0

مبحث 97 طرح صالحین: «نامه و نامه‌نگاری»

nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10707

سلام دوستان عزیز و همراهان گرامی مباحث صالحین؛

این هفته با موضوع نامه و نامه‌نگاری در خدمت شما هستیم. اینکه اصلاً نامه چی هست و به چه دردی می خوره، چطور باید نامه بنویسیم. نامه‌نگاری قدیم با جدید چه فرقی داره و سایر موضوعات؛ که امیدواریم مثل همیشه با نظرات ارزنده خود، دیگران رو بی نصیب نگذارید.

موضوعات:

* نظر شخصی شما در مورد نامه؟

* اصول و ملزومات نامه‌نگاری؟

* انواع نامه؟

نامه‌نگاری در گذر تاریخ؟

* تفاوت نامه‌نگاری در گذشته و حال؟ (توضیح در مورد سَبک های قدیمی و جدید)

* انسان ها به چه دلیل نامه نگاری می کنند؟

* چرا نامه نوشتن امروزه کمرنگ شده؟

* و هر مطلب دیگه ای که در این مورد به ذهنتون میرسه.

البته در طول هفته با موضوعات دیگری همراه شما دوستان گرامی خواهم بود.

إن شاء الله که احتیاج به تذکر نیست و همگی تمام مقررات مربوطه رو رعایت می کنید.

با تشکر

جمعه 4 اردیبهشت 1394  10:23 PM
تشکرات از این پست
ria1365 omiddeymi1368 shirdel2 ehsan007060 ahmadfarm ravabet_rasekhoon mehdi0014 farshon nargesi rasekhoon_m Lovermohamad namebaran sr1313 mostafaei imanmahmodiyan
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6610

پاسخ به:مبحث 97 طرح صالحین: «نامه و نامه‌نگاری»

توجه

با عرض سلام و احترام؛

لطفاً از ارسال چندین پست پشت سر هم و در مدت زمان کوتاه، خودداری نمایید، در غیر این صورت امتیازی تعلق نخواهد گرفت.

پستهای کپی-پیست بیش از حد و تکراری حذف خواهند شد.

قبل از ارسال پستهای کپی-پیست، آنها را ویرایش کرده و نکات مهم آن را مشخص یا استخراج نمایید.

با تشکر

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

جمعه 4 اردیبهشت 1394  11:24 PM
تشکرات از این پست
ria1365 nargesza shirdel2 ehsan007060 ravabet_rasekhoon mehdi0014 rasekhoon_m Lovermohamad liasam
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5535

بنام خدا

اگرچه در سالهای اخیر نامه نوشتن و نامه نگاری بسیار کم شده اما معمولا برای برقراری ارتباط بین دو نفر یا دو گروه که در مکان های دور از یکدیگر هستند از نامه استفاده می شده و هنوز هم گاهی می شود.بنابراین نامه یک پیام نوشتاری برای برقراری ارتباط است.به نظر بنده برای افرادی که امکان استفاده از وسایل ارتباطی روز مثل تلفن و اینترنت و ....ندارند ، نامه یک وسیله ارتباطی بسیار عالی بوده و هست و حتی در همین عصر حاضر هم که امکانات وجود دارد بعضی مواقع  مطالبی را که نمی توان با گفتار حضوری یا تلفنی برای فردی بیان کرد، میتوان در نامه نوشت و بدست فرد مورد نظر رساندو....اما همین امروزه هم خیلی از مردم برای انجام برخی از کارهای خود نیاز به نوشتن نامه دارند خصوصا در ادارات که توضیح آن را در بخش انواع نامه ها خواهم داد. إن شاء الله

شنبه 5 اردیبهشت 1394  12:33 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 nargesza ravabet_rasekhoon mehdi0014 rasekhoon_m Lovermohamad liasam
ahmadfarm
ahmadfarm
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7792

* نظر شخصی شما در مورد نامه؟  به نظر من نامه خيلي جالبه و نامه نگاري ذوق خاصي مي خواهد. البته بعضي ها هنر خاصي در نوشتن دارند و بعضي كه مثل من زياد هنرمند نيستند در سطح خودشون مي نويسند.

