مواد لازم:
مرغ ............................................... یک عدد
کدو ................................................ ٣ عدد
بادمجان .......................................... ١ عدد
هویج .............................................. ٢ عدد
سیب زمینی ..................................... ٢ عدد
نخود .............................................. یک لیوان
فلفل سبز ......................................... نصف الی ١ عدد (بسته به ذائقه)
پیاز ................................................. ١ عدد
ماست ............................................. ٢ لیوان
سیر ................................................ ٢ حبه
ارده ................................................ ١ ق غ
مایونز .............................................. ١ ق غ
آبلیمو ............................................. یک چهارم لیوان
جعفری خرد شده .............................. نصف لیوان
نان لبنانی (یا هر نون دیگه ای) ........... ١ عدد
نمک و فلفل .................................... به میزان لازم
طرز تهیه:
از شب قبل نخود رو بذارید خیس بخوره و تا روز بعد ٣-۴ بار آبش رو عوض کنید. روز بعد نخود رو با مقدار مناسبی آب بذارید بپزه. (البته من وقت نداشتم و به جاش کنسرو نخود استفاده کردم!)
مرغ رو با یه حبه سیر، یه عدد پیاز، یه عدد برگ بو، کمی نمک و فلفل و ٢ لیوان آب بذارید بپزه. (موادی که همراه مرغ می پزیم رو تو مواد لازم ننوشتم. با اونا قاطی نکنید)
وقتی مرغ پخت، استخوان هاش رو جدا کنید و گوشتش رو ریش ریش کنید.
سبزیجات (کدو، بادمجون، هویج و سیب زمینی) رو نگینی خرد کنید.

هویج رو با کمی آب بذارید بپزه و بقیه رو به صورت جداگونه سرخ کنید و پس از سرخ شدن، روغن اضافی اون ها رو بگیرید.

برای مصرف کمتر روغن، از ماهیتابه کوچیک و عمیق استفاده کنید. اول سیب زمینی ها رو سرخ کنید. بعد اونها رو در بیارید و کمی از روغن رو خالی کنید (چون روغن سیب زمینی تمیز می مونه و میشه برای موارد دیگه ازش استفاده کرد) بعد کدو رو توش سرخ کنید و وقتی اون ها رو هم در آوردین، بادمجون ها رو سرخ کنید.
پیاز رو ریز خرد کنید و تو کمی روغن تفت بدید. من پیاز رو تو روغنی که خود مرغ پس داده بود سرخ کردم و بسیار خوشمزه شد. بعد مرغ رو بهش اضافه کنید. فلفل رو هم ریز خرد کنید و به مرغ اضافه کنید.

وقتی مرغ هم کمی تفت داده شد از روی حرارت بردارید و با سبزیجات مخلوط کنید و نمک و فلفلش رو اندازه کنید.
نون ها رو هم به قطعات کوچیک ببرید و تو کمی روغن سرخ کنید تا برشته شن.
برای تهیه سس هم ماست، سیر، ارده، مایونز، آبلیمو و کمی نمک و فلفل رو با هم خوب مخلوط کنید تا سس یه دستی درست بشه.

حالا این سس رو بذارید کنار و برید سراغ درست کردن فته!
توی ظرف مناسبی که گنجایش همه موادمون رو داشته باشه، اول مخلوط مرغ و سبزجات رو بریزید.

بعد نخود رو بریزید روی لایه اول.

حالا سس رو بریزید روی لایه نخود.

جعفری رو بپاشید روی ماست...

و نون های سرخ شده رو هم بریزید روی فته!

غذا حاضره!

این غذا زمان زیادی می بره ... در واقع آماده کردن موادش زمان میبره (خرد کردن سبزیجات، پختن مرغ و سبزیجات، برش دادن و سرخ کردن نون و ....) ولی اینا که آماده شدن دیگه سر هم کردنشون ٢ دقیقه س!
فته رو تو دمای اتاق میخورن... منظورم اینه که نه باید داغ داغ باشه نه سرد سرد... معمولی!
و یک نکته خیـــــلی مهم: این مقدار موادی که اینجا نوشتم برای تهیه ٢ تا ظرف پیرکس (این سایزی که می بینید) هست. من نصف مواد رو باهاش فته درست کردم و نصف دیگه که مونده بود رو نگه داشتم (مرغ و سبزیجات و نخود و جعفری رو با هم قاطی کردم) و روز بعدش سمبوسه درست کردم و با سس ماست خوردم!!! شما اگه همین یه سینی رو میخواهید درست کنید با نصف مواد بالا اقدام کنید.

نوش جان!