گنبد مینا/ در اصل، عناوین «ستارهی صبحگاهی» و «ستارهی شامگاهی» تنها برای نورانیترین سیاره یعنی سیارهی زهره(ناهید) به کار میرفتند. سیارهی زهره بسیار درخشانتر از ستارههای حقیقی آسمان بوده، چشمک نمیزند بلکه با نوری ثابت و نقرهفام نورافشانی میکند. رصدگران باستانی که به حرکت ناهید نسبت به ستارگان پسزمینهاش( هنگام صبح در افق شرقی و هنگام غروب در افق غربی بود) پی برده بودند، خیلی زود متوجه سیار بودن این سیاره شدند.
نیکولاس کامیل فلاماریون، ستارهشناس فرانسوی در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ از سیارهی زهره با نام «ستارهی شبان(چوپان)» یاد میکرد، خود من(نویسنده) سیارهی ناهید را «نور شبِ آسمان» مینامم. حال، اگر تنها ناهید را در نظر بگیریم، فهم ریشهی عناوین ستارهی صبحگاهی و ستارهی شامگاهی آسانتر میشود.
البته، ناهید تنها سیارهی سیار در آسمان نیست، چهار سیارهی دیگر نیز قابل مشاهده با چشم غیرمسلح هستند(پنج سیاره، اگر اورانوس را هم که در شب های صاف و تاریک به سختی دیده میشود حساب کنیم). اما تفاوت این است که، با استثنا قائل شدن برای سیارهی مشتری و در اوقات خاصی نیز سیارهی مریخ، هیچ سیارهی دیگری رفتار ناهید را از خود نشان نمیدهد. گرچه، از زمانی به بعد عناوین ذکر شده به صورت جمع مورد استفاده قرار گرفتند تا چهار سیارهی دیگر نیز با عناوین «ستارگان صبحگاهی» و «ستارگان شامگاهی» شناخته شوند.