* اصول و ملزومات نامه‌نگاری؟ فقط يك كاغذ و خودكار كه باشه كافيه فقط يكم هنر و ذوق مي خواهد. البته اصولي دارد كه حتما بايد رعايت شود.

* انواع نامه؟  رسمي و غير رسمي. اداري و معمولي.

نامه‌نگاری در گذر تاریخ؟  نامه نگاري در طول تاريخ بسيار ارج و منزلت داشته است زيرا تنها راه ارتباطي بين افراد و ملتها بوده است.  چه در زمانهاي گذشته كه بين پادشاهان رد و بدل مي شده و چه پس از آن كه مردم براي هم مي نگاشتند.

* تفاوت نامه‌نگاری در گذشته و حال؟ (توضیح در مورد سَبک های قدیمی و جدید)

* چرا نامه نوشتن امروزه کمرنگ شده؟اما امروزه نامه نگاري كمتر كاربرد دارد و بيشتر وجه رسمي و اداري دارد و مردم بيشتر با اس ام اس و ايميل با هم در ارتباطند و بيشتر تلفن مي زنند.

من نامه نوشتن را دوست دارم و بعضي وقتها كه  بيكار هستم براي همسرم نامه مي نويسم. گاهي مشكلات از همين طريق حل مي شود.

تنها امید خلق جهان یابن فاطمه   ای منتهای آرزوی اولیاء بیا

بالا گرفته ایم برایت دو دست را  ای مرد مستجاب قنوت و دعا بیا

برای ظهورش صلوات........ اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم

شنبه 5 اردیبهشت 1394  10:48 AM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 nargesza shirdel2 mehdi0014 farshon rasekhoon_m Lovermohamad liasam imanmahmodiyan
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 287351

در زمان هخامنشیان واژه‌ها را با خط میخی بر روی پوست دباغی شدهٔ جانوران می‌نوشتند. سپس آن پوست را به دست چاپار یا پیک می‌دادند تا به مقصد برساند.

در واقع نامه نگاری از زمان هخامنشیان بوجود آمد.

از ۱۸۰۰ سال پیش که کاغذ توسط چینی‌ها ساخته شد، نامه نویسی روی کاغذ و کتاب نویسی پدید آمد و امر نامه نویسی خیلی آسان تر شد.

به نظرم امروزه با آمدن وسایل ارتباط جمعی گسترده مثل تلفن، اینترنت، فاکس و غیره راه های ارتباط با همدیگر آسان شده و نیازی به نامه نگاری کمرنگ شده

البته نامه نگاری هنوز هم در بعضی ادارات ادامه داره

شنبه 5 اردیبهشت 1394  4:46 PM
تشکرات از این پست
shirdel2 farshon omiddeymi1368 rasekhoon_m Lovermohamad nargesza liasam imanmahmodiyan
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1

بنام خدا

انسان ها به چه دلیل نامه نگاری می کنند؟

هر زمان سخن از نامه به میان می آید، همگان به یاد روزگارانی نه چندان دور می افتند که امکانات ارتباطی چون تلفن این همه پیشرفت نداشت و یکی از راه های ارتباطی نگارش نامه بود. هرچند نامه نوشتن امری به ظاهر ساده بود و تنها هدف از نگارش آن جویا شدن از احوال مخاطب بود، اما در نوع خودش و به صورت پنهان یک حرکت ادبی به شمار می آمد، در این راستا عده ای از صاحبان قلم با برقرار کردن ارتباطات مکاتبه ای با یکدیگر ضمن نگارش نامه های ادبی و پرمحتوا رفته رفته اثری را خلق می کردند که از آن تحت عناوینی چون «نامه نگاری های ادبی» یاد می شد که از آن جمله می توان به کتاب «نامه های جلال آل احمد به سیمین دانشور» اشاره کرد.

