0

عكاسي نجومي

 
mashhadizadeh
mashhadizadeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1388 
تعداد پست ها : 25019
محل سکونت : بوشهر

عكاسي نجومي


عكاسي نجومي يكي از لذت بخش ترين فعاليت هاي نجوم آماتوري است . هرچند در نجوم حرفه اي هم بي كاربرد نيست . اما در نجوم حرفه اي به ابزار و روشهاي متفاوتي نياز داريم . براي آشنايي با عكاسي نجومي بايد با ابزار و روشها و تكنيك هاي متفاوتي با اهداف متفاوت در عكاسي نجومي وجود دارد . اين روشها عبارتند از :

1 روش عادي 2 پيگي بك 3 پرايم فوكوس و روشهاي ابداعي ديگر در اينجا به روش عادي عكاسي نجومي مي پردازيم . در اين روش به ابزار زير نيازمنديم . 1 دوربين عكاسي مكانيكي 2 سه پايه دوربين عكاسي 3 فيلم عكاسي با حساسيت مناسب 4 سيم دكلانشور ( وسيله اي كه به كمك آن شاتر دوربين را به مدت دلخواه باز نگه مي داريم ) .حال به دلايل لزوم استفاده از ابزار فوق مي پردازيم .
دوربين مكانيكي امكان تنظيم فاصله ، مدت نور دهي ، استفاده از لنزهاي مختلف را به ما مي دهد . معمولاَ در عكاسي از آسمان فاصله بينهايت را انتخاب مي كنيم تا ستارگان به صورت نقطه اي و در حالت فوكوس ثبت شوند. لازم به ذكر است كه مدت زمان نوردهي و حساسيت فيلم و درجه ديافراگم را با توجه به ميزان تاريكي و روشنايي آسمان و انچه در نظر داريم به روي فيلم عكاسي ثبت كنيم انتخاب خواهيم كرد . ( در اين مقاله منظور از تاريكي و روشنايي آسمان بيشتر ميزان آلودگي نوري آسمان است )

معمولاً به روي دوربين هاي مكانيكي سرعتهاي متفاوت از تا ثانيه و B ثبت شده است . به اين معني كه شاتر دوربين مي تواند از تا ثانيه باز و بسته شود و تصوير را ثبت كند . اما به توجه به نور بسيار كمي كه از ستارگان دريافت مي شود و با توجه به تاريكي زمينة آسمان اين مدتهاي نوردهي كافي نيستند يعني حتي در مدت ثانيه هم ثبت نور ستارگان ممكن نيست ( البته اين مسئله به حساسيت فيلم هم بستگي دارد ) .
از اين رو در عكاسي نجومي از سيم دكلانشور استفاده مي كنيم كه مدت نوردهي را به ميزان دلخواه افزايش مي دهد و امكان ثبت نور ستارگان و جزئيات بيشتري از آسمان را فراهم مي سازد . در اين حالت دوربين را روي سرعت B تنظيم مي كنيم . هنگامي كه مدت نوردهي را افزايش مي دهيم ناچار بايد از سه پايه دوربين عكاسي استفاده كنيم در غير اين صورت تصوير دچار لغزش خواهد شد حساسيت فيلم هايي كه در عكاسي معمولي و روزمره بكار مي روند معمولاً 100 است اما در عكاسي نجومي همانطور پيش از اين گفته شد بايد حساسيت فيلم را با توجه به تاريكي و روشنايي زمينه آسمان انتخاب كرد و معمولاً براي يك آسمان تاريك فيلم با حساسيت 400 توصيه مي شود .

روش كار :
در اين روش كافي است دوربين را روي سه پايه سوار كرده ، هدف عكاسي را مشخص كنيم . دكلانشور را در محل مخصوص آن نصب كرده سرعت B را انتخاب مي كنيم سپس فاصله را تنظيم مي كنيم ( معمولاً ) و ديافراگم را هم معمولاً روي بازترين حالت قرار مي دهيم تا صفحة حساس نور بيشتري را جذب كند سپس به مدت زمان دلخواه نوردهي مي كنيم .

در اين روش ستارگان به صورت رد ستاره اي ثبت مي شوند و اين به دليل حركن وضعي زمين است .
يكي از بهترين هدفهايي كه مي توان براي اين روش انتخاب كرد صور فلكي دور قطبي هستند كه تصاوير بسيار زيبايي را در نوردهي هاي بلند مدت ايجاد مي كنند در اين تصاوير ستاره قطبي كه در امتداد محور زمين قرار دارد بصورت نقطه اي و باقي ستارگان دور قطبي به صورت دو ابر متحدالمركز حول ستاره قطبي ثبت مي شوند .

براي زيبايي بيشتر عكسها مي توان از تلفيق مناظر طبيعي و يا آثار باستاني با زمينه آسمان استفاده كرد
 

    حمید.bmp

 

 

جمعه 26 آذر 1389  4:07 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها