مواد لازم برای 4 نفر :
مرغ پاك شده ---------------------------- برای هر نفر یك تكه + 1-2 عدد اضافه
پودر كاری -------------------------------- 2 قاشق غذا خوری
نمك ، فلفل سیاه ، زیره------------------ روی هم نصف استكان
پودر سیر – پودر اورگانو ------------------ به مقدار لازم
لیمو امانی ------------------------------- یك عدد
فلفل سبز -------------------------------- یك عدد متوسط
گوجه فرنگی ----------------------------- یك عدد متوسط
پیاز --------------------------------------- 2 عدد متوسط
زعفران دم شده -------------------------- نصف استكان
هویچ – كدو ------------------------------- از هر كدام دو عدد متوسط
آبلیمو ------------------------------------- به مقدار لازم
طرز تهیه :
مرغ و یك عدد پیاز خلال شده را كمی با هم تفت دهید تا بوی خامی مرغ گرفته شود بعد با یك عدد لیمو امانی و 3 لیوان آب بگذارید تا روی حرارت ملایم یك ساعت بپزد . توجه كنید حرارت آنقدر باشد كه بعد از یك ساعت حدود 2 لیوان از آب مرغ مانده باشد .
یك عدد پیاز باقیمانده را خلال خرد كنید ، در مقداری كمی روغن سرخ كنید تا طلایی شود بعد گوجه رنده یا میكس شده را به آن اضافه كنید و بگذارید تا آب گوجه كاملا كشیده شود بعد فلفل سبز را ریز خرد كنید و همراه زعفران دم كرد به گوجه اضافه كنید درب ظرف را بگذارید تا سس كاملا غلیظ شود .
بعد از اینكه مرغ یك ساعت روی حرارت پخت ، پیاز و لیمو را از آب مرغ جدا كنید ، پودر كاری و یك قاشق چایخوری نمك را در آب مرغ حل كنید و همراه زیره و فلفل سیاه داخل سس بریزید و صبر كنید تا سس كاملا غلیظ و مزه دار شود .
بعد مرغ ها را داخل سس بریزید و روی حرارت ملایم و با درب نیمه باز بگذارید كاملا بپزد و مزه دار شود .
بعد از اینكه مرغ ها كاملا پختند آنها را از سس خارج كنید و روی سینی فر بچینید( باقیمانده سس را نگه دارید ) مرغ ها را به مدت 15 دقیقه با درجه حرارت 150 درجه در طبقه وسط فر گریل كنید . نیازی نیست فر از قبل گرم شود . ( اگر برای گریل كردن از مایكروفر استفاده میكنید از دستور پخت تركیبی + گریل استفاده كنید و به مدت 5-6 دقیقه مرغ را گریل كنید . چون قدرت ماكروفر ها با هم متفاوت است اگر در این مدت به نتیجه مطلوب نرسیدید این زمان را تا دوبرابر افزایش دهید ) در مدتی كه مرغ گریل میشود، هویچ و كدو را جداگانه با مقداری آب و نمك بپزید و در آخر مقداری آبلیمو روی آنها بریزید .
مرغ های گریل شده را در ظرف مورد نظر برای سرو بچینید، هویچ و كدو را كنار آنها بگذارید و باقیمانده سس را یا روی آنها بریزید و یا در ظرفی جداگانه كنار ظرف غذا بگذارید . روی ظرف غذا را كمی پودر سیر و پودر اورگانو بپاشید و غذا را سرو كنید .
نكته :
طعم این غذا به دلیل استفاده از انواع ادویه و طعم دهنده كاملا سلیقه ایست .
دقت كنید كه غذاهایی با ادویه زیاد برای معده های حساس ممكن است مشكل ساز باشند .
این غذا هم كنار برنج سرو میشود و هم به تنهایی یك غذای كامل به شمار میرود .
برای كنار این خوراك به همراه ( یا جایگزین ) هویچ و كدو میتوانید از تكه های سیب زمینی ، قارچ و یا محصولات مشابه استفاده كنید .
حداكثر 10 دقیقه بعد از آماده شدن، غذا را سرو كنید در غیر این صورت غذا كمی خشك میشود .
اگر بیش از 10 دقیقه زمان لازم دارید برای سرو غذا ، 50 گرم كره را به روش بن ماری حرارت دهید و با مقدار خیلی كم آبلیمو و زعفران و پودر اورگانو غلیظ كنید و موقع سرو با قلموی تمیز با این مخلوط روی مرغ را پوشش دهید تا از خشكی آن جلوگیری كند .