ترفندهاي گوگلي
راه هاي مختلفي براي يك جستجوي موفق در گوگل وجود دارد. حتما ديده ايد كه گاهي اوقات يك نفر توي 10 دقيقه به چيزي كه مي خواهد مي رسد و شخص ديگر سه چهار روز اينترنت را زير و رو مي كند و آخر هم به نتيجه نمي رسد.
1- انواع مختلف فايل در اختيار شما
حتما بارها شده است كه به دنبال فايل با فرمت خاصي گشته ايد. فايل پرزنتيشن، فايل پايان نامه يا گزارش كار در فرمت هاي خاص خودشان بيشتر از فرمت HTML در اينترنت موجود هستند و در اين مواقع آدم نمي داند دقيقا چه چيزي بايد جستجو كند، چون موضوع خاصي در ذهنش نيست و كلمه هاي كلي، طبعا نتايج كلي و بدردنخور به همراه خواهند داشت.
اما با كمك اين كلمه كليدي، مي توانيد نتايج جستجوي خود را محدود به فرمت خاصي كنيد و مثلا به دنبال يك case study در مورد Internet 2 بگرديد. فقط كافي است كه با جستجوي عبارت هاي زير، فرمت خاص خود را پيدا كنيد:
Internet 2 case study filetype:pdf
Internet 2 case study filetype:doc
2- مراجع علمي
گاهي اوقات به دنبال چيزي مي گرديم كه تنها وقتي قابليت استناد پيدا مي كند كه از سوي يك موسسه علمي پژوهشي منتشر شده باشد. براي اين كار بهتر است از جستجوي دانشگاهي گوگل استفاده كنيد. آدرس آن اين است:
http://scholar.google.com
اما فرض بگيريد كه نمي خواهيد زحمت تايپ كردن اين لينك را به خود بدهيد و مي خواهيد از همان سايت گوگل كار را راه بيندازيد. در اين صورت، بايد متن زير را جستجو كنيد.
Internet 2 filetype:pdf site:edu
3- يافتن معني در كسري از ثانيه
خيلي وقت است كه ديگر نيازي به نصب نرم افزار واژه نامه براي يافتن معني يك كلمه خاص نيست. فرزانگي را مي توان از دستان گوگل آموخت و فهميدن معني يك لغت به كمك گوگل، به اندازه يك ليوان آب خوردن ساده است. كافي است از عبارت كليدي define:word استفاده كنيد. معني كلمه در مراجع مختلف به سرعت نشان داده مي شود، همچنين در صورت امكان چندين كلمه مشابه هم به صورت لينك نشان داده مي شود كه معني آن ها را هم ببينيد. كلمه زير را امتحان كنيد:
define:beureaucracy
ممكن است بگوييد ديكشنري دامنه پاسخ هاي بيشتري براي هر كلمه دارد. اما وقتي كار به جايي مي كشد كه ديگر ديكشنري پاسخ گو نيست، گوگل تنها ناجي فهميدن يك كلمه است. فرض بگيريد مي خواهيد معني SOA را بدانيد، واقعا به جز گوگل راه ديگري وجود ندارد.
4- تبديل ساعت در دنيا
بسياري از ما احتمالا به مواقعي بر مي خوريم كه مي خواهيم ساعت در لحظه يك كشور ديگر را بدانيم. همكارمان به يك سفر تجاري رفته است و مي خواهيم تماسي داشته باشيم و مسايلي از اين دست. نصب نرم افزارهاي ساعت اولين چيزي است كه به ذهن كاربر مي رسد، اما با كمك گوگل مي توان هر نرم افزاري را به سادگي فراموش كرد! كافي است مثلا بنويسيم:
time new delhi
5- آب و هوا
اگر اين بار شما هستيد كه قرار است به سفر تجاري برويد و چمدان هايتان باز روي تخت تان مانده است و نمي دانيد لباس گرم برداريد يا سرد، كافي است يك دوري در گوگل بزنيد و بدون آن كه بخواهيد به سازمان هواشناسي خاله جان اعتماد كنيد، لباس مناسب را برداريد، كافي است عبارت زير را جستجو كنيد:
tehran weather
6- محاسبه با مرورگر
هر سيستم عامل داخل خود يك نرم افزار ماشين حساب دارد. اما خيلي وقت ها آدم حوصله ندارد ماشين حساب را باز كند و حساب و كتاب را شروع كنديا شايد موقعي است كه يك صفحه وب جلوي شما باز است و يك فرمول محاسباتي را مي بينيد. كافي است معادله رياضي خود را به گوگل داده تا نتيجه آن را بگيريد. مثال هاي زير را ببينيد:
26 * 9000
sin(90)/cos(90
7- تبديل نرخ ارز
گوگل نه تنها آخرين صفحه هاي وب سايت ها را در خود ذخيره مي كند، بلكه آمار آخرين تغيير نرخ ارز را هم دارد. براي شركت ها هم بسيار مهم است كه بدانند نرخ ارز كشورشان نسبت به دلار آمريكا چه تغييري كرده است، عبارت زير، نسبت 1 واحد هر ارز به 1 واحد دلار را نشان مي دهد:
1 USD in INR
1 EUR in INR
8- به دنبال چهره مي گرديد؟
اين يكي جالب ترين حقه گوگلي است. ممكن است براي مناسبت هاي مختلف، به دنبال تصوير خاصي باشيد، اما جستجوي آن بي نتيجه باشد. گوگل پارامتر خاصي دارد كه به كمك آن مي تواند تشخيص بدهد كه آيا تصوير از صورت گرفته شده است يا خير.
فرض بگيريد براي يك پوستر مي خواهيد عكس يك صورت شاد را پيدا كنيد، اگر عبارت Happy را جستجو كنيد، نتيجه اسمايلي و شكلك هاي مختلف خواهد بود. حتي اگر عبارت happy face را بگرديد، باز هم نتيجه دلخواه نيست. اما اگر از پارامتر زير استفاده كنيد، جادوي اين حقه را در خواهيد يافت:
http://images.google.co.in/images?q=happy&imgtype=face
البته ناگفته نماند كه مي توان استفاده هاي مختلفي از حقه هاي بالا كرد و اين بيشتر به نبوغ شما و خلاقيت خودتان بر مي گردد. موفق باشيد.