تهران / واحد مرکزی خبر / سیاسی 93/07/15
کمیسیون امنیت ملی مکزیک روز دوشنبه اعلام کرد نیروهای فدرال این کشور کنترل شهر ایگوالا را در جنوب مکزیک که 43 دانشجو در آنجا ناپدید شده اند، به دست گرفتند.
این دانشجویان حمله هدف ماموران پلیس شهری و قاچاقچیان مواد مخدر قرار گرفته اند.
در حالی که اجساد دانشجویان ناپدید شده ممکن است در گورهای جمعی کشف شده در پایان هفته پیدا شوند، ارتش به خلع سلاح پلیس شهری در چهارچوب استقرار نیروهای فدرال به دستور انریکه پنانیