کمتر از سه هفته پیش، سیارکی به اندازه یک ساختمان، از نزدیکی زمین عبور کرد. این فاصله تقریبا برابر نصف فاصله زمین تا ماه بود. امروز صبح به وقت ایران، زمین عبور سیارکی مشابهی را تجربه کرد. این بار سیارکی به اندازه یک اتوبوس از همان فاصله از کنار سیاره بیپناه ما عبور کرد.
نکته جالب این است که این سیارک تنها چند روز پیش کشف شده است و این نشان میدهد که اگر روزی چنین اتفاقی منجر به برخورد مستقیم با زمین شود، زمین ما چقدر بیدفاع و فرصت انسان برای رویارویی با آن چه مقدار اندک خواهد بود.
وجود این سیارک برای بار اول توسط موسسه Slooh گزارش شد. موسسهای که کارش رصد پیوسته آسمان برای یافتن چنین مواردی است. به گزارش Slooh و دادههای بخش JPL ناسا، این جرم آسمانی که به آن نام 2017BX را دادهاند، مشابه سیارک AG13 است که در تاریخ 20 دیماه از نزدیکی زمین عبور کرد.
اما نسبت به مورد قبل، 2017BX اندازهای کوچکتر (4 تا 14 متر) داشته و با سرعتی کمتر از سیارک پیشین (26700 کیلومتر در ساعت) در حرکت است. خوشبختانه با توجه به سرعت و اندازه کم آن، پیشبینی میشد خطر خاصی زمین را تهدید نخواهد کرد.
عبور سیارکی به اندازه اتوبوس از نزدیکی زمین
طبق شبیهسازیهای انجامشده، اگر این سیارک وارد جو زمین هم میشد، به هزاران قطعه سوزان تبدیل خواهد شد(اگر که مانند اکثریت سیارکها، از جنس تخته سنگ باشد و نه کاملا فلزی). به این صورت این قطعات کوچکتر، قدرت تخریبی خاصی نخواهند داشت.
اخیرا این فرصت پیش آمده بود که سازمان فضایی ناسا، روی تلسکوپی فضایی سرمایهگذاری کند که هدفش کشف سیارکهای این چنینی باشد. سیارکیهایی که کشفشان بسیار سخت است، اما در صورت برخورد میتوانند اثرات شدیدی روی تمدن انسانی بگذارند. این پروژه نتوانست بودجه لازم را کسب کند و به دلایلی که قرار است در آینده اعلام شود، فعلا به تعویق افتاده است.
این اتفاق به وقت ایران در ساعت 8:24 صبح امروز رخ داده و این عبور سیارکی بدون هیچ خطری برای ما به پایان رسیده است. در زیر تصویری از این سیارک در میان بسیاری ستارگان را میتوانید ببینید.
سیارک 2017BX که در دایره مشخص شده است، صبح امروز از نزیکی زمین عبور کرد.
ما انسانهای بیدفاع در برابر خطرات آسمانی، تنها باید امیدوار باشیم که تا زمانی که ابزارهای شناسایی سیارکهای سرکش و همینطور روشهای مقابله با برخوردهای احتمالی را گسترش ندادهایم، اتفاقی برای زمین و زمینیان نیفتد.