نگاهی گذرا به نقاط ضعف و قوت کنگره افراط و تکفیر در قم
دوم آذر ماه 1393 شمسی «کنگره جهانی جریان های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام» زیر نظر مرجع عالیقدر جهان تشیع حضرت آیت الله شیخ «ناصر مکارم شیرازی» در شهر مقدس قم آغاز شد.
این کنگره که قرار است فردا هم ادامه یابد، در نوع خود بی نظیر بوده اما دارای نقاط ضعف و قوت های بسیار زیادی بود که در این گزارش تلاش شده نگاهی گذرا به برخی از این نقاط ضعف و قوت این کنگره، انداخته شود.
نقاط قوت:
1- برگزاری «کنگره جهانی جریان های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام» که برای اولین بار در جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود، می تواند نقطه عطفی در تبادل نظر میان علمای جهان اسلام و چهره های مختلف اسلامی در عرصه مبارزه با اندیشه های افراطی و تکفیری باشد.
2- هر چند تعدادی از مقامات و شخصیت های رسمی جمهوری اسلامی ایران نیز در این کنگره حضور داشتند، اما با توجه به اینکه زیر نظر حضرت آیت الله مکارم شیرازی برگزار شد، کنگره ای غیر دولتی و غیر حکومتی بود.
3- محل برگزاری این کنگره که ساختمان جدید التأسیس مؤسسه امام موسی کاظم علیه السلام در فاصله چند صد متری حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها بود، بدلیل جدید بودن ساختمان و وسعت بزرگ، محل بسیار مناسبی برای برگزاری این کنگره به شمار می رفت.
4- با توجه به حضور چند صد مهمان و شخصیت دینی، فرهنگی، سیاسی و غیره از نقاط مختلف جهان در این کنگره، تلاش شده بود در زمینه پذیرایی از مهمانان به بهترین نحوه ممکن صورت گیرد تا آبروی جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور میزبان حفظ شود.
5- حضور و سخنرانی حضرت آیت الله مکارم شیرازی در مراسم افتتاحیه در روز نخست و نیز برنامه ریزی برای حضور حضرت آیت الله شیخ «جعفر سبحانی» دیگر مرجع عالیقدر شیعیان در مراسم اختتامیه که قرار است فردا برگزار شود، بر وزن و سطح این کنفرانس افزوده بود.
6- شاید بتوان گفت این کنگره جزو اولین مراسم این چنینی در جمهوری اسلامی ایران بود که بدون قطع شدن میکرفون برگزار شد. حال یا باید خوب بودن بخش صوتی این کنگره را به دلیل جدید التأسیس بودن این ساختمان دانست و یا اینکه واقعا بخش فنی و صوتی بر خلاف مراسم گذشته که همواره با قطعی صدا و بد بودن کیفیت پخش مواجه می شد، این بار بسیار خوب عمل کرد. البته این وضعیت روز نخست کنگره بود اما باید منتظر ماند و دید آیا فردا که روز دوم و پایانی این مراسم است، بخش فنی و صوتی همچنان بدون قطع شدن و با کیفیت مناسب به کار خود ادامه می دهد؟!
نقاط ضعف:
1- این مراسم نیز همچون مراسم گذشته در جمهوری اسلامی ایران شاهد بی نظمی کامل و شدید - البته قبل از آغاز مراسم - بود. یعنی قبل از آغاز مراسم، تعداد بسیار زیادی از مهمانان - البته غیر خارجی - و نیز خبرنگاران و همچنین برخی دیگر از افراد که قصد وارد شدن به محل برگزاری کنگره را داشتند، به دلیل بی نظمی موجود، قادر به عبور از درب ورود نبودند و مدت زمان زیادی در انتظار رسیدن برخی مسئولان که به اصطلاح مأمور توضیح کارت بودند، منتظر ماندند.
2- نیروهای حفاظتی که مقابل درب ورودی محل برگزاری کنگره مستقر شده بودند، به دلایل تدابیر امنیتی و حساسیت این مراسم، از ورود هرگونه تلفن همراه توسط افراد مختلف جلوگیری می کردند اما بدلیل رعایت نشدن قانون برای همگان به طور یکسان، بسیاری از افراد که اصطلاحا آشنا یا پارتی داشتند، در اقدامی غیر قانونی تلفن همراه را با خود به داخل محل برگزاری کنگره برده بودند.
3- بدلیل حساس بودن موضوع کنگره، خیابان ها و مساحت بسیار زیادی از اطراف محل برگزاری این مراسم توسط راهنمایی و رانندگی و نیروهای حفاظتی بسته شده که این مسأله برای بسیاری از شهروندان شهر مقدس قم و بخصوص ساکنان اطراف محل برگزاری کنگره، مشکلات بسیار زیادی را به وجود آورده و در رفت و آمد آنها خلل ایجاد کرده است.
4- به رغم حضور دو تن از مراجع عظام تقلید و برخی از مقامات و شخصیت های داخلی ایران در این کنگره، اما مهمانان غیر ایرانی حاضر در این مراسم غالبا شخصیت های رده بالا و شاخصی نبوده اند - البته بجز آقای ابراهیم جعفری، وزیر امور خارجه عراق - .
5- بدلیل جدید التأسیس بودن ساختمان و نیز انجام برخی از هماهنگی های لازم در دقایق پایانی پیش از آغاز کنگره، در همان لحظات اولیه صبح با وزیدن باد در قم، حتی فرش قرمزی که مقابل درب ورودی ساختمان کنگره پهن شده بود، از زمین بلند شده و تعدادی از بنرهای مربوط به کنگره بر روی زمین افتاده و دکور محل ورود کنگره بهم ریخت.
6- بخش زیادی از جنایتکاران تروریست در سراسر جهان، زن هستند. همچنین بسیاری از جنایت هایی که توسط تروریست ها در نقاط مختلف جهان صورت می گیرد، علیه دختران و زنان است. حتی در برخی برهه های زمانی دختران و زنان، قربانیان اصلی جنایت های گروهک های تکفیری و تروریستی بوده اند اما متأسفانه به دلایل نامعلومی، هیچ مهمان یا سخنران زن در این مراسم دعوت نشده و یا حداقل حضور نیافته بود تا پیشنهادات و راهکارهایی توسط زنان در این کنگره مطرح شود.
در پایان باید گفت، با توجه به اینکه «کنگره جهانی جریان های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام» در نوع خود اولین نمونه از این دست فعالیت ها بوده که در شهر مقدس قم برگزار می شود، در مجموع می توان آن را مثبت، مفید و مثمرالثمر ارزیابی کرد. به امید روزی که کنفرانس ها، نشست ها، سمینارها، اجلاس ها، کنگره ها و دیگر مراسم مشابه در ایران بدون مشکل و نقطه ضعف یا با حداقل مشکل و نقطه ضعف برگزار شود تا آبروی جمهوری اسلامی ایران در این زمینه بیش از پیش حفظ شود.
منتظران مهدی آگاه باشید!
حسین را منتظرانش کشتند...
دوشنبه 3 آذر 1393 11:32 AM
تشکرات از این پست