شنبه 5 اردیبهشت 1394  6:33 PM
تشکرات از این پست
farshon omiddeymi1368 rasekhoon_m Lovermohamad nargesza
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1

بنام خدا

انواع نامه؟

نامه ها در وهله اول به دو نوع «نامه های رسمی و اداری» و «نامه های خصوصی و دوستانه» تقسیم بندی می شوند. البته خود نامه های رسمی و اداری هم در دو مجموعه «نامه های اداری» و «نامه های کوتاه چون پیام تبریک، تسلیت و ...» خلاصه می شوند. پس از همین جا مشخص است که نگارش هر یک از نامه ها قواعد و اصول خاص خودش را دارد.

شنبه 5 اردیبهشت 1394  6:36 PM
تشکرات از این پست
farshon omiddeymi1368 rasekhoon_m Lovermohamad nargesza
amin5530
amin5530
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 1258

سلام

با توجه به افزایش روزافزون امکانات در حال حاضر نامه نگاری بسیار کم شده . به نظر من نامه نگاری بعد از دیدن تصویر چه به صورت حقیقی و چه به صورت مجازی بهترین راه برای ارتباط بین طرفین هستش.

نامه نگاری عام یعنی نامه ای که بین طرفین برای کارهای روزمره انجام میشه نیاز به قواعد و قانون خاصی نداره کلا قانونش هر چی می خواهد دل تنگت بگو هست. اما تو نامه نگاری که معمولا بین ادارات و یا ارگان ها هست قواعد خاص خودشو میطلبه که بین همین ها هم تفاوت وجود داره.

انواع نامه رو میشه به دو دسته اداری و یا عام تقسیم بندی کرد

نامه نگاری قدیم بیشتر توسط دست انجام میگرفت و البته حس بسیار خوبی بین طرفین القا می کرد ولی در حال حاضر این نامه نگاری بسیار کم شده و بعضا به صورت تایپی انجام می گیره .

دلیلی که انسان ها به نامه نگاری می کنند برای ارتباط برقرار کردن هستش حالا میشه کمی امنیت نامه نگاری رو بیشتر دونست نسبت به دنیای مجازی

YEMEN

تالار قرآن کریم

۩۩ ¤ هر روز آشنایی با یکی از سوره های قرآن کریم ¤ ۩۩

amin.bidar@gmail.com

من در پی تو هستم و مردم پی بهشت .... ایمان شهر ، کفر مرا در می آورد

شنبه 5 اردیبهشت 1394  8:17 PM
تشکرات از این پست
farshon omiddeymi1368 rasekhoon_m Lovermohamad shirdel2 nargesza
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 43957

نامه نگاری بمنظوره ارتباط کلامی هست اولین ارتباطات ازطریق آتش وپیک های اسب سواروپست بریدهاوچاپارهابوده اماامروزه بدلیله تکنولوژی وپیشرفت تبدیل به نامه وایمیل یاپست الکترونیک ونرم افزارهای ارتباطی مختلف پابه عرصه گیتی نهاده امابنده بلشخصه همون نامه های فیزیکی روبیشتردوست داشتم وقتی درب خونه روبازمی کردیم نامه ای ازاقوام بهمراه کارت پستال ارسال کرده بودندکه شیرینی دیگه ای داشت ومنحصرابه ایمیلهای مجازی امروزی وکارت پستالهای مجازی حالاتبدیل شده حیف دیگه اون روزابرنمی گرده صندوقهای پست هم منحصرامحدودشده اندبه جنب ادارات پست.یادش بخیر

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

شنبه 5 اردیبهشت 1394  8:44 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 rasekhoon_m Lovermohamad shirdel2 nargesza
nargesi
nargesi
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3783

فعلا این ب ذهنم رسید ک بگم:

باتوجه ب پیشرفت تکنولوژی، نامه نگاری خ کم شده شایدم رو ب نابودی باشه! ی جوری شاید خنده دار باشه... دیگه تا فکسو چتو وب کمو اینا هست نامه چرا!

شنبه 5 اردیبهشت 1394  10:27 PM
تشکرات از این پست
09130670628 omiddeymi1368 rasekhoon_m Lovermohamad ehsan007060 shirdel2 nargesza
rasekhoon_m
rasekhoon_m
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 2819

سلام

ضمن تشکر از برگزار کنندگان طرح های صالحین که کار واقعاً ارزشمند و بزرگی است و همچنین تشکر از کاربرانی که همیشه در این مباحث شرکت می کنند.

عوامل زیادی در موفقیت انسان دخیل هستند که اصلی ترین آن ها، بعد از سخنوری قوی، خوب و صحیح نوشتن است. نوشتن یک هنر است یعنی آنچه را در ذهن خود داریم با کلمات و جملات و با مفهومی روشن و واضح، بنویسیم.

حتی افرادی که فن بیان قوی دارند، اکثر آن ها ممکن است نتوانند به همان اندازه، خوب بنویسند.

مهمترین رمز خوب نوشتن، آگاهی درست از اسلوب و رموز دستور زبان و ادبیات می باشد. پس ابتدا برای نوشتن یک نامه خوب، باید شیوه صحیح نوشتن را یاد بگیریم.

نامه نیز ابزاریست که اشخاص بتوانند مقاصد و اهداف و احساسات خود را به درستی و با رعایت اسلوب نگارش در قالب الفاظ بنویسند.

مهمترین چیزی که در صحیح و اصولی نوشتن تأثیر بسزایی دارد، کتاب خواندن است که امروزه در جامعه کمتر به آن توجه می شود.

امروزه اگرچه تلفن، تلگراف و اینترنت و اتوماسیون و روش های سریع تر برای ارسال پیام، شکل گرفته اند ولی نه تنها از اهمیت نامه نگاری کاسته نشده بلکه گسترده تر هم شده است.

یک شنبه 6 اردیبهشت 1394  8:31 AM
تشکرات از این پست
salma57 Lovermohamad ehsan007060 amin5530 shirdel2 nargesza omiddeymi1368 farshon
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6840

درود برهمه دوستان گل راسخونی

دوستان عزیز قبل از شروع بحث مقدمه ای از نامه ونانه نگاری خدمت شما عرض میکنم

نامه نگاری, فرستادن یه نوشته به کسی برای برقراری ارتباط است که میتونه با هر موضوعی باشد

که در گذشته به صورت کاغذی ودر عصر حاضر هم الکترونیکی هست که کم کم هم جای نامه کاغذی را داره میگیره وچیزهای دیگری هم بود مثل مورس وتلگراف که ارتباط چندانی با نامه نگاری نداره...

از زمانهای قدیم هم مردم دنبال راههای ارتباطی بودند از داد وهوار برای صدا کردن هم تا علامت با دود و....

که هرچی فاصله مسافتی بین ادمها بیشتر میشد نیاز به راه ارتباطی محسوستر میشد.

وقتی هم ارتباطات با نامه شروع شداز نوشتن روی پوست دباغی شده وسنگ نوشته وتا روی کاغذ بخاطر بعد مسافت ونبود امکانات با قاصد وچاپار و...این کار انجام میشد که با گذر زمان پیشرفت کرد وسازماندهی شد واداره پستی بوجود امد تا دوران حاضر که کم کم نامه نوشتن کاغذی در حال منسوخ شدن هست وهمه روی به نامه های الکترونیکی اوردند که در آینده حتما آن هم منسوخ میشود وارتباطات بصورت انلاین وچهره به چهره میشود که الان هم تکنولوژی ان موجود است ولی فراگیر نشده که در دسترس همه باشد ....

💘نام زهرا مشتق از نام خداست
زینت کرسی و عرش کبریاست💘

http://s4.picofile.com/file/8182645092/GM_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B4%DB%B1%DB%B5_70502.gif تالارفناوری وعلوم نظامی وبلا من

💘علاج درد مشتاقان طبیب عام نشناسد
مگر لیلی کند درمان غم مجنون شیدا را💔
یک شنبه 6 اردیبهشت 1394  9:47 AM
تشکرات از این پست
shirdel2 nargesza omiddeymi1368 rasekhoon_m
Lovermohamad
Lovermohamad
کاربر طلایی1

نظر خودم درباره نامه .

من خودم به شخصه نامه نگاری را خیلی دوست دارم ومعتقدم حسی که نوشته های یک نامه به انسان منتقل میکنه شاید در بعضی مواقع صحبت رو در رو ان را منتقل نکند البته فرقی نمیکند یا حس مثبت یا منفی مخصوصا نامه کاغذی

البته جادویی که در نوشته پنهان است این است که ما نوشته را با شناختی که از طرف مقابل داریم در مغزمان تجزیه وتحلیل میکنیم وهمیشه هم آن حسی که خودمان دوست داریم باشد را از نوشته ها بر داشت میکنیم ...واین باعث اثر گذار بودن نامه میشود..

برای امتحانش هم میتونم یه پیشنهاد به شما بدم شما هر روز به مدت یک هفته یک جمله را به کسی بگویید دوست یا خانواده یا همسر مثلا دوست دارم در هفته بعد همین جمله را بصورت نوشتاری بنویسید با یک خط نامهبعد از ان عکس العمل این دوهفته وبرخوردهای طرف مقابل را باهم مقایسه کنید ....ببینید نانه تاثیرش بیشتر یوده یا کلام.. به نظر خودم نامه تاثیر گذارتره چون ما احساسی که از نوشته میگیریم با احساساتی که خودمون دوست داریم دوبرابر میکنیم ..

البته این را هرکس باید خودش امتحان کند شاید نظرشون با من متفاوت باشد....

زینت کرسی و عرش کبریاست💘

http://s4.picofile.com/file/8182645092/GM_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B4%DB%B1%DB%B5_70502.gif تالارفناوری وعلوم نظامی وبلا من

یک شنبه 6 اردیبهشت 1394  10:03 AM
تشکرات از این پست
lovermohamad
lovermohamad
کاربر طلایی1

اصول وملزومات نامه نگاری

ملزومات برای نامه نگاری که مشخص است هر وسیله نوشتاری از قلم وکاغذ برای نانه کاغذی تا نامه های الکترونیکی که موبایل وکامپیوتر باید باشد تا یک نامه نوشته شود

ولی اصول نامه نگاری که مهمترین شرط نامه نگاری ها است

چون باید اول بدانیم برای چه قصدی نامه مینویسیم وبرای چه کسی می خواهیم بنویسیم

نامه میتواند برای یک دوست یا خانواده باشد یا یک اداره وسازمان میتواند یه نانه عاشقانه باشد یا یک پیام دوستانه یا یک شکواییه یا پیام تشکر و...

پس باید همه اینها را اول مشخص کنیم بعد شروع به نوشتن کنیم چون در هرکدام ازآنها لحن نوشتن و ادبیاتی که به کار میبریم متفاوت است در یک نامه به یک دوست ما با لحن دوستانه وادبیات عامیانه مینویسیم ولی برای یک اداره به صورت رسمی این کار را انجام میدهیم

یاد چیزی افتادن در قالب یه مثال برای شما میگم ..

مثلا برای شروع نامه به یک دوست مینویسند..

به نام خداونددوستی ها

سلام دوست عزیزم مدتی است که از تو بیخبرم ودلتنگت شدم و................ به امید اینکه زودتر ببینمت..
دوست دار تو Lovermohamad
ای نامه که می روی به سویش از جانب من ببوس رویش
ولی در نامه به یک اداره خیلی رسمی می نویسیم و بعداز نام خدا طرف مقابل را بصورت خیلی محترمانه مخاطب قرار می دهید..مثلا مدیرمحترم انجمن های راسخون

باسلام واحترام....

اینجانب Lovermohamad که کاربر راسخون میباشم باتوجه به ......درخواست دارم که.........

خواهشمندم دراین زمینه اقدامات لازم را مبذول فرمایید...
باتشکر
امضاء

وحتما اصول نامه نگاری باتوجه به طرف مقابل باید در نظر گرفته شود ونمیشود در نوشتن یک نامه به دوست بصورت رسمی نوشت وبرای نامه نگاری با یک اداره بصورت عامیانه مثلا تجسم کنید نامه دومم به راسخون من اخر نامه بجای تشکر بنویسم نمک در نمکدان شوری ندارد دل من طاقت دوری ندارد به نظر شما درست است .
پس حتما در نامه نگاری باید با توجه به مخاطبت لحن گفتار وادبیات نوشتن خود را تنظیم کرد واین از اصول نامه نگاری
البته کار نشد ندارد و میشود نامه را هر طور نوشت ولی اثر بخشی که دارد لحن نوشتاری وادبیات روی مخاطب خیلی مهم است.
پس در مرحله اول باید با توجه مخاطبتون واینکه را قصدتان از نوشتن نامه شروع به نوشتن کنید ...

در اخر از مدیرگرامی انجمنهای راسخون هم معذرت میخوام که اسمشون را بردم بخاطر دادن چاشنی طنز به متنم اینکار را کردم ببخشید...
زینت کرسی و عرش کبریاست💘

یک شنبه 6 اردیبهشت 1394  10:46 AM
تشکرات از این پست
lovermohamad
lovermohamad
کاربر طلایی1

در مر حله نوشتن نامه چیزی که مهم است بکار بردن واژه های درست وبجا وتاثیر گذارتر میباشد چه در نامه رسمی چه دوستانه ونکته مهم دیگر هم نوشتن صحیح واژه ها ونداشتن غلط املایی است که بهترین روش برای آن چکنویس کردن متنها وخواندن وویرایش کردن آن است چون داشتن غلطهای املایی روی طرف مقابل ایجاد حس منفی میکند مخصوصا در نامه های رسمی باعث پایین امدن تاثیر گذاری نامه میشود پس حتما کنترل نامه قبل از ارسال را در نظر داشته باشید که با خواندن چندین بار نامه بعد از نوشتن واصلاح واژه های اشتباه ویا جابجایی کلمات قبلی با کلمات بهتر میتوانید یک نامه خوب بنویسید

البته به نظر خودم در نامه های دوستانه هرچی نوشته ها به کلام خودتان در حالت عادی نزدیکتر باشد بهتر است وبرای نامه های رسمی نیز دیدن و مطالعه چند نامه رسمی مشابه یا کمک گرفتن از افراد ی که دراین زمینه آشنایی دارند میتواند در نوشتن یک نامه رسمی به شما خیلی کمک کند

یک نکته مهم را که در نوشتن نامه کاغذی جا انداختم این است که تمیز بودن وشکیل بودن نامه خیلی مهم است پس خیلی به آن توجه کنید ..

مثلا تجسم کنید من برای شما به عنوان یک دوست نامه بنویسم ونامه ام اصلا ظاهر خوبی نداشته باشد کثیف وبعضی قسمتهاش خط خورده باشد یه لکه چایی هم کنارش باشد کاغذش هم تاخورده یا مچاله باشد چه حسی پیدا میکنید

اولین حس این است که برای شما ارزش قائل نشدم واینکه چقدر ادم بی نظم وکثیفی هستم وشاید هم اصلا نامه را نخوانید ویا با میلی بخوانید که اصلا خوب نیست پس این هم میتواند از اصول نامه نگاری باشد

البته این مورد درباره نامه الکترونیکی صدق نمیکند و متفاوت است وشما میتوانید در نامه الکترونیکی با تزیین نامه با حاشیه گذاری وکارهایی ازاین دست نامه را شکیل تر کنید که منتقل کننده حس مثبت تری نسبت به یک نوشتار ساده است .....

مطلب اخر هم مربوط به خوش خطی در نوشتن نامه است که حتما نیاز نیست خوش خط باشید همینکه اروم بنویسید وکلمات را خوانا وبا فاصله بنویسید کفایت میکند البته در نامه های دوستانه در نامه های رسمی بهتر این است که از یک فرد خوش خط کمک بگیرید تا نامه تان را پاکنویس کند یا نامه خود را تایپ کنید ....

ببخشید صحبتم طولانی شد ...
زینت کرسی و عرش کبریاست💘

یک شنبه 6 اردیبهشت 1394  11:22 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها