0

مبحث 97 طرح صالحین: «نامه و نامه‌نگاری»

lovermohamad
lovermohamad
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6840

پاسخ به:مبحث 97 طرح صالحین: «نامه و نامه‌نگاری»

انواع نامه

نامه به دو دسته اصلی نامه دوستانه ورسمی تقسیم میشه

نامه دوستانه هم که اسمش روش هست ...

نامه دوستانه میتونه نامه عاشقانه باشه یا نانه های در غربت برای خانواده ودوستان باشه که دوستان تا دهه 60 باید زیاد خاطره از اینجور نامه ها داشته باشندالبته یه خاطره ام خودم اخر پست تعریف میکنم..

نامه های رسمی هم بیشتر برای فعالیتهای تجاری واداری واموزشی ویا سیاسی باشه که نامه های اداری پر کار بردترینشون هست که میتونه برای انواع ارتباطات ودرخواستها به کار برود که برای نوشتنش هم شیوه خاص خودش را دارد.وبین فرد با اوارات یا ادارات با ادارات وسازمانهتی دیگر نوشته وارسال میشود ....

یک نوع نامه هم نامه های رمزی هست که برای نوشتنش از رمزهایی استفاده میشود که که مفهومش را فقط فرستنده وگیرنده می دانند تا شخص ثالث از محتویات آن با خبر نشود وبیشتر هم کاربرد نظامی دارد..

خاطره
یادش بخیر در دوران خدمت مقدس سربازی در شهر نیشابور بودم و حداقل ماهی دوسه تا نامه برای همسرم مینوشتم من هم از نامه های رمزی استفاده میکردم وبا استفاده از علایم وخط ونقطه واشکال هندسی نامه مینوشتم واولین بار رمزها را فرستادم واز کسی هم غیر از همسرم از محتویات نامه خبر دار نمیشد البته چند وقت پیش یکی از نامه را پیدا کردم ولی هرچی فکر کردم با مغزم کلنجار رفتم نفهمیدم چی نوشته بودم .هههه....

این هم از انواع نامه ها
💘نام زهرا مشتق از نام خداست
زینت کرسی و عرش کبریاست💘

http://s4.picofile.com/file/8182645092/GM_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B4%DB%B1%DB%B5_70502.gif تالارفناوری وعلوم نظامی وبلا من

💘علاج درد مشتاقان طبیب عام نشناسد
مگر لیلی کند درمان غم مجنون شیدا را💔
یک شنبه 6 اردیبهشت 1394  11:44 AM
تشکرات از این پست
ria1365 shirdel2 nargesza omiddeymi1368 rasekhoon_m Lovermohamad
lovermohamad
lovermohamad
کاربر طلایی1

نامه نگاری در گذر تاریخ که در مقدمه پستهام گفتم بصورت کلی ویک پست دیگر هم درباره تاریخ نامه نگاری در ایران در ادامه حتما میگذارم

واینکه چرا نامه نگاری کم رنگ شده من مخالف این هستم به نظرم الان نامه نگاری پر رنگ شده

درسته که نامه نوشتن کاغذی کم رنگ شده ولی در کل در حال حاضر نامه نگاری پررنگ تر شده نسبت به گذشته وحجم نامه هایی که ما ردو بدل میکنم خیلی خیلی بیشتره...

آدمی در گذر زمان با تکنولوژی همراه شده وتکنولوژی در زندگی ما آمیخته شده باید هم با زمان وتکنولوژی پیش رفت نمیشه گفت نامه کاغذی بهتره پس حتما نامه کاغذی بنویسیم بندازیم صندوق پست واداره پست چند روز دیگر به دست گیرنده برسونه وطرف مقابل هم اینکار را بکنه ودر حداقل زمان یک هفته این سیکل طول میکشه ولی وقتی با تکنولوژی همراه باشید نامه ات را فرستادی همون لحظه به دست گیرنده میرسه وگیرنده میتونه همون لحظه جوابت را بده به نظر شما این عالی نیست البته هر چیزی خوبیها وبدیهای خودش را داره ودر کنار محاسن معایبی هم هست ولی خدا پدر کسی که این تکنولوژی ها را اختراع کرده بیامرزه که فاصله های مسافتی را اینقدر کم کرده وارتباطات را نزدیک کرده این از محاسنش هست ومعایبش هم دیگه خودتون بهتر میدونید یه نمونه اش دور شدن دلها وکم شدن صله رحم هاست که مربوط به این مبحث چون نیست درباره اش صحبت نمیکنیم ان شالله در یک مبحث دیگر...
زینت کرسی و عرش کبریاست💘

http://s4.picofile.com/file/8182645092/GM_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B4%DB%B1%DB%B5_70502.gif تالارفناوری وعلوم نظامی وبلا من

یک شنبه 6 اردیبهشت 1394  12:14 PM
تشکرات از این پست
lovermohamad
lovermohamad
کاربر طلایی1

نامه در ایران

در زمان هخامنشیان واژه‌ها را با خط میخی بر روی پوست دباغی شدهٔ جانوران می‌نوشتند. سپس آن پوست را به دست چاپار یا پیک می‌دادند تا به مقصد برساند.

در واقع نامه نگاری از زمان هخامنشیان بوجود آمد.

برای جابجائی نامه‌ها در زمان ساسانیان از قاصد استفاده می‌شد و نامه را با اسب به مقصد می رساندند، برای رفع خستگی و سرعت عمل بهتر بین راه در فواصل معین چاپارخانه‌هایی ساخته شده بود که در آنها یک یا چند نفر مرد سوار کار حضور داشتند تا نامه را که قاصد از چاپارخانه قبلی می‌آورد به چاپارخانه بعدی برسانند.

در زمان صدارت امیر کبیر شخصی به نام شفیع خان چاپارچی باشی از امیر کبیر دستور یافت تا تشکیلات چاپار دولتی را نظم بخشد و امیر کبیر در اوخر سال ۱۲۶۶ دستور ساخت چاپارخانه‌های جدید در تمام ایالت را داد.

از سال ۱۲۶۸ برای ارسال نامه نرخ تصویب شد و تا بیست سال بعد ادامه داشت.

بعد از مدتی کتابچه‌ای نیز تهیه و بین ایالات توزیع شد که در آن صورت چاپارخانه‌ها و مسافت هر کدام قید شده بود لذا با گرفتن التزام از شفیع خان در اندک زمانی ارسال مراسلات و مکاتبات خصوصی مردم بین مرکز و شهرهای مهم شکل گرفته و مرتب شد و مامورین ملزم به اجرای دقیق و صحیح برنامه شدند. از ۱۸۰۰ سال پیش که کاغذ توسط چینی‌ها ساخته شد، نامه نویسی روی کاغذ و کتاب نویسی پدید آمد و امر نامه نویسی خیلی آسان تر شد.

تا صده‌های اخیر، نامه مهمترین وسیله ارتباطی بین مکانهای جغرافیایی مختلف بود اما با گسترش فناوری‌های ارتباطی جدید مانند تلفن و تلگراف، نامه‌های نوشتاری قدیمی، ارزش ارتباطی خود را رفته رفته از دست دادند. در دهه‌های اخیر و با نفوذ بیشتر اینترنت و وب جهانی، امکان ارتباط سریع میان اشخاص در مناطق مختلف فراهم شده است. بنابراین، از اهمیت نامه به عنوان وسیله ارتباطی کاسته شده است.

