0

شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

 
ravabet_rasekhoon
ravabet_rasekhoon
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1392 
تعداد پست ها : 8838
محل سکونت : اصفهان

شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

ایام الله دهه مبارک فجر  ایام فرخنده است که یادآور خاطرات لاله های سرخی است که با جانفشانی و از خود گذشتگی و نثار خون خود ، درخت اسلام را آبیاری نموده و عزت و آزادگی و سربلندی را برای ما به ارمغان آوردند.
حال که در بهار انقلاب جای شهیدان همیشه جاوید را خالی می بینیم، از درگاه خداوند متعال برای آنان علو درجات را آرزومندیم.امید است که همگی ما از سالکان راه حق و عدالت و از رهپویان و ادامه دهندگان آرمان شهیدانمان باشیم.

 

شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

 

همراهان راسخونی هرآنچه در مورد شهدا انقلاب بخصوص (دانشگاهیان و دانش آموزان )از سال 42 تا 22 بهمن57  سراغ دارید (اسامی شهدا و عکس شهدا )در این تاپیک ارسال فرمایید.

 
       
یک شنبه 11 بهمن 1394  9:15 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh khodaeem1 ria1365 mojdeh1 shirdel2 rasekhoon_m mamadbayat nargesza namebaran mohsenezadi shadmehr6161 fsmuosavi monaaa sadali pebdani fatemehcd marzeyeh abofazl mahdiarcd mosabeghat_ravabet yarabyarabyarab javid1000
496769
496769
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1014
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

نام : ايوب

نام خانوادگي: معادی

تحصیلات: دانشجو

محل تولد: اردبيل

محل شهادت: بابلسر

تاريخ شهادت: 9/10/57

 

قسمتي از زندگي نامه شهيد


شهيد، سال1333 در اردبيل بدنيا آمد، در سال 53 به دانشگاه بابلسر که امروز به ياد او نامگذاری شده در رشته اقتصاد مشغول تحصيل گرديد. او در دانشگاه، اسوه اخلاق و تقوی بود و رهبری اکثر دانشجويان را عليه رژيم جلاد پهلوی بر عهده داشت. وی در ماه رمضان 56 يکبار در مسجد قبا تهران توسط ساواک دستگير و تحت شکنجه قرار گرفت، بعد از آزادی باز هم به مبارزات خود ادامه داد تا در تظاهرات دانشجويان بابلسر که رهبری آنرا بر عهده داشت دستگير و زير ضربات باتون و لگد و خونريزی، جان به جان آفرين تسليم و به شهادت رسيد.

دوشنبه 12 بهمن 1394  12:57 AM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon nargesza fsmuosavi monaaa pebdani javid1000
496769
496769
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1014
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

نام: سید رضا

نام خانوادگی: دیباج

تولد: همدان 1/2/1327   

تحصیلات : دانشجوی سال چهارم رشته روانشناسی دانشگاه شیراز

متاهل و دارای یک فرزند دختر

دستگیری : 17/4/51    

 شهادت : 4/5/51 

نحوه شهادت: تحت شکنجه در زندان عادل آباد (شیراز)

محل دفن : بهشت زهرا قطعه 33 ردیف3

 

قسمتی از زندگی نامه شهید:

از آنجایی که در مکتب انسان ساز اسلام شهادت رفیع ترین قله صعود به سوی معبود میباشد مبارز الی الله با انگیزه دیدار دوست لحظه ای در طی مسیر دچار سستی نمیگردد و خداوند به مبارزین در راهش صبر و تحمل وشکیبایی عطا نموده است.

سید رضا از اوائل جوانی سعی در تقویت روحیه خود از این منبع سرشار الهی به منظور کسب مدارج عالیه نمود و از هرکوششی در جهت تقویت آن کوتاهی نکرد به طوری که در ابتدای کودکی در بین مدارس دولتی به کمک پدرش که شخصی الهی و روحانی بود، مدرسه علمی که در آن زمان تحت مدیریت مذهبی در بین سایر مدارس برخوردار بود انتخاب و در کنار تربیت خانوادگی به کسب اخلاق و تهذیب نفس و مبارزه با القاء هرگونه فرهنگ منحط منحرفی که انسان را از مسیر الهی خارج میکند پرداخت.

طی سال های( 47 – 41 ) که برای شکل گیری نهضت شکوهمند اسلامی مقطع سرنوشت سازی است. شهید سید رضا با اعتقادات راسخ و فعالیت های مبارز اصیل آن زمان یعنی روح الله موسوی خمینی (ره) در تبیین حکومت اسلامی و ولایت فقیه آشنا میگردد او مطالعات خود را گسترش میدهد و با همراهی دوستانش به مطالعه کتب نفیس و معتبر در سطح وسیع و خلاصه نمودن آنها میپردازد . به طوری که پس از مدتی قادر میگردد تا متون عربی و انگلیسی را به راحتی ترجمه،تایپ و در اختیار دیگران قرار دهد.

دوشنبه 12 بهمن 1394  1:05 AM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon fsmuosavi pebdani javid1000
496769
496769
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1014
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

آمار شهدای انقلاب از سال 42 تا 57

تعداد کل شهدای‌ انقلاب‌ از سال‌ 42(که 15 خرداد آن مبدا نهضت اسلامی و آغاز کشتار وسیع مردم تلقی می شود) تا سال 57 بالغ‌ بر 3164 تن‌ می‌گردد.
حدودا 9 سال پیش روزنامه ایران - شاید برای اولین بار- در ویژه نامه هفته دفاع مقدس خود، آمار کل شهدای جنگ ایران و عراق و شمار شهدای انقلاب اسلامی را به نقل از بنیاد شهید انقلاب اسلامی منتشر کرد و مشخص شد در جنگ تحمیلی ۱۷۲۰۵۶ نفردر درگیری با دشمن و ۱۵۹۵۹ نفر در بمباران شهرها به شهادت رسیده اند که در مجموع شهدای گلگون کفن جنگ به ۱۸۸۰۱۵ نفر بالغ می گردد و شمار شهدای انقلاب در سال ۱۳۵۷(سال پیروزی انقلاب اسلامی) ۲۸۳۸ نفر اعلام شد.

با این حساب تعداد کل شهدای‌ انقلاب‌ از سال‌ 42(که 15 خرداد آن مبدا نهضت اسلامی و آغاز کشتار وسیع مردم تلقی می شود) تا سال 57 بالغ‌ بر 3164 تن‌ می‌گردد.
البته‌ این‌ رقم‌ فقط‌ شامل‌ آنهایی‌ است‌ که‌ در بنیاد شهید پرونده‌ دارند و با توجه‌ به‌ گستره‌ جغرافیایی‌ این‌ بنیاد و نیز گذشت‌ بیش‌ از دو دهه‌ از انقلاب‌ در آن مقطع، ممکن‌ است‌ فقط‌ نام‌ تعداد‌ بسیار کمی از شهدا‌ ضبط‌ نشده‌ باشد.
این در حالی است که برخی آمارهای اغراق آمیز نظیر آمار70 هزار شهید توسط کمیسیون ویژه دوره اول مجلس شورای اسلامی بیان شد که بر اساس‌ شایعات‌ بوده‌ و بیان‌ چنان‌ ارقام‌ غلوآمیزی‌ در بحبوحه‌ انقلابها‌ امری‌ ط‌بیعی‌ و معمول‌ است‌.
 
آمار شهدای تهران
از مجموع‌ شهدای‌ انقلاب‌ در دوره‌ پانزده‌ ساله‌ یعنی‌ 3164 تن‌ بیشترین‌ آنها مربوط‌ به‌ تهران‌ بزرگ‌(شامل‌ شهر ری‌، تهران‌ و شمیران‌) برابر با 731 شهید می‌باشد که‌ حدود 14 درصد کل‌ کشور است‌. ولی‌ عمده‌ شهدای‌ تهران‌ بزرگ‌ در تهران‌ مرکزی‌ و جنوب‌ شهر که‌ منط‌قه‌ محروم‌ است‌ بوده‌اند.
 
تعداد شهدای 15 خرداد
از این‌ تعداد 32 شهید متعلق‌ به‌ روز 15 خرداد 1342 در 19 نقطه مختلف‌ تهران‌ است‌ که‌ همگی‌ مذکر بودند و عمده‌ آنها در جنوب‌ شهر واقع‌ می‌شد. گرچه‌ شایعات‌ و روایات‌ برخی‌ کتب‌ تا 15 هزار شهید را در این‌ روز مط‌رح‌ کرده‌اند. حمید روحانی در کتاب‌ نهضت‌ امام‌خمینی‌ می‌نویسد: «در روز 15 خرداد در قم‌ صدها کشته‌ و زخمی‌ بر جای‌ مانده‌» و درباره‌ 15 خرداد تهران‌ آورده‌ است‌: «رگبار گلوله‌ تانک‌ها و توپ‌ها از کشته‌ها پشته‌ ساخته‌ و در خیابان‌ها و کوچه‌های‌ تهران‌ جوی‌ خون‌ جاری‌ شد» و در مورد صدها تن‌ از دهقانان‌ ورامین‌ که‌ به‌ سوی‌ تهران‌ می‌آمدند می‌گوید که‌ این‌ صدها «تن‌ به‌ خاک‌ و خون‌ کشیده‌ شدند» و «قتل‌ عام‌ شدند» نه‌ تنها در کتاب‌ها و نشریات‌ داخلی‌ حتی‌ در گزارش‌ برخی‌ فرستادگان‌ نهادهای‌ بین‌المللی‌ حقوق‌ بشر مانند خانم.‌ لافو ورون‌ تعداد 15000 کشته‌ در تظ‌اهرات‌ سرکوب‌ شده‌ سال‌ 42 مط‌رح‌ گردیده‌ است
.
آمار شهدای 17 شهریور
 64 تن‌ از مجموع‌ شهدا نیز متعلق‌ به‌ حادثه‌ میدان‌ ژاله‌ تهران‌ «میدان‌ شهدا» در روز 17 شهریور 57 معروف‌ به‌ جمعه‌ سیاه‌ می‌باشند که‌ از این‌ تعداد دو نفر مونث‌ «یک‌ زن‌ و یک‌ دختربچه‌» هستند. البته‌ در همان‌ روز 17 شهریور در 15 نقطه دیگر تهران‌ نیز مجموعاًً 24 نفر در درگیری‌ها کشته‌ شدند که‌ یک‌ نفر آنها زن‌ بود. بنابراین‌ تعداد کل‌ شهدای‌ 17 شهریور سال‌ 57 در سراسر تهران‌ 88 نفر است‌ که‌ فقط‌ 64 تن‌ متعلق‌ به‌ واقعه‌ میدان‌ ژاله‌ هستند.
جالب اینجاست که این‌ آمار بنیاد شهید با آمار اعلام‌ شده‌ رژیم پهلوی تاحدودی‌ مطابقت دارد و همدیگر را تأیید می‌کنند. وزیر کشور وقت‌ اعلام‌ کرده‌ است‌ 86 نفر کشته‌ و 205 نفر زخمی‌ شده‌اند. اما هیچکس‌ آمار کشته‌های‌ 17 شهریور را از زبان‌ حکومت‌ باور نکرد و شایعات‌ وسیع‌ در همان‌ روزها حاکی‌ از رقم‌ بیش‌ از سه‌ هزار شهید بود و حتی‌ برخی‌ رقم‌ بیش‌ از چهارهزار و یا ده‌ هزار شهید را هم‌ ذکر کرده‌ و گفته‌اند فقط‌ یکصد کودک‌ کمتر از دوسال‌ کشته‌ شده‌اند. میشل‌ فوکو نیز که‌ یک‌ هفته‌ پس‌ از واقعه‌ 17 شهریور به‌ منظ‌ور تهیه‌ گزارشی‌ درباره‌ اوضاع‌ ایران‌ به‌ این‌ کشور سفر کرده‌ بود از کشته‌ شدن‌ 2 تا 3 هزار نفر سخن‌ گفته‌ است‌. و در نوشته‌ دیگری‌ هم‌ می‌گوید: «در 17 شهریور چهارهزار نفر کشته‌ شدند ولی‌ از ترس‌ در مردم‌ خبری‌ نبود.»

شهدای راهپیمایی، شکنجه و عملیات چریکی
در فاصله‌ سال‌های‌ میان‌ واقعه‌ سیاهکل «در بهمن‌ 1349» تا مهرماه‌ 1356 که‌ راهپیمایی‌های‌ خیابانی‌ آغاز شد 341 چریک‌ و اعضای‌ مسلح‌ گروه‌های‌ سیاسی‌ جان‌ خود را از دست‌ دادند. از این‌ شمار 177 تن‌ در درگیری‌ها کشته‌ شدند. 91 نفربرخی‌ بدون‌ محاکمه‌ و برخی‌ دیگر هم‌ پس‌ از محاکمه‌ پنهانی‌» در دادگاه‌های‌ نظ‌امی‌ اعدام‌ شدند. 42 نفر زیر شکنجه جان‌ باختند 15 نفر دستگیر شدند و هرگز دیده‌ نشدند 7 نفر دیگر خودکشی‌ کردند تا به‌ چنگ‌ ماموران‌ امنیتی‌ نیفتند 9 نفر هم‌ هنگام‌ فرار از پای‌ درآمدند. البته‌ رژیم‌ شاه‌ برای‌ جلوگیری‌ از اعتراض‌ جهانی‌ و محکومیت‌ از سوی‌ نهادهای‌ حقوق‌ بشر به‌ اعدام‌ زندانیان‌ سیاسی‌، اعلام‌ کرد این‌ نه‌ نفر که‌ به‌ گروه‌ بیژن‌ جزنی معروف‌ بودند هنگام‌ فرار روی‌ تپه‌های‌ اوین‌‌ تیرباران‌ شده‌اند ولی‌ این‌ ادعا دروغ‌ بود.
در بین‌ 341 چریک‌ کشته‌ شده‌، 172 نفر از فدائیان (50 درصد)، 73 نفر از مجاهدین‌ خلق (21 درصد پیش‌ از تغییر دادن‌ ایدئولوژی)‌ و 38 نفر (11 درصد) از گروه‌های‌ کوچک‌ مارکسیست‌، 30 نفر (9 درصد از مجاهدین‌ مارکسیست‌ بعد از تغییر ایدئولوژی)‌ و 28 نفر دیگر (8 درصد) از گروه‌های‌ کوچک‌ اسلامی‌ بودند. آمار گفته‌ شده‌ را می‌توان‌ بسط‌ داد و تکمیل‌ کرد. پیش‌ از واقعه‌ سیاهکل‌ چهارتن‌ به‌ نام‌های‌ صادق‌ امانی‌‌، رضا صفار هرندی‌، محمد بخارایی و مرتضی‌ نیک‌نژاد به‌ جرم‌ ترور حسنعلی‌ منصور، نخست‌وزیر پس‌ از محاکمه‌ در تاریخ‌ 26 خرداد 1344 اعدام‌ شدند. در 21 فروردین‌ 1344 (10 آوریل‌ 1965) نیز رضا شمس‌آبادی‌ از افراد گارد سلط‌نتی‌ که‌ جزو محافظان کاخ‌ مرمر بود شاه‌ را در هنگام‌ پیاده‌ شدن‌ از اتومبیل‌ و ورود به‌ کاخ‌ به‌ مسلسل‌ بست‌. شاه‌ جان‌ سالم‌ بدربرد ولی‌ شمس‌آبادی‌ با تیراندازی‌ محافظان شاه‌ کشته‌ شد، اگر رقم‌ این‌5 نفر را هم‌ به‌ 341 تن‌ بیفزاییم‌ می‌توان‌ گفت‌ که‌ از زمان‌ تبعید امام‌ خمینی‌ در آبان‌ 1343 که‌ فعالیت‌های‌ چریکی‌ شروع‌ شد تا مهر ماه‌ 1356 که‌ راهپیمایی‌های‌ عمومی‌ آغاز گردید جمعاًً 346 تن‌ در تمام‌ دوره‌ مبارزات‌ چریکی‌ جنبش‌ مسلحانه‌ اعم‌ از مسلمان‌ و مارکسیست‌، در جریان‌ مبارزه‌، اعدام‌ یا در درگیری‌های‌ مسلحانه‌ کشته‌ شدند.
با توجه‌ به‌ اینکه‌ در قیام‌ پانزده‌ خرداد سال‌ 42 نیز 32 نفر کشته‌ شدند. روز 16 خرداد 42 یک‌ تن‌ در مقابل‌ پامنار و روز 17 خرداد نیز یک‌ تن‌ در نقط‌ه‌ای‌ نامعلوم‌ و در 11 آبان‌ 42 فردی‌ به‌ نام‌ محمد اسماعیل‌ رضایی در زندان‌ کشته‌ شدند و در همان‌ روز تاج‌ محمدرضا طیب در پادگان‌ حشمتیه‌ تیرباران‌ شد و غلامرضا تختی‌قهرمان‌ کشتی‌ ایران در 16 فروردین‌ 1346 به‌ قتل‌ رسید.
البته نباید فراموش‌ کرد که‌ کمی‌ و بیشی‌ آمار قربانیان‌ هیچ‌ تغییری‌ در این‌ اصل‌ به‌ وجود نمی‌آورد که‌ "کشتن‌ یک‌ بیگناه‌ نیز برابر کشتن‌ همه‌ مردم‌ است‌ چنانکه‌ اگر هرکه‌ نفسی‌ را حیات‌ بخشد مانند آن‌ است‌ که‌ همه‌ مردم‌ را حیات‌ بخشیده‌ است‌"
 
یك نتیجه گیری سودمند
بررسی این آمارها نشان می زمانی كه زمانیكه اعتمادی به رسانه ها و مسوولان رژیم شاه وجود نداشت، حتی آمار درست وزارت كشور و دادگستری آن رژیم كه با آمار بنیاد شهید برخاسته از انقلاب اسلامی مطابقت دارد، توسط مردم باور نمی شده و آمار 40 برابری  نقل می شده است.
به نظر می رسد در حوادث اخیر نیز اگر مسوولان رسانه ملی و نهادهای ذیربط به جای تكذیب انفعالی زیر سوال بردن آمار منتشره از سوی معترضان ورسانه های بیگانه كه ممكن است مخدوش نیز باشد ، خود پیگیر و دنبال كننده اصلی تعداد قربانیان اعم از كشته، مجروح و زندانی شوند و با توجه به توصیه رهبر انقلاب با هیچ گروهی مسامحه نكنند، می توان به بازگشت اعتماد مردم امیدوار بود.

 

دوشنبه 12 بهمن 1394  1:11 AM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon fsmuosavi pebdani javid1000
496769
496769
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1014
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

نام: صادق میگی نژاد

تحصیلات: دبیرستان

تاریخ تولد: 1338

تاریخ شهادت: 1357/08/17

 

قسمتی از زندگینامه شهید

شهید صادق میگی نژاد در سال 1338 در شهرستان آبادان در یک خانواده مذهبی دیده به جهان گشود و در سال 1342 به اتفاق خانواده‌اش به وطن اصلی خودبه شهرستان بوشهر هجرت می کند.

وی از سال 1343 دوران تحصیلات ابتدایی را در دبستان شهید عاشوری سپری نمود و دوران راهنمایی و دبیرستان را تا قبل از شهادت در دبیرستان سعادت طی کرد.

صادق فردی بسیار باهوش با ایمان بود و همیشه مردم را جهت شرکت در راهپیماییهای ضد رژیم شاه تشویق می کرد ، وی همیشه مورد تعقیب و شناسایی مامورین رژیم شاه بود که در ساعت8/30 دقیقه بامداد مورخ 57/8/17 هنگامی که قصد داشت به جمع دانش آموزان در دبیرستان سعادت بپیوندد مورد تیراندازی ماموران شاه قرار گرفت و به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

 

خاطره خدیجه میگلی خواهر شهید، از صادق میگلی
سخن گفتن از صادق خاطره نیست بلکه گفتن از حال اوست در این زمان، شیرین زبانی، خوش روئی، ادب، متانت او همیشه بر دل خانواده اش ماندگار است. ما اصالتاً اهل آبادان هستیم ولی محل سکونت ما از همان اوائل انقلاب در خرمشهر بود بیاد دارم، هنگامی که صادق به دنیا آمد من تقریباً نوجوان بودم و فرزند ارشد خانواده و صادق اولین برادری بود که من دارا می شدم بنابراین شوق و اشتیاق زیادی هنگام تولد او داشتم.

در پوست خود نمی گنجیدم تا که صادق پا به عرصه وجود گذاشت که مصادف بود با میلاد خجسته امام جعفر صادق(ع) بنابراین شور و سرور زیادی در شهر برپا بود.

دقیقاً همان روز شاه پل خرمشهر را افتتاح کرده بود خانم همسایه ای داشتیم که برای عیادت مادرم آمده بود و می گفت خانم میگلی اسم پسرت را انتخاب کرده ای مادرم گفت: فعلاً نه، تا پدرش برگردد و او ادامه داد و گفت به دلیل ورود شاپور شاه نامش را شاپور بگذارید. مادرم به شدت مخالفت کرد و گفت: امروز عید بزرگی است و چگونه با وجود نام صاحب عید، نام شخص دیگری را به احترام ورود شاه روی فرزندم بگذارم. بنابراین با موافقت پدرم نام او را صادق گذاشتیم.

صادق همچنان بزرگ می شد و به نجابت و بزرگی او هم نیز افزوده می شد تا این که من ازدواج کردم و از خانه پدری ام جدا شدم ولی به دلیل کشش و دوستی عجیبی که با صادق داشتم صادق هم مثل من به عنوان عضوی جدید در خانواده پذیرفته شده بود تا این که خانواده پدری ام تصمیم گرفتند به بوشهر نقل مکان کنند.

من طاقت دوری صادق را اصلاً نداشتم و با این وجود صادق در طول ماه حداقل دو الی سه بار به دیدنم می آمد تعطیلات تابستان را کاملاً در کنارم بود. یاد دارم یک مسافرت که همراه هم رفته بودیم آن قدر به خود و اطرافیانمان خوش گذشته بود که هنگام برگشتن برسر صادق مسافران دعوا می کردند که در کنار کدامیک بنشیند.

خوش روئی و خوش طبعی او زبانزد خاص و عام بود اگر گاهی، اتفاقی، کسی در طول مسیر به خواب می رفت بالای سر او می رفت و با گوش هایش بازی می کرد تا او را از خواب بیدار کند و می گفت اگر برگشتیم و از ما سئوال کردند کجا رفتید چه دیدید و چه شنیدید چه بگوییم؟ بیدار شوید و طبیعت را نگاه کنید و لذت ببرید.

به پدر و مادرم بسیار احترام می گذاشت اگر مادرم گاهی ناراحت بود مانند بچه های کوچک خود را در آغوش او می انداخت و او را می بوسید پدرم هم بازنشسته بود در کارها و امورات خانه هم خیلی کمک می کرد دوران به خوبی می گذشت تا این که مدتی بود صادق به خرمشهر نیامده بود طی تلفنی از پدرم شنیده بودم که گرفتار مسائل انقلابی است و از درگیری های پی در پی او برایم می گفت. به پدرم گفتم که از این کارهای او جلوگیری کند ولی پدرم می گفت چگونه از کاری که با تمام وجودش به آن عشق می ورزد جلوگیری کنم من او را دوست دارم و هم چنین هر چه را که او دوست بدارد دوست می دارم. تا این که به آرزویی که بارها آن را به زبان آورده بود رسید.

و من در داغ شیرین او سالهاست که می سازم و هم اکنون با یاد برادر شهیدم و دیگر شهیدان این مرزو بوم زندگی می کنم و سعی می کنم خوی، صفت و منش مردانگیشان را تا خون در رگهایمان جاری است به عمل رسانم.

دوشنبه 12 بهمن 1394  1:36 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon fsmuosavi pebdani
496769
496769
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1014
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

نام: معصومه

نام خانوادگی: زارععیان

تحصیلات: دبیرستان

تاریخ تولد: 1339/04/14

تاریخ شهادت: 1357/01/10

 

قسمتی از زندگی نامه شهیده

ـ شهیده معصومه زارعیان فرزند امرالله در تاریخ 14/4/1339 در جهرم متولد شد وی از کودکی با از دست دادن پدر تحت سرپرستی مادرش قرار گرفت و همیشه یار و یاور مادرش بود و برای برادران کوچک خود خواهری دلسوز به شمار می رفت.

تحصیلات خود را تاکلاس چهارم دبیرستان  در رشته فرهنگ وادب سپری نمود و از هر فرصتی برای مطالعه­ی کتب دینی و جزوات سیاسی و عقیدتی استفاده  می کرد و با قرآن و معارف دینی مأنوس بود و به حفظ شعائر اسلامی اهمیت زیادی می داد.

اسلام را آیین دین و سیاست و زندگی می دانست و در پافشاری به این عقیده از هیچ  تلاشی دریغ نداشت.

سرفصل شکوفایی نهال مبارزه در وجود او، از حضور در مسجد و مجالس وعظ مرحوم آیت الله حاج سید حسین آیت اللهی (ره) آغاز گشت و این مجالس در او سرانجام انسانی مبارز و پویا، آگاه و انقلابی ساخت.

از همین روی در راهپیمایی دهم فروردین 1357 که به مناسبت بزرگداشت چهلم شهدای تبریز با برگزاری دو مجلس سوگواری و راهپیمایی در جهرم برگزار شد و منجر به دستگیری و تبعید تعدادی از مردم شد؛ وی نیز از فعالان در تظاهرات آن روز بود و در همان روز در خیابان سعدی جهرم، هدف تیراندازی مزدوران شاه قرار گرفت و فریادهای خفته در گلویش با ریختن خون پاکش، سراسر شهر را فرا گرفت. و اینک نام این شهیده به عنوان اولین و تنها بانوی شهیده شهرستان جهرم، زینت بخش تذکره­ی شهدای انقلاب و نام یکی از مدارس دخترانه جهرم  نیز می باشد.

دوشنبه 12 بهمن 1394  1:46 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon fsmuosavi pebdani
496769
496769
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1014
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

نام: عبدالرسول

نام خانوادگی: مصلی نژاد

تحصیلات: ابتدایی

تاریخ تولد: 1337/04/17

تاریخ شهدات: 1357/05/11

 

قسمتی از زندگی نامه شهید

شهید عبدالرسول مصلی نژاد فرزند محمود در تاریخ 17/4/1337 در جهرم در خانواده ای مذهبی به دنیا آمدو به دلیل فوت پدرش تحت سرپرستی مادر مهربانش رشد و نمو کرد.تحصیلات دوره­ی ابتدایی را در مدرسه­ قایم مقام گذراند سپس دریک کارگاه مکانیکی، مشغول به کار شد و مهارت لازم را در این حرفه کسب نمود وی به مبانی اعتقادی و انجام واجبات دینی پایدار بود و بعد از کارهای روزانه ازحضور در مجالس دینی و مذهبی غافل نمی‌شد و در جلسات مسجد، همواره یار و یاور بود و در همین مجالس بود که با نهضت انقلابی مردم آشنا شد و دل به آن سپرد و از جمله کتابهای مذهبی که دراختیار داشت رساله­ی حضرت امام خمینی ـ رحمت الله علیه ـ  بود و همیشه در تظاهرات شرکت می کرد که در یکی از شب های ماه مبارک رمضان عازم مسجد قبله (مسجد امام خمینی ـ رحمت الله علیه ـ ) می شود از آنجا به همراه مردم مسلمان علیه رژیم به تظاهرات و سردادن شعار الله اکبر، خمینی رهبر و مرگ بر شاه می پردازد. هنوز مدتی از حرکت مردم نگذشته بود که مزدوران سر سپرده­ی شاه، آنان را محاصره و با باتوم به جان آنها می افتند. و سرانجام شهید عبدالرسول با ضربات باتوم مأموران رژیم در شبانگاه 11/5/1357(25 رمضان آن سال) در محله­ی مصلای جهرم به درجه رفیع شهادت می رسد، عمال سرسپرده­ی رژیم پس از شهادتش برای سرپوش گذاشتن به جنایت خود، شبانه پیکرش را به شیراز بردند تا دسترسی به پیکرش ممکن نگردد ولی خانواده­ی این شهید مطلع شدند و همان شب برای به دست آوردن پیکرپاکش عازم شیراز شدند. بعد از شهادت این مبارز و دستگیری 8 نفر از مردم انقلابی جهرم اعلامیه ای بر علیه رژیم با امضای مسلمانان مبارز جهرم  صادر و در سطح شهر پخش می گردد. در پی اقدام خانواده و فشارها و اعتراضات مردم انقلابی جهرم، ساواک شیراز مستأصل شده و مجبور به بازگرداندن پیکر شهید شدند و پیکر این شهید گرانقدر در گلزار شهدای رضوان جهرم  دفن گردید و با دفن پیکر این شهید انقلاب در این قبرستان، عطر شهادت فضا را آکنده و راه تازه ای به روی انقلابیون گشود.

دوشنبه 12 بهمن 1394  1:53 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon fsmuosavi pebdani
496769
496769
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1014
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

 نام: جهانگیر

نام خانوادگی: کارگر

تحصیلات: دبیرستان

تاریخ تولد: 1341/02/19

تاریخ شهادت: 1357/05/29

 

قسمتی از زندگی نامه شهید

 شهید جهانگیر (عبادالله) کارگر فرزند علی اکبر مهرآسا (کارگر) در تاریخ 19/2/1341 در جهرم در خانواده ای مذهبی به دنیا آمد، نزد پدرش که از افراد مؤمن و متدین جهرم می باشد، قرآن و مسائل شرعی را فرا گرفت وی در دوره­ی دبستان در دبستان شاهپور سابق (عباد) در مراسم صبح گاه مسئول قرائت قرآن بود و سپس در مدرسه فارابی جهرم دوره­ی راهنمایی را گذراند و تا دوم دبیرستان در دبیرستان خواجه نصیر جهرم تحصیل نمود. دوستان دبیرستانی او در شکل گیری شخصیت و اندیشه­ی مذهبی و جهت گیری های فکری و سیاسی ایشان نقش مؤثری داشتند.

او که از تربیت شدگان محافل مذهبی و انقلابی بود از محضر عالم و روحانی محل خود آیت الله حاج سید ابراهیم حق شناس جهرمی (ره) و امام جمعه فقید آیت الله حاج سید حسین آیت اللهی (ره) و دیگر روحانیون ، معنویت و انسانیّت و اخلاق و دین داری را فرا گرفت. او با وجود سن کم خود حضور فعال و چشمگیری در مبارزات انقلابی جهرم داشت و حتی در این مبارزات یکبار هم زخمی شد. و در روز دهم فروردین سال 1357 که مراسم چهلم شهدای تبریز با هماهنگی آیت الله حق شناس (ره) و آیت الله آیت اللهی (ره) در مسجد جامع (جمعه) بر پا گردید و منجر به تبعید سخنران و امام جماعت مسجد جامع ، حجت الاسلام و المسلمین حاج سید محمد رضا سادات حسینی اصفهانی (ره) به رضائیه و مهاباد شد؛ این شهید حضور داشته و غیرت و حرارت انقلابی اش را به منصه­ی ظهور رساند و یک شب، قبل از شهادتش با دوستانش در تظاهرات و یورش، دو بانک صادرات و پارس را به ویرانه ای تبدیل می کنند و شاید همان شب هم توسط مأمورین شناسایی می گردد. و شب بعد که مراسم شب نیمه شعبان سال 1357 بود و رژیم مانع از سخنرانی آیت الله آیت اللهی (ره) شده بود با شهامت، پرچمی که بر روی آن، تسلیت به حضرت ولی عصرـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ  نوشته شده بود ، در دست و پیشاپیش تظاهر کنندگان در خیابان فردوسی (شهید رجایی کنونی) در حرکت بود و  با مردم در حال دادن شعارهایی چون : ما شاه نمی خواهیم، یا مرگ یا خمینی، تا شاه کفن نشود، این وطن وطن نشود، ماپیرو قرآنیم ما شاه نمی خواهیم  و...  بوده است که در همین حال با اصابت گلوله­ی یکی از خائنین و مزدوران رژیم پهلوی به تاریخ 29/5/1357 شب نیمه شعبان در خون خود غلتید  و جان پاکش را فدای انقلاب اسلامی نمودو به لقای محبوب رسید.

روز بعد به خاطر وحشتی که نیروهای شاه داشتند پیکر این شهید را در میان تدابیر شدید امنیتی و بدون حضور خانواده در گلزار شهدای فردوس جهرم دفن کردند و بیش از 30 نفر از مردم انقلابی جهرم را بازداشت نمودند.

 به دلیل اعتراض به رژیم به دنبال شهادت عباد، پس از چند روز دادگاه نظامی حکم نبش قبر می دهد، نیروهای رژیم، بدون اطلاع و اجازه­ی خانواده، پیکرمطهر شهید را از قبر بیرون آورده و برای کالبد شکافی به شیراز فرستادند تا با پرونده سازی اعلام کنند که وی با سنگ کشته شده، نه با گلوله­ی نیروهای نظامی ولی نام او به زیبایی به عنوان شهید انقلاب جهرم در کنار دیگر شهدا درج شده است  و نام دبستان عباد در جهرم تداعی کننده­ی خاطره­ی رشادت این شهید پانزده ساله است.

دوشنبه 12 بهمن 1394  1:57 PM
تشکرات از این پست
fsmuosavi pebdani
496769
496769
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1014
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

نام: آهن علی

نام خانوادگی: مزدور دشتابی

تحصیلات: ابتدایی

تاریخ تولد: 1337/10/23

تاریخ شهادت: 1357/09/11

 

قسمتی از زنگی نامه شهید

 شهید آهن علی مزدور دشتابی فرزند نواز الله در تاریخ 23/10/1337 در جهرم در خانواده ای مذهبی به دنیا آمد. تحصیلات خود را تا پایان دورۀ ابتدایی گذراند. سپس به شغل بنّایی روی آورد و در این شغل استادکار ماهری گردید. یقیناً یکی از دلایل پیشرفت کارش به نقل از پدرش این بوده که: مخصوصاً در کارها ترس از خداوند داشت، و انسانی با تقوا و پرهیزگار بود و از کارهای حرام خیلی دوری می جسته و از اول عمر به زحمت و کار و کارگری مشغول بوده است.

از ویژگی بارز او خوش اخلاقی و مهربانی نسبت به پدر و مادر و دوستانش بوده است. با آغاز مبارزات مردمی در جهرم، مثل خیل هزاران مردمی که جز ظلم و جور چیزی از رژیم شاه ندیده بود، دل به نهضت حضرت امام خمینی(ره) سپرد و شب ها با پرتاب سنگ و مواد آتش زا به طرف نیروهای مسلح رژیم، ترس و وحشتی در دل آن ها ایجاد می کرد و به دلیل ترس و وحشتی که با پرتاب سنگ و... در دل  شب به مأموران رژیم در محله شیر خورشید سابق (هلال احمر) ایجاد کرده بود، مورد شناسایی قرار گرفت و شبی مأموران رژیم  در حالی که پس از درگیری با وی، او  را از ناحیه کمر زخمی کرده بودند، او فرار کرد تا آن که صبح فردا که ایشان از میدان هلال احمر کنونی به سمت چهار راه بهارستان قصد داشت به سرکار خویش برود توسط خودرو جیپ نظامی به زیر گرفته شد و چند ساعت پس از انتقال به بیمارستان جهرم، روح بلندش در تاریخ 11/9/1357 به آسمان عروج و نامش در دفتر شهدای انقلاب جهرم ثبت گردید و در گلزار شهدای فردوس به خاک سپرده شد.

دوستان وفادار شهید، این ماشین جیپ را در همان روز آتش زدند، همچنین مزدوران رژیم به خاطر رشادت ها و مبارزات این شهید گرانقدر اجازه­ی برگزاری مجلس بزرگداشت وی را که قرار بود در مسجد جامع (جمعه) جهرم برگزار شود؛ ندادند و خانواده اش تا چندین روز در اذیت و آزار و پرس و جوی مأمورین شهربانی بودند.

دوشنبه 12 بهمن 1394  2:07 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon fsmuosavi pebdani
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

شهيد عبدالله آجرلو
 
تاريخ تولد :1308
نام پدر :زينل
تاریخ شهادت : 26/آذر/1357
محل تولد :قزوين /آوج
طول مدت حیات :49
محل شهادت :بيمارستان


عبدالله در سال 1308 درروستايي از توابع آوج استان قزوين ديده به جهان گشود، دوران کودکي را در محيط پاک و بي‌آلايش روستا گذراند و با تربيت اسلامي آشنا شد و از سواد قرآني بهره‌مند گرديد. عبدالله که جواني پرشور بود و کشاورزي مي‌کرد و با ظلم و بيداد مخالف بود، و بارها با ارباب ده که فرد ستمکاري شمرده مي‌شد، به مخالفت برخاسته بود، مدتي بعد در پرتو روشنگريهاي امام خميني مبارزه با ظلم را جهت داد، او در 15 خردادماه سال 1342 حضور پرشوري داشت و در اجتماعات اعتراض‌آميز مردمي شرکت مي‌کرد، اعلاميه‌ها و پيامهاي امام را با دقت مي‌خواند و در بين ديگر افراد توزيع مي‌کرد، او به نماز اول وقت پايبند بود، و هيچ کاري را بر آن مقدم نمي‌دانست، تا اينکه در روز 9/9/1357 در بيمارستان و در 49 سالگي به شهادت رسيد.

 
 منبع:كتاب يادنامه شهيدان

 

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

دوشنبه 12 بهمن 1394  2:13 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon fsmuosavi pebdani
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

شهيد حسن آذربراء
 
تاريخ تولد :1341
نام پدر :بالااوغلان
تاریخ شهادت : 22/بهمن/1357
محل تولد :تهران /تهران

محل شهادت :پادگان شاهپور (وحدت اسلامي)
مزار شهید :بهشت‌زهرا


حسن فرزند بالااوغلان در سال 1341 در تهران قدم به عرصه گيتي نهاد و در سايه حمايت‌هاي بي‌دريغ خانواده تا سال سوم راهنمايي به تحصيل پرداخت، سپس در کارخانه روغن نباتي به عنوان کارگر استخدام شد اخلاق حسنه او و ايمان خالصانه‌اش به خداوند متعال او را در ميان دوستان و آشنايان ممتاز ساخت، وي در کلاس‌هاي قرآن شرکت مي‌نمود و علاقه خاصي به امام خميني (ره) داشت، و هميشه مي‌گفت:«من قرباني راه امام خميني (ره) خواهم شد، حسن سرانجام در روز پيروزي انقلاب در تاريخ 22/11/1357 در سن 16 سالگي هنگام تصرف پادگان شاهپور به جمع آسمانيان پيوست. مزار پاک او در بهشت‌زهرا قرار دارد.
 

 منبع:كتاب يادنامه

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

دوشنبه 12 بهمن 1394  2:14 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon fsmuosavi pebdani
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

شهيد جواد آرداني

تاريخ تولد :1334
نام پدر :رجب
تاریخ شهادت : 22/بهمن/1357
محل تولد :تهران /تهران
طول مدت حیات :23
محل شهادت :عشرت آباد
مزار شهید :بهشت زهرا (س)


جواد آرداني فرزند رجب در سال 1334 در تهران متولد شد.کودکي را پاي به پاي همسالان خود طي کرد و تحصيلات خود را تا سال دوم دبيرستان ادامه داد سپس شغل آزاد را برگزيد، با آغاز انقلاب اسلامي شجاعانه به مردم پيوست و در راه هدف و اعتقادش مجاهدت نمود و در راهپيمايي‌ها شورآفريني کرد.بالاخره در تاريخ 22/11/1357 در جريان تصرف پادگان عشرت‌آباد گلوله مزدوران به او اصابت کرد و در سن 23 سالگي خونين بال به آسمان پر کشيد مزار پاک او در بهشت زهرا (س) قرار دارد.
 

 منبع:كتاب يادنامه

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

دوشنبه 12 بهمن 1394  2:15 PM
تشکرات از این پست
fsmuosavi pebdani
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

شهيد رضا آزموده

تاريخ تولد :1338
نام پدر :موسي
تاریخ شهادت : 22/بهمن/1357
محل تولد :تهران /شميران
طول مدت حیات :19
محل شهادت :پاسگاه دولت‌آباد تهران
مزار شهید :بهشت زهرا (س)


رضا در سال 1338 در شهرستان شميران استان تهران ديده به جهان گشود. دوران کودکي را با شوري وصف ناشدني سپري کرد، و تحصيلاتش را تا اخذ مدرک سيکل ادامه داد. سپس در يک مغازه الکتريکي مشغول به کار شد. با اغاز دوره جواني به خدمت سربازي رفت و به گارد ويژه شاهنشاهي راه يافت. زمانيکه امام خميني (ره) بر عليه شاه قيام نمود، به ياري ايشان شتافت. با شنيدن فرمان تاريخي امام (ره) مبني بر ترک پادگانها از خدمت فرار کرد. او در روز پيروزي انقلاب براي تصرف پاسگاه «دولت آباد» به ياري مردم شتافت و در تاريخ 22/11/1357 توسط مأموران در سن 19 سالگي به شهادت رسيد. مزار پاک او در بهشت زهرا (س) قرار دارد.

 منبع:كتاب يادنامه شهداي تا بهمن 57

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

دوشنبه 12 بهمن 1394  2:16 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon fsmuosavi pebdani
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

شهيد محمدحسين آشوري

تاريخ تولد :1329
نام پدر :احمد
تاریخ شهادت : 23/آذر/1353
محل تولد :تهران /تهران
طول مدت حیات :24
محل شهادت :بيمارستان
مزار شهید :بهشت زهرا (س)


در سال 1329 محمدحسين آشوري در تهران قدم به عرصه هستي نهاد، شيريني ايام کودکي محمدحسين با مشکلات مالي خانواده در هم آميخت اما اين شرايط او را براي آينده مهياتر نمود. با اين وجود آشوري به تحصيل پرداخت و پس از پايان دوره دبيرستان دوارد دانشگاه گرديد و دررشته ادبيات و علوم انساني پذيرفته شد. اما روح عطشناک او در پي چشمه‌اي بود که زلالي وحي را به وي بياموزد و طريق زندگي را برايش روشن نمايد لذا دروس حوزي را به همراه درسهاي دانشگاه مطالعه نمود و فعاليت‌هاي سياسي خود را در حوزه ادامه داد. سرانجام عوامل رژيم طاغوت او را دستگير نموده و تحت شکنجه‌هاي سختي قرار دادند، و سپس پيکر نيمه‌جان محمدحسين را به خانواده تحويل دادند، اما او در 23/9/1353 و در سن 24 سالگي در بيمارستان به شهادت رسيد،‌ و در بهشت‌زهرا (س) به خاک سپرده شد.

 منبع:كتاب يادنامه شهداي تا بهمن 57

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

دوشنبه 12 بهمن 1394  2:18 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon fsmuosavi pebdani
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

پاسخ به:شهداء دانش آموز و دانشجو یان انقلابی

شهيد حسين آقابابايي
 
تاريخ تولد :1328
نام پدر :عباس
تاریخ شهادت : 22/بهمن/1357
محل تولد :اصفهان /نطنز
طول مدت حیات :29
محل شهادت :پادگان عشرت آباد
مزار شهید :بهشت زهرا (س)


حسين آقابابايي فرزند عباس در سال 1328 با ولادت خود، شهر نطنز (استان اصفهان) را شور و حالي ديگر بخشيد وي پس از پشت سر نهادن دوران طفوليت وارد مدرسه شد و تا پايان دوره ابتدايي درس خواند، پس از آن به شغل آزاد روي آورد حسين جواني درستکردار و مذهبي بود و نمازهايش را اکثراً به جماعت و در مسجد مي‌خواند وقتي انقلاب آغاز شد با سرافرازي و از صميم دل به آن پيوست و با تکثير و پخش اعلاميه‌هاي امام امت (ره) و برپايي تظاهرات مبارزه خود را وسعت بخشيد.سرانجام پس از تمامي اين تلاشها در تاريخ 22/11/1357 مقابل پادگان ولي عصر (عج) تير دژخيمان رژيم به او اصابت کرده و در سن 29 سالگي به مقام والاي شهادت نائل آمد. مزار اين شهيد گلگون کفن در بهشت زهرا (س) قرار
 

منبع:كتاب يادنامه

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

دوشنبه 12 بهمن 1394  2:21 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon fsmuosavi pebdani
دسترسی سریع به انجمن ها