0

آسمان ايران شهاب باران مي شود

 
mamiran
mamiran
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 466
محل سکونت : زنجان

آسمان ايران شهاب باران مي شود

جام جم آنلاين: دبير اجرايي شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران از بارش شهابي جوزايي در روزهاي 23 و 24 آذر ماه خبر داد و گفت: اوج بارش شهابي جوزايي در روز 23 آذر ماه است به گونه اي که مي توان 120 شهاب را در ساعت مشاهده کرد.
اسدالله قمري نژاد در گفتگو با مهر با تاکيد بر اينکه در بارش شهابي در هنگام عبور سياره زمين از ميان توده اي از ذرات در مسير حرکت انتقالي خود به دور خورشيد رخ مي دهد ، گفت: زمين در حرکت انتقالي خود به دور خورشيد ، در چند نقطه، مدار دنباله دارها را قطع مي کند که با ورود ذرات باقي مانده از دنباله دارها بر اثر اصطکاک مي سوزند که از ديد رصدگر زميني به صورت بارش شهابي قابل مشاهده است.

وي با اشاره به بارش شهابي جوزايي روزهاي سه شنبه و چهارشنبه 23 و 24 آذر ماه با تاکيد بر اينکه اين بارش منشاء «دنباله دار» ندارد ، اظهار داشت: کانون بارش شهابي جوزايي يک سيارک با نام «فايتون 3200» است که در سال 1998 کشف شد. بارش شهابي جوزاني در صورت فلکي جوزا از باقي مانده اين سيارک ايجاد مي شود.

دبير اجرايي شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران به جزئيات اين بارش اشاره کرد و گفت: زماني که اين سيارک در مدار خود به نزديکترين فاصله خود به خورشيد مي رسد ذراتي را به بيرون پرتاب مي کند و وقتي زمين، مدار سيارک را قطع مي کند، اين ذرات وارد جو زمين مي شوند که پس از سوختن به صورت بارش شهابي قابل مشاهده هستند.

وي، رنگ شهاب هاي اين سيارک را عموما سفيد ذکر کرد و يادآور شد: برخي از شهاب هاي جوزايي داراي درخشندگي زيادي هستند که اين امر رصدگران زيادي را تشويق مي کند که در شب هاي سرد آذر ماه به رصد اين اجرام آسماني بپردازند.

قمري نژاد با بيان اينکه سرعت اين ذرات بارش 35 کيلومتر بر ثانيه است که نسبت به ساير بارش ها از سرعت کمتري برخوردار است، خاطرنشان کرد: کانون بارش شهابي جوزايي در صورت فلکي جوزا در دو درجه ستاره «کالستور» که يکي از ستاره هاي اين صورت فلکي است قرار دارد.

وضعيت ايران براي رصد پديده زيباي بارش شهابي جوزايي

دبير اجرايي شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران با تاکيد بر اينکه اين پديده نجومي از ايران قابل مشاهده است اضافه کرد: معمولا از کانون بارش نمي توان شهاب ها را رصد کرد بلکه در 40 تا 50 درجه از کانون مي توان بيشرين تعداد شهابها را رصد کرد.

وي تعداد شهاب ها در ساعت (ZHR) را 100 تا 120 شهاب در ساعت ذکر کرد و گفت: زمان اوج اين بارش در ظهر روز سه شنبه 23 آذر ماه برابر 14 دسامبر است که قابل رويت نيست.

قمري نژاد در عين حال بهترين زمان رصد بارش شهاب جوزايي را هنگام غروب «ماه» دانست و افزود: غروب ماه فرصت مناسبي براي رصد شهاب هاي کم نورتر و قدر بالاتر است.

وي با بيان اينکه رصدگران براي رصد و ثبت اين پديده نجوبي روزهاي سه شنبه و چهارشنبه را انتخاب کنند ، خاطر نشان کرد: اميدواريم شرايط آب و هوايي به گونه اي باشد تا منجمان امکان رصد اين پديده زيباي نجومي را داشته باشند.

صورت فلکي جوزا يا دو پيکر از صورت فلکي منطقه البروج است که خورشيد در تير ماه در آن قرار دارد بنابراين بهترين زمان براي ديدن اين صورت فلکي، فصل زمستان است.

جوزا داراي ?? ستاره پر نورتر از قدر ? است. آلفا (کاستور) و بتا (پلوکس) ستاره هاي پر نور اين صورت فلکي و نمايانگر سرهاي دو پيکر هستند.

پنج شنبه 25 آذر 1389  2:44 AM
تشکرات از این پست
mamiran
mamiran
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 466
محل سکونت : زنجان

اعزام فضانورد به شهاب سنگ

 اعزام فضانورد به  شهاب سنگ
 

 پروژه اي با هدف اعزام فضانورد به يک شهاب سنگ توسط سازمان فضايي ناسا و حوزه هاي صنعتي آمريکا در حال شکل گيري است.
اين پروژه مي تواند زمينه اي محکم براي آغاز ماموريتهاي طولاني مدت به سوي مريخ و ماه به شمار رفته و در عين حال به ميزان مهارتهاي مورد نياز براي مقابله با شهاب سنگ هاي فضايي که در مسير برخورد با زمين قرار دارند، بيافزايد. اين پروژه در دستور کار موسسه لاکهيد مارتين که ساخت کپسول اوريون را براي ناسا به عهده داشته Plymouth Rock نام گرفته است.
پروژه Plymouth Rock از چندين سال پيش در شرکت سيستمهاي فضايي لاکهيد مارتين در دنور کليد خورده است. بر اساس برنامه پيشنهادي کپسول دو نفره اوريون به همراه کپسول دو قلوي خود که مملو از آب، غذا، سوخت و اکسيژن خواهد بود توسط راکت آرس به مدار زمين پرتاب خواهد شد.
مشکلاتي مانند افزايش ايمني فضانوردان، مقابله با پديده هايي مانند پرتوهاي کيهاني يا زباله هاي ايجاد شده مواردي هستند که بايد براي عملي شدن اين ماموريت مورد توجه قرار گيرند. از ديدگاه ناسا چنين ماموريتي در سالهاي 2020 تا 2025 عملي خواهد شد و طول مدت اين سفر در حدود 6 ماه خواهد بود. به دليل نبودن سطح مسطحي به عنوان فرودگاه فضاپيماها در نقطه اي در نزديکي شهاب سنگ متوقف شده و به صورت عمودي بر روي بخشي از آن خواهند نشست.
تا کنون شهاب سنگهاي متعددي به عنوان کانديدا براي اين سفر مورد بررسي قرار گرفته اند که تعداد آنها با گسترش پيدا کردن تجهيزات علمي و فضايي زميني افزايش پيدا خواهد کرد.
بر اساس گزارش ام اس ان بي سي، مدت زمان اقامت در شهاب سنگها 5 روز، يک هفته تا دو هفته تخمين زده شده است اما اقامت به مدت يک ماه بر روي شهاب سنگها امري دشوار خواهد بود. طي اين مدت فضانوردان به جمع آوري اطلاعات مورد نياز براي درک ساختار داخلي شهاب سنگها خواهند پرداخت تا با استفاده از اين اطلاعات بتوان ابزاري را براي مقابله با تهديدهاي کيهاني که در کمين زمين نشسته اند، تدارك ديد.

پنج شنبه 25 آذر 1389  2:46 AM
تشکرات از این پست
mamiran
mamiran
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 466
محل سکونت : زنجان

کشف سياره اي با اتمسفر غني ازکربن

 
 
 
 
کشف سياره اي با اتمسفر غني ازکربن
 

 
جام جم آنلاين: گروهي از سياره شناسان «ام. آي. تي» يک سياره خارج از منظومه شمسي را کشف کردند که اولين سياره اي است که اتمسفري غني از کربن دارد.
به گزارش مهر، اين سياره غول پيکر عجيب که WASP-12b نام دارد جرمي حدود 1.4 برابر جرم سياره مشتري داشته و در فاصله حدود هزار و 200 سال نوري از زمين فاصله دارد.

WASP-12b اولين سياره خارج از منظومه شمسي است که اتمسفر غني از کربن دارد. نتايج اين بررسي ها نشان مي دهد سيارات خاکي که اتمسفري غني از کربن دارند احتمالا سطحي پوشيده از الماس و گرافيت هستند.

اين محققان در اين خصوص اظهار داشتند:«در بيشتر سيارات اکسيژن به ميزان فراواني يافت مي شود. اين اکسيژن اجازه مي‌دهد که در سطح سيارات خاکي سنگ هايي چون کوارتز و گازهايي مثل دي اکسيد کربن حضور داشته باشند. زماني که ميزان کربن بيشتر از اکسيژن شود سنگهايي مثل الماس و گرافيت ايجاد مي شوند که از کربن خالص تشکيل شده اند و گازهايي چون متان بيشترند».

اين محققان از تلسکوپ فضايي اسپيتزر براي اندازه گيري نور سياره WASP-12b زماني که از پشت ستاره خود عبور مي‌کرد استفاده کردند.

نتايج اين تحقيقات منجر به کشف ترکيبات شيميايي اتمسفر اين سياره شد. اين دانشمندان پس از اين مطالعات دريافتند که اتمسفر WASP-12b پوشيده از گاز متان است.

اين در حالي است که تنها در روي زمين مي توان متان را رديابي کرد. چرا که به طور کلي اين گاز نمي تواند در دماي بسيار بالايي که اين سياره دارد وجود داشته باشد و به همين علت سياره شناسان «ام. آي. تي» پس از کشف متان در اتمسفر اين سياره بسيار شگفت زده شدند.

به گفته اين دانشمندان هر چند کربن عنصر کليدي براي ايجاد حيات است اما WASP-12b به اندازه کافي براي پذيرايي از اشکال مختلف حيات سرد نيست.

اين سياره به حدي به ستاره خود نزديک است که يکسال آن تنها در مدت 26 ساعت طي مي شود. دماي طول روز در اين سياره به حدود 2 هزار و 500 درجه سانتيگراد مي رسد و بنابراين دومين سياره گرمي است که تا کنون اندازه گيري شده است.

WASP-12b همچنين دومين سياره بسيار بزرگ تاکنون شناخته شده است. به طوريکه اين سياره بيش از 80 درصد بزرگتر از مشتري است.

سال گذشته يک کنسرسيوم انگليسي به نام «جستجوي وايد انگل براي سيارات» اين سياره را کشف کردند.

پنج شنبه 25 آذر 1389  2:48 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها