رصدخانه دینامیکی خورشیدی ناسا(SDO) این هفته صد میلیونمین عکس خود را از خورشید گرفت. به افتخار این رکورد و در آستانه پنجمین سالگرد راه اندازی این رصدخانه فضایی، تیم دانشمندان آن ۱۰ عکس دلخواهشان از خورشید را از میان این مجموعه انتخاب و منتشر کردهاند.
مجموعه چهار تلکسکوپ جوی(AIA) این رصدخانه فضایی، هر روز 57600، یا به عبارت دیگر هر 12 ثانیه 8 عکس نیرومند و واضح میگیرد. در مجموع SDO روزانه در حدود 1.5 ترابایت دیتا را به زمین مخابره میکند و نزدیک به نیمی از این اطلاعات عکسهای AIA هستند.
ناسا هفته پیش با انتشار پستی رمزگونه و پر از حقایق عجیب و غریب(مثلا در سال 1914 صد میلیون نفر در آمریکا زندگی میکردند) بر روی بلاگ SDO، به پیشواز این عکس رفت. این عکس که در روز 19 ژانویه در ساعت 12:49 عصر گرفته شده، لکههای تیرهای که هالههای خورشیدی نامیده میشوند و مناطقی شامل گاز بسیار فشرده هستند و ماده خورشیدی کمی در آنها وجود دارد را نشان میدهد.
سازمان فضایی ناسا این ماه کاملا سخاوتمندانه و در حالی که به پیشواز جشن سالگی 25 تلسکوپ هابل میرود، عکسهای فضایی زیادی را در اختیار طرفداران فضا گذاشته است که از جمله آنها میتوان به عکسی کوچک و جدید اما کاملا شگفت انگیز از «ستونهای آفرینش» و عکسی با کیفیت فوق العاده بالا از کهکشان آندرومدا اشاره کرد. «ستونهای آفرینش» نام مجموعهای از گازهای فضایی ستون مانند در سحابی عقاب هستند که حدود 7000 سال نوری با زمین فاصله دارد.