0

اقيانوسي مايع در سطح زيرين بزرگترين قمر زحل کشف شد

 
mashhadizadeh
mashhadizadeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1388 
تعداد پست ها : 25019
محل سکونت : بوشهر

اقيانوسي مايع در سطح زيرين بزرگترين قمر زحل کشف شد

 

اقيانوسي مايع در سطح زيرين بزرگترين قمر زحل کشف شد
ستاره شناسان ايتاليايي و امريکايي در تحقيقات مستقلي با کمک تصاوير ارسالي کاوشگر "کاسيني" کشف کردند که زير سطح تيتان ، بزرگترين قمر زحل ترکيباتي از آب و آمونياک وجود دارد.
به گزارش مهر، محققان دانشگاه ساپينزاي رم و لابراتوار Jet Propulsion ناسا که نتايج يافت هاي خود را در تازه ترين شماره مجله "ساينس" منتشر کرده اند، در تحقيقات مستقلي با کمک اطلاعات دريافتي از کاوشگر "کاسيني" در زير سطح يخي تيتان، بزرگترين قمر سياره زحل، موفق به کشف اقيانوسي شدند.

اين اقيانوس در حقيقت يک لايه مايع است که محتوي ترکيباتي از آب و يا آب و آمونياک است و در عمق بين 100 تا 200 کيلومتري از سطح تيتان قرار گرفته است.

تينان بزرگترين قمر طبيعي زحل (دومين سياره بزرگ منظومه شمسي) است که در فاصله يک ميليارد کيلومتري از خورشيد واقع شده است.

سطح اين قمر پوشيده از ترکيبات يخي از آب و هيدرات کربن مايع بوده و به همين علت دماي آن در حدود 180- درجه سانتيگراد است. همچنين اتمسفر تيتان از نيتروژن و متان تشکيل شده است.

رادارهاي کاوشگر کاسيني در طول يک روز تيتاني ويژگيهاي سطح اين قمر از قيبل کوهها و درياچه ها را مورد بررسي قرار داد و تصاويري را به زمين ارسال کرد.

در اين خصوص اين دانشمندان توضيح دادند: تيتان بسيار کندتر از زمين به دور خود مي چرخد، به طوري که يک روز تيتاني در حدود 16 روز زميني است. اگر لايه هاي دروني اين قمر از سنگ و يخ ساخته شده بود، بايد رفتاري همانند ماه را از خود نشان مي داد و بنابراين دوره چرخش آن دقيقاً بايد برابر با دوره چرخش ماه مي شد. اين درحالي است که حرکت تيتان با ماه متفاوت است.

به گفته اين ستاره شناسان، ساختار دروني تيتان از يک لايه يخي تشکيل شده است که از هسته سنگي آن از طريق يک لايه مايع جدا شده است. اين ويژگي موجب مي شود که سطح جامد تيتان از بادهاي فصلي حاضر در اتمسفر آسيب نبيند.

اقيانوسي مايع در سطح زيرين بزرگترين قمر زحل کشف شد

    حمید.bmp

 

 

جمعه 26 آذر 1389  3:08 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها