آيا اين روايت صحت دارد كه مي گويند اگر كسي براي اولين بار به زيارت امام رضا (ع) بيايد هر حاجتي كه داشته باشد برآورده خواهد شد پس چرا حاجت من برآورده نشد؟
اينکه شما دعا کرده ايد و حاجت شما برآورده نشده بايد عرض کنيم :
اولاً دعايي مورد قبول است و اجابت مي شود که شرائط لازم را داشته باشد بايد ديد که اجابت دعا به چه معناست اگر به معناي برآوردن همان خواسته اي است که بنده مي خواهد مسلماً اين معنا از اجابت خطاست ولي اگر به معناي پاسخ مثبت حق تعالي در برابر نيايش بنده است حال به هر صورتي که نمايان شود اين معنا از اجابت درست است .
ثانياً خداوند عليم و حکيم است و همه امور آميخته با حکمت و مصلحت است پذيرش دعا هم بر پايه مصلحت است و مثلاً اگر شخص کريمي بگويد که از من آنچه مي خواهي عطا مي کنم اگر کسي از او چيزي را که برايش مضر است يا باعث هلاکت وي شود و او فکر کند که برايش مفيد است در اين حال عطا نکردن آن چيز به وي از کرم و بخشش آن مناسبتر است و حتي اعطاي آن ظلم است .
و بايد به اين نکته هم توجه داشته باشيد که گناه کردن ، ظلم و ستم به ديگران ، عدم مصلحت شخص بودن ، خلاف شان الهي بودن موانع استجابت دعا و برآورده شدن حاجت مي شود (1)
(1) برگرفته شده از کتاب نقش دعا در زندگي اجتماعي ، دکتر عبدالله اميدي فرد .صفحه 83.
به نقل از اداره پاسخگويي آستان قدس رضوي (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها، كد: 9/400008)