البته همانطور که در پستهای قبل گفتم به واسطه تکنولوژی ارتباطها نزدیکتراست ووقتی بتوانی با کسی در لحظه به طور تلفنی یا انلاین و یا تصویری ارتباط برقرار کنی نیازی به نامه ونامه نگاری نمیبینید وباید هم اینگونه باشد وباید در اینده منتظر بود تا دید تکنولوژی برایمان چه چیزی به ارمغان میاورد مثل طرحهای تحقیقاتی دانشمندان که شبیه سازی مجازی اجسام هست طرف مقابل را در مقابل ما ظاهر میکند برای ارتباط
یا شاید هم منابع سوختی زمین تمام شود ودیگر برق نداشته باشیم و دوباره به عصر هجر برگردیم وبا دود باهم ارتباط برقرار کنیم ..
نمیدانم باید بود و دید...
یاحق

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

یک شنبه 6 اردیبهشت 1394  12:33 PM
تشکرات از این پست
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5535

بنام خدا

اصول و ملزومات نامه‌نگاری؟

آنچه برای نگارش نامه های اداری لازم است نثر صریح و خلاصه و بی ابهام است در شروع و پایان نامه از کلمات احترام آمیز و به دور از چرب زبانی استفاده شود. کاغذ آن باید تمیز، مقاوم و در اندازه معین (۲۱*۱۵ یا ۳۰*۲۱) باشد. در صورت نیاز اسناد یا مدارکی به آن ضمیمه شود. این نامه ها باید بدون خط خوردگی و غلط املایی باشد. در گوشه سمت چپ آن (قسمت بالا) تاریخ نامه و در گوشه سمت چپ (پایین) امضا گذاشته شود، قید نام و نشانی کامل و در صورت لزوم شغل و محل کار یا تلفن تماس، ضروری است. رعایت نشانه های نگارشی چون نقطه، ویرگول و حاشیه گذاری و نیز رعایت بند یا پاراگراف در این نوع نامه ها از ملزومات است. در مقابل، نامه های خصوصی و دوستانه هم از ویژگی هایی برخوردارند که از آن جمله می توان به این موارد اشاره کرد؛ این نامه ها عاطفی تر، صمیمی تر و بی تکلف تراند و حرف های خصوصی در آن ها مطرح می شود. طول نامه های خصوصی باید با نوع مناسبات نویسنده و گیرنده تنظیم شود. انتخاب کاغذ مناسب، خط خوانا، سطور مرتب و منظم و پاکیزگی نامه از دیگر مواردی است که باید رعایت گردد. در این نوع نامه ها رعایت اعتدال شرط است. هرچند این نامه ها خصوصی است اما این دلیل نمی شود که به زبان شکسته و محاوره ای نوشته شود. البته در ادامه نباید از نامه های کوتاه چون پیام های تبریک، تسلیت و دعوت نامه غافل شد. زیرا این نوع نامه ها که حاوی پیام های کوتاه هستند، لازم است کوتاه، گویا، محترمانه و صریح باشند.

به هرحال هرچند این روزها چونان گذشته از فن نامه نگاری آن گونه که بایسته است استفاده نمی شود و خود این می تواند باعث ضعف نگارشی افراد جامعه باشد، اما بسیار اتفاق می افتد که فرد نیازمند است تا نامه ای را به رشته تحریر درآورد. پس دقت کردن به نکات فوق اهمیت خاصی دارد، مثلا اگر شخص در انتخاب قلم دقت کند و به جای استفاده از مداد یا خودکار از خودنویس بهره ببرد و یا به جای استفاده از کاغذ کاهی و یا خط دار از کاغذ سفید و براق استفاده کند و نیز به جای داشتن خط بد و یا کاربرد خط چاپی از خط زیبا و نستعلیق خود بهره ببرد چه بسا نامه ای که می نویسد بیانگر شخصیت والا و ارجمند اوست و می تواند بر مخاطب اثرگذار، باشد!

نویسنده : محمد محرمی

یک شنبه 6 اردیبهشت 1394  5:48 PM
تشکرات از این پست
nargesza omiddeymi1368 ria1365 rasekhoon_m Lovermohamad
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1

بنام خدا

اصول و ملزومات نامه‌نگاری؟

هرچند اصول نامه نگاری را در دوره های مختلف تحصیلی یاد گرفته ایم،  اما همچنان در مکاتبه با مشکل مواجه می شویم. یا از لحن مناسب استفاده نمی کنیم و یا منظورمان را واضح و روشن بیان نمی کنیم. گاهی هم بی تجربگی خود را با استفاده از قالب نادرست لو می دهیم. شاید فکر کنید که در عصر اینترنت صحبت از شیوه نامه نگاری بی مورد باشد ولی حتی ایمیل های کاری شما هم کمابیش باید از اصول سنتی نامه نگاری پیروی کنند.

از زبان و سبک نوشتار رسمی استفاده کنید:

اگر در نوشتن های شخصی خودتان به املای جدید و یا اصلاح شده کلمات ارجحیت می دهید، سعی کنید که در نامه تان از املای سنتی کلمات استفاده کنید. برای نمونه ممکن است سرسختانه باور داشته باشید که کلمات تنوین دار فارسی باید به شیوه اصلاح شده نوشته شوند ولی لازم نیست که مخاطب نامه را هم متقاعد کنید. احتمال بدهید که مخاطب از چنین اصلاحاتی بی خبر باشد و آن را به حساب کم سوادی یا کم دقتی شما بگذارد. بدیهی است که عامیانه نویسی در نامه های اداری جایی ندارد.

تعارف را کنار بگذارید ولی احترام را حفظ کنید:

نامه را با لحن محترمانه شروع کنید. در ایران مرسوم است که از «جناب آقای ...» یا «سرکار خانم ...» استفاده شود. اگر اسم گیرنده را نمی دانید یا به یک گروه می نویسید از عنوان و منصب استفاده کنید (مثال: مدیریت محترم شرکت ...). استفاده از القاب و عبارات پرطمطراق و آغشته به تعارف را کنار بگذارید. در عین حال فروتنانه بنویسید و نشان دهید برای موقعیت فرد یا سازمان موردنظرتان احترام و ارزش قائلید.

مختصر و صریح بنویسید:

مقصودتان از نوشتن نامه را در جمله های اول آشکار کنید و حاشیه ‍ پردازی نکنید. خودتان را به جای خواننده نامه بگذارید و تصور کنید که چقدر حوصله برای خواندن هر نامه به خرج می دهد. اگر انتظار دارید تقاضا یا سوال شما به درستی پاسخ داده شود آن را شفاف بیان کنید و دوپهلو ننویسید.

نامه را مودبانه بنویسید:

ختم نامه، عبارتی که قبل از اسم و امضایتان می نویسید، هم باید مثل خطاب، متناسب با صمیمیت شما با گیرنده باشد. با تشکر، با سپاس، با احترام، و ارادتمند از معمول ترین عبارات به شمار می روند.ظاهر نامه در واکنش گیرنده موثر است: این روزها نامه هایی که به منظور کار اداری نوشته می شوند تایپ شده هستند. ولی اگر چاره ای جز دست نویس کردن نامه ندارید خوانا و مرتب بنویسید. در استاندارد نامه نگاری فارسی، تاریخ در بالای صفحه چپ-چین می شود و خطاب و متن نامه راست-چین. شروع هر پاراگراف با انتهای پاراگراف قبلی یک خط فاصله دارد. ختم نامه به اضافه ی اسم و امضای شما باید چپ چین شوند.

منبع : تبیان

یک شنبه 6 اردیبهشت 1394  5:51 PM
تشکرات از این پست
nargesza omiddeymi1368 ria1365 rasekhoon_m Lovermohamad
rashon
rashon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 1310

نامه پیامی است نوشتاری، که بنا به ضرورت برای کسی یا مؤسسه ای فرستاده میشود. از اینرو نامه برآورنده ی نیازهایی است که در روابط افراد و در روابط اجتماعی وجود دارد.

دوشنبه 7 اردیبهشت 1394  10:09 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shirdel2 ria1365 rasekhoon_m nargesza Lovermohamad
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7868

سلام

در مورد سوال 1 باید عرض کنم که :

با توجه به فراگیر شدن اسباب ارتباط جمعی نقش نامه بعنوان نامه کاغذی کمتر شده ولی هیچ وقت از بین نرفته برای گفته خودم در بخش های بعدی دلیل هم خواهم اورد 

ولی بطور خلاصه نظر من در مورد نامه در این زمان بعنوان نگارش به دوست یا فامیل منفیه

ولی بعضی ها هستند که نامرو بهتر از سایر وسیله ها میدونند .

Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

دوشنبه 7 اردیبهشت 1394  3:51 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 amin5530 omiddeymi1368 rasekhoon_m nargesza Lovermohamad
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

* اصول و ملزومات نامه‌نگاری؟

بنظرم برا نامه نگاری این وسایل لازمند:

یک عدد خودکار قلم پاکن کاغذ از هرنوعی که دوس دارین بستگی داره بکی بنویسین

و جدیدا برا نامه نگاری از نوع هوشمندش یک ادرس ایمیل اینترنت و گوشی تبلت رایانه

درباره اصولشم بستگی داره برا کی و کجا بخای بنویسی برا دوستانتون زیاد رسمیم نباشه اشکال نداره ولی برا اداره ها و جاهای رسمی باید قواعد نامه نگاری رو حتما رعایت کنید

سه شنبه 8 اردیبهشت 1394  12:55 AM
تشکرات از این پست
rasekhoon_m nargesza shirdel2 Lovermohamad omiddeymi1368
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10707

با سلام و سپاس بسیار از عزیزانی که تا اینجای مبحث این هفته طرح صالحین ما را همراهی کردند.

از نظرات تک تک شما دوستان گرامی کمال تشکر رو دارم. و امیدوارم تا پایان هفته با این موضوع ما رو همراهی کنید.

سه شنبه 8 اردیبهشت 1394  11:29 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 Lovermohamad farshon omiddeymi1368 ehsan007060
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

نقل قول amin5530

سلام

با توجه به افزایش روزافزون امکانات در حال حاضر نامه نگاری بسیار کم شده . به نظر من نامه نگاری بعد از دیدن تصویر چه به صورت حقیقی و چه به صورت مجازی بهترین راه برای ارتباط بین طرفین هستش.

نامه نگاری عام یعنی نامه ای که بین طرفین برای کارهای روزمره انجام میشه نیاز به قواعد و قانون خاصی نداره کلا قانونش هر چی می خواهد دل تنگت بگو هست. اما تو نامه نگاری که معمولا بین ادارات و یا ارگان ها هست قواعد خاص خودشو میطلبه که بین همین ها هم تفاوت وجود داره.

انواع نامه رو میشه به دو دسته اداری و یا عام تقسیم بندی کرد

نامه نگاری قدیم بیشتر توسط دست انجام میگرفت و البته حس بسیار خوبی بین طرفین القا می کرد ولی در حال حاضر این نامه نگاری بسیار کم شده و بعضا به صورت تایپی انجام می گیره .

دلیلی که انسان ها به نامه نگاری می کنند برای ارتباط برقرار کردن هستش حالا میشه کمی امنیت نامه نگاری رو بیشتر دونست نسبت به دنیای مجازی

سلام دوست گرامی

ممنون از نظرات ارزندتون

تو دبیرستان یکی از معلمامون تعریف می کرد، بچه که بودن می خواستن نامه ای به یکی از دوستاشون که خارج از کشور زندگی می کرده بفرستن. نامه ای نوشتن و دورتادورشو نوار تزئینی چسبوندن تا خوشکل تر بشه و فرستادن. بعد از مدت زیادی که فکر کنم تلفنی با هم صحبت می کردن متوجه شدن که نامه هنوز به دست دوستش نرسیده. بعداً ( از کجاشو نمی دونم. ) فهمیدن نامه رو باز کرده بودن و خونده بودن و به نوار دور کاغذ نامه مشکوک شده بودن که حالا این چیه. خیلی ماهرانه بازش کرده بودن و دوباره چسبونده بودن. اینم از امنیت نامه نگاری.

البته تأخیر در نامه نگاری رو هم باید یادآور بشیم. یه جایی خوندم یه نامه بعد از بیست سال به دست گیرنده رسیده بود. افتاده بوده پشت کمد احتمالاً.

سه شنبه 8 اردیبهشت 1394  11:31 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 Lovermohamad omiddeymi1368
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

نقل قول Lovermohamad

نظر خودم درباره نامه .

من خودم به شخصه نامه نگاری را خیلی دوست دارم ومعتقدم حسی که نوشته های یک نامه به انسان منتقل میکنه شاید در بعضی مواقع صحبت رو در رو ان را منتقل نکند البته فرقی نمیکند یا حس مثبت یا منفی مخصوصا نامه کاغذی

البته جادویی که در نوشته پنهان است این است که ما نوشته را با شناختی که از طرف مقابل داریم در مغزمان تجزیه وتحلیل میکنیم وهمیشه هم آن حسی که خودمان دوست داریم باشد را از نوشته ها بر داشت میکنیم ...واین باعث اثر گذار بودن نامه میشود..

برای امتحانش هم میتونم یه پیشنهاد به شما بدم شما هر روز به مدت یک هفته یک جمله را به کسی بگویید دوست یا خانواده یا همسر مثلا دوست دارم در هفته بعد همین جمله را بصورت نوشتاری بنویسید با یک خط نامهبعد از ان عکس العمل این دوهفته وبرخوردهای طرف مقابل را باهم مقایسه کنید ....ببینید نانه تاثیرش بیشتر یوده یا کلام.. به نظر خودم نامه تاثیر گذارتره چون ما احساسی که از نوشته میگیریم با احساساتی که خودمون دوست داریم دوبرابر میکنیم ..

البته این را هرکس باید خودش امتحان کند شاید نظرشون با من متفاوت باشد....

سلام دوست گرامی

ممنون از نظرات ارزندتون

این موضوع بیشتر درمورد معذرت خواهی کاربرد پیدا می کنه. و البته همون جمله دوستت دارم هم. ممکنه کسی از روی غرورش یا از روی پشیمونی و اینکه روش نمی شه نتونه این جملات رو به زبون بیاره. و نوشتن روی کاغذ بهترین روشه.

سه شنبه 8 اردیبهشت 1394  11:32 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 Lovermohamad omiddeymi1368
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1

سوال ویژه:

*. کسی نمی خواد درباره تمبر که روی پاکت های نامه های کاغذی می چسبونن صحبت کنه؟ هر اطلاعاتی دارید بفرمایید.

*. درباره سبک نامه نویسی قدیمی و نوین هم صحبت کنید.

سه شنبه 8 اردیبهشت 1394  11:37 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 farshon omiddeymi1368
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1

* انواع نامه؟

نامه ها یا :

• رسمی و اداری هستند
  • یا دوستانه و غیر رسمی

در نامه های اداری هدف برقراری ارتباط با مقام مسئول و یا ارائه نظر و درخاست از شخص حقیقی یا حقوقی( در این نامه ها باید قواعد نگارش ومکاتبات و طرز بیان و اصولش حتما باید رعایت بشه)اصلی ترین و مهم ترین بخش از نامه های اداری متن  نامه است  مهم از این نظر  که موقعیت و دریافت پاسخ مثبت درگرو تنظیم درست همین بخش است .

ولی در نامه های غیر رسمی لزومی به رعایت قواعد و اصول نگارشی زیاد احساس نمیشه و و بین دو طرف که رابطه دوستی یا خانوادگی دارند نوشته میشه

چهارشنبه 9 اردیبهشت 1394  12:14 AM
تشکرات از این پست
shirdel2 nargesza omiddeymi1368
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1

بنام خدا

سوال ویژه:

*. کسی نمی خواد درباره تمبر که روی پاکت های نامه های کاغذی می چسبونن صحبت کنه؟ هر اطلاعاتی دارید بفرمایید.

بنام خدا

باید گفت که تَمبر یا تمبر پستی مدرکی چاپی است که نشان‌دهندهٔ پیش‌ پرداخت مبلغی برای خدمات پستی است.
تمبر معمولاً به صورت کاغذی کوچک و چهارگوش تهیه می‌شود که در چهار سوی آن کاغذ حالت داندانه‌دار دارد و در پشت آن چسبی مالیده شده که با برخورد آب خاصیت چسبندگی پیدا می‌کند. در گذشته نه چندان دور مردم تمبر را خریداری و خودشان بر روی پاکت می چسباندند ، اما امروزه برای خیلی از پاکت های نامه تمبر استفاده نمی کنند و یا مستقیما هزینه ارسال نامه را از فرستنده می گیرند و یا بر اساس توافقی که از قبل با فرد یا موسسه و یا...شده است، مهر هزینه قبول پشت پاکت زده و به حساب گیرنده می گذارند. 

چهارشنبه 9 اردیبهشت 1394  1:11 AM
تشکرات از این پست
nargesza omiddeymi1368
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1

بنام خدا

تاریخچه تمبر

در سال 1837 سیر رونال هیل SIR ROWLAND HILL مطالعات بسیار در مورد نحود دریافت کرایه پست نمود. بعضی مردم فکر ایجاد تمبر را یک پدیده جدید از طرف رونالد هیل میدانند،در حالیکه برای جمع آوری مالیات سالها از نوعی اتیکت چاپی شبیه تمبر استفاده می شد. فکر استفاده از تمبر برای اخذ کرایه پست از فرستنده نامه و اصولاً چاپ اولین تمبر پست از طرف سیر رونالد هیل بود .
اولین تمبر پست در انگلستان معروف به پنی سیاه BLAK PENNY در تاریخ 6 می 1840 منتشر شد و چون انتشار تمبر پست قبل از این تاریخ سابقه نداشت از نوشتن نام کشور انگلستان بر روی تمبر خودداری کردند کما اینکه هنوز بعد از گذشت بیش از 160 سال نام انگلستان بر روی تمبر آن کشور دیده نمی شود ،مگر تصویری از پادشاه یا ملکه که پادشاه می باشد در گوشه تمبر چاپ می شود.

تاریخچه تمبر در ایران

نخستین بار در سال ۱۲۷۹ با تأسیس دفتر پستی انگلستان در ریشهرِ بوشهر و استفاده از تمبر هندوستان در محمولات پستی، تمبر در ایران رواج یافت.
در سال ۱۲۸۲، هیئتی از ایران رهسپار پاریس شد تا با مقامات پست فرانسه برای سفارش تمبر مذاکره کند. فردی به نام ریستر، که از منظور هیئت ایرانی با خبر شده بود، کلیشه‌هایی با نقش شیر و خورشید تهیه کرد و نمونه‌های چاپ شده آن را به نمایندگان ایران نشان داد. چون وی قبلاً اجازه نگرفته بود، هیئت ایرانی آن را نپذیرفت و شخصی به نام بار عهده دار این کار شد.
مقامات ایرانی با نمونه تمبرهای بار با طرح شیر و خورشید موافقت کردند، اما استفاده از تمبر به سبب بی‌سر و سامانی تشکیلات پستی ایران تا مدتی به تعویق افتاد. در سال ۱۲۸۵، از روی همین کلیشه‌ها تمبرهایی چاپ شد و در اختیار پستخانه‌ها قرارگرفت. از این تمبرها، که به «سری باقری» معروف بود، تا ۱۲۹۶ استفاده شد.
در سال ۱۲۹۳، توزیع تمبر از انحصار دفاتر پستی خارج شد و در ۱۲۹۴، ایران به عضویت اتحادیه جهانی پست درآمد.

چهارشنبه 9 اردیبهشت 1394  1:15 AM
تشکرات از این پست
farshon nargesza omiddeymi1368 ria1365
دسترسی سریع به انجمن ها