نیلا ابوالفتحی نوبری در گفتگو با خبرنگار گروه نجوم و هوافضای باشگاه خبرنگاران افزود: سیاره نپتون آخرین سیاره منظومه شمسی است که بعد از سیاره اورانوس درفضا واقع شده اند.
وی ادامه داد: سیاره نپتون از سیاره اورانوس کوچکتر ، اما وزن آن از اورانوس بیشتر است و جنس آن گازی می باشد.
ابوالفتحی نوبری اظهار داشت: رنگ این سیاره آبی، و علت آن وجود گاز متان در جو آن است به طوري كه جو این سیاره رنگ آبی را جذب و از نور خورشید طیف رنگ آبی را بازتاب می دهد.
اين كارشناس علوم فضایی قمرهای این سیاره را تاکنون 13 عدد دانست و گفت: بزرگترین قمر این سیاره تراپتون نام دارد که تنها قمری است که به خلاف جهت حرکت سیاره در چرخش است.
*سیاره نپتون نیز در اطراف خود حلقه دارد
ابوالفتحی نوبری تصریح کرد:این سیاره دارای 5 حلقه کم نور است که در سال 1989 به علت اینکه در فاصله نزدیک قرارگرفت برای اولین بار از آن تصاویر و عکس هایی گرفته شد.
وی اظهارداشت: قطر سیاره نپتون 49 هزار و 493 کیلومتر جرم آن 102/4 ضربدر ده به توان 24 کیلوگرم و جاذبه در آن 11 متر بر مجذور ثانیه است.
ابوالفتحی نوبری افزود:از دیگر ویژگیهای این سیاره می توان به کمترین فاصله نپتون از خورشید که 4/46 میلیارد کیلومتر است اشاره کرد.
اين كارشناس علوم فضایی کمترین فاصله این سیاره از زمین 4/3 میلیارد کیلومتر، میانگین درجه حرارتی سطح آن را 63 درجه کلوین و دمای سطح آن را 210- درجه سانتی گراد دانست./ص