فضا، تازهترين ميدان رويارويي ارتش چين و آمريكا
فضا، تازهترين ميدان رويارويي ارتش چين و آمريكا ---------------------------------- |
|
|
فضا، تازهترين ميدان رويارويي ارتش چين و آمريكا
----------------------------------
چين در سال 2002 و 2003 يك مدل اين موشكها را با نام «KT-1» آزمايش كرده بود و به ظاهر، آزمايشهاي اخير مدل پيشرفته آنها؛ يعني «KT-2» است. اين موشكها قادر خواهند بود مينيماهوارههايي را حمل كنند كه قادر به كور كردن ماهوارههاي آمريكايي است
۴ آذر ۱۳۸۵ -
---------------------------------
همزمان با زورآزماييهاي پرتبوتاب چين و آمريكا در عرصه اقتصاد و ديپلماسي، هماكنون فضا به ميدان رويارويي آنان تبديل شده است.
به گزارش سرويس بينالملل «بازتاب»، به نقل از «كريستين ساينس مانيتور»، به تازگي هشدارهاي جديدي در مورد گسترش سلاحهاي فضايي چين داده شده كه تأييد ميكند ارتش آزاديخواه خلق چين، به شدت علاقهمند به تبديل فضا به صحنه جنگ است.
آخرين اين هشدارها، روز پنجشنبه توسط يك مجمع مستقل داده شد كه از سوي كنگره براي ارزيابي وضعيت اقتصادي و امنيتي چين تشكيل شده بود. اين مجمع در مورد مقاصد چين هشدار داد و از سياستمداران خواست تا دولت بوش را وارد مذاكره با پكن در مورد نظاميگري فضايي آن كنند.
فضا براي نخستين بار در زمان جنگ سرد آمريكا و اتحاد شوروي و ارسال ماهوارههاي شناسايي، حالت نظامي به خود گرفت. امروزه سرويسهاي اطلاعاتي آمريكا به شدت در حال تلاش براي به دست آوردن اطلاعات از برنامههاي نظامي فضايي چين هستند. نگرانيها در مورد مقاصد چين در ماه سپتامبر و گزارش توپهاي ليزري اين كشور براي كور كردن ماهوارههاي آمريكايي افزايش پيدا كرده است. دولت بوش به علت نيازي كه به همكاري با چين در مورد برنامه اتمي كره شمالي داشت، در اين باره خاموش مانده است.
چين نيز به تازگي فعاليتهاي ديگري انجام داده كه به شدت اعضاي كميته اطلاعاتي سنا را نگران كرده است كه البته جزئياتي درباره فعاليتهاي اخير فاش نشده است. احتمال ميرود اين آزمايشها در مورد موشكهايي با سوخت جامد باشد. چين در سال 2002 و 2003 يك مدل اين موشكها را با نام «KT-1» آزمايش كرده بود و به ظاهر، آزمايشهاي اخير مدل پيشرفته آنها؛ يعني «KT-2» است.
اين موشكها قادر خواهند بود مينيماهوارههايي را حمل كنند كه قادر به كور كردن ماهوارههاي آمريكايي است و آنها را در مدارهاي نزديك به زمين قرار دهند. وجود موتورهايي چندمرحلهاي با سوختهاي جامد، به چين اجازه خواهد داد تا موشكهاي ضدماهوارهاي كوچكتري را درست كند كه توانايي شليك از جتهاي جنگنده را هم دارند؛ درست مانند سلاحهاي سه مرحلهاي كه آمريكا در سال 1985 آزمايش كرد.
بسياري از تحركات چين، ميتواند ناشي از تواناييها و سياستهاي آمريكا باشد. موفقيت نظامي آمريكا در جنگ اول عراق و بالكان از ديد طراحان نظامي چين دور نبود.
چين و روسيه، عضو گروهي از كشورهايي هستند كه از ممنوعيت جهاني تسليحات فضايي حمايت ميكنند.
بهترين راه براي توقف اين روند، توافق هر دو كشور راجع به نظاميگري فضايي است؛ امري كه بين آمريكا و شوروي نيز در زمان جنگ سرد رخ داد و با وجود اينكه هر دو كشور به موشكهاي ضدماهواره دست يافته بودند، توافق كردند كه دست از جاسوسي در مورد كشورهاي يكديگر بردارند.
اين در حالي است كه به گزارش «رويترز»، چين ميخواهد براي بينيازي از سوختهاي فسيلي و ايجاد يك جهش اقتصادي، بزرگترين نيروگاه خورشيدي جهان در شمال غربي اين كشور و استان «گانسو» را ايجاد كند. ساخت اين نيروگاه براي چين، حدود 766 ميليون دلار هزينه خواهد داشت.
|
وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .
******
سه شنبه 14 تیر 1390 12:49 AM
تشکرات از این پست