0

آزمایشات برای نجات Spirit نزدیک به اتمام است

 
mehdin
mehdin
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 389
محل سکونت : آصفهان

آزمایشات برای نجات Spirit نزدیک به اتمام است

 

آزمایشات برای نجات Spirit نزدیک به اتمام است

 

تصویر بالا مت وان کریک و شارون لوباچ را در حال انجام کار نشان می دهد. اعتبار تصویر: ناسا/آزمایشگاه JPL- کالتچ

 

مهندسین در آزمایشگاه JPL ناسا، واقع در پاسادنا، کالیفرنیا، با استفاده از یک مریخ نورد آزمایشی در درون یک جعبه پر شده  از شن و خاک (به منظور شبیه سازی سطوح مریخ) در حال آزمایش مجموعه ای از مانورهایی هستند که می تواند برای رها سازی مریخ نورد اسپیریت (Spirit)،که هم اکنون در خاک های  نرم مریخ – به نام Troy- مدفون شده است مورد استفاده قرار گیرد.اعضای تیم مریخ نورد تحقیقاتی، انجام آزمایشات طولانی دوره را در این هفته ادامه دادند. در این آزمایش مریخ نورد آزمایشی با وضعیت و فرم خرچنگ مانند در سربالایی ها به جلو رانده شد.

 

 این آزمایشات تا آخر هفته بعد نیز ادامه خواهد داشت و چنین تصور می شود که در اوایل آگوست این امکان فراهم  شود تا تلاش هایی به منظور خروج  مریخ نورد اسپیریت (Spirit)،که هم اکنون در مریخ مدفون شده است، انجام گیرد.

ضمناً، مشاهدات دستگاه هواشناسی صوتی مریخ که بر روی MRO ناسا نصب می باشد به دانشمندان نشان داده که یک طوفان ناحیه ای بزرگ در حال شکل گیری است. طوفان گرد و خاک در حال حاضر در نزدیکی اسپیریت (Spirit) و یا مریخ نورد دوقلویش، مریخ نورد فرصت (Opportunity)، نیست ولی دانشمندان همچنان که این طوفان درحال پیشروی است به پایش و بررسی آن ادامه خواهند داد. از آنجایی که مریخ هنوز در فصل طوفان های گرد و غبار به سر می برد، این امکان وجود دارد که طوفان در طی چند روز آینده حجیم تر، قوی تر و بزرگتر گردد.

برای به دست آوردن سایر اطلاعات  از تلاش های انجام گرفته برای رهاسازی مریخ نورد اسپیریت (Spirit) از وب سایت JPL Free Spirit دیدن فرمایید.

 برای مشاهد تصویر در سایز اصلی  اینجا کلیک کنید

 

منبع : سایت نجوم ایران

ترجمه نعیمه موحدی از سایت رسمی ناسا

جمعه 19 آذر 1389  11:34 PM
تشکرات از این پست
mehdin
mehdin
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 389
محل سکونت : آصفهان

پوينده مرزهاي بين ستاره اي ناسا

 

پوينده مرزهاي بين ستاره اي ناسا

 

 

در دسامبر 2004 در مرز منظومه شمسي، سفينه وويجر1 با چيزي كه تا كنون در دوره 26 ساله گشتش در منظومه شمسي تجربه نشده بود برخورد كرد. توده اي نامرئي به شكل بادهاي خورشيدي كه در برابر گازهاي بين ستاره اي در هم ميشكند. اين مرز كه توده پاياني ناميده ميشود،  سر حد پاياني منظومه شمسي ما را نشان ميدهد. پهناي بيكراني از گازهاي متلاطم و ميدان هاي مغناطيسي پيچنده.

در این راستا يك تيم تحت حمايت ناسا براي اولين بار در حال تلاش براي ايجاد راهي براي ديدن اين قلمرو پر هرج و مرج اما ناديده است. فقط يك هنرمند امپرسيونيست قادر به خلق يك تصوير از ضربات بيشمار قلموي رنگ روي بوم نقاشي است! حال سفينه آيبكس ناسا تصميم به تهيه عكس از توده پاياني و فضاي اطراف آن با استفاده از ضربات وارده توسط اتمهاي پر سرعتي كه از اين ناحيه تابش ميشوند را دارد. 

دكتر ديويد جي مك كوماس ميگويد: آيبكس به ما اجازه ميدهد كه براي اولين بار از فضاي وراي توده پاياني درست روي مرز منظومه شمسي مشاهده اي كروي داشته باشيم. اين منطقه بحرانيست زيرا از فضاي اطراف زمين و سياره ها در برابر نشت پرتو هاي كشنده كيهاني محافظت ميكند.

آيبكس به ما اجازه ميدهد براي اولين بار خانه مان درمنظومه شمسي را متصور سازيم و نحوه نمو آن در طول تاريخ منظومه شمسي را سياحت كنيم و در نهايت با اولين عكس برداري ها از مرزهاي بين ستاره اي كه در منظومه شمسي همسايه ما هستند ، آيبكس قدمي رو به اكتشاف مرزهاي كيهاني بر ميدارد.

 

 

پرتاب آيبكس در اکتبر 2008 به وسيله يك راكت پگاسوس انجام شد و نياز دارد تا به فضاي ماوراء ميدانهاي مغناطيسي زمين(مگنتوسفر) برود زيرا اين نواحي تشعشع و همان اتم هاي سرعت بالا كه آيبكس براي تهيه تصاوير از آنها استفاده ميكند، توليد ميكنند. براي جلوگيري از آلايش موضعي با آنها در مگنتوسفر، مدار آيبكس در حدود 200000 مايلي آنسوي زمين خواهد بود. برنامه ریزی زمانی اولیه فضاپیما بدین صورت تنظیم شده بود تا 6 ماه بعد از شروع ماموريت، آيبكس تمام آسمان را مشاهده خواهد كرد و ساختار كروي توده پاياني را براي اولين بار آشكار خواهد نمود.

سر حد منظومه شمسي ميلياردها مايل دورتر از ماست. پس براي ما سخت است تا به آنجا برويم اما هميشه چيزهاي جالب در مرزها اتفاق مي افتند و با آيبكس ما آنها را براي اولين بار ميبينيم.

ماموريت آيبكس به وسيله سازمان « برنامه مكتشف كوچك ناسا» تحت حمايت مالي قرار دارد كه مسئوليت تمام جوانب آن بر عهده «موسسه تحقيقاتي جنوب غربي» ميباشد. شركت اربيتال ساينس در دالاس، ويرجينيا نيز پيمانكار فرعي ساخت و پرتاب سفينه اين موسسه است.

 

 

 

پرتاب: برنامه ریزی اولیه برای جولاي 2008 تنظیم شده بود اما سفینه سرانجام در 19 اکتبر 2008 پرتاب شد. نحوه پرتاب فضاپیما بدین صورت انجام گرفته که يك هواپيماي ال-1011 راكت پرتاب پگاسوس را به ارتفاعات بسيار بالا برده و رها ميكند. پگاسوس آيبكس را به مداري در 60 مايلي زمين حمل ميكند.  در آنجا موتور راكت خود سفينه آيبكس شروع به كار كرده و آنرا به مداري با ارتفاع بسيار بالا به نقطه اوج 200000 مايل، به جلو خواهد راند.

 

راكت پرتاب: پرتاب از محل جزيره كواجلين در مجمع الجزاير مارشال واقع در جنوب اقيانوس آرام انجام شد. با پرتاب از اين محل از انرژي دوران زمين - كه در نزديك استوا بيشتر از عرضهاي جغرافيايي بالاتر است – نیز استفاده شد.

 

 تجهيزات: دو دوربين با دريچه ديافراگم بسيار بزرگ تك-پيكسلي كه اتمهاي خنثي پر انرژي با انرژي 10 الكترون ولت تا 2 كيلو الكترون ولت و 300 الكترون ولت تا 6 كيلو الكترون ولت را اندازه گيري ميكنند.

 

  

وزن سفينه: خالي = 80 كيلوگرم   ، همراه با سوخت= 107 كيلوگرم    ،   حداكثر بار=26 كيلوگرم   ،   سيستم پرواز( همراه با موتور راكت و ابزارآلات وابسته)= 462 كيلوگرم

 

 سفينه: سايز=23 اينچ × 38 اينچ ( 8 ضلعي، شبيه علامت توقف)

 نيرو: در طول عمليات صوري 66 وات استفاده ميكند؛ حداكثر بار 16 وات و آرايش شمسي نيز 166 وات مصرف ميكند.

 

نيروي محركه: سفينه به يك موتور راكت اي تي كي-استار-27 متصل است كه آنرا از سرعت مداري بالايش به نقطه اوج، بالا ميبرد. آيبكس همچنين مجهز به يك سيستم پيشرانه هيدروزين با ظرفيت اضافه قابل توجه ميباشد.

  

ارتباطات و مخابرات: آيبكس دو آنتن نيم كره اي با يك جفتگر 3 دسي بلي و يك ديپلكسور كه پوشش مجازي كروي براي مخابره اطلاعات از زمين و به زمين فراهم ميكند نيز دارا ميباشد.

سرعت دريافت اطلاعات از سفينه: 320 كيلو بيت در ثانيه(اسمي)؛ 2 كيلو بيت در ثانيه براي رديابي و رله داده از ماهواره   ،   سرعت دريافت اطلاعات از زمين:2 كيلو بيت در ثانيه.

 

 عمليات زميني: مركز كنترل ماموريت در شركت اربيتال ساينس. در دالس، ويرجينيا؛ مركز كنترل عمليات علمي آيبكس در تگزاس و دانشگاه بوستون، ماساچوست.  اين ماموريت شبكه سازي فضايي جهاني را در ايستگاهاي زميني كاربردي خواهد ساخت.

 

منبع : سایت نجوم ایران

ترجمه طلا مشهدی از سایت رسمی ناسا

 

 

مدت ماموريت این فضاپیما 24 ماه بعد از شروع عمليات و با احتمال تمديد مدت ماموريت در نظر گرفته شده .

جمعه 19 آذر 1389  11:39 PM
تشکرات از این پست
mehdin
mehdin
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 389
محل سکونت : آصفهان

پوينده مرزهاي بين ستاره اي ناسا

 

تصاویر هرشیل تضمینی بر آینده روشن اخترشناسی

 

 

هرشیل اولین رصد آزمایشی با تمام تجهیزاتش را انجام داده و نتایج خاصی را به دست آورده است. تجهیزات و دستگاه ها، داده های ویژه ای در اولین استفاده فراهم آوردند از جمله پیدا نمودن آب، کربن و آشکار ساختن دوازده کهکشان در فواصلی فوق العاده دورتر از تصور.

این رصد نشان می دهد که تجهیزات هرشیل فراتر از آنچه انتظار می رفت در حال کار هستند. آنها به منزله تضمین رصدهای بسیار موفق برای اخترشناسان می باشند.


در 24 ژوئن SPIRE یا تصویرگر نورسنجی و طیفی برای اولین کار خود دو کهکشان را مورد بررسی قرار داد. با کمک تصاویر بسیار عالی این دو کهکشان، در طول موج های خاص، کمک بزرگی به اخترشناسان خواهد شد. همچنین در پس زمینه این تصاویر کهکشان های دور دیگری نیز به تصویر کشیده شده است.

  

M74 (معروف به NGC628) یک کهکشان کروی است که در حدود 24 میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد. این تصویر مادون قرمزSPIRE از غبار سرد بین ستارگان است که به طور واضح ساختار مارپیچ و حلزونی شکل کهکشان را نشان می دهد. همچنین حاوی تعداد زیادی نقاط ظریفی است که در حقیقت کهکشان های دور دست هستند. این کهکشان ها حاوی غبارهایی بوده که از خود امواج مادون قرمز ساطع می کنند ولی به دلیل فاصله بسیار زیاد آنها، قادر به دیدن ساختار این کهکشان ها نیستیم.

 

عکس ها دو کهکشان M66 و M74 را در طول موج 250 میکرون نشان می دهند. طول موجی بلندتر از آنچه در رصدخانه های فضایی مادون قرمز قبلی استفاده می شد و در عین حال کوتاهترین طول موج SPIRE نیز است.

SPIRE طراحی شده تا در کهکشان خودمان و کهکشان های نزدیک شکل گیری ستارگان را بررسی کند. همچنین کهکشان های سازنده ستاره را در جهان های بسیار دور مورد بررسی قرار خواهد داد. از آنجایی که این کهکشان ها در فواصل بسیار دور قرار گرفته اند زمان زیادی لازم است تا نور آنها به ما برسد. بنابراین با تشخیص و شناسایی آنها در واقع به گذشته نگاه کرده و درباره اینکه کهکشانهایی مثل کهکشان ما  چگونه و در چه زمانی شکل گرفته اند اطلاعاتی به دست آورده ایم.

آینه اولیه هرشیل 5/3 تر قطر دارد؛ تقریباً 4 برابر بزرگتر از تلسکوپ فضای مادون قرمز قبلی. این تصاویر جهش بزرگی در تواناییمان در زمینه مطالعه اجرام آسمانی در طول موج های مادون قرمز دوتر را ثابت می کند.

Spitzer اساساً نسبت به هرشیل در طول موج های مادون قرمز کوتاه تری عمل می کند، بنابراین دو تلسکوپ مکمل یکدیگرند.

این رصدها تماماً در اولین روز کار با SPIRE انجام گرفت. و به طور واضح نشان داد که مطالعات علمی اصلی برنامه ریزی شده با این تجهیزات به صورت بسیار عالی در حال اجرا هستند.

 

 منبع : سایت نجوم ایران 

ترجمه نعیمه موحدی از سایت علمی خبری ScienceDaily 

 

جمعه 19 آذر 1389  11:47 PM
تشکرات از این پست
mehdin
mehdin
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 389
محل سکونت : آصفهان

پادماده های فنا شده مسبب راز راه شیری

 

پادماده های فنا شده مسبب راز راه شیری

 

 

مطالعات جدید نشان می دهد که برخلاف یافته های قدیم، نمونه ای از تشعشعات پر انرژی  در راه شیری که اشعه های گاما نامیده می شوند نشانی بر وجود "ماده تاریک" اسرار آمیز نمی باشند. در تحقیقات چند سال اخیر میزان توزیع اشعه های گاما که به وسیله ماهواره های اروپایی به دست آمده موجب سر درگمی منجمان شده چرا که توزیع این اشعه ها در نقاط مختلف راه شیری با یافته های قبلی و آنچه آنان انتظار داشتند هیچ مطابقتی ندارد.

  

برخی از منجمان بر این باور بودند که اشکال مختلف "ماده تاریک" (ماده نامرئی مرموزی که  98 درصد از تمام جهان هستی را در برگرفته ) می تواند منبع اشعه های گاما باشد که از این رو  وجود این اشعه ها نیز خود اثباتی بر وجود ماده تاریک بود.

 اما گروهی از متخصصان فیزیک نجومی نشان دادند که این توضیح بعید است و در عوض اشعه های گاما به وسیله ماده هایی که پوزیترون های پادماده ای نامیده میشوند توضیح داده می شوند. پوزیترون های پادماده ای از زوال رادیواکتیو عناصر منتشر شده در کهکشان به وجود آمده اند.

"رازی که خیلی بزرگ نیست" این گفته ریچارد لینگن فیلتر دانشمند سن دیئگو کالیفرنیا و از نویسندگان جدیدی است که می گوید توزیع مشاهده شده اشعه گاما کاملاً با تصاویر استاندارد مطابقت دارد.

 

پوزیترون های فنا شده

پوزیترون ها ذراتی وابسته به پدیده های درون اتمی هستند که نقطه مقابل الکترون بوده و کهکشان و دیگر نقاط جهان را پر کرده اند. موقعی که الکترون و پوزیترون با یکدیگر روبرو شوند با یکدیگر ممزوج شده فنا می شوند و در ادامه انرژی سومی آزاد می شود به نام اشعه گاما.

به گفته جیمز هیگدون از دانشکده کلار مونت کالیفرنیا  پوزیترون ها در سرعتی تقریباً برابر سرعت نور متولد شده و هزاران سال نوری قبل از اینکه کاهش تدریجی یابند در برخورد تصادفی با الکترون فضا فنا شدند.

پوزیترون ها از انفجار ابرنوراختران (ستاره ای هزار بار نورانی تر از خورشید) ایجاد شده و از آنجا به تمامی نقاط کهکشان ازجمله مرکز کهکشان ، بازوهای مارپیچی ، نقاط خارجی تر و  مسیر بیرونی راه شیری منتقل شده اند.

با توجه به داده های ماهواره ای محاسبات نشان می دهد که قسمت عمده  اشعه های گاما بایستی در ناحیه های درونی کهکشان متمرکز شده باشند.

به گفته ریچارد روتشیلد از UCSD مشاهدات توزیع اشعه های گاما با تصاویر استاندارد مطابق بوده و منبع پوزیترون ها از تجزیه ایزوتوپ های رادیواکتیو نیکل، تیتانیوم و آلومینیوم در انفجارات ابرنو اختری ستارگانی بسیار عظیم تر از خورشید می باشد.

 

منبع : سایت نجوم ایران

ترجمه سهیلا عباسی از سایت رسمی Space.com

 

جمعه 19 آذر 1389  11:48 PM
تشکرات از این پست
mehdin
mehdin
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 389
محل سکونت : آصفهان

عنکبوت های روباتیک در ماه

 

عنکبوت های روباتیک در ماه

 

 

تقریباً 40 سال پس از اولین قدم آمریکاییها بر روی ماه، همراه با پرواز تاریخی آپولو 11 در 20 جولای 1969، گروهی از طراحان راکت غیر دولتی به دنبال بردن جایزه 30 میلیون دلاری هستند. آنچه به صورت نور کم سویی در مغز محققان روباتیک روشن شده بود در تلاش ملی برای "تیم ایتالیا" (Team Italia) رشد کرده است. این گروه یکی از  17 گروه رقابت کننده بر سر "جایزه قمری X گوگل" می باشند.

پیرو مسینا، رییس AICA که هماهنگی تیم ایتالیا را بر عهده دارد اظهار نمود: «تیم ایتالیا کامل شده است.» 

مسینا برای حمایت از مسابقه "فرود یک روبات بر روی ماه" تا سال 2012 تلاش های زیاد انجام داد تا تمام دانشگاه های بزرگ مهندسی و هوافضای ایتالیا را در کنار هم جمع نماید. در این راستا دوتا از بزرگترین شرکت های هوافضای ایتالیا نیز حضور دارند.

 

ایده رقابت برای "جایزه قمری X گوگل" نشأت گرفته از نظریه روبرت رو ورتا، پروفسور مکانیک روبات از پلی تکنیک میلان، می باشد.طراحی های رو ورتا برای روبات های قمری شبیه به خرچنگ ها و عنکبوت هایی است که هم بر روی چرخ ها و هم  بر روی پاهایشان سنسورها و دوربین هایی قرار گرفته است. برخی طراحی های غیر رسمی نیز می توانند در به دست آوردن جایزه به تیم کمک نمایند. تیم ها باید یک روبات را در سطح ماه فرود آورده و این روبات در سطح ماه حداقل 640/1 فوت (500 متر) حرکت نماید و تصاویر بسیار واضح و کاملی را به زمین ارسال دارد.

مسینا به SPACE.com گفت: «تکنولوژی جدید به هزینه ها اضافه می شود، لکن تماما به آنچه در دسترس ما قرار خواهد گرفت بستگی خواهد داشت. البته ما به آزمایش و بررسی تکنولوژی ها و دستگاه های روباتیک جدید بسیار علاقمندیم.»

 

تیم ایتالیا احتمالا بر روی متغیرهای کم هزینه تر برای وسایل پرتاب تجاری نیز تمرکز خواهد نمود. از جمله راکت وگا (Vega) آژانس فضایی اروپا که هم اکنون آماده پرتاب یک فضاپیمای آزمایشی دارای قابلیت بازگشت مجدد به جو زمین می باشد. تیم در حال حاضر با سازمان دهندگان و افراد اصلی کامل  شده است و در حال پایش طراحی عملیات اولیه می باشد. برآورد و تخمین رقابت برای جایزه Xگوگل مهم نیست. مسینا اشاره نمود:« در این لحظه در حال رقابت با خود هستیم». بسیاری از رقابت کنندگان یافته های جالب و بحث برانگیز را پنهان نکرده اند لکن تیم ایتالیا امیدوار است که مقاله ملی اش می تواند نظر اسپانسرها، حتی خارج از حیطه صنعت هوافضا را به خود جلب کند.

 

مسینا گفت: «آنچه در حال حاضر در تلاش برای به انجام رساندش هستیم این است که اکثر مجامع هوافضا در ایتالیا از این پروژه حمایت می کنند. ما واقعاً یک توجه ایتالیایی برای تقبل این مسئولیت می خواهیم.»

علی رغم تامید بر خدمات غیر دولتی ایتالیایی، سرانجام تیم با ESA  (آژانس فضایی اروپا) و گروه های بین المللی وسیع تر همکاری می کند. مسینا بر نقش فعال ایتالیا با ESA و فعالیت های تعاونی و همماری اش با ناسا تاکید کرد. وی اضافه نمود: «یکی از دلایل پشت این جریان این است که ایتالیا نقش پیش برنده ای در تحقیقات مواد در اروپا دارد. این بدیم معنی است که نقش و اعتبار مجامع هوافضای ایتالیایی به همان اندازه ی تحقیقات و کاوش ها مد نظر بوده و دارای ارزش است.»

 

 منبع : سایت نجوم ایران

ترجمه نعیمه موحدی از سایت رسمی آژانس فضایی اروپا

 

جمعه 19 آذر 1389  11:52 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها