغز “بد ریخت هراسها” فضاهای مختلف نورونی لب پیشانی به روشی ناهنجار و غیرعادی روشن می شوند.

نتایج این تحقیقات می تواند به درک بهتر اینکه آیا این اختلال ذاتی و یا اکتسابی است کمک کند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:30 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

● جدا شدگی پرده شبکیه : (Retinal detachment)

جدا شدگی پرده شبکیه در واقع به معنای جدا شدن لایه های عصبی حساس شبکیه از لایه رنگدانه دار شبکیه است (که مسؤل تغذیه و متابولیسم شبکیه می باشد). از آن جا که این عارضه در صورت عدم درمان مناسب باعث کاهش شدید بینایی می شود تشخیص و درمان سریع آن اهمیت فراوانی دارد.

● جدا شدگی پرده شبکیه به سه شکل اتفاق می افتد:
▪ نوع اول که بسیار شایع تر از بقیه انواع است، بر اثر ایجاد سوراخ در شبکیه پدید می آید، به این صورت که پس از ایجاد سوراخ در شبکیه، زجاجیه (مایع داخل چشم) که حالت آبکی پیدا کرده، از راه سوراخ به پشت شبکیه نفوذ می کند و آن را از لایه های خارجی تر جدا می کند. اکثراً این سوراخ به دنبال جدا شدن مایع سفت زجاجیه از پرده شبکیه ایجاد می شود. یکی از علایم شایع در مراحل اولیه مگس پران و جرقه است.
▪ نوع دوم که جدا شدگی کششی نام دارد، وقتی اتفاق می افتد که رشته های زجاجیه یا بافتهای غیر طبیعی از سمت داخل شبکیه را تحت کشش قرار دهند و آن را از روی بافتهای زیرین بلند کنند. این حالت بیشتر در افراد دیابتی اتفاق می افتد.
▪ نوع سوم جدا شدگی شبکیه که چندان شایع نیست، بر اثر تراوش یا ترشح غیر طبیعی مایع در حد فاصل شبکیه و بافتهای زیرین اتفاق می افتد. این حالت معمولاً ناشی از التهاب، خونریزی یا توده های غیر طبیعی داخل چشم است و بندرت به صورت خود به خودی اتفاق می افتد.
افراد با خطر بالا برای جدا شدگی شبکیه شامل سن بالا، نزدیک بینی با شماره بالا، سابقه خانوادگی جدا شدگی شبکیه، دیابت، ضربه به چشم و بیماریهای التهابی و تومور می باشند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:30 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

ممکن است در آینده نزدیک ، با استفاده از تجزیه بزاق دهان بتوان بیماری سرطان را شناسایی کرد


پژوهشگران ژاپنی و آمریکایی اعلام کردند که به فناوری نوینی دست یافته اند که با استفاده از تجزیه بزاق دهان می توان بیماری سرطان را در افراد شناسایی کرد.  بدین ترتیب برای شناسایی سریع بیماری سرطان دیگر نیازی به استفاده از اشعه ایکس و یا آزمایش خون نیست.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، این فناوری نوین که توسط محققان دانشگاه کیئو در استان یاماگاتا ژاپن و دانشگاه کالیفرنیا آمریکا به طور مشترک به دست آمده است می تواند برای شناسایی بیماری سرطان لوزالمعده در بیماران مبتلا به این بیماری که عوارض آن مخفی است، دیگر اندامهای بدن و اطراف اندامها، در نخستین مراحل آغاز بیماری بسیار موثر باشد.
به گزارش کارشناسان، بسیاری از موارد ابتلا به بیماری لوزالعمده در مراحل پیشرفته آن شناسایی شده است.
” ماساتوشی کاسوهارا ” پزشک متخصص در موسسه تحقیقات سرطان ژاپن این پروژه را طرح نوینی در علم پزشکی عنوان کرد و افزود: فناوری نوین به دست آمده قابلیت تعیین صدها نوع مواد ترکیب در بزاق و نمایش آن بر روی صفحه نمایش را دارا است.
کاسوهارا، افزود: شناسایی بیماری سرطان در مراحل اولیه از طریق انجام آزمایش خون بسیار مشکل است اما این فناوری نوین می تواند شناسایی زودهنگام بیماری سرطان را در افراد انجام دهد.
در جریان انجام این پروژه محققان بزاق ۲۱۵ نفر از شهروندان ژاپنی مبتلا به بیماریهای سرطان لوزالمعده، سینه و دهان را جمع آوری کردند.
محققان دانشگاه کئیو ژاپن سپس این بزاقها را به ۵۰۰ بخش از جمله انواع قند، آمینو اسید و دیگر مواد موجود در آن را برای بررسی مدلها از هم متمایز کردند.
آنها در جریان بررسیها و تحقیقات خود بر ۵۴ مواد که بین افراد مبتلا به بیماری سرطان و آن دسته از افرادی که مشکلی در سلامتی خود ندارند، متفاوت است متمرکز شدند.
محققان در این بررسیها به عنوان نمونه متوجه شده اند که میزان اسید گلوتامین در بزاق بیماران مبتلا به سرطان لوزالمعده در مقایسه با افراد سالم بسیار بالاتر است.
محققان دانشگاه کیئو ژاپن در جریان انجام مطالعات خود بر روی مواد حاصله از بزاق به این قطعیت دست یافته اند که ۹۹ درصد از بیماری لوزالمعده، ۹۵ درصد از بیماری سرطان سینه و ۸۰ درصد از بیماری دهان از طریق انجام آزمایش بر روی بزاق افراد در مرحله ابتدایی این بیماری قابل شناسایی است.
آنها می گویند تا رسیدن این فناوری نوین به مرحله کاربردی جمع آوری اطلاعات بیشتر و آزمایش های بیشتر بر روی افرادی که بیماری سرطان ندارند مورد نیاز است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

چهارشنبه 31 فروردین 1390  7:30 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

نتایج یک تحقیق می گوید : بیش از ۵۰ درصد کودک آزاری ها در کشور ایران توسط پدران و ۲۶ درصد توسط مادران انجام می‌شود


 کودک آزاری توسط پدران بسیار رایج است به شکلی که بیش از ۵۰ درصد کودک آزاری‌ها توسط پدران انجام می‌شود .
تحقیق درباره کودک آزاری موضوع دشواری است ولی نمی‌توان چشم به روی این واقعیت بست که بعضی از کودکان در معرض آزار قرار دارند و اگر کسی به آنها کمک نکند دچار دردسرهای بسیاری در سنین بعد می‌شوند.در این شرایط یک آمار تحقیقی جدید نشان داده که کودک آزاری توسط پدران بسیار رایج است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  بررسی‌های یک محقق و استاد دانشگاه نشان می‌دهد که بیش از ۵۰ درصد کودک آزاریها در ایران توسط پدران و ۲۶ درصد توسط مادران انجام می‌شود. دکتر مجید ابهری با اشاره به افزایش کودک آزاری در کشور به خصوص از سوی پدران گفت: کودک آزاری به عنوان یکی از آسیبهای آزار دهنده هم برای قشری از جمعیت که بی‌دفاع ترین انسانها به حساب می‌آیند و هم از نظر خدشه به عاطفه اجتماعی قابل توجه است.
این اظهارات در حالی از سوی ابهری اعلام می‌شود که آمارهای سازمان بهزیستی نشان می‌دهد که طی شش ماهه اول سالجاری ۱۴۴ هزار و ۵۶۵ تماس با خط تلفن کودک آزاری صورت گرفته که تمامی این تماسها مرتبط با آزار کودکان بوده و این رقم نسبت به سال گذشته در همین مدت چندین برابر افزایش داشته است.
لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در انتظار تصویب در دولت است و رسیدگی سریع به کودک آزاریها از موارد مورد تاکید در این لایحه به شمار می‌آید.این آسیب شناس اجتماعی اعلام کرد: بر اساس آمارهای مراکز حمایتی ۵۱درصد آزارها توسط پدران و ۲۶ درصد توسط مادران و ۱۱ درصد توسط نامادری انجام می‌شود.

به گفته ابهری ۱۹ درصد کودکان آزار دیده فرزندان طلاق هستند و ۲۶ درصد کودکان قربانی اعتیاد پدر و مادر و یا هر دو شده و آمارهای ارائه شده آزارهای جسمی از قبیل تنبیهات سخت و یا انواع مختلف صدمات فیزیکی است و در کنار این اعداد باید به ضعف مراقبت، کم توجهی و ضعف حمایت عاطفی اشاره کرد که در هیچ یکی از این ارقام لحاظ نشده است.

این محقق و استاد دانشگاه همچنین اعلام کرده: با توجه به اینکه اغلب والدین آزار دهنده اعتیاد به خصوص به مواد روانگردان داشته‌اند لذا ایجاب می‌کند با تصویب قوانین و تشدید مجازات این‌گونه والدین و همچنین سلب حضانت برای آنان به فکر این سرمایه‌های ملی و اجتماعی باشیم.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:10 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

مادرانی که مشاغل تمام وقت دارند کمتر بر رژیم غذایی فرزندانشان نظارت دارند

مادرانی که تمام وقت کار می‌کنند، کودکان چاق دارند .
بر‌اساس آخرین گزارشات تحقیقاتی دانشمندان آمریکایی و انگلیسی،‌ این موضوع مشخص شد که کودکانی که مادرانشان تمام وقت کار می‌کنند، بیشتر از دیگر همسالان خود به چاقی مزمن دچار می‌شوند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از رویترز ،  در این تحقیق که بیش از هشت هزار و ۵۰۰ بزرگسال که تولدشان مربوط به سال‌های ۱۹۵۸ میلادی به بعد بود، شرکت داشتند مشخص شد که افرادی که والدینشان شغل‌های تمام وقت داشتند، ۵۰ درصد بیشتر به چاقی مبتلا هستند. البته باید به این موضوع هم اشاره کرد که این موضوع از سال‌های پس از دهه ۱۹۶۰ میلادی و با افزایش مادرانی که به مشاغل تمام وقت اشتغال داشتند، بیشتر شده است.

در گزارش تحقیقاتی دانشمندان دانشگاه نیویورک در آمریکا همچنین آمده است که در صورتی که مادران به مشاغل تمام وقت مشغول باشند، کمتر می‌توانند به رژیم غذایی فرزندانشان نظارت داشته باشند و این موضوع باعث شده تا کودکان پس از دهه ۱۹۶۰ میلادی دچار اضافه وزن و چاقی مزمن شوند که خود این مشکل باعث بروز بیماری‌های قلبی ‌عروقی و ناراحتی‌های گوارشی در بزرگسالی شده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:10 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

مروری بر تاریخچه صنعت داروسازی ایران و جهان و آشنایی با معروفترین کارخانجات تولید دارو در جهان


در اواخر قرن نوزدهم نقش میکروب ها در بروز امراض عفونی شناسایی و اساس مطالعات مختلفی قرار گرفت. در همین زمان میکروب شناسی به نام Sir Joseph Lister از میکروب ها به عنوان قاتلین نامرئی کشنده در اتاق های عمل نام برد. نظریه ای که به شدت فردی به نام Robert W.Johnson را تحت تاثیر قرار داد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،   ژوزف جانسون در سال ۱۸۸۶ با همکاری دو برادر خود به اسامی جیمز و ادوارد شرکتی را با نام جانسون اند جانسون یا J&J بنیاد نهاد که هدف اصلی آن تولید دارو برای عصر جدید پس از کشف میکروب ها بود. تا پایان قرن مذکور نام شرکت جانسون اند جانسون مترادف با وسایل استریل و ضد عفونی کننده مورد استفاده در بیمارستان ها گردید. در سال ۱۹۱۰ جیمز به جای برادرش رابرت به ریاست شرکت رسید. جیمز بلافاصله بازارهای خارجی را هدف قرار داده و به زودی جانسون اند جانسون را به یک شرکت بین المللی تبدیل کرد. بدین منظور کارخانه های جدید تولیدی جانسون اند جانسون در کانادا و انگلستان راه اندازی شدند.

در همین زمان شرکت دو محصول پر فروش چسب زخم Band – Aid و کرم بچه J & J را به بازار فرستاد. Band – Aid که برای اولین بار در سال ۱۹۲۱ تولید شد به سرعت به پرفروش ترین محصول جانسون اند جانسون تبدیل گشت. در سال ۱۹۳۲ فرزند رابرت جانسون که هم نام پدر بوده و دارای درجه ژنرالی در ارتش امریکا بود به ریاست شرکت رسید و از همان زمان خط مشی خاصی را برای فعالیت های شرکت برگزید.

طبق این خط مشی شرکت در وهله اول به مشتریان ، سپس به کارمندان ، در مرحله سوم به جامعه ، پس از آن به حفظ محیط زیست و نهایتا به سهام داران خود متعهد بوده و بایستی فعالیت های خود را به گونه ای رده بندی تامین شود. دییدگاه مهم دیگر ژنرال جانسون اعتقاد شدید وی به عدم تمرکز گرایی بود که نهایتا منجر به این مساله گردید که فعالیت های شرکت جانسون از حالت متمرکز خارج و در شرکت های وابسته متعدد تقسیم و ادامه یابد. در همین راستا تولیدکنندگان و وسایل جراحی به شرکت Sugikos واگذار شد که امروز با نام Johnson & Johnson Medical شناخته می شود. سایر وسایل بهداشتی تحت نام Modess Division و سپس personal products و فرآورده های تنظیم خانواده ( که در دهه سی تولید و عرضه شدند ) با نام Ortho pharmaceutical corp. از بدنه اصلی شرکت جدا شدند.

شرکت جانسون اند جانسون در سال ۱۹۸۲ با یک بحران بسیار جدی روبرو شد. در این سال هفت نفر از ساکنین شیکاگو در اثر مصرف قرص بسیار پر فروش Tylenol ( استامینوفن ) ساخت این شرکت به علت مسمومیت با سیانور کشته شدند. حادثه ای که به زودی مشخص شد توطئه ای بر علیه شرکت جانسون اند جانسون بوده است و به صورت یک کابوس برای این شرکت در آمد. جانسون اند جانسون مجبور شد به سرعت سی و یک میلیون بطری حاوی این دارو را به ارزش یکصد میلیون دلار از بازار جمع آوری کرده و در مورد عدم مصرف قرص Tylenol تا مشخص شدن به علت بروز حادثه به مردم هشدار داهد. برخورد سریع جانسون اند جانسون در قبول مسوولیت این اتفاق اثر مثبتی در توده مردم بر جای گذاشت به طوری که با تغییر بسته بندی قرص Taylenol و عرضه نوع جدیدی از بسته بندی که امکان باز کردن و دوباره بسته بندی کردن آن وجود نداشت ، دوباره اعتماد مردم به این دارو جلب و Taylenol مجددا به پرفروش ترین قرص مسکن حاوی استامینوفن در سطح جهان تبدیل شد.

امروزه جانسون اند جانسون دارای ۱۹۰ شرکت تولیدی در ۱۷۵ کشور جهان و بیش از ۱۰۰۰۰۰ کارمند است. جانسون اند جانسون بزرگ ترین تولید کننده وسایل تشخیص پزشکی ، داروهای OTC ، داروهای ژنریک ، فرآورده های بهداشتی و فرآورده های بیمارستانی در سطح دنیاست.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:10 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

Merck & Company

در سال ۱۶۶۸ فردی به نام Jacob Merck داروخانه بسیار کوچکی در شهر دارمشتات آلمان تاسیس کرد که امروزه یکی از غول های صنایع داروسازی دنیا محسوب می شود. داروخانه مذکور در سال ۱۸۲۷ توسط یکی از وارثین مرک به نام Heintch Emmanule به یک شرکت داروسازی تبدیل شد که در ابتدا عمدتا مرفین ، کدئین و کوکائین تولید می کرد. نوه این فرد George W.Merck شصت و چهار سال بعد به امریکا رفت و در سال ۱۹۰۳ کارخانه داروسازی مرک را در امریکا بنیاد نهاد.

مطالعات انجام شده در مرک امریکا موجب شد به تدریج داروهای بسیار موثری از جمله ویتامین B۱۲ ، کورتیزون ، استرپتومایسین برای درمان سل و انالاپریل برای درمان فشار خون کشف و به بازار روانه شود. امروزه مرک داروهای مهمی از جمله PEPCID برای درمان زخم معده و Crixivan برای درمان عفونت ویروسی (HIV) را در بازار دارد. دفاتر مرکزی شرکت مرک هم چنان در نیوجرسی قرار دارند و علامت مشخصه آن نیز تابلوی یم گله گوسفند است که بسیار مورد علاقه جورج دابلیو مرک بود.

شاید بتوان گفت بزرگ ترین خدمت شرکت مرک به جامعه پزشکی چاپ مداوم کتاب هایی از قبیل Merck Index و The Merck Manual of Diagnostic and Therapy بوده است. Merck Manual برای اولین بار در سال ۱۸۹۹ و با عنوان Merck’s Manual of the Materia Madica و در ۱۹۲ صفحه به چاپ رسید که به دو بخش Materia Medica و Therapeutic Indications تقسیم شده بود. این کتاب در واقع بهترین سند و پنجره برای آشنایی با علم پزشکی طی قرن بیستم است. در حال حاضر Merck Manual به چاپ هفدهم هم رسیده و مشتمل بر ۲۸۸۳ صفحه می شود.

Merk Index نیز برای اولین بار در سال ۱۸۸۹ به چاپ رسید. چاپ دوازدهم آن که در سال ۱۹۹۶ منتشر شده است رفرانسس معتبری است که در آن ۱۰۳۳۰ ترکیب مهم دارویی ، شیمیایی آلی و غیر آلی ، مواد آزمایشگاهی ، گیاهان دارویی و فرآورده های حیوانی مورد بحث قرار گرفته اند.

کتاب های مرک که در حال حاضر توسط Merck research lsboratories چاپ می شوند از دو نظر منحصر بفردند. این کتاب ها علاوه بر قدمت تاریخی و طولانی از اعتبار علمی بهره مند بوده و نیز به صورت غیر انتفاعی چاپ می شوند. Index از طریق اینترنت و Manual از طریق یک وب سایت به طور مجانی در اختیار همگان قرار دارند.

شرکت مرک در سال ۱۹۷۴ در دعوای حقوقی بر علیه شرکت های داروسازی تولید کننده DES یا دی اتیل استیل بسترول درگیر شد. تجویز این دارو برای جلوگیری از سقط جنین موجب تولد دخترانی شد مه اغلب به سرطان تخمدان و رحم مبتلا می شدند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:10 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

Novartis

نوارتیس نیز از جمله شرکت هایی است که از تولید رنگ های شیمیایی به داروسازی روی آورد.

نواریس از ادغام دو شرکت کاملا متفاوت یعنی یک شرکت تولید کننده رنگ و یک شرکت تولید کننده فرآورده های شیمیایی تشکیل شده است.

در سال ۱۷۵۸ فردی به نام Johann Rudolf Geigy شرکتی با نام Geigy برای خرید و فروش مواد شیمیایی ، رنگ و دارو در سوئیس تاسیس کرد. با درآمد حاصله او به تدریج یک شرکت تولید کننده رنگ نیز خریداری کرد که بعدا با نام شرکت صنایع شیمیایی بال یا به طور مخفف Ciba نامیده شد. در همین زمان محققی به نام paul Muller در هنگام مطالعات خود در سیبا به اثرات حشره کشی د.د.ت یا Dichloro diphenyl trichloroethane پی برد که جایزه نوبل سال ۱۹۴۸ را برای وی به ارمغان آورد. گروه دیگری از پژوهشگران سیبا نیز به سرپرستی Michael Widmer یک روش یا وسیله آنالیز خاصی با نام < Lab – on- a- Chip > عرضه کردند که با استقبال روبرو شد.

هم زمان با رشد و پیشرفت سیبا ـ گالگی دو سوئیسی دیگر به اسامی ALFRED KERN که یک شیمی دان بود و Edouard Sandoz که یک بازرگان بود شرکت Kern & Sandoz را تاسیس کردند. این شرکت به سرعت رشد کرده و کارخانه های وابسته متعددی را در اوایل قرن گذشته به وجود آورد و سرانجام به طور ساده با نام Sandoz به فعالیت خود ادامه داد. شهرت اصلی ساندوز به علت کشف و عررصه داروهای موثر در درمان امراض روحی و سر دردهای میگرنی بود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:11 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

 

تاریخچه امتحان اطباء و داروسازان و داروفروشان

آنچنان که در قبل از قلم دکتر علی پرتو گفته شد، دارودهی و شفابخشی از ورای جم مرکز خلافت جمشید شروع گردیده است و این سرزمین نخستین جایگاه این دانش و محل آموزش به داوطلبان بوده است. از همان زمان پادشاهان به این نکته پی برده بودند که اگر کسی بخواهد در بیماری و تندرستی مردم دخالت داشته باشد، باید صلاحیت کامل داشته باشد و از این رو قانونی گذراندند تا افراد ناصالح به این مهم نپردازند و آن قانون بدینگونه بود که هر کس از آریان ها بخواهد پیشه خود را پزشکی یا جراحی قرار دهد، می باید پیش از اینکه به معالجه یکی از بومی ها و یا همشهری ها بپردازد، دستورهای خود را در سه نفر از دیوها تجربه نماید. اگر پس از سومین آزمایش، هر سه نفر درمی گذشتند، داوطلب پزشکی تا پایان عمر از این پیشه برکنار می شد و اگر مجدداً دست به این کار می زد، سخت مجازات می شد. در دوره ساسانی، اجازه طبابت به افرادی داده می شد که مدتی نزد اطباء دانشگاه جندی شاپور خدمت می کردند و پس از مدت ها خدمت حق طبابت و اشتغال به داروفروشی را کسب می کردند. ولی بیشتر این داروفروشان به طور رسمی طبابت می کردند و در حقیقت حد و مرزی برای پزشکان و داروسازان آن زمان وجود نداشت.

برای اولین بار در مورد داروسازان در زمان خلافت معتصم فرزند هارون الرشید، امتحان گرفته میشد. علت وجود امتحان در آن زمان بدین گونه بود که داروسازان و داروفروشان بدینگونه عمل می کردند که هر که را هر چه خواست، می دادند. اعم از آنکه آن دارو را داشته باشند یا نداشته باشند.

امتحان بدین صورت بود که نامی خیالی را خلیفه در نظر می گرفت و مأموران به نزد داروسازان و داروفروشان می رفتند آن نام را به عنوان دارویی به کار میبردند و درخواست دارو می کردند. عده ای می گفتند که از این دارو بی اطلاع هستند که این افراد حق ادامه داروفروشی را داشتند ولی عده ای دیگر ادعای آشنایی با داروی فرضی را می کردند و چیزی نامعلوم به فرستاده خلیفه می دادند و این افراد دیگر حق ادامه داروفروشی را نداشتند.

در مورد اطباء نیز در زمان خلافت مقتدر عباسی (۳۲۰- ۲۹۵- ه ق) سنان بن ثابت بن قره حرانی صامی که رئیس بیمارستان سیده بغداد بود، از طرف خلیفه مأمور شد که از اطباء امتحان به عمل آورد و این امتحان به دلیل وقایع ناگواری که رخ داده بود، توسط سنان به عمل می آمد.

این  امتحان نیز به نوبه خود دارای اشکالاتی بود که یک نمونه آن بدین صورت است که مردی در لباس پاک و هیئتی باوقار در مجلس امتحان سنان وارد می شود و کاغذی که حاوی چند دینار بود، جلوروی سنان قرار داد و گفت: از نوشتن و خواندن عاجزم و به سنان گفت امیدوارم قطع معاش من و عیال و اولادم را روا نداری. سنان به او گفت مانعی ندارد، به شرط آنکه در مورد بیماران آنچه را که می دانی عمل نکنی و مرد به سنان قول داد که از دادن سکنجبین و شربت تجاوز نکند.

با تمام این اشکالات می توان گفت که از زمان خلیفة المقتدر به سال ۲۹۵ هجری، امر طبابت و داروفروشی تحت قاعده و ضابطه خاصی قرار گرفت.

۱-۴- اولین فارماکوپه ایران

تشویق و ترغیب رجال و بزرگان ایرانی از اطباء و دانشمندان دارویی باعث شد که کتب و تألیفات مهمی درباره علم پزشکی و داروشناسی منتشر گردد. در این میان قدیمی ترین آن که می توان آنرا اولین فارماکوپه نامید، کتابی است به نام ” الابنیة عن حقایق الادویه” یا ” روضة الانس و منعفة النفس” که تألیف ابومنصورعلی الهروی است که این دانشمند اهل هرات بود و بدین جهت به هروی ملقب است.

این کتاب مملو از شرح داروهایی است که چند قرن پیش درایران متداول بوده است و امروزه اثری از آنها نیست.

۱-۵- داروسازی در عهد صفویه

دوره صفویه یکی از درخشان ترین دوره های تاریخی ایران است. در آن زمان علم راه ترقی و پیشرفت در اروپا می پیمود و طالبان علم در مدارس و بخصوص در حوزه های درس خصوصی نزد اساتید به تحصیل علم مشغول بودند.

تحصیل علم طب و فروع آن جزء تحصیلات عالی و ثانویه بود و داوطلبان آن را پس از اتمام تحصیل فقه و الهیات و فلسفه می آموختند. داروسازی و گیاه شناسی از فروع علم طب بود که به آن صیدله یا عطار می گفتند و داروخانه را عطاری می نامیدند.

در این دوره داروشناسان متخصصی پیدا شدند و به همین جهت سیریل الگورد ( نویسنده کتاب تاریخ پزشکی ایران) آن را ” دوره زرین داروشناسی در اسلام” نامیده است. در این دوره کتابهای نفیسی در داروشناسی تألیف شد که از این کتب می توان ” تحفه حکیم مومن ” به زبان فارسی و کتاب ” مخزن الادویه” که توسط سید حسین خان شیرازی تألیف شده است را نام برد. در دوره صفویه کتاب ” طب شفائی” نوشته می شد که از روی آن کتابی به نام ” داروسازی ایرانی” ( Pharmacopeia persica) توسط آنگلوس تألیف می شود که این کتاب نخستین تحقیق اروپائیان در پزشکی و داروسازی ایران به شمار می رود.

در مجموع، دوران صفوی به دلیل تغیّر و تغییرات گسترده در سیره سلاطین آن درطول حکومت سیصدساله اش که گاهی ناشی از اختلافات داخلی و ضعف تدبیر حاکمان بود، نتوانست خدمات شایسته ای به اشاعه سایر علوم غیراز علوم حوزه ای بنماید.

علیرغم اهتمام پادشاهان اولیه، این سلسله که هدفی جز ترویج اندیشه های نورانی تشیع و اسلام ناب محمدی (ص) نداشتند، بازار تفکرات خرافی و خشک مقدسی و صوفی نمائی و تارک دنیایی در ایران رونق یافت، به حدی که در ادامه دوران این سلسله تحصیل در علمی به غیر از علوم دینی مذموم و مطرود می نمود.علی ای حال به دلیل آنکه در دوران صفویه اقدام به تحصیل علوم دینی قبل از تحصیل سایر علوم به صورت یک امر مسلم درآمد، یکی از نقاط عطف در تاریخ آموزشی پزشکی وداروسازی ایران  تلقی می گردد. مشتاقان تحصیل علم طب و داروسازی می بایست ابتدا در علوم فقهی و دینی به درجه تفقه و اجتهاد می رسیدند و پس از آن اگر نیازهای دنیوی آنها را از ادامه تحصیل باز نمی داشت، می توانستند به مطالعه در علوم طبی مشغول شوند که عملاً از توان ذهنی و جسمی بسیاری از مشتاقان علم خارج بود. لذا نشر علوم پزشکی در دوران صفویه دوباره به الگوی ایرانیان باستان رجعت نمود و معلومات این حرفه به صورت سینه به سینه و از پدر به پسر و یا خادم منتقل میشد.

۱-۶- از دارالفنون تا تأسیس دانشکده داروسازی

هم زمان با پیشرفت علوم در اروپا، در ایران نیز در سال ۱۲۶۸ هجری قمری، مطابق با ۱۸۵۰ میلادی با همّت امیرکبیر، دارالفنون تأسیس گردید. منظور امیر از تأسیس دارالفنون، آشنا کردن مردم ایران با صنایع،حرف و فنون جدید اروپا و توسعه آنها در ایران بود. معلّمینی که امیر برای مدرسه خود نیاز داشت، در ایران نبودند و به ناچار می بایست از خارج استخدام می شدند و بر این مبنا امیر به موسیو جان داوود ارمنی عضو وزارت امور خارجه و مترجم دولت ایران مأموریت داد تا شش معلّم برای دروس ذیل از آلمان و اتریش استخدام کند:

معلّم پیاده نظام(یک نفر)، معلّم سواره نظام (یک نفر)، معلّم هندسه (یک نفر)، معلّم مهندسی معدن (یک نفر)، معلّم توپخانه (یک نفر) و معلّم طب و جراحی و تشریح (یک نفر).

بالأخره جان داوود پس از یک سال با شش معلّم اتریشی و یک معلّم ایتالیایی به ایران بازگشت. معلّم ایتالیایی، معلّم دواسازی بود و جان داوود به امیر تفهیم نمود که طب جدید بدون اطّلاع از داروسازی بی فایده است.

دارالفنون در بدو تأسیس به شش شعبه تقسیم شده بود که به ترتیب عبارت بودند از:

۱- مدرسه طب و داروسازی

۲- مدرسه ریاضیات و مهندسی

۳- مدرسه معدن شناسی

۴- مدرسه نظام و موزیک

۵- مدرسه ادبیات

۶- مدرسه هنرهای زیبا (نقاشی)

شاگردان هر درس یا هر رشته کلاس خاصی داشتند که به نام همان درس خوانده می شد ( مثل اتاق داروسازی). با این که معلّمان دارالفنون اتریشی و ایتالیایی بودند، زبان تدریس فرانسه بود. آغازسال تحصیلی بعد از ماه صفر و مدت تحصیل در دارالفنون کمی بیش از شش ماه بود ( تابستان، ماه رمضان، اعیاد و روز عاشورا مدرسه تعطیل بوده است) و ساعات کار آن از هشت صبح تا سه بعد از ظهر بوده است. در دارالفنون، سالی سه بار از دانش آموزان امتحان می گرفتند و پس از آزمون سوم به کلاس بالاتر ارتقاء می یافتند. شاگردان دواساز به تنهایی یا با شاگردان طب در دروس عملی شرکت می کردند و علاوه بر علوم اختصاصی خود، زبان فرانسه، طبیعیات، فیزیک و شیمی هم می آموختند.

در سال ۱۳۱۳ هجری شمسی که دانشگاه تهران تأسیس گردید، مدرسه دواسازی تبدیل به دانشکده داروسازی شد ولی نظر به اینکه داروسازان تحصیل کرده به حد لزوم در ایران نبودند تا بتوانند دانشکده را با استقلال اداره کنند، موقتاً اداره قسمتی از امور آن به دانشکده پزشکی محول شد و دانشکده داروسازی یکی از شعب دانشکده پزشکی شد.

سه سال بعد، یعنی در سال۱۳۱۶ مقرر گردید که محصلین با گواهینامه کامل متوسطه به تحصیلات داروسازی بپردازند. در سال ۱۳۱۸ که پروفسور ابرلین استاد دانشکده پزشکی استراسبورگ به سمت ریاست دانشکده پزشکی منصوب شد، در سازمان دانشکده داروسازی نیز تغییراتی به وجود آورد. دوره تحصیل به چهار سال محدود شد و دانشجویان می توانستند در سال آخر با نوشتن پایان نامه و تصویب آن به اخذ دانشنامهُ دکترا در داروسازی نایل شوند. در سال ۱۳۲۳ هجری شمسی دوره تحصیل داروسازی از چهار سال به پنج سال افزایش یافت ولی چون گنجایش آزمایشگاهها برای کلیه دانشجویان کافی نبود، اجرای آن به سال ۱۳۳۰ موکول شد.

درسال ۱۳۲۴ هجری شمسی مقرر گردید که برای فارغ التحصیلان سال چهارم دانشکده داروسازی پروانه اشتغال به کار صادر شود. در نهایت در سال ۱۳۳۶-۱۳۳۵ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران از داشکده پزشکی جدا گردید و به عنوان دانشکده های مستقل کار خود را آغاز نمود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:11 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

کارخانه های داروسازی ایالات متحد امریکا سهم مهمی در آلوده کردن آبهای سطحی این کشور به مواد سمی دارند

کارخانه های داروسازی آمریکا عامل آلودگی آبهای این کشور 

براساس تحقیق انجام شده توسط متخصصان سازمان زمین شناسی آمریکا، کارخانه های داروسازی این کشور سهم مهمی در آلوده کردن آبهای سطحی این کشور به مواد سمی دارند. 

 

 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از یونایتدپرس ،  تحقیقات زمین شناسان آمریکایی بر روی دو خروجی فاضلاب دو کارخانه عمده تصفیه فاضلاب حاکی از آن است که بیش از ۲۰ درصد فاضلاب ورودی به تصفیه خانه ها مربوط به شرکتهای داروسازی است.
بر اساس این تحقیقات غلظت مواد سمی خطرناک در این فاضلابها تا ۱۰۰۰ برابر بیشتر از ۲۴ خروجی آبهای سطحی مناطق دیگر بوده است.
مقامات رسمی می گویند که این تحقیق بخشی از یک پروژه بلند مدت است که قرار است تاثیرات و ضررهایی که مواد شیمیایی به محیط زیست می رسانند را برآورد کند تا با نتایج به دست امده بتوان به متخصصان حفظ و نگهداری از منابع آبی در جهت گسترش فن آوری های مدیریت بهینه آب کمک کرد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:11 AM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

آفریقا ، کانون اصلی قربانیان ایدز در جهان است


بیش از ۲۵ میلیون نفر در جهان قربانی ایدز شده اند و این بیماری فقط در آفریقا ۱۲ میلیون کودک را در افریقا یتیم کرده است .   و بیش از دو سوم موارد ایدز در کشورهای جنوب صحرای آفریقا زندگی می کنند.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  پژوهشگران می گویند :وخامت گسترش این بیماری به گونه ای است که در برخی از این کشورها از هر سه بزرگسال یکی به ویروس اچ آی وی آلوده است.

با توجه به این که هر روز ۱۴ هزار نفر به جمع افراد آلوده به ویروس ایدز در جهان اضافه می شود، بیم آن می رود که اچ آی وی آسیا را نیز تسخیر کند.

نشریه “نشنال جئولگرافیک “در گزارشی اعلام کرد بیماری ایدز تا سال ۱۹۸۰ کشف نشده بود و اولین مورد این بیماری در مردان همجنس باز در نیویورک و کالیفرنیا دیده شد .
بیماری ایدز با ورود ویروس این بیماری به طور مستقیم به بدن اغاز می شودو این ویروس باعث ایجاد نقص در کار سلولها می شود. این ویروس به گلبول های سفید خون که موجب مقاومت بدن می شوند ، حمله می کند که موجبب بیماری های مختلفی می شود.است که یک .ویروس بیماری ایدز “اچ آی وی “نامیده می شود.
دلیل اصلی ورود ویروس اچ ای وی به انسان ، روابط جنسی حفاظت نشده است این ویروس گلبول های سفید خون را که به نام سی دی چهار نامیده می شوند ، هدف می گیرد و به داخل سلول می رود ، با تکثیر میلیاردی در سراسر بدن گسترش می یابد .
سیستم ایمنی بدن بر اثر ورود ویروس صدمه می بیند و این ویروس در طول یک روز میلیاردها سلول سی دی چهار را تخریب می کند .
به نظر می رسد که محل پیدایش بیماری ایدز در افریقاست ؛جایی که میمون ها و بوزینه ها ویروسی به نام اس ای وی که شبیه ویروس اچ آی وی است را می گیرند . دانشمندان بر این باورند که بیماری ایدز اولین بار از شامپانزه های وحشی در افریقای مرکزی به بدن انسان وارد شده است . این که چطور بیماری ایدز از این گونه حیوان منتقل شده نامعلوم باقی مانده است .
براساس یک تئوری ، ویروس ایدز به انسان هایی که این شامپانزه ها را خوردة و یا شکار کرده اند منتقل شده است .

محققان ورود این ویروس به بدن انسان را از سال ۱۹۳۰ تخمین زده اند .
امروزه بیماری ایدز در اغلب کشورها گسترش پیداکرده است . در سال ۲۰۰۶ تخمین زده شد که ۳۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به ویروس ایدز مبتلا شده اند که سه میلیون نفر از انها فوت کرده اند .
منطقه صحرایی افریقا ناحیه ای است که بیشترین موارد بیماری دیده شده است که در این منطقه دو سوم بیماران ایدز دیده شده اند و ۷۵ درصد انها از ایدز مردند .
در افریقای جنوبی ، تخمین زده شده است که ۲۹ درصد زنان باردار ویروس اچ ای وی را دارند و در همین حال در “اسوایزی لند” یک سوم افراد مسن ،‌ ازمایش اچ ای وی انها مثبت بوده است . فقر ، شرایط نامناسب بهداشتی و تحصیلی عواملی هستند که افزایش ایدز در افریقا را توضیح می دهند .

تلاش های انجام شده برای ممانعت از گسترش ایدز در حال حاضر بر روی اموزش ایدز و استفاده از کاندوم متمرکز شده است . همچنین ختنه مردان ممکن است به کاهش ریسک خطر ابتلا به ایدز کمک کند .
اگرچه تاکنون هیچ درمانی برای ایدز وجود نداردبا این حال معالجات قابل دستیابی برای مقابله با این بیماری وجود دارد . کار بر روی داروهای مختلف که موجب اهسته شدن تاثیر اچ ای وی در بدن می شود ،‌ادامه دارد . این در حالی است که این داروها باید ترکیب شوند زیرا ویروس تغییر و شکل جدید پیدا می کند .
علاوه براین معالجات هنوز از نظر هزینه ها گران است و به هر شکل انن بیماری هنوز از سوی میلیونها انسان در کشورهای در حال توسعه انکار می شود . در اینده امید برای کشف واکسن ایدز وجود دارد .

لازم به ذکر است در پایان سال٢٠٠۴ تنها١٢ درصد از شش میلیون انسانی که در سراسر جهان به معالجات ایدز نیاز داشتند عملا به آن دسترسی داشته اند و از هر پنج نفر یک نفر به خدمات پیشگیری دسترسی دارد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

پنج شنبه 1 اردیبهشت 1390  10:11 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها