0

کلوچه خرمایی عربی

 
fasamomo
fasamomo
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1393 
تعداد پست ها : 75
محل سکونت : قم

کلوچه خرمایی عربی

مواد لازم:

١- خرمای هسته گرفته و له شده ........................... ١ لیوان

٢- پودر شکر ....................................................... نصف پیمانه

٣- روغن جامد ..................................................... یک چهارم پیمانه

۴- کره ............................................................... نصف پیمانه

۵- تخم مرغ ........................................................ یک عدد

۶- آرد ................................................................ دو و یک چهارم پیمانه

٧- بکینگ پودر ..................................................... ١ ق چ

٨- وانیل ............................................................. نصف ق چ

٩- هل ................................................................ ١ ق چ 

١٠- نمک ............................................................ نوک ق چ

طرز تهیه:

کره باید به دمای اتاق رسیده باشه. کره و روغن و پودر شکر رو با هم همزن به مدت تقریباً ٢ دقیقه بزنید. (میشه هم از شکر معمولی استفاده کرد ولی اگه پودر شده باشه بهتره)

بعد تخم مرغ و وانیل رو به مایه اضافه کنید و باز هم بزنید.

از اینجا به بعد نیازی به همزن ندارید. آرد، بکینگ پودر، هل و نمک رو اضافه کنید و اول با چنگال هم بزنید و بعد با دست خمیر رو ورز بدین تا حدی که خمیر لطیفی به دست بیاد.

این خمیر رو به مدت تقریباً یکی دو ساعت بذارید تو یخچال تا کمی جا بیفته.

خرما رو با یک ق غ روغن مایع مخلوط کنید.

از خمیر به اندازه یه گردو تو دستتون گرد کنید و کمی خرما وسط اون قرار بدید و خمیر رو ببندید. دونه دونه شیرینی ها رو توی سینی فر بچینید و در حرارت ١٧٠ درجه به مدت تقریباً ١۵ دقیقه بپزید. برای طلایی شدن روی شیرینی ها هم گریل رو به مدت تقریباً ١٠ دقیقه روشن کنید.

و اما من به جای درست کردن شیرینی ها تو دستم، از قالب مخصوص این نوع شیرینی استفاده کردم. این قالب با فرورفتگی ها و برآمدگی هایی که در هر دو طرفش داره به خمیر شکل میده و از هر دو روی قالب میشه استفاده کرد و شکل های مختلفی به شیرینی ها داد. 

برای این کار کافیه کمی خمیر توی هر قالبی که دوست داریم قرار بدیم و کمی هم خرما لای اون بذاریم و روی خرما رو با اضافه های خمیر بپوشونیم. با کمی فشار خمیر به شکل دیواره قالب در میاد. بعد قالب رو بر می گردونیم و با یکی دو ضربه به قالب، شیرینی از قالب جدا میشه در حالی که نقش قالب رو به خودش گرفته!

(البته کم کم که دستم راه افتاد راحت تر قالب می زدم و شکل خمیر تو قالب بهتر در میومد! چشمک اولی ها کمی کج و کوله شدن!)

وقتی همه رو قالب زدین، بذارید تو فر و بپزید.

اللهم عجل لولیک الفرج

یک شنبه 16 آذر 1393  7:41 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها