0

مطالب علمی - پزشکی

 
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

* عوارض جانبی ناشی از مصرف فنوباربیتال

شایعترین عوارض جانبی ناشی از مصرف فنوباربیتال خواب آلودگی و خستگی می باشد .

سا یر عوارض جانبی شامل
افسردگی، افزایش فعالیت در کودکان (هایپراکتیویته) ،اشکال در توجه(کودکان، بزرگسالان) ، گیجی ، مشکلات حافظه ، کاهش میل جنسی در مردان ، لکنت زبان ، ناراحتی معده ، کم خونی ، کمبود اسید فولیک ، راش (جوش) ، تب ، کاهش سطح کلسیم ، ضعف مغز استخوان.
اگر در طول مدت مصرف دارو هر یک از این مشکلات در شما ایجاد شد ، با پزشک مشورت نمائید .
مصرف کلسیم و ویتامین D به پیشگیری ازپوکی مغز استخوان در این بیماران کمک می کند . اکثر پزشکان ، آزمایش تراکم مغز استخوان را ، جهت مشخص کردن بیمارانی که به درمان پوکی مغز استخوان نیاز دارند تجویز می نمایند . تست تراکم مغز استخوان یک روش کاملا بدون درد است که در این روش کاهش تراکم مغز استخوان دیده می شود و ممکن است لازم باشد که توسط یک متخصص معاینه شوید .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  7:12 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

استفاده از اسپری های شوینده بر سلامت کودکان تاثیر منفی می گذارند


خانم  تامارا  کودک شانزده ماه خود را به سرعت  به بخش اورژانس مرکز لوئیس ، اوهایو می آورد او می گوید کودک او مواد شوینده نوشیده است . کودک حالت نرمال ندارد و با تلاش چند ساعته تیم پزشکی کودک از مرگ نجات می یابد . تحقیقات نشان می دهد که  سالانه تعداد زیادی از بچه ها و خانواده هایشان  قربانیان محصولات پاک کننده هستند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  پژوهشگران می گویند  استفاده  از اسپری های شوینده به شدت بر سلامت کودکان تاثیر منفی می گذارند . به گونه ای که در ایالات متحده، سالانه ۱۲ هزار کودک زیر شش سال به نوعی در معرض سم و محصولات پاک کننده هستند  و دچار آسیب های جدی می شوند .

 پژوهشگران جذابیت بطری های حاوی این مواد و برچسب های زیبای آنها را عامل جذب کودکان به سوی این ظرفها می دانند.

شکل بطری ها و تصاویر روی آنها به گونه ای است که این شبهه را در کودک ایجاد می کند که بطری حاوی این مواد در واقع نوشیدنی بوده و در نهایت به سمت بطری جذب شده و با فشار دادن به ماشه بطری تحت تاثیر مواد شیمیایی قرار می گیرند.

گفتنی است، ۷۲ درصد کودکان صدمه دیده از اسپری های شوینده طی سالهای۱۹۹۰ تا ۲۰۰۶ در ایالات متحده، کودکان بین یک تا سه ساله بوده اند.

مطالعه جدید انجام شده توسط کودکان در بیمارستان Nationwide در کلمبوس ، اوهایو  نشان می دهد که کودکان سنین ۱ تا ۳  حدود ۷۲ درصد از صدمات را متحمل می شوند .

نتایج تحقیقات می گویند نگهداری  محصولات و ارائه محصولات  شوینده در بطری های اسپری  منبع ۴۰  درصد از آسیب های ناشی از مسمومیت در کودکان است .

اغلب پزشکان معتقدند در صورت استفاده از مواد جرم گیر، سفید کننده و اسپری های خوشبوکننده هوا در خانه خطر جدی کودکان را تهدید می کند. کودکان بیشتر در معرض خطر مواد سمی تشکیل دهنده پاک کننده ها و شوینده ها قرار می گیرند زیرا بدن آنان سریع تر مواد شیمیایی را جذب می کند.

از طرفی دیگر کودکان اکثراً اشیا و مواد خارجی را در دهان خود قرار می دهند، هنگامی که اسپری های خوشبوکننده یا سایر پاک کننده ها در محیط خانه استفاده می شود در هوا پخش شده و روی اشیای خانه می نشیند و کودکان با بردن اشیا به سمت دهانشان ذرات را به بدن خود منتقل می کنند.  پزشکان یمی گویند نگهداری این مواد در منزل بسیار خطرناک است.
مسمومیت با این مواد برای کودکان خطر جدی محسوب می شود. مواد شوینده با غلظت بالانباید به راحتی در دسترس کودکان قرار گیرد. بخصوص اگر این مواد داخل شیشه، لیوان و یا ظروف مشابه نگهداری شود. زیرا بلع مواد شوینده و بخصوص جوهر نمک و سفیدکننده باعث سوختگی مخاط دهان کودکان می شود و حتی ممکن است در ناحیه مری سوراخ ایجاد شده و منجر به مرگ آنان شود.

از این روبیشتر باید مراقب کودکان بود و افرادی که مشغول کار با این مواد هستند در و پنجره ها را باز بگذارند تا بخار ناشی از این مواد در منزل پراکنده نشود.

همچنین پس از مصرف مواد شوینده، سفید کننده، جرم بر و لوله بازکن در محیط هاى دربسته و کوچک مانند دستشویى و حمام به هیچ عنوان در این مکانها توقف نکنید چرا که گازهاى تولید شده در این محیط بدون تهویه مناسب حفظ کننده و سمى مى باشد.

هرگز بطری های شوینده را در نقاط و قفسه های پایین که قابل دسترس به وسیله کودکان است قرار ندهید .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  7:12 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

تعویض دریچه آئورت معیوب با دریچه ریوی بیمار ، می تواند نتایج بالینی بسیار بهتر نسبت به دریچه مصنوعی داشته باشد


تحقیقات نشان می دهد، تعویض دریچه آئورت بیمار با دریچه ریوی قلب او بجای استفاده از دریچه قلب اهدایی، کیفیت و شانس ادامه حیات بیماران را بهبود می بخشد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ، خون غنی از اکسیژن از طریق دریچه آئورت به بدن می رسد. از دریچه ریوی نیز خون بدون اکسیژن به ریه ها می رود.

بیماری و نقایص می تواند تعویض دریچه قلب آئورت را ضروری سازد.

دریچه قلب جدید یا مکانیکی است که برای جلوگیری از لخته شدن خون بیمار باید تا پایان عمر دارو دریافت کند، یا پیوند از اهداکننده متوفی یا دریچه خروجی قلب بیمار .

مطالعات اولیه برتری یک شیوه را بر سایر روشها نشان نداده است.

محققان به سرپرستی سر مگدی یاکوب از دانشکده امپریال کالج لندن برای مقایسه روشهای غیرمکانیکی ترمیم دریچه قلب آئورت برای ۱۰۸ بیمار دریچه ریوی از بدن خود بیمار را پیوند زدند. ۱۰۸ بیمار دیگر نیز دریچه آئورت از اهداکنندگان متوفی دریافت کردند.

بعد از ۱۰ سال، چهار بیمار در گروه پیوند از خود و ۱۵ بیمار در گروه دوم جان خود را از دست دادند.

میزان ادامه حیات برای گروه اول ۹۷ درصد و برای گروه دوم ۸۳ درصد بود.

نتایج این تحقیق موید این فرضیه است که شیوه اول که “راس” نام دارد، می تواند نتایج بالینی بسیار بهتری را به دنبال داشته باشد.

کیفیت زندگی این بیماران نیز بسیار بهتر بود.

در شیوه راس بجای دریچه ریوی برداشته شده، همین دریچه از اهداکننده متوفی پیوند می شود.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  7:12 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

مروری بر چاقی و عوارض ناشی از آن


بسیاری از افراد در مورد وزن خود نگران هستند.افرادی که وزن بیشتری دارند اغلب در مورد وزن خود و چگونه به نظر آمدن خود در چشم دیگران بسیار آگاه هستند.در اخبار می شنویم که هر روز افراد بیشتری و بیشتری چاق وفربه می شوند اما این به چه معناست؟

 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ، چاقی به معنای داشتن چربی بسیار زیاد (بافت چربی) در بدن است.چاقی را معمولاً با محاسبه شاخص توده بدن (BMI )مشخص می کنند که وزن را به نسبت قد اندازه گیری می کند و به عدد نوشته می شود.BMI را با تقسیم وزن بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد بر حسب متر محاسبه می کنند  BMI وضعیتزیر۱۸٫۵ کمبود وزن۲۴٫۹-۱۸٫۵ طبیعی۲۹٫۹-۲۵ اضافه وزن۳۴٫۹-۳۰ چاق ۳۹٫۹-۳۵ چاقی مفرط۴۰< چاقی مرضی۵۰< چاقی مرضی بیش از حدBMI در مورد چگونگی ظاهر شما نیست بلکه نشانه اثری است که وزن تان بر روی سلامتی تان می گذارد.BMI= 30 یا بالاتر برای بزرگسالان چاق محسوب می شود

یعنی برای برخی مشکلات سلامتی از افرادی که BMI پایین تری دارند خطر بیشتری دارد.همانطور که BMI افزایش می یابد،خطر مشکلات سلامتی شما نیز افزایش می یابد. علت های چاقیچه چیزی سبب چاقی می شود؟چاقی یک بیماری پیچیده و طولانی مدت محسوب می شود.در تعیین اینکه چرا برخی افراد از دیگران وزن بیشتری دارند و برای دچار شدن به مشکلات جسمی دیگر چه میزان خطری دارند عوامل بسیاری نقش دارند.دانشمندان برای رسیدن به پاسخ این سوالات به تحقیق ادامه می دهند.

اما تا زمان شناخت بهتر این بیماری،کنترل وزن اضافی چیزی است که بیماران باید تمام عمر خود را برای آن تلاش کنند.به همین دلیل بسیار مهم است که بدانیم تمام مداخلات پژشکی امروز، از جمله جراحی کاهش وزن،نباید درمان پزشکی محسوب شود بلکه این مداخلات کوششی برای کاستن اثرات نامطلوب وزن اضافی و کاهش عواقب وخیم جسمی ،عاطفی و اجتماعی این بیماری هستند.شما زمانی وزن اضافه می کنید که کالری غذا را بیشتر از میزانی مصرف می کنید که بدنتان از طریق عملکردهای طبیعی (میزان پایه سوخت و ساز{BMI})و فعالیت جسمی مصرف می کند.کالری مصرف نشده به صورت چربی ذخیره می شود.

شما در صورتی چاق می شوید که دائماً در مدت زمان طولانی کالری اضافی مصرف کنید.برای مثال،خوردن ۱۰۰ کالری اضافی در روز می تواند به اضافه وزن حدود ۱۰ پوند (۴٫۵ kg) در سال منجر شود.اضافه کردن ۱۰پوند در سال در نهایت به BMI= 30 یا بالاتر می انجامد.میزان فعالیت شما نیز اهمیت دارد.هنگام فعالیت کالری مصرف می شود که به تعادل کالریهای که از غذا دریافت می کنید کمک می کند.در صورت بی تحرک بودن شما ممکن است اضافه وزن آسانتر باشد.

با این وجود،کالری تنها علت اضافه وزن و اینکه چرا برخی افراد راحتتر از دیگران وزن اضافه (کم)می کنند،نیست.عوامل دیگری که در اضافه وزن و چاقی نقش اصلی را بازی می کنند شامل موارد زیر هستند:
۱٫عوامل ژنتیکی یا ارثی
تحقیقات نشان داده است که در بسیاری از موارد علت مهم و اصلی چاقی مرضی ژنتیک است یعنی شما استعداد اضافه وزن را به ارث می برید .بسیاری از مطالعات علمی نشان داده اند که ژن های انسان نقش مهمی را در استعداد به دست آوردن وزن اضافی بازی می کنند.وزن بدن کودکان فرزند خوانده ارتباطی را با وزن بدن پدر و مادری که آنان را به فرزندی گرفته اند و تغذیه می کنند و چگونه خوردن را به آنان می آموزند ،نشان نمی دهد.وزن این کودکان حتماً ۸۰درصد با والدین اصلی شان در ارتباط است که هرگز آنان را ندیده اند.

دوقلوهای همسان که ژن های یکسانی دارند از دوقلوهای نا همسان که ژن های نا متفاوتی دارند شباهت بسیار بیشتری را در وزن بدن نشان می دهند.در گروه خاصی از مردم مانند قبیله ی سرخپوست “پی ما “در ایالت اریزونا شیوع چاقی مفرط بسیار زیاد است. در این قبیله میزان ابتلا به دیابت و بیماری قلبی از گروه های قومی دیگر بسیار بیشتر است.انسان احتمالاً دارای تعدادی ژن است که مستقیماً با وزن در ارتباط اند.همانطور که برخی ژن ها رنگ چشم یا قد را تعیین می کنند ژنهای دیگر نیز بر اشتها،استعداد احساس سیری یا ارضا،متابولیسم،استعداد ذخیره چربی،و حتی میزان فعالیت طبیعی انسان تاثیر می گذارند.
۲٫عوامل محیطی
عوامل محیطی و ژنتیکی به طور واضح با هم ارتباط تنگاتنگی دارند. اگر از نظر ژنتیکی مستعد چاقی باشید در آن صورت ممکن است محیط و شیوه زندگی امروزی که غذای ارزان پرچربی و کم میوه وسبزی را به آسانی در اختیار قرار می دهد به اضافه وزن و چاقی منجر شود .غذای فوری (فست فود )،نشستن ساعت های طولانی در پشت میز ،زندگی در مناطق حومه ای که به اتومبیل نیاز دارد همگی عوامل ارثی مانند متابولیسم و ذخایر مفید چربی را وخیم تر می کنند.برای افرادی که از چاقی مرضی رنج می برند،هرکاری به غیر از ایجاد تغییری کلی در محیط زندگی معمولاً به شکست در رسیدن به وزن طبیعی بدن وحفظ آن به وسیله اقدامات غیر جراحی منجر می شود.
۳٫متابولیسم
در گذشته گمان می رفت که اضافه یا کاهش وزن تنها به دلیل عملکرد کالریهایی است که مصرف و سپس سوخته می شوند یعنی اگر بیشتر از میزانی که می سوزانید کالری مصرف کنید وزن تان اضافه می شود و اگر بیشتر از میزانی که مصرف می کنید کالری بسوزانید وزنتان کم می شود اما اکنون می دانیم که این تساوی به آن سادگی نیست.امروزه محققان چاقی در مورد یک تئوری به نام (نقطه ثابت) صحبت می کنند .نقطه ثابت نوعی دستگاه تنظیم حرارت مغز است که افراد را در برابر اضافه یا کاهش وزن مقاوم می سازد .اگر سعی کنید که با کم کردن شدید مصرف کالری از نقطه ثابت بگذرید،مغز شما با کاهش سوخت و ساز و کند کردن فعالیت واکنش می دهد سپس همان وزنی را که کم کرده اید دوباره به دست خواهید آورد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  7:12 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

ممکن است بتوان از سموم برای درمان بیماریهای قلبی و سرطان استفاده کرد


پژوهشگران علوم دارویی و سم شناسی در کشور ژاپن با بررسی چگونگی واکنش بدن به سم مارها به یافته های جدیدی دست یافته اند که نشان می دهد: می توان از این سموم برای کشف روشهای جدید درمان بیماریهای قلبی و سرطان استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  دکتر کاتسو سوزوکی استادیار دانشگاه یاماناشی می گوید  که با مسدود کردن پروتئین یافت شده روی سطح گلبولهای خونی موسوم به پلاکت ها توسط این سم ها هم می توان با لخته شدن نامنظم خون مقابله کرد و هم از انتشار سرطانهای خاص در سرتاسر بدن جلوگیری نمود.

وی تاکید  کرد: درک اعمال و تغییرات و اصلاحات در واکنش های شیمیایی مهمی که در این زمینه تاثیرگذار هستند، می تواند جان بسیاری از انسانها را از مرگ نجات دهد.

به گزارش روزنامه آنلاین یو اس ای تودی، سم مار حاوی تعداد زیادی از مواد سمی است که پروتئین های موجود در پلاکت ها را مورد هدف قرار می دهند.

برخی از این سموم مانع از تشکیل لخته های خونی توسط پلاکت ها می شوند.

به همین خاطر است که محل مارگزیدگی در بدن انسان دچار خونریزی شدید می شود.

پژوهشگران احتمال می دهند که کشف اهداف مولکولی بسیاری از این سموم ، کاربردهای زیادی در درک فعالیت پلاکت ها و بیماریهای مرتبط با این موارد داشته باشد .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  7:13 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

کاهش وزن می توانند به کنترل فشار خون کمک کند

 

پژوهشگران علوم پزشکی اعلام کردند نتایج یک تحقیق نشان می دهد افراد با کاهش وزن می توانند فشار خون را کنترل کنند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  محققان علوم پزشکی معتقدند کاهش وزن مناسب به طور بارزی از نیاز فرد بیمار به استفاده از داروهای ضدفشارخون می کاهد و فشار خون او را کنترل می کند. کسانی که می خواهند بر بیماری فشار خونشان فائق ایند ، بهتر است وزن خود را کم کنند.

محققان می گویند کاهش وزن مناسب ، به طور بارزی از نیاز فرد بیمار به استفاده از داروهای ضد فشار خون می کاهد و فشار خون او را کنترل می کند. آنان می گویند برای کاهش فشار خون وزن شما اهمیت بیش‌تری نسبت به تناسب اندام شما دارد .

 
فشارخون بالا که معمولا بی علامت است و قاتل خاموش نامیده می شود می تواند منجر به حمله قلبی و سکته مغزی شود.
فشارخون بالا در افراد مسن بسیار شایع است و تقریبا در حدود یک نفر از هر چهار نفر از فشارخون بالا رنج می برند.

فشار خون در مردان جوان تر نیز شایع است ولی در سنین بالاتر این بیماری در زنان بیشتر از مردان دیده می شود.

۹۵ درصد مردم از نوعی افزایش فشارخون رنج می برند که علت مشخصی برای آن یافت نشده است و به آن افزایش فشارخون اولیه گفته می شود.

گاهی اوقات سن، ژنتیک، محیط از عوامل افزایش فشار خون هستند که به فشار خون ثانویه معروف است.

به فشار خون افزایش یافته گاهی قاتل خاموش گفته می شود چون اگرچه معمولاً بی علامت است ولی می تواند منجر به حمله قلبی و سکته مغزی شود.

فشار خون بالا خصوصاً در افراد مسن بسیار شایع است و تقریباً در حدود یک نفر از هر چهار نفر از فشار خون بالا رنج می برند.

در بیماران جوانتر در مردان شایعتر است ولی در سنین بالاتر در زنان بیشتر از مردان دیده می شود. به طور کلی با افزایش سن خطر ابتلا افزایش می یابد.

علل بروز این بیماری هنوز به طور کامل شناخته نشده است .

در بیشتر موارد افزایش مقاومت محیطی عروق مسئول افزایش فشار خون است که خود علل متفاوتی دارد.

بیشتر مردم (نزدیک به نود و پنج درصد آنها) از نوعی افزایش فشار خون رنج می برند که علت مشخصی برای آن یافت نشده است. به این فرم، افزایش فشار خون اولیه گفته می شود.

عوامل زیر در بروز این نوع افزایش فشار خون موثر هستند:

سن :

در مطالعات مختلف نشان داده شده است که سیر پیشرونده افزایش فشار خون با افزایش سن ارتباط دارد.

ژنتیک :

به خوبی اثبات شده است که عوامل ژنتیکی که به ارث می رسند با افزایش فشار خون ارتباط دارند.

نژاد :

سفید پوستان و نژاد هند و اروپایی بیشتر دچار افزایش فشار خون می شوند.

عوامل محیطی :

مانند چاقی، الکل، نمک زیاد و استرس نیز موثر هستند. پنج درصد باقی مانده مبتلایان به فشار خون افزایش یافته علت مشخصی برای بیماری خود دارند. به این نوع، افزایش فشار خون ثانویه گفته می شود.

همچنین نتایج تحقیقاتی دیگر نشان داد افراد دارای اضافه وزن یا بسیار چاق با احتمال بیش‌تری به فشار خون بالا دچار می‌شود. اما در عوض تناسب اندام و رابطه بین قد و وزن تاثیر کم‌تری از این لحاظ روی فشار خون دارد.
این تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که تلاش می‌کنند خطر فشار خون بالای خود را کاهش دهند، باید تمرکز اصلی را روی وزن خود قرار دهند و توجه به تناسب اندام در رتبه دوم اهمیت قرار دارد.
دکتر سوزان کالوسکی متخصص قلب از دانشگاه سوث وسترن و یکی از افرادی که در این تحقیقات شرکت داشته است در این باره گفت: چاقی معیار مهمی در پیش‌بینی فشار خون بالا است و افرادی که سعی می‌کنند از ابتلا به فشار خون بالا پیشگیری کنند باید به وزن خود توجه داشته باشند.
نزدیک به یک سوم بزرگسالان آمریکایی دچار فشار خون بالا هستند که نیمی از آن‌ها بالای ۵۵ سال سن دارند. فشار خون بالا خطر ابتلا به سکته، بیماری قلبی و بیماری‌های کلیوی را افزایش می‌دهد.
مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ها گزارش می‌دهد که فشار خون بالا نزدیک به ۷۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۰ هزینه در بر خواهد داشت.
پزشکان معمولا به افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه می‌کنند با ورزش کردن، دارو و تغییر شیوه زندگی خود با این بیماری مبارزه کنند.
در آخرین تحقیقات که در نشریه قلب آمریکا به چاپ رسیده است نزدیک به ۳۵ هزار نفر شرکت داشتند.
در این تحقیقات مشخص شد افرادی که دارای فشار خون بالا هستند باید توجه بیش‌تری به وزن خود داشته باشند و داشتن تناسب اندام در رتبه دوم اهمیت قرار دارد.

پزشکان می‌گویند؛ اگر شما چاق هستید، می‌توانید با کاهش وزن و اعمال کردن چندین تغییر کوچک در زندگی‌تان، فشار خون خود را پایین بیاورید.

پژوهشگران چند روش ساده را برای کاهش فشار خون ارائه کرده که به قرار زیر است:

- در فضای باز پیاده روی کنید : 

پیاده روی تند به شما کمک می‌کند که فشار خون را پایین بیاورید. اگر این اقدام به طور صحیح انجام شود، قلب می‌تواند به طور موثرتری از اکسیژن استفاده کند. چهار تا پنج نوبت پیاده روی سریع در هفته می‌تواند تغییرات قابل ملاحظه‌ای در زندگی شما اعمال کند. می‌توانید با ۱۵ دقیقه ورزش روزانه شروع کنید و به آرامی زمان و میزان سختی تمرینات را افزایش دهید.

- نفس عمیق بکشید :

آموزش تنفس آرام و تکنیک‌های مدیتیشن هم می‌تواند در این خصوص روی شما تاثیر شگفت انگیزی داشته باشد. این روشها به شما کمک می‌کنند که به میزان قابل ملاحظه‌ای استرس خود را کاهش دهید و فشار خونتان را نیز در کنترل داشته باشید.

سعی کنید این تکنیک را ۱۰ دقیقه صبح و ۱۰ دقیقه شب انجام دهید. نفس عمیق خود را به درون برده و سپس خارج کنید، اگر می‌توانید گاهی اوقات به یک کلاس یوگا ملحق شوید تا این روشها را بهتر یاد بگیرید.

- مواد خوراکی سرشار از پتانسیم مصرف کنید :

شاید تاکنون از تاثیرات منفی سدیم روی بدن شنیده باشید و اینکه پتاسیم یک ماده معدنی ضروری برای مقابله با تاثیرات بد سدیم روی فشار خون است. میوه‌ها و سبزیجات غنی از پتاسیم هستند، سعی کنید سیب زمینی شیرین، گوجه فرنگی، آب پرتقال، موز، نخود فرنگی و کشمش را به رژیم غذایی روزانه خود بیافزایید.

- مصرف نمک را کاهش دهید :

اگر در خانواده سابقه فشارخون بالا دارید یا ندارید، کاهش مصرف نمک می‌تواند تاثیر بسیار زیادی روی سلامت شما داشته باشد. قبل از این که نمک به غذا بیافزایید فکر می‌کنید که آیا واقعا به آن نیاز دارید یا نه. سعی کنید به جای نمک از دیگر چاشنی‌های گیاهی و مفید استفاده کنید. همچنین تا حد امکان از مصرف مواد غذایی فرآوری شده و کنسروی و آماده بپرهیزید مثل چیپس سیب زمینی، ناگت مرغ منجمد و غیره چون این مواد سرشار از سدیم هستند.

- از مزایای شکلات تلخ غافل نشوید :

انواع تلخ‌تر شکلات حاوی فلانوئیدهایی هستند که خاصیت انعطاف پذیری عروق را بهبود می‌بخشند. برای بهره‌مندی واقعی از این ماده خوراکی شکلات حداقل حاوی ۷۰ درصد کاکائو استفاده کنید.

- از مصرف الکل پرهیز کنید:

چون مصرف این نوشیدنی سبب افزایش فشار خون می‌شود.

- از مزایای چای‌های گیاهی نیز بهره‌مند شوید :

این نوشیدنی‌های گیاهی برای کاهش فشار خون مفید هستند. چای سبز از جمله این چای هاست که در کاهش فشار خون موثر است.

- کار را کاهش داده و استراحت داشته باشید  :

 کاهش ساعاتی که در اداره می‌گذرانید، می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. کار زیاد از حد و طولانی مدت، زمان ورزش و تغذیه سالم را از شما می‌گیرد. همچنین با گوش دادن به یک موسیقی آرامش بخش می‌توانید به پایین آوردن فشار خون کمک کنید.

چه غذاهایی مفید هستند ؟

مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم، منیزیم و کلسیم در بهبود فشار خون بسیار موثر است و مصرف کم مواد غذایی حاوی سدیم و چربی های اشباع موجب کاهش فشار خون خواهد شد.
ـ موز ، زردآلو ، پرتقال ، انجیر ، گریپ‌فروت، هلو، انگور و آلو میوه‌هایی سرشار از پتاسیم هستند و سیب‌زمینی، سیر، کلم بروکلی ، کدو سبز، قارچ و گوجه‌فرنگی و سبزی‌ها سرشار از پتاسیم هستند. حبوبات نیز از این نظر غنی‌اند. منابع منیزیم شامل جوانه گندم برشته ، بادام زمینی، سیب زمینی، اسفناج، شیر، نان سبوس دار و مرغ است. منابع غذایی کلسیم شامل شیر و لبنیات و ماهی است.
میوه‌ها و سبزی‌ها دارای مقدار کم ‌سدیم هستند و باید به وفور مصرف شوند. در مطالعات مقایسه‌ای میان گیاه‌خواران با افراد غیرگیاهخوار، مشاهده شده است که متوسط فشارخون گیاهخواران کمتر است. یکی از علل این تفاوت را دریافت بیشتر پتاسیم در گیاهخواران دانسته‌اند.
مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم، منیزیم و کلسیم در بهبود فشار خون بسیار موثر است و مصرف کم مواد غذایی حاوی سدیم و چربی های اشباع موجب کاهش فشار خون خواهد شد.
ـ مرکبات، توت‌ها و سبزی‌های دارای برگ سبز، ‌منابع غنی ویتامین C هستند . دریافت کم این ویتامین باعث پرفشاری می شود. مصرف مکمل ویتامین C درافراد دچار پُرفشاری و همچنین افراد سالم سبب کاهش فشارخون می‌شود.
ـ گوشت و مرغ طبخ شده بدون نمک برای افراد دچار پُرفشاری توصیه می‌شود. برای معطرکردن گوشت می‌توان از سبزی های معطر، ادویه‌ها و میوه‌ها استفاده کرد. به عنوان مثال برای گوشت گوسفند از مرزنگوش و مریم گلی، برای مرغ از شوید و ترخون و برای جگر از پرتقال می‌توان استفاده کرد.
ـ ماهی تازه، ‌منجمد یا کنسروشده ی بدون آب نمک ، خوب هستند. می‌توان ماهی را با برگ‌بو، شوید، فلفل قرمز و سیاه، ادویه‌ها، مرکبات، سس‌های خانگی بدون نمک و سایر سبزی‌ها معطر کرد. ماهی‌های حاوی اسیدهای چرب مفید از قبیل حلوا، قزل‌آلا و قباد چندین بار در هفته توصیه می‌شوند.
ـ‌ سبزی‌های ریشه‌ای از قبیل سیب‌زمینی، همچنین برنج، ماکارونی، رشته‌ها و حلیم‌ بدون نمک و همچنین مواد نشاسته‌ای دارای سدیم کم هستند و می‌توان به عنوان پایه‌ای برای وعده غذایی از آنها استفاده کرد.
ـ دانه کنجد و سبزی‌های برگ سبز، منابع کم سدیم و تامین کننده کلسیم هستند.
ـ سیر نیز به کاهش فشارخون کمک می‌کند.

از چه غذاهایی باید پرهیز کرد؟

ـ از سوسیس، کالباس، کنسرو گوشت، برگرها و سایر فرآورده‌های گوشتی به علت دارا بودن مقادیر بالای سدیم باید پرهیز کرد. سبزی‌های کنسروشده در آب نمک، زیتون شور، چیپس و سایر تنقلات شور نیز نباید مصرف شوند.
ـ ماهی دودی یا کنسروشده و تن ماهی سرشار از سدیم هستند.
ـ سس‌ها، ‌سوپ‌ها، قرص‌های گوشت، کنسرو لوبیا و سایر غذاهای آماده مصرف می‌تواند سبب تشدید بیماری شود.
افراد دچار فشار خون بالا سوسیس، کالباس، کنسرو گوشت، برگرها ، سبزی‌های کنسروشده در آب نمک، زیتون شور، چیپس و سایر تنقلات شور را نباید مصرف کنند.
ـ مصرف الکل با فشار خون بالا ارتباط داشته و می‌تواند سبب تشدید بیماری شود.
ـ در طبخ به جای کره و روغن نباتی جامد بهتر است از روغن زیتون، ذرت، سویا و کانولا استفاده کرد.
ـ مواد حاوی کافئین از قبیل قهوه ، چای ، نوشابه‌های کولا و شکلات، سبب افزایش فشارخون می‌شوند و باید در حد اعتدال مصرف شوند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  7:13 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

ابداع شیوه نوین تشخیص ابتلا به سرطان تخمدان ، با انجام آزمایش خون


جان مک دونالد رئیس بخش پژوهش سرطان تخمدان در موسسه تحقیقاتی آتلانتا در ایالت جورجیا  امریکا می گویند شیوه ای جدید برای تشخیص ابتلا به سرطان تخمدان با استفاده از نوع خاصی از ازمایش خون ابداع نموده اند .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  وی با بیان این مطلب اعلام کرد، تحقیقات اولیه روی شیوه نوین تشخیص ابتلا به سرطان تخمدان، با استفاده از طیف سنجی یک قطره از سرم خون نشان داده است در صد در صد بیماران تحت آزمایش ، زنان مبتلا به سرطان تخمدان درست شناسایی شده اند .

در این روش ، یک قطره سرم خون با استفاده از پلاسمای هلیوم داغ بخار می شود و پس از باردار شدن مولکول های سرم خون ،‌ برای اندازه گیری پراکندگی نسبی آن ها از شیوه طیف سنجی استفاده می شود .

ببا این روش مولکول های بسیار کوچک دخیل در فرایند متابولیسم و مواد تولید شده دراین مراحل موسوم به متابولیت مورد بررسی قرار می گیرند و با متابولیت موجود در پلاسمای افراد مبتلا به سرطان و پلاسمای افراد سالم مقایسه می شود .

نتایج این آزمایش در نود و چهار مورد ، در تشخیص خونی زنان مبتلا به سرطان تخمدان از میان زنان سالم رضایت بخش و صد در صد درست بوده است .

به گفته دانشمندان در این شیوه حتی یک مورد اشتباه مشاهده نشده است .

سرطان تخمدان بیماری چندان رایجی نیست و پنجمین عامل مرگ ومیر زنان در اثر سرطان و بیماری های زنان محسوب می شود. علت این بیماری ناشناخته است. این سرطان بیشتر در جوامع صنعتی, البته به جز ژاپن, دیده می شود.

زنان مسن بیشتر در خطر ابتلا به سرطان تخمدان قرار دارند. بیش از نیمی از مرگ ومیر ناشی از سرطان تخمدان در زنان ۵۵ تا ۷۴ ساله دیده می شود و تنها ۱,۴ از زنان ۳۵ تا ۵۴ ساله در اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند.
با این که سرطان تخمدان, شیوع چندان زیادی ندارد اما به دلایلی باعث مرگ ومیر زیادی می شود. یکی از این دلایل, مبهم و غیرمشخص بودن علایم سرطان تخمدان است که در نتیجه زنان و پزشکان آنها معمولا این علایم را مربوط به بیماری های رایج دیگر تصور می کنند و زمانی که سرطان تشخیص داده می شود. اغلب تومور به خارج از تخمدان سرایت کرده است.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  7:13 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

خطرات چاقی مرضی برای سلامتی

چاقی مفرط از طریق اثرات بد مکانیکی ،متابولیسمی و فیزیولوژیکی بر فعالیت طبیعی بدن به بدن آسیب می رساند. این بیماری های مشترک تقریباً بر تمام اعضای بدن به نحوی تاثیر می گذارد و بیماری های ثانویه وخیمی ایجاد می کنند که ممکن است زندگی را نیز به مخاطره بیاندازند. اثر فزاینده این بیماری های مشترک می تواند در یک زندگی عادی و موفقیت آمیز اختلال ایجاد کند و همچنین عمر را به شدت کوتاه کند.میزان خطر ابتلا به این مشکلات جسمی متناسب با میزان چاقی است.هرچه فرد زودتر چاق شود، سالهای بیشتری از عمرش تباه می شود.

مطالعه اخیر در تاریخچه طب داخلی (ژانویه ۲۰۰۳)به این نتیجه رسید که چاقی و اضافه وزن با کاهش زیاد طول عمر و افزایش مرگ زود هنگام همراه اند.زنان چهل ساله غیر سیگاری ۷٫۱ سال زندگی را در اثر چاقی از دست دادند.مردان چهل ساله غیر سیگاری ۵٫۸ سال را در اثر چاقی از دست دادند.زنان چاق سیگاری ۱۳٫۳ سال و مردان چاق سیگاری ۱۳٫۷ سال را در مقایسه با افراد غیرسیگاری دارای وزن طبیعی از دست دادند.خطر مرگ ناشی از سرطان برای افراد چاق بیشتر است.

در ایالات متحده ،خطر مرگ ناشی از سرطان در افراد چاق (دارای BMI ی ۳۰تا ۳۴٫۹) در مقایسه با افرادی که وزن طبیعی دارند۹% (در مردان) یا ۲۳% (در زنان) بیشتر است.در افراد بسیار چاق (دارای BMI ی ۳۵ تا ۳۹٫۹ ) خطر مرگ ناشی از سرطان ۲۰%(در مردان۹ یا ۳۲% (در زنان)بیشتر است.


سندرم دیس متابولیسمی

این سندرم که به تازگی شناخته شده و شامل چاقی ناحیه شکم،چربی خون بیش از حد تغییرات در حساسیت به انسولین و التهاب سرخرگ ها است با خطر بسیار زیاد ابتلا به بیماری قلبی و بیماری رگ خونی همراه است.

بیماری قلبی
احتمال ابتلا با بیماری قلبی در افرادی که چاقی مفرط دارند تقریبا ۶ برابر افرادی است که وزن طبیعی دارند.امروزه بیماری قلبی علت اصلی مرگ است و احتمال ابتلا افراد چاق به بیماری قلبی در زندگی زودتر است و زندگی آنان را کوتاه تر می کند . زمینه ابتلا به بیماری کرونری در اثر افزایش میزان چربی خون و اثرات متابولیسمی چاقی به وجود می آید.افزایش فشار بر روی قلب منجر به ابتلا زود هنگام به نارسایی احتتقانی قلب می شود.احتمال مرگ ناگهانی افرادی که چاقی مفرط دارند ۴۰ برابر است که در بسیاری از موارد ناشی از اختلالالت ضربان قلب است.
فشار خون بالا

هیپرتانسیون بنیادی یعنی افزایش تدریجی فشار خونف در افراد چاق رواج بسیار بیشتری دارد و آسیب دیدگی رگهای خونی سرتاسر بدن منجر می شود که موجب آمادگی برای سکته مغزی ،آسیب دیدگی کلیه ،و سفت شدن سرخرگ ها می گردد.اگر دکترتان متوجه شود که فشار خونتان بالاست ،اولین چیزی که به شما توصیه می کند کاهش وزن است(اما دکتران قادر نبوده اند بگویند چگونه؟)
کلسترول خون بالا
مقادیر کلسترول معمولاً در افرادی که چاقی مفرط دارند بالاست .کلسترول بالا عامل دیگری است که زمینه ابتلا به بیماری قلبی و رگ خونی را فراهم می کند . این ناهنجاری تنها به رژیم غذایی وابسته نیست بلکه اثر عدم تعادل بسیار زیادی است که چاقی در بدن ایجاد می کند.
دیابت شیرین

احتمال ابتلا افراد چاق به دیابت نوع ۲ یا دیابت بزرگسالان (که در گذشته دیابت ناوابسته به انسولین نامیده می شد)۴۰ برابر است.بالا رفتن قند خون که ویژگی اصلی دیابت است به آسیب دیدگی بافت های تمام بدن منجر می شود.دیابت علت اصلی نابینایی بزرگسالان علت عمده نارسایی کلیه و علت بیش از نیمی از تمام قطع عضوها است.افراد دیابتی از بیماری خود بسیار رنج می برند و زمانی که دیابت به وجود می آید کاهش وزن به دلیل تغییرات هورمونی که موجب می گردد بدن حتی بیشتر از قبل چربی ذخیره کند،بسیار دشوارتر می شود.

سندرم آپنه خواب

آپنه خواب یا قطع شدن تنفس هنگام خواب معمولاً در افراد چاق به دلیل فشرده شدن گردن روی می دهد که راه هوا را به ریه ها می بندد.آپنه خواب به خرناس های بلند می انجامد و در میان خرناس ها فواصل زمانی انسداد کامل وجود دارد که در طول آن هیچ هوایی وارد ریه ها نمی شود. فردی که خوابیده است در نظر فرد ناظر نفس خود را نگه داشته است اما فردی که خواب است معمولاً خود اصلاً متوجه این موضوع نمی شود یا فقط می داند که خوب نمی خوابد و دائماً در طول شب بیدار می شود.

ممکن است اثرات این وضع بر روی سلامتی وخیم باشد مانند فشار خون بالا ،اختلالات ضربان قلب و مرگ ناگهانی .افراد مبتلا به این وضعیت خسته از خواب بیدار می شوند و اغلب در طول روز،برخی اوقات حتی پشت فرمان اتومبیل خود به خواب می روند و از اینکه همیشه خسته اند اظهار ناراحتی می کنند.این وضعیت در واقع میزان مرگ ومیر بالایی دارد و مشکلی مرگبار است.

سندرم کم تهویه ای چاقی
این وضعیت در اصل در افرادی که چاقی بسیار شدیدی یعنی بیش از ۱۵۹ کیلو دارند، روی می دهد.این سندرم با دوره های خواب آلودگی ، یا نارکوز مشخص می شود که هنگام ساعت های بیداری رخ می دهد و ناشی از ناهنجاری های تنفسی و تجمع مقادیر سمی دی اکسیدکربن در خون است.سندرم کم تهویه ای چاقی اغلب با آپنه خواب همراه است و ممکن است تشخیص آن از آپنه خواب دشوارتر باشد.
نارسایی تنفسی
افراد چاق احساس می کنند که ورزش موجب به تنفس افتادن بسیار سریع شان می شود و حتی هنگام انجام فعالیت های عادی به نفس می افتند.در افراد چاق اندازه ریه ها کوچکتر می شود و دیواره قفسه سینه بسیار سنگین و بالا آمدن آن دشوار می گردد.در عین حال با هر فعالیت جسمی نیاز به اکسیژن نیز بیشتر می شود.این وضعیت مانع فعالیت های جسمی عادی و ورزش می گردد و اغلب در فعالیت های روزانه همیشگی ،مانند خرید کردن ،کار در حیاط یا باغچه یا بالا رفتن از پله ها اختلال ایجاد می کند که حتی زندگی عادی را دشوار یا عذاب آور می سازد و ممکن است فرد را کاملاً عاجز کند.

سوزش معده –بیماری ریفلاکس و فروشبانه ریفلاکس
اسید جزیی از معده است و معده آن را برای کمک در هضم غذا تولید می کند و تا زمانی که معده قرار دارد به ندرت مشکلی ایجاد می کند.هنگامی که اسید از دریچه ای سست یا سنگین در بالای معده به درون مری تراوش می کند نتیجه آن (ریفلاکس معدی_مروی) نام دارد.در این بیماری مشکل اصلی گوارش نیست بلکه سوزش مری به وسیلۀ اسید قوی معده است که به جایی تعل دارد نیز می رسد .

هنگامی که فرد آروغ می زند ممکن است اسید معده در پشت گلو کف ایجاد کند و در گلو نیز موجب احساس سوزش شود.این وضعیت اغلب در شب وبه ویژه پس از یک وعده غذایی سنگین یا دیر هنگام ایجاد می شود و در صورتی که فرد هنگام پس زنی اسید خواب باشد ممکن است اسید عملاً به درون دمیده شود و موجب خشک شدن را ه هوا و سرفه شدید و نفس تنگی گردد.

این وضعیت به دلیل احتمال ابتلا به پنومونی یا آسیب ریوی خطر ناک است.ممکن است مری تنگ،یا زخم و منقبض شود و بلعیدن را مشکل سازد.تقریباً۱۰ تا ۱۵ درصد بیمارانی که دارای علایم حتی خفیف و گهگاه سوزش معده هستند به نوعی بیماری به نام مری(بارت)مبتلا می شوند که تغییری در غشای مفروش کنندۀمری و مستعد سرطانی شدن است و علت ابتلا به سرطان مری می باشد.
آسم و برونشیت

چاقی با درصد بالاتر ابتلا به آسم در ارتباط است که تقریباً۳ برابر وضعیت طبیعی است.بخش عمدۀ این اثر احتمالاً به دلیل ریفلاکس اسید (که در بالا ذکر شد)است که می تواند یک راه هوای حساس را تحریک کند و موجب حملۀ آسمی گردد.پیشرفت آسم پس از جراحی اغلب بسیار زیاد و ناگهانی است حتی پیش از آنکه کاهش وزنی ایجاد شود.

بیماری کیسه صفرا
بیماری کیسه صفرا اغلب چندین بار در افراد چاق روی می دهد که تا حدی ناشی از تلاش های مداوم برای رژیم گرفتن است که زمینه را برای ابتلا به این بیماری فراهم می کند.اگر در کیسه صفرا سنگ تشکیل شود و درد شکم یا زردی ایجاد کند کیسه صفرا را باید خارج کرد.


بی اختیاری فشاری ادرار
شکم بزرگ و سنگین و شل شدگی عضلات لگنی به ویژه اگر با اثرات زایمان در ارتباط باشد ممکن است موجب ضعیف شدن دریچۀ روی کیسه ادرار و به ریزش ادرار در اثر سرفه،عطسه و یا خنده منجر شود.این بیماری با چاقی ارتباط بسیار زیادی دارد و معمولاً با کاهش وزن رفع می شود.

بیماری استحاله ای استخوان خاجی وکمر
تمام وزن قسمت فوقانی بدن بر روی قائده ستون فقرات می افتد و اضافه وزن موجب تحلیل رفتن یا از میان رفتن آن می شود.پیامد آن ممکن است آرتریت سریع ستون فقرات یا “سریدگی دیسک” باشد که غضروف بین مهره ها بیرون می زند.هر یک از این بیماریها می تواند موجب آماس یا به هم فشردگی ریشه های عصبی گردد و به سیاتیک منجر شودکه درد شدید و طولانی تا قسمت خارجی ساق است.
آرتریت استحاله ای مفاصل تحمل کنندۀ وزن
بیشتر وزن بدن را کپل،زانو،قوزک پا و پایین پا تحمل می کند.احتمال دارد که این مفاصل در افراد چاق سریعتر از افرادی که وزن طبیعی دارند تحلیل رودیا ابتلا به آرتریت استحاله ای زودتر یا رایج تر باشد.در نهایت ممکن است برای تسکین درد شدید این بیماری به جراحی جایگزینی مفصل نیاز باشد.متأسفانه افراد چاق در این جراحی نیز با کاستی روبرو می شوند زیراجایگزینی مفصل برای برای افراد چاق نتایج نامناسب تری دارد و احتمال پیدایش عوارض زیاد است.بسیاری از جراحان ارتوپدی از انجام عمل جراحی بر روی بیمارانی که چاقی مفرط دارند خود داری می کنند.

بیماری ایستایی سیاهرگی

سیاهرگ های قسمت تحتانی ساق پا خون را به قلب باز می گردانند.این سیاهرگها به شبکه پیچیده ای از دریچه های نازک و یک طرفه مجهزند که به آنها امکان می دهد خون را به بالا حمل کنند.سنگینی یک شکم بزرگ ممکن است فشار را بر روی این دریچه ها افزایش دهد و سر انجام موجب آسیب یا تخریب سیاهرگها شود.سپس فشار خون در قسمت تحتانی ساق های پا افزایش می یابد و سبب تورم ،ضخیم شدن پوست،و برخی اوقات زخم شدن پوست می گردد.ممکن است در ساق های پا لخته های خون نیز ایجاد شوند و به سیاهرگها آسیب بیشتری وارد کنند و همچنین ممکن است این لخته های خون رها شوند و در ریه ها شناور گردند.این وضعیت آمبولیسم ریوی نام دارد که رویدادی وخیم و حتی مهلک است.
بیماری عاطفی روانی

عواطف افرادی که چاقی مفرط دارند با چالش های همیشگی روبروست مانند نا کامی مکرر در رژیم گرفتن،نا رضایتی خانواده و دوستان و تحقیر و کنایه از سوی افراد غریبه اغلب در محیط کار مورد تبعیض قرار می گیرند و نمی توانند از صندلی سالن تئاتر استفاده کنند یا سوار اتوبوس و هواپیمای مسافر بری شوند.فردی که چاقی مفرط دارد حتی در کار های کم اهمیت روز مره با چالش هایی روبرو می شود.که دیگران نمی توانند درک کنند.

بسیاری از افراد چاق ممکن است رژیم لاغری گرفته باشنداما دوستان و خویشاوندانشان عادت های غذایی آنان را به دقت زیر نظر قرار دهند و معتقد باشند که آنان پنهانی غذا می خورند.

افراد چاق نمی توانند کارهای ساده را انجام دهند و بالا رفت از پله ها یا بستن کفش ها برای آنان کار بسیار دشواری است .باورهایی که مورد افراد چاق وجود دارد مانند اینکه این افراد تپل یا تن پرور هستند ممکن است به عزت نفس کمتر و وجهۀبد بدن منجر شود،تعجبی نیست که ممکن است سالهایی که فرد از اثرات وضعیت ژنتیکی رنج می برد که تمام افراد لاغر معتقدند باید آن را به راحتی با قدرت اراده کنترل کرد با اضطرابو افسردگی توأم باشد.
اثرات اجتماعی

افرادی که چاقی مفرط دارند از واجد شرایط نبودن برای انواع بسیاری از مشاغل و تبعیض در فرصتهای شغلی نیز رنج می برند.احتمال درصد بیکاری افراد چاق بیشتر است.افراد نادان اغلب اظهار نظرهای بی ادبانه و تحقیر آمیزیی می کنند،وباورکلی جامعه این است که چاقی نتیجۀ عدم خود فرمانی یا ضعیف النفس بودن است.بسیاری از افرادی که چاقی مفرط دارند ترجیح می دهند از برخورد های اجتماعی یا مکان های عمومی پرهیز کنند و به جای خجالت کشیدن محدود کردن آزادی خود

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  7:13 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت ایران پیش بینی می کنید حداکثر تا ۱۰ سال دیگر بیماری مالاریا از کشور حذف ‌شود


ریشه کنی مالاریا در ایران، طی دهه آینده
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  ایران گفت: پیش بینی می کنیم، بیماری مالاریا در کشور در کمتر از ۱۰سال آینده حذف ‌شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  دکتر محمد مهدی گویا افزود: حذف بیماری مالاریا بر اساس برنامه ای ده ساله که در شورای عالی سلامت به تصویب رسیده و از ابتدای امسال به اجرا در آمده است، صورت می گیرد.

وی اضافه کرد: مقایسه شمار موارد ابتلا به مالاریا در ایران که از ۱۸هزار مورد در سال های ۸۶ و ۸۷ ، به ۶۰۰۰ مورد در پارسال رسیده است ؛ حکایت از کنترل این بیماری در کشور دارد.

رییس مرکز مدیریت بیماری ها وزارت بهداشت گفت: جمهوری اسلامی ایران جزو کشورهایی است که اکنون موفق شده است ، مالاریا را مهار کند و امیدورایم به حذف آن نیز نایل شویم.
اداره‌ کل‌ پیشگیری‌ و مبارزه‌ با بیماریهای کشور ایران در مقاله ای در سال ۱۳۷۸  به بررسی وضعیت بیماری‌ مالاریا در ایران پرداخته است که در زیر می خوانید :
    

بیماری‌ مالاریا یکی‌ از مشکلات‌ عمده‌بهداشتی‌ جهان‌ و از موانع‌ مهم‌ توسعه‌اقتصادی‌ اجتماعی‌ بوده‌ و خسارتهای‌جبران‌ناپذیر اقتصادی‌ و انسانی‌ برجوامع‌ تحمیل‌ می‌کند. تقریبا نیمی‌ ازجمعیت‌ جهان‌ در بیش‌ از یکصد کشوردر معرض‌ این‌ بیماری‌ بوده‌ و سالیانه‌حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون‌ نفر مبتلا وحدود ۲ تا ۳ میلیون‌ نفر تلفات‌ دارد که‌بیشتر در قاره‌ آفریقا و جنوب‌ صحرااتفاق‌ می‌افتد.

مالاریا در آفریقا از هر۲۰ کودک‌ جان‌ یکی‌ را قبل‌ از رسیدن‌به‌ پنج‌ سالگی‌ می‌گیرد و یا با ایجاد کم‌خونی‌ در کودکان‌ و خانم‌های‌ حامله‌استعداد آنها را در ابتلا به‌ سایر بیماریهاافزایش‌ می‌دهد. در ایران‌ نیز مالاریاجزو شایع‌ترین‌ بیماریهای‌ بومی‌ کشوربوده‌ که‌ بعد از ۴ دهه‌ مبارزه‌ پیگیر و بازحمات‌ طاقت‌ فرسای‌ همکاران‌بهداشتی‌ اکنون‌ بجز در جنوب‌ شرقی‌کشور که‌ هنوز یکی‌ از مشکلات‌بهداشتی‌ آنجا را تشکیل‌ می‌دهد درسایر مناطق‌ به‌ مرحله‌ پاک‌ رسیده‌است‌; حفظ وضع‌ موجود و بهبود آن‌ درمنطقه‌ جنوب‌ شرقی‌ هوشیاری‌ و تلاش‌همه‌ همکاران‌ بهداشتی‌ و هماهنگی‌ وهمکاری‌ سایر بخش‌های‌ کشور راطلب‌ می‌کند.

در این‌ گزارش‌ نکات‌ زیر قابل‌ذکر است‌:

تعداد موارد بیماری‌ از ۳۲۶۱۹مورد در سال‌ ۱۳۷۷ به‌ ۲۲۹۱۲ مورددر سال‌ ۱۳۷۸ تقلیل‌ یافته‌ است‌ که‌کاهشی‌ در حدود ۲۹ درصد را نشان‌می‌دهد. 
  

میزان‌ بروز سالیانه‌ بیماری‌ (API)در سال‌ ۷۸ نسبت‌ به‌ سال‌ قبل‌ ۱۶ دریکصد هزار نفر کاهش‌ داشته‌ است‌ که‌بیانگر موفقیت‌ برنامه‌ اجرایی‌ در کشورمی‌باشد. 
 

در سال‌ ۷۸ بیشترین‌ موارد مالاریایعنی‌ ۱۰۹۱۸ مورد در استان‌ سیستان‌و بلوچستان‌ کشف‌ شده‌ و دانشگاه‌زنجان‌ و دانشکده‌های‌ سبزوار و گناباددارای‌ کمترین‌ موارد یا صفر بوده‌اند.

عمده‌ موارد انتقال‌ در سال‌ گذشته‌در استانهای‌ سیستان‌ و بلوچستان‌ -هرمزگان‌ و کرمان‌ در جنوب‌ شرقی‌ واستانهای‌ گیلان‌ (شهرستان‌ آستارا)،استان‌ اردبیل‌ (شهرستان‌ پارس‌ آبادمغان‌)، استان‌ آذربایجان‌ شرقی‌(شهرستان‌ کلیبر) و استان‌ آذربایجان‌غربی‌ (شهرستان‌ ماکو) در شمال‌ کشوربوده‌ است‌.

در استانهای‌ شمالی‌ از سال‌۱۳۷۴ به‌ بعد و پس‌ از جدایی‌ کشورآذربایجان‌ از اتحاد جماهیر شوروی‌سابق‌ انتقال‌ صورت‌ گرفته‌، اگر چه‌ این‌استانها در سالهای‌ قبل‌ از سال‌ یاد شده‌در مرحله‌ نگهداری‌ و پاک‌ بوده‌ و مواردانتقال‌ نداشته‌ است‌. تعداد مواردبیماری‌ در این‌ استانها در سال‌ ۱۳۷۸ ،۴۳۱ مورد بود که‌ نسبت‌ به‌ سال‌ ۷۷ که‌۶۴۴ مورد وجود داشته‌ ۳۲ درصدکاهش‌ را نشان‌ می‌دهد.

در بقیه‌ نقاط کشور انتقال‌ محلی‌چندانی‌ وجود نداشته‌ یا به‌ عبارتی‌موارد کشف‌ شده‌ عمدتا از نوع‌ وارده‌بوده‌ که‌ از طریق‌ کشورهای‌ همسایه‌ درشرق‌ کشور وارد شده‌اند(افغانستان‌بطور عمده‌).

درصد انگل‌ فالسیپارم‌ نسبت‌ به‌سالهای‌ گذشته‌ کاهش‌ چشمگیری‌ رانشان‌ می‌دهد و میزان‌ آن‌ در ده‌ سال‌گذشته‌ به‌ یک‌ سوم‌ رسیده‌ است‌ (از ۳۴درصد در سال‌ ۶۸ به‌ ۱۴ درصد درسال‌ ۷۸) که‌ این‌ مسأله‌ باعث‌ امیدواری‌است‌، چرا که‌ با این‌ حساب‌ تعداد مواردمرگ‌ و میر ناشی‌ از مالاریا در سال‌ نیزکاهش‌ می‌یابد. 
  

همانطور که‌ قبلا اشاره‌ شد تعدادموارد مالاریا و میزان‌ بروز آن‌ در سال‌۷۸ نسبت‌ به‌ گذشته‌ کاهش‌ نسبتا خوبی‌داشته‌ است‌ و این‌ در صورتی‌ اتفاق‌افتاده‌ است‌ که‌ درصد لام‌ تهیه‌ شده‌تقریبا همانند سالهای‌ گذشته‌ بوده‌است‌; در حقیقت‌ میزانهای‌ لام‌ خون‌تهیه‌ شده‌ به‌ جمعیت‌ (ABER) و لام‌مثبت‌ به‌ کل‌ لام‌های‌ تهیه‌ شده‌ (SPR)تغییر چندانی‌ نداشته‌ در حالی‌ که‌ میزان‌لام‌ خون‌ مثبت‌ در هزار نفر جمعیت‌(API) کاهش‌ داشته‌ است‌.(*)
 

 تقسیم‌ بندی‌ موارد مثبت‌ از نظرجنسی‌ به‌ نحوی‌ بوده‌ است‌ که‌ ۶۶درصد آنان‌ را مردان‌ و ۳۴ درصد بقیه‌را زنان‌ تشکیل‌ می‌داده‌اند.

موارد مثبت‌ مالاریا از نظرتقسیم‌بندی‌ اپیدمیولوژیک‌* به‌ گونه‌ای‌است‌ که‌ ۶۸ درصد موارد انتقال‌ محلی‌،۲۹ درصد موارد وارده‌، ۲/۴ درصدموارد انتقال‌ از وارده‌ و ۰/۹ درصدموارد عود می‌باشند.

اگر چه‌ میزان‌ موارد وارده‌ خود درصدبالایی‌ را در مجموع‌ تشکیل‌ می‌دهندلکن‌ در نقاطی‌ از کشور که‌ بیماری‌ درمرحله‌ نگهداری‌ یا پاک‌ می‌باشد این‌رقم‌ به‌ بیش‌ از ۸۵ درصد می‌رسد که‌نکته‌ قابل‌ توجهی‌ است‌.

از نظر گروه‌ سنی‌ نزدیک‌ به‌ ۱۰درصد موارد در گروه‌ سنی‌ صفر تا ۴سال‌ و ۴۰ درصد موارد در گروه‌ سنی‌ ۵تا ۱۴ سال‌ بوده‌ و ۵۰ درصد بقیه‌ نیزبالای‌ ۱۵ سال‌ سن‌ داشته‌اند. 
 

فعالیتها و اقداماتی‌ که‌ جهت‌پیشگیری‌ و مهار بیماری‌ درکشور به‌ کار برده‌ شده‌ است‌:
    ۱- تحت‌ پوشش‌ قرار دادن‌ تمامی‌جمعیت‌ از نظر مراقبت‌ یعنی‌ بیماریابی‌و کشف‌ موارد مثبت‌ ازطریق‌ تهیه‌ لام‌خون‌ و آزمایش‌ بموقع‌ آن‌.
    ۲- درمان‌ موارد مثبت‌ پیدا شده‌ بطورکامل‌ و در اسرع‌ زمان‌ ممکن‌
    ۳- مبارزه‌ با لارو از طریق‌:
    مبارزه‌ شیمیایی‌ (استفاده‌ از سموم‌ ومواد شیمیایی‌).
    مبارزه‌ بیولوژیک‌ (توزیع‌ ماهی‌کامبوزیا).
    مبارزه‌ مکانیکی‌ (جاری‌ ساختن‌ آبهای‌راکد و از بین‌ بردن‌ لانه‌های‌ لاروی‌).
    ۴- از بین‌ بردن‌ ناقلین‌ بالغ‌ از طریق‌استفاده‌ از حشره‌ کشهای‌ ابقایی‌بصورت‌ عملیات‌ سمپاشی‌ اماکن‌ داخلی‌و پناهگاههای‌ خارجی‌.
    ۵- آموزش‌ مردم‌ از نظر رعایت‌حفاظتهای‌ فردی‌ نظیر:
    – استفاده‌ از دور کننده‌ها
    – به‌ کاربردن‌ توری‌ جلوی‌ پنجره‌ها
    – استفاده‌ از پشه‌ بند آغشته‌ به‌ سم‌

مشکلات‌ و موانع‌ موجود در امرپیشگیری‌ و کنترل‌ بیماری‌ مالاریادر کشور:

همسایگی‌ با کشورهایی‌ که‌ از نظربهداشتی‌ به‌ دلایل‌ مختلف‌ دچار آسیب‌شده‌اند یا فاقد امکانات‌ بهداشتی‌درمانی‌ هستند مثل‌ افغانستان‌، عراق‌ وآذربایجان‌ شوروی‌ سابق‌.

تردد مرتب‌ و خارج‌ از تصور ازمرزهای‌ شرقی‌ و شمالی‌ و وجودمهاجرین‌ و اتباع‌ بیگانه‌ که‌ اغلب‌ بدون‌مجوز وارد می‌شوند و فاقد روادیدقانونی‌ اقامت‌ در کشور می‌باشند. این‌مسأله‌ یکی‌ از عمده‌ترین‌ مشکلات‌موجود بر سر راه‌ مهار بیماری‌ است‌. 
 

عدم‌ تحقق‌ شاخصهای‌ اقتصادی‌ -اجتماعی‌ – فرهنگی‌ توسعه‌ که‌می‌توانند بطور مستقیم‌ و غیر مستقیم‌در کاهش‌ موارد بیماری‌ و مهار آن‌مؤثر باشند. این‌ مسأله‌ در استانهای‌جنوبی‌ و جنوب‌ شرقی‌ که‌ کانون‌ عمده‌آلودگی‌ بیماری‌ مالاریا می‌باشند بیشتراز سایر نقاط قابل‌ مشاهده‌ است‌.
 

کامل‌ نبودن‌ نظام‌ شبکه‌ بهداشت‌درمان‌ در استانهای‌ محروم‌ بویژه‌ درروستاها که‌ برنامه‌ مراقبت‌ بیماری‌بناچار بصورت‌ ادغام‌ نیافته‌ انجام‌می‌شود و هزینه‌ بیشتری‌ در برخواهدداشت‌. 
 

کافی‌ نبودن‌ همکاریهای‌ بین‌ بخشی‌از طریق‌ بخشهای‌ مختلف‌ توسعه‌ که‌می‌توانند مستقیم‌ یا غیرمستقیم‌ درمهار بیماری‌ نقش‌ داشته‌ باشند.

عدم‌ تخصیص‌ منابع‌ کافی‌ جهت‌اجرای‌ فعالیتها و برنامه‌ها. این‌ مسأله‌در اعتبارات‌ سرمایه‌ای‌ بیشتر دیده‌می‌شود. بطوری‌ که‌ وسایل‌ مورداستفاده‌ مثل‌ اتومبیل‌ و ابزار یدکی‌ آن‌ ولوازم‌ آرایشگاهی‌ و غیره‌ مستعمل‌ ومستهلک‌ و کم‌ کم‌ از دور خارج‌می‌شوند.

ریزش‌ شدید نیروی‌ انسانی‌ بدلیل‌بازنشسته‌ شدن‌ آنان‌ و عدم‌ جایگزینی‌لازم‌.

کمرنگ‌ شدن‌ انگیزه‌های‌ نیروی‌ کاربه‌ دلایل‌ عدیده‌ از جمله‌ مکفی‌ نبودن‌حقوق‌ آنان‌ و عدم‌ تعادل‌ بین‌ درآمد وهزینه‌ها.
 

در پایان‌ این‌ نکته‌ قابل‌ ذکر است‌ که‌علی‌ رغم‌ وجود موانع‌ و مشکلات‌ یادشده‌ بدلیل‌ تلاشهای‌ شبانه‌ روزی‌همکاران‌ زحمتکش‌ و صدیق‌ بخش‌بهداشت‌ و علاقه‌ و وابستگی‌های‌حرفه‌ای‌ که‌ در بین‌ آنان‌ وجود دارد.

خوشبختانه‌ موارد بیماری‌ در سالهای‌اخیر سیر نزولی‌ داشته‌ و برابر اهداف‌تعیین‌ شده‌ بیماری‌ تحت‌ کنترل‌می‌باشد. به‌ امید موفقیتهای‌ بیش‌ ازپیش‌. ان‌ شاءا…
   
    پاورقی‌
    (*) نسبت‌ لام‌ خون‌ آزمایش‌ شده‌ به‌ جمعیت‌ Anualسs Blood Examination Rate (ABER)
    نسبت‌ لام‌ مثبت‌ به‌ کل‌ لام‌ تهیه‌ شده‌ Slide Positive Rate (SPR)
    نسبت‌ لام‌ خون‌ مثبت‌ در هزار نفر جمعیت‌ Anualسs Parasite Incidence (API)
    (*) اپیدمیولوژیک‌: علم‌ شناخت‌ توزیع‌ عوامل‌ تعیین‌ بیماریها و آسیبها در جامعه‌ بشری‌

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  7:13 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

خواب بیشتر یا کمتر از هفت ساعت در شبانه روز ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد

 


خواب مناسب مانع از بیماری و ناتوانی شما می شود .
پژوهشگران می گویند نتایج تحقیقات آنان نشان می دهد  ، کسانی که بیشتر یا کمتر از هفت ساعت در شبانه روز می خوابند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را در خود افزایش می دهند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  بر اساس اعلام دانشمندان ، خواب کمتر از پنج ساعت در شبانه روز ، خطر ابتلا به حملات قلبی ، بیماری های قلبی ، آنژین و سکته مغزی را به بیش از دو برابر افزایش می دهد.

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه وست ویرجینیا طی مقاله ای که در شماره اخیر نشریه خواب Sleep منتشر شد همچنین بیان کردند که خواب بیشتر از هفت ساعت در شبانه روز خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد.

آن دسته از شرکت کنندگان در این مطالعه که به میزان نه ساعت یا بیشتر در شبانه روز خوابیدند به اندازه یک و نیم برابر بیشتر از کسانی که هفت ساعت در شبانه روز می خوابیدند به بیماری های قلبی عروقی مبتلا شدند.

محققان گفته اند خواب بیشتر از هفت ساعت در شبانه روز نیز خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را یک و نیم برابر افزایش می دهد.
بر اساس این پژوهش ها بیشترین میزان خطر نیز متوجه افراد کمتر از شصت سال بود که در شبانه روز کمتر از پنج ساعت می خوابیدند.
 
کوتاهی میزان خواب شبانه روزی با افزایش خطرآنژین صدری همراه می شود و ازسوی دیگر نیز بلند بودن طول خواب شبانه روزی با افزایش خطر حملات قلبی و سکته مغزی همراه است.

محققان همچنین در مطالعه دیگری که نتایج آن نیز در شماره اخیر نشریه خواب Sleep منتشر شد اعلام کردند چرت زدن های کوتاه و گاه به گاه ، برای کسانی که خواب کمی در شبانه روز دارند مفید است.

دکتر دیوید دینگز و همکارانش در دانشکده پزشکی دانشگاه پنسیلوانیا و در واحد خواب و زمان زیست شناسی این دانشکده دریافتند از بین یکصد و چهل و دو فرد بالغی که در مطالعه آنان حضور داشتند آنانی که کمتر از پنج ساعت در شبانه روز می خوابیدند دفعات واکنش آهسته تری داشتند و در تمرکز مشکلات جدی پیدا می کردند.

ولی بعد از یک شب استراحت کامل ،‌کسانی که خواب ناکافی داشتند ، به طور بارزی از نظر آگاهی و تسلط به محیط ، وضع بهتری پیدا می کردند و به خصوص ده ساعت خواب در آنان ، نتایج مناسبی در بر داشت.

دکتر دینگز می گوید : یک یا دو ساعت خواب اضافی در صبح و بعد از خواب ناکافی ، فواید زیادی برای فرد دارد و هوشیاری او را افزایش می دهد.

محققان همچنین در مطالعه خود در باره خواب و بیماری های قلبی عروقی ، اطلاعات حاصل از پرونده سی هزار نفر را در سال دو هزار و پنج میلادی مورد بررسی قرار دادند. آکادمی علوم خواب امریکا به همه افراد بالغ توصیه می کند به طور کلی در هر شبانه روز بین هفت تا هشت ساعت خواب کافی و مناسب داشته باشند .

محققان اعلام کردند چرت زدن های کوتاه و گاه به گاه برای کسانی که خواب کمی درشبانه روز دارند مفید است . یک یا دو ساعت خواب اضافی در صبح و بعد از خواب ناکافی فواید زیادی برای فرد دارد و هوشیاری او را افزایش می دهد.

پیش از این نتیجه یک تحقیق دیگر محققان آمریکایی نشان می داد  در زنانی که کمتر از هفت ساعت در شبانه روز خوابیده اند احتمال سرطان ۴۷ درصد بیشتر از زنانی است که خواب کافی داشته اند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، محققین آمریکایی در این تحقیق خود همچنین عنوان کردند که کاهش خواب در زنان اثرات ورزش برای کاهش سرطانهای زنان را کمتر می کند.

در این مطالعه که حدود شش هزار زن را در ایالت مریلند بررسی کرده اند، ورزش و فعالیت بدنی در زنانی که کم خوابی دارند، قادر به کاهش بروز سرطان نبوده است .

با افزایش سن مقدار خواب کاهش یافته و در کشورهای صنعتی کم خوابی روز به روز بیشتر می شود. مرکز کنترل بیماریهای آمریکا کم خوابی را یکی از مشکلات بهداشتی پنهانی این کشور اعلام کرده است .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  7:14 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

در هنگام دل درد کودکان‏ چه باید کرد ؟

مرداد ۱۱, ۱۳۸۹ توسط : admin   موضوع: : اخبار علمی پزشکی, بيماريهاي غير واگير شايع, راهنماي خانواده ها, مشروح اخبار, مقالات و تحقیقات پزشکی

ارسال نظر

دل درد های کودکان‏ مقدمه دل درد های مزمن یا مکرردر کودکان و بزرگسالان از جمله علل شایع مراجعه به پزشک میباشد . تشخیص و درمان صحیح دل‌درد تنها از طریق پزشک باید انجام گیرد و خانواده‌ها باید از دادن داروهای گیاهی، شیمیایی و خود درمانی برای بهبود دل‌درد کودکانشان جداً خودداری کنند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  آن ‏دسته از دل دردهائی که حداقل سه ماه به درازا بکشد,مزمن و در صورتیکه سه بار یا بیشترو درطول ‏مدت سه ماه اتفاق بیافتد دل درد مکرر نامیده میشوند.در حالت اخیر فرض بر این است که دل دردها ‏موجب کاهش فعالیت کودک شده باشد.

گاه ممکن است این دو اصطلاح با یک دیگر اشتباه شده و یا ‏بجای هم مورد استفاده قرار گیرند.میزان شیوع این دو نوع دل درد در کودکان حدود ۲۰ درصد ‏گزارش گردیده است و پسران در سنین ۵ تا ۶ سالگی و دختران در سنین ۵ تا۶ سال و یا ۹ تا ۱۰ ‏سال بیشترمبتلا میشوند.‏

عمده ترین چالش در این مراجعات , تشخیص صحیح عوامل و تعیین میزان حاد بودن شرایط کودک و ‏نیاز یا عدم نیاز به جراحی است .

آیا طفل نیاز به اقدام فوری یا مراقبت ویژه دراز مدت دارد؟ آیا ‏شرایط بالقوه بیماری طفل به گونه ائی است که ممکن است به تدریج به شرایط حاد تبدیل شود؟‏ ‏

پزشک باید بر اساس سن طفل و منطقه درد و عوارضی که همراه دل درد مشاهده میشود تصمیم ‏گیری نماید. در ریشه یابی علت دل درد تاریخچه و سوابق آن در بیمار و معاینه فیزیکی مریض راه ‏گشاست .

وجود اسهال, استفراغ , تب , تقدم و تاخر استفراغ نسبت به درد , محل درد , ابهام در منطقه ‏درد , مقطعی بودن یا تداوم درد , تورم , تندرنس, نرمی, سفتی و تندرنس ریبام شکم , مشاهده خون ‏در مدفوع یا استفراع , مشاهده زردی یاسبزی در استفراغ , تمرکز درد در یک نقطه , حرکت درد , ‏زیاد تر شدن یا تخفیف درد با گذشت زمان؛ ازجمله الزامات در تشخیص میباشند.

در صورتیکه علت ‏بروز دل درد تشخیص داده نشد معاینه مجدد توسط همان پزشک ضروری است. علاوه بر این ممکن ‏است عکس بر داری, سونوگرافی , سی تی اسکن , آزمایش خون و ادرار نیز لازم باشد.‏

عوامل ایجاد دل درد دل درد های مزمن در کودکان به دو گروه تقسیم میشوند:

ارگانیک و فانکشنالfunctional)‎‏).

ارگانیک

دسته ‏نخست مرتبط با سیستمهائی نظیرهاضمه , مجاری ادرار , گردش خون و اعصاب و نظائر آن ونیز ‏حساسیت نسبت به برخی از خوراکیها مانند شیرو آب پرتقال میباشد و دسته دیگر منشاء نامشخص ‏دارند.برخی نیز درد های فانکشنال را مرتبط با مسائل روانی دانسته اند. این دو گرو ه مستقل ازهم ‏نبوده وگاه هر دو باهم حضور مشاهده شده اند.

بسیاری از کودکان مبتلا به دل دردهای مزمن دچار ‏افسردگی یا اضطراب میگردند و بالعکس,گاه نیز کودکان افسرده یامضطرب دچار دل درد میگردند.‏ ‏

دل درد های ناشی از نابسامانی های ارگانیک علت این نوع عارضه براساس نابسامانی بیوشیمیائی یاساختاری اندامهای بدن قابل توضیح میباشد. ‏

مانند یبوست و یا درد های عضلانی, سوء هاضمه, سوزش معده , وجود انگل, عوارض ناشی از مثانه ‏و کلیه, ورم روده , هپاتیت, آپاندیس , بیماریهای پانکراس ونیز مسمومیت و بلع اشیاء خارجی و ‏انسدادیا پیچیدگی یا پاره گی روده. علائم این نوع دل دردشامل یک یا چند نشانه درد همراه با بی ‏خوابی کودک , اسهال, استفراغ ,نفخ لاغری , کندی رشد تغییر ات در اجابت مزاج یا ادرارو تغییر ‏حالت ظاهری شکم .‏

نابسامانیهای ‏functional

نابسامانیهای فانکشنال منجر به عوارض و علائم متنوع میگردنداما از نظر ساختار و رفتار بیوشیمیائی ‏منشاء غیر قابل توضیح دارند.از جمله این عارضه ها میتوان ‏dyspepsia‏ , ‏IBS‏ و دل درد ‏functional‏ را نام برد.

این نوع نابسا مانی ها ممکن است متناوب یا مزمن باشند.‏

Dyspepsia ‏ ناراحتی در قسمت فوقانی شکم شامل احساس پری شکم , احساس سیری زود رس, اتساع شکم, ‏تهوع و استفراغ و درد.‏ سندرم ‏I B S ‎ درد های مزمن شکم و تغییرات غیر قابل توضیح در عادت های اجابت مزاج ‏‎.‎‏

این عارضه اغلب در ‏اشخاص کمتر از ۱۷ سال‏‎ ‎‏ یافت شده و سابقه یبوست غالبا پیش از بروز این عارضه مشاهده شده ‏است.‏ دل درد های ‏Functional برخی از دل درد های کودکان که به صورت ارگانیک قابل توضیح نیست فانکشنال مینامند .

این نوع ‏دل درد درصورتیکه منجر به کاهش قابل ملاحضه فعالیتهای کودک شود حاد توصیف میگردد.‏ این نوع درد قابل توضیح نبوده فاقد محل مشخصی است ومعمولا به نوع غذا و فعالیتهای فرد و ‏حرکات روده بستگی نداشته اغلب با تهوع و گیجی و سر درد وخستگی همراه میباشند.

درد معمولا در ‏کمتر از یک ساعت بهبود یافته و کودک مشکلی از جهت روند رشد و لاغری و تب و ادم یا کهیریا ‏درد های عضلانی ندارد.بسیاری از این اطفال دارای سابقه سوء هاضمه در خانواده خود ‏میباشند.

حساسیت بیش از اندازه نسبت به درد وپر کاری سیستم ایمنی بدن کودک یا تحرک در هنگام ‏غذا خوردن و یا استرس در اثر اتفاقات خانودگی , و محدود بودن زمانهای همراهی با کودک و بی ‏توجهی والدین به او موجب چنین عارضه ائی میگردد.‏

علائم دل درد در نوزادان نشانه های دل درد در نوزادان شامل گریه مداوم وکشیدن پاها وکج خلقی و یا کم خوراکی است.البته ‏گریه نوزاد ممکن است به دلائلی دیگری بوده و باعث گمراهی پزشک گردد.در مورد نوزادان بایستی ‏ابتدا فرض را بر بسیار جدی بودن بیماری گذارد مگر آنکه خلاف آن از طریق معاینه و بررسی و ‏مشاهدات ثابت گردد.‏

نشانه های دل درد در اطفال زیر دوسال ‏ در این قبیل اطفال دل درد معمولا محل مشخص نداشته با گریه های متناوب و کج خلقی همراه است. ‏درد به صورت شدید اما موقتی و متناوب ممکن است بروز نماید .یبوست , بلع مواد خارجی و شوک ‏از جمله دلائل دل درد میتواند باشد.

دل درد های شدید و موقتی معمولا در اطفال زیر شش ماه بیشتر ‏مشاهده شده است.‏ بر رسی و ارزیابی دل درد‏ در صورتیکه کودک میتواند توضیح دهد بهتر است توصیف درد را از زبان او نیز شنید.ممکن است در ‏غیاب والدین نیز پرسشهائی از کودک صورت گیرد.هم چنین معاینه فیزیکی و بررسی روند رشدو قد و ‏وزن کودک در ارزیابی دل درد نقش ارزنده ائی دارد.

معاینه شکم از جهت وجود مایعات یا نفخ , ‏میزان بزرگی اعضاء داخل شکم ,توده های غیر عادی و بروز درد با فشارهای کم و زیاد به شکم , ‏خاصیت تندر نس و تندرنس ریبام شکم وDRE‏ ازجهت وجود خون در مد فوع و معاینه دختران از ‏جهت بیماریهای زنان و بررسی تقدم و تاخر درد و استفراغ و نیزچک کردن نحوه وحالت تنفس بیمار ‏وهمچنین بررسی امکا ن تشدید درد دراثر سرفه یا حرکت و بررسی نحوه باد کردن شکم و فرو ‏بردن آن توسط کودک و پرسش در مورد مصرف احتمالی دارو,زیرا برخی دارو ها ممکن است باعث ‏دل درد شوند ضروری است.

سابقه بستری بیمار و یا جراحی. بررسی اثرات حرکت وسکون طفل بر ‏درد.سرفه و کوتاهی تنفس و درد سینه.اثرات اجابت مزاج یا استفراغ بر درد و سرانجام سابقه درد در ‏فامیل از جمله مواردی است که در ارزیابی درد مفید میباشند.‏ تستهای آزمایشگاهی بجز موارد مشکوک که در معاینات فیزیکی حاصل شده اند ,معمولا تستهای آزمایشگاهی و ‏عکسبرداری مورد نیاز نمیباشد.

در صورت نیاز تست ادارار , مدفوع , آزمایش خون , اندوسکپی, سی ‏تی اسکن و رادیولوژی ممکن است انجام گیرد. در مورد اطفال بایستی دقت شود که طفل به میزانی ‏متناسب با سنش در معرض اشعه قرارگیرد . در این آزمایش بایستی نوزاد را پنج دقیقه قبل و نیز در ‏حین تابانیدن اشعه سر پا نگه داشت .عکسبرداری بایستی شامل قسمت پائین سینه و دیافراگم و کل ‏شکم تا رکتوم باشد.‏ وقایع نگاری دل درد‏ بر رسی هفتگی رکورد های درد در زندگی روز مره کودک درمدون نمودن هنجار و فاکتور های موثر ‏در درد مفید میباشد.

این رکوردها شامل مواردی از قبیل شدت درد که بر اساس حالات ظاهری ‏کودک طبقه بندی شده اند رنگ پریدگی یا برافروختگی چهره ,زمان بروز درد , میزان اثر درد در ‏فعالیتهای روز مره ,محل درد , مسائل حاشیه ائی ,طول زمان درد و نوع اقداماتی که جهت کاهش و ‏بهبود درد صورت پذیرفته میباشند. ضمن بررسی های متوالی این رکورد ها در صورتیکه مشخص شد ‏که دل درد فقط در منزل یا مدرسه اتفاق افتاده است این نوع درد هارا از نوع غیر ارگانیک ارزیابی ‏مینمایند.‏

روشهای مقابله و درمان در مان و مقابله با دل درد های مزمن بستگی به علت آن دارد , در مورد کودکان, بیشتر دل درد های ‏مزمن از نوع فانکشنال است .لذا منشاء درد نامشخص و در نتیجه بهترین روش در مان مشخص ‏نیست.

از این رو اغلب,روشهای متنوعی پیشنهاد میگردد.اولویت نخست در این گونه روشها کوشش در ‏بازگرداندن طفل به زندگی عادی است.در مرحله بعد کاهش و حذف درد اهمیت دارد .در مورد دل ‏درد های ارگانیک , با توجه به اینکه یافتن علت درد ممکن است به طول بیانجامد , معمولا در مان ‏فوری وجود ندارد.استفاده از آنتی اسید و یا شل کنندگان عضله ودر پاره ائی از موارد استفاده از ‏داروهای کاهشدهند ه درد وافسردگی البته با دوز مناسب کودکان, مفید میباشد.‏

دل درد و استرس ‏ کودکان با دل درد های مزمن معمولا دچار افسردگی و اضطراب میگردند. این حالت ممکن است ‏باعث وخیم تر شدن وضع گردد.بهتر است والدین چه در موارد احساس درد و چه در مواقع دیگر ‏مدتی را با کودک سپری نمایند. استفاده از روشهای غیر داروئی مانند شل کردن اعضاء و تنفس عمیق ‏به مدت ده دقیقه میتواند در کاهش درد موثر واقع گردد.

تشویق کودک به انجام فعالیتهای عادی در ‏صورت امکان, و افزایش آستانه تحمل درد در کودک میتواند موثر باشد.‏ تغییر رژیم غذائی تغییر رژیم غذائی در موارد اندکی موثر واقع گردیده است. حذف لاکتوز یا افزودن آن به رژیم غذائی ‏‏, استفاده از خوارکیهای پر فیبر بخصوص در کودکان مبتلا به یبوست,میتواند و نه الزاما به بهبود درد ‏کمک نماید.

میزان استفاده از فیبر در کودکان معادل سن کودک به اضافه ۵ و در بزرکسالان بین ۲۰ تا ‏‏۳۵ گرم در روز میباشد.در برخی از کودکان حذف پاره ائی از دارو ها و خوراکیها نیز میتواند موفقیت ‏آمیز باشد؛مانند خوراکیهای چرب و نوشیدنیها ونیز داروهای ‏NSAID‏. وهم چنین عدم استفاده از ‏خواراکیهائی نفخ آور مانند پیاز, لوبیا , هویج ,انگور , موز , گلابی , کلم و امثال اینها.‏

مواقع و علائم خطر در حالات ذیل والدین سریعا بایستی به پزشک یا بیمارستان مراجعه نمایند:مشاهده خون در مدفوع , ‏اسهال شدید , استفراغ مکرر,استفراغ زرد سبز و یا خونی , حرکت درد , دلدرد شدید وبیش از یک ‏ساعت ,دل درد متناوب درطول ۲۴ ساعت, عدم تحمل غذا ,عدم نوشیدن طویل المدت .تب بیش از ‏‏۳۹ درجه یا تب بیش از ۳۸٫۴ به مدت سه روز. لرز , احساس درد در هنگام ادرار و یا تکرر آن .

تغییر ‏رفتار و عادات و کاهش میزان عکس العمل , یبوست مزمن (کمتر از دو یا سه بار درهفته )کاهش اشتها ‏و وزن و کم غذائی و نیز بروز درد از زیر ناف تا قسمت پائین و سمت راست شکم و رخوت و سستی ‏

* حالا اگر یک بچه‌ دل‌دردی داشتیم که به قول دکترها دچار کولیک بود، چه باید بکنیم؟
تا ۳ یا ۴ ماه، روزگار شما و بچه، همین خواهد بود، چون کولیک نوزادی تا ۳ تا ۴ ماهگی او طول می‌کشد و پس از آن کم‌کم برطرف می گردد. در طی این چند ماه باید با صبر و حوصله به نوزاد کمک کنید تا شاید دل‌دردهایش کمتر گردد.
مرحله اول این است که به هنگام شیر دادن به نوزاد مواظب باشید فقط نوک سینه داخل دهان کودک نباشد، بلکه کل هاله سینه در دهان کودک قرار بگیرد. با این کار هنگام شیرخوردن هوای کمتری وارد معده کودک می‌شود.
مرحله دوم این است که پس از شیر خوردن، کودک را طوری بغل کنید که بتواند هوایی را که وارد معده‌اش شده تخلیه نماید و به اصطلاح بادگلو بزند. چه بچه از شیرمادرتغذیه کند و چه از شیشه شیر استفاده نماید، با انجام صحیح این کار، دل‌دردهایش به طور قابل توجهی کاهش می یابد و برای این کار می‌توانید سر کودک را روی شانه خودتان بگذارید و آرام پشت او را بمالید یا به طور ملایم ضربه بزنید.
بعضی از بچه‌ها هنگام بادگلو زدن، مقداری از شیرخورده شده را هم برمی‌گردانند. پس یک تکه پارچه تمیز، روی شانه خود بیاندازید تا لباستان کثیف نشود. می‌توان کودک را روی دست بگیرید و آرام پشت او را مالش داد.
بعضی بچه‌ها با این روش راحت‌تر بادگلو می‌زنند. برای بچه‌هایی که کمی بزرگ‌ترند می‌توان از روش نشسته استفاده کرد.
با تمام این کارها، باز هم ممکن است دل‌درد بچه‌ها، خوب نشود. این بچه‌ها‌ را باید با آرامش در آغوش بگیرید و آرام راه بروید یا تکان دهید. ماشین‌سواری آخرین چاره خانگی برای درمان کولیک است و مثل آب روی آتش باعث خواب رفتن کودک می‌شود.
در نهایت اگر از هیچ یک از روش‌های فوق، نتیجه نگرفتید، باید به پزشک مراجعه کنید چون برخی داروها هستند که می‌توانند روی کولیک‌های شیرخواری موثر باشند.‌‌

فلو چارت ارزیابی درد حاد شکم در کودکان :‏

 شواهد تروما ؟

شواهد تروما ؟ بله : بد رفتاری با کودک و آسیبهای اتفاقی ‏

شواهد تروما ؟ خیر :

تب وجود دارد؟ تب وجود دارد؟ تب وجود دارد؟ بله : عفونت مجاری ادراری , عفونت حلق , عفونت گوارشی , لنفادنیت فرانتز ‏‏,پنومونی,آپاندسیت ,

بیماری التهابی لگن تب وجود دارد؟ خیر :

 شواهد آنمی سلول داسی؟ شواهد آنمی سلول داسی؟

شواهد آنمی سلول داسی؟بله :

کریز آنمی داسی

شواهد آنمی سلول داسی؟ خیر :

درد سمت چپ شکم ؟ درد سمت چب شکم ؟

درد سمت چب شکم ؟ بله :

یبوست, پیچش بیضه یا تخمدان , میتل اشمرز ‏

درد سمت چب شکم ؟خیر :

درد در مرکز به سمت راست شکم ؟ درد در مرکز به سمت راست شکم ؟

درد در مرکز به سمت راست شکم ؟بله:

آپاندیسیت,پیچش بیضه یا تخمدان, لنفادنیت فرانتز, میتل ‏اشمرز ‏

درد در مرکز به سمت راست شکم ؟خیر :

آیا در سایر افراد خانواده علامت وجود دارد؟ آیا در سایر افراد خانواده علامت وجود دارد؟

آیا در سایر افراد خانواده علامت وجود دارد؟بله:

مسمومیت غذائی , عفونت گوارشی ‏

آیا در سایر افراد خانواده علامت وجود دارد؟خیر :

از لحاظ جنسی فعال است؟ از لحاظ جنسی فعال است؟

از لحاظ جنسی فعال است؟بله:

بیماری التهابی لگن , حاملگی خارج از رحم

از لحاظ جنسی فعال است؟خیر :

رنگ پریده است؟ پور پورا دارد؟ رنگ پریده است؟ پور پورا دارد؟

رنگ پریده است؟پورپورادارد؟بله:

سندرم همولیتیک اورمیک ,پور پورای هنوخ شوئن لاین ‏

رنگ پریده است؟ پور پورا دارد؟خیر:

در مدفوع خون است؟ در مدفوع خون است؟

در مدفوع خون است؟بله:

بیماری التهابی روده ,سندرم همولیتیک اورمیک, پور پورای هنوخ شوئن ‏لاین,عفونت گوارشی ‏

در مدفوع خون است؟خیر:

خون در ادرار؟ خون در ادرار؟

خون در ادرار؟بله:

سنگ کلیه, آسیب به کلیه , عفونت مجاری ادراری

خون در ادرار؟خیر :

شواهد انسداد گوارشی؟ شواهد انسداد گوارشی؟

شواهد انسداد گوارشی؟بله:

مال رو تاسیون , درهم فرورفتن روده ,ولولوس

شواهد انسداد گوارشی؟خِیر :

صرفا پیگیری بیمار

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  7:14 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

بهم خوردن تعادل اسید های چرب ضروری امگا ۳ و امگا ۶ می تواند عامل چاقی باشد


امگا ۳ و امگا ۶ دو اسید های چرب ضروری و بخشی از یک رژیم غذایی سالم هستند ، اما مهم این است که بین آنها تعادل برقرار باشد . اینک پژوهشگران می گویند عدم تعادل بین امگا۳ و امگا۶  می تواند عامل چاقی در افراد مستعد باشد . آنان اعلام کردند بالا بودن حد امگا۶ در بدن و پایین بودن سطح امگا۳ می‌تواند عامل چاقی باشد . دانشمندان  این نتیجه را در پی آزمایش با موشها به منظور تعیین تاثیر تغییرات در رژیم غذایی انجام دادند .
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ، نتایج پژوهش های جدید  پژوهشگران فرانسوی این موضوع را به اثبات رسانده است. در یک آزمایش ، چهار نسل از موش به وسیله رژیم غذایی حاوی  ۳۵ درصد چربی امگا تغذیه شدند  این عدم تعادل تغذیه مشابه رژیم غذایی افراد در کشورهای توسعه یافته است .

امگا۶ و ۳ چربی‌های پلی‌غیراشباعم اصلی هستند که برای ارگانیسم ضروری بوده و بدن انسان قادر به تولید آنها نیست و لازم است از طریق موادغذایی آن را جذب کند.

امگا۶ در موادغذایی حیوانی و امگا۳ در مواد غذایی گیاهی مثل روغن کولزا و گوشت ماهی‌های چرب موجود است. طی ۴ دهه اخیر رژیم غذایی مردم در کشورهای صنعتی به سمت مصرف بیشتر امگا۶ و مصرف کمتر امگا۳ پیش رفته است.

در طول چهار دهه گذشته ، نسبت امگا ۶ به امگا ۳ در رژیم غذایی معمول غربی که در افراد سالم باید ۵ به ۱ باشد . در بسیاری از اروپا  ۱۵ به ۱ بوده و در ایالات متحد امریکا حتی تا تا ۴۰ به ۱  رسیده است . پژوهشگران می گویند این نسبت در شیر مادران ۶ به یک بوده است .

آنان می گویند میزان مصرف امگا  ۶ دویست و پنجاه درصد افزایش و مصرف امگا  ۳  چهل درصد کاهش یافته است. در حالی که پزشکان توصیه می‌کنند میزان امگا۶ به امگا۳ باید ۵ به ۱ باشد این میزان در حال حاضر ۴۰ به ۱ شده است.

هم اکنون کارشناسان در مورد اینکه درصد چربی در رژیم غذایی و یا مقدار مطلق کالری مصرفی  کدامیک بیشتر موجب چاقی می شوند اختلاف نظر دارند .

پژوهشگران می گویند نوع رژیم غذایی خانواده و همچنین ژنتیک افراد هر دو نقش موثر در بروز چاقی دارند .

محققان دانشگاه Mice-sophia Antipolis به همراه محققان مراکز CNRS و INRA پس از زیر نظر گرفتن ۴ گروه از موش‌ها به رژیم‌های غذایی متفاوت از نظر امگا۶ و امگا۳ به این نتیجه رسیدند که به هم خوردن تعادل امگا۶ و امگا۳ سبب افزایش حجم چربی و بروز ناراحتی‌های متابولیک، دیابت نوع۲ و التهاب می‌شود.

نتایج این تحقیق در مجله Lipid Research  منتشر شده است .

چه غذاهای حاوی امگا ۳ و ۶ هستند ؟

امگا ۳ در جانداران آبزی همچون قزل آلا، تن، هالیبوت (نوعی ماهی پهن بزرگ) و دیگر جانداران دریایی از جمله خزه و جلبک و نیز گیاهانی نظیر خرفه و همچنین دانه های روغنی را  وجود دارد .

اسیدهای چرب امگا ،۳ نقش مهمی در کارکرد فعالیت های مغذی و به خصوص تقویت حافظه و نیز فعالیت های قلب دارند. کارشناسان موسسه قلب آمریکا بنا بر یافته های خود مصرف مواد حاوی امگا ۳ را حداقل دو بار در هفته توصیه کرده اند.
اسیدهای چرب اُمگا-۳ شامل آلفا- لینولنیک اسید و ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) است در ماهی های آب سرد مانند ماهی سالمون و ساردین، روغن سویا و کانولا، جوانه گندم ، روغن گردو ، روغن تخم کتان یا پنبه و روغن ماهی یافت می شود.
اسیدهای چرب اُمگا-۶ شامل اسید لینولئیک و اُمگا- لینولئیک اسید می باشد و در روغن های غیر اشباع گیاهی مانند روغن ذرت، روغن کانولا، روغن سویا، روغن بادام زمینی و روغن آفتابگردان یافت می شوند.
اگر بیماری خاصی نداشته باشید و پزشک برای شما مکمل امگا ۳ تجویز نکرده باشد استفاده از مکمل لازم نیست.از مواد غذایی حاوی امگا ۳ به اندازه ی متعادل و کافی استفاده کنید.مثلا مصرف دو بار در هفته ماهی -روزی ۱ عدد گردو با صبحانه و استفاده از روغن های مایع نام برده در برنج و سالاد و پخت و پز توصیه می شود .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  7:14 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

آشنایی با بیماری تب برفکی و روش های کنترل آن


بیماری تب برفکی یک بیماری بسیار عفونی و بشدت واگیر دام می باشد که به لحاظ شدت خسارات اقتصادی یکی از موانع اصلی در تامین بهداشت و تولید دام و فراورده های دامی محسوب میگردد. این بیماری سبب کاهش شدید تولید دام شده و نقش اساسی در تجارت دام و فراورده های خام دارد. 

  

 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  FMD از جمله مهمترین بیماریهای مسری گاوان است که باعث خسارات اقتصادی قابل توجهی میگردد. در گاوان بالغ احتمال کشندگی آن کم است اما در اثر ایجاد میوکاردیت در کم سن و سال ترها کشندگی بالایی دارد.

تقریباً تمامی دام های زوج سم از جمله گونه های نشخوارکنندگان اهلی نظیر گاو ، گاومیش ، گوسفند و بز مورد هدف ویروس عامل بیماری قرار می گیرند. شدت واگیری در دامهای حساس بسیار بالا ( ۱۰۰% ) بوده ولی میزان مرگ و میر پائین و عمدتاً دام های جوان را در برمی گیرد.

ویروس عامل بیماری از جنس پیکورنا ویروسها بوده که در این جنس ۷ سروتایپ بنام های Asia 1 – C – A – O و سوشهــای آفریقائـی و SAT 3 – SAT 2 – SAT 1 قرار دارنـد. ماهیـت این ویروس که از نوع RNA ویروس می باشد، تغییرات شدید آنتی ژنتیکی Antigenic Variants است که همواره در مناطقی که بیماری به فرم آندمیک حضور دارد، سبب پیدایش وایانت های جدید ( تغییرات کم آنتی ژنتیکی ) و حتی بوجود آمدن ساب تایپ های جدید در هر سویه ( تغییرات آنتی ژنتیکی بالا ۱۵% ) میشوند . از جمله عوامل بروز این رخداد درمناطق آلوده به ویروس تب برفکی یکی ماهیت ویروس و دیگری چرخش ویروس در جمعیت های دامی دارای سطوح ایمنی متفاوت ناشی از ناهمگونی و همزمان نبودن مایه کوبی در آنهاست که شرایط ایجاد موتاسیون را برای ویروس فراهم می سازد.
 

در بین ویروسهای ۷ گانه بیماری تب برفکی، تیپ A بیشترین زمینه تغییرپذیری و ایجاد واریانت های جدید را از خود نشان داده و در سالهای اخیر حداقل ۳ واریانت تائید شده از تیپ A تب برفکی در ایران علاوه بر تیپ A22 که سالها از ثبات بیشتری درخوردار بوده شناسائی گردیده است ] A 96 – A99( این تحت سویه از سوی موسسه رازی تحت عنوان A200 شناسائی و نام گذاری گردید ) A87 [. سایر تیپ های ویروس از جمله O و Asia I تغییر پذیری کمترو محدودتری دارند.

اگر چه در بین آنها  برخی حدت زیادتر و برخی حدت کمتری دارند و بدین لحاظ در زمان استفاده از ویروس های جدا شده، حدت و شدت بیماریزائی آنها بایستی کنترل و همواره ویروسی در واکسن بکار گرفته شود که در بین ویروسهای شایع ، بیشترین حدت بیماریزائی را داشته باشد.

اهمیت بیماری :
 

مقاومت ویروسهای بیماری تب برفکی در شرایط محیطی وهمچنین شدت ضایعات و علائم کلینیکی بیماری در گاوهای نژاد خالص و پرتولید از جمله گاوهای هلشتاین و دورگ همراه با خسارات جبران ناپذیر و غیرقابل بازگشت ورم پستان – کوری پستان که کاهش شدید شیر و در مواقعی قطع تولید شیر را بهمراه دارد در کنار سایر عوارض از جمله سقط جنین و ضایعات غیرقابل جبران دستگاه تولید مثل و تخمدانها ( ناباروری) به همراه هزینه های کلان درمان دامهای مبتلاء ( عفونت های ثانویه) و در مواقعی غیراقتصادی شدن دام مبتلاء در اثر شدت ضایعات و همچنین تلفات دامهای جوان و شیرخوار سبب شده است ، این بیماری به همراه سایر فاکتورهای از جمله سرعت انتشار و شدت عفونت زائی، جزء مهمترین بیماریهای ویروسی دام محسوب گردیده و در رده اولین بیماری گروه های گروه A (طبقه بندی بیماریهای دفتر بین الملل بیماریهای واگیر دام ) قرار گیرد. در کشور ما نیز این بیماری مهمترین عامل تهدید کننده سرمایه دامی و تولیدات دامی و اولین بیماری دامی جدول مبارزه با بیماریهای دام محسوب میگردد.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  7:14 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

کچلی پا

این نوع کچلی نیز درتابستانها ودرکسانی که از استخرهای عمومی استفاده می کنند ویا مدت زمان زیادی از روز باید از کفشهای بسته استفاده کنند شایعتر است . ضایعات به چند شکل می تواند رخ دهد .

گاهی این بیماری تنها با پوسته ریزی مرطوب بین انگشتان پاها بروز می کند و حتی بیمار نیز متوجه آن نمی شود . گاه به شکل ضایعات پوستی قرمز رنگ همراه پوسته ریزی خشک وبدون خارش درکناره وکف پاها بروز می کند .

گاه نیز به شکل تاولهای بزرگ وکوچک در کف پاها بروز می کند که می تواند همراه خارش نیز باشد در این شرایط گاه بعلت کلفتی پوست کف پا تاولهای سالم بزرگی ایجاد می شود که سقف این تاولها سفت می باشد .

کچلی پا را بیماری پای ورزشکاران نیز می گویند که این شیوع بیشتر درورزشکاران بعلت تعریق واستفاده از کفشهای بسته لاستیکی می باشد که درمدت طولانی می تواند باعث تسهیل ورود قارچ به پوست می گردد .

درمان این نوع کچلی نیز استفاده از داروهای ضد قارچ خوراکی بوده وجهت پیشگیری نیز باید استفاده از کفشهای باز و خشک نمودن پاها پس از شستشو را مورد توجه قرارداد .

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  7:14 PM
تشکرات از این پست
yaemamhasan2
yaemamhasan2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 11008
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مطالب علمی - پزشکی

استرس زیاد می تواند احتمال باردار شدن را در زنان کاهش دهد


آیا استرس به خودی خود می تواند موجب نازایی شود و در روند باردار شدن مشکل ایجاد کند ؟

پژوهشگرانی که جامعه آمریکا را از نظر رفتار تولید مثل مورد بررسی قرار دادند  می گویند  نقش تنش در ناباروری انکار ناپذیر است . آنان می گویند  مدرک بیوشیمیایی زیادی وجود دارد که نشان می دهد  ،  استرس  جزء عوامل مجزا در ناباروری است .

 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ، محققین علوم پزشکی می گویند: نتایج تحقیقات نشان می دهد زنانی که در دچار استرس زیاد  می باشند  دارای سطح بالاتر یک نشانگر استرس به نام آلفا آمیلاز می باشند و این نشان می دهد که استرس ممکن است بتواند احتمال باردار شدن را در زنان کاهش دهد.   

پژوهشگران دانشگاه آکسفورد انگلیس و موسسه ملی سلامت آمریکا دریافته اند که سطح یک نشانگر هورمون استرس در خون موسوم به آلفا آمیلاز در زنانی که مشکل باردار شدن دارند بسیار بالاست. زنانی که میزان زیادی آلفا آمیلاز دارند ۱۲ درصد کمتر از دیگر زنان شانس باردار شدن دارند.
دکتر سیسیلیا پایپر از دانشگاه آکسفورد گفت: این نخستین مطالعه ای است که نشان می دهد سنجش زیست شناختی استرس با شانس زنان برای بارداری در آن ماه، مرتبط است.
وی افزود: زنانی که میزان نشانگر استرس در آنها بالاست، موفقیت بارداری در آنها کمتر است.
این یافته ها موید این تفکر است که زوجین باید همانطور که برای بچه دار شدن تلاش می کنند آرامش خود را نیز حفظ کنند.

بنابراین افرادی که مشکل نازایی دارند و قصد باردار شدن دارند در  حوالی زمان تخمک گذاری و لقاح ، با آرامش کامل فقط استراحت کنند .

البته استراحت و رفتن به تعطیلات به تنهایی نمی تواند موجب ناباروری شود

استرس عبارت است از واکنش های فیزیکی ، ذهنی و عاطفی که در نتیجه تغییرات و نیازهای زندگی فرد، تجربه می شوند. تغییرات می توانند بزرگ یا کوچک باشند. پاسخ افراد به تغییرات زندگی متفاوت است . استرس مثبت می تواند یک انگیزش دهنده باشد در حالی که استرس منفی می تواند در زمانی که این تغییرات و نیازها، فرد را شکست می دهند، ایجاد شود.

هنگام وارد شدن استرس بدن واکنشهایى از خود نشان مى دهد تا تعادل از دست رفته را باز گرداند که این عمل استرس است. استرس یا فشار عصبى یا تنیدگى واکنشى است که در فرد در اثر حضور عامل دیگرى به وجود مى آید و قواى فرد را براى روبرو شدن با آن بسیج مى کند و ارگانیزم یا موجود زنده حالت آماده باش پیدا مى کند.

نوع پاسخ افراد به استرس نیز به ویژگیهاى شخصیتى، مسائل فرهنگى، شرایط زندگى و تجربه هاى افراد بر مى گردد. علائم استرس کم حوصلگى، سردرد، تغییر ضربان قلب، خستگى جسمى، خشم و پرخاشگرى، بى خوابى، فشار در سینه، اختلال گوارشى، سوزش معده، عرق کردن، خشکى دهان، بى اشتهایى، داغ شدن و یا سرد شدن بدن، غمگینى، لرزش بدن، میل به سیگار، از دست دادن تمرکز، احساس سرگیجه، تغییر تنفس، تکرر ادرار، کم شدن حافظه، دردهاى بدنى پراکنده، آه کشیدن، تمایل به تنهایى، آشفتگى، التهاب، سرخ شدن پوست صورت و……است.

پژوهشگران می گویند استرس مزمن می تواند در بسیاری از مشکلات مربوط به سلامت شامل حوادث ، آرتریت ، آسم ، سرطان ، سرماخوردگی ، کولیت ، دیابت ، اختلالات غدد درون ریز، خستگی ، سردرد، کمردرد، مشکلات گوارشی ، اختلالات پوستی ، بیماری قلبی ، فشار خون بالا، بی خوابی ، دردهای عضلانی ، اختلال کارکرد جنسی و زخم ها نقش بازی کند.

امام على علیه السلام : در شگفتم از کسی که می بیند هر روز از جان و عمر او کاسته می شود، امّا برای مرگ آماده نمی شود.

سه شنبه 30 فروردین 1390  7:15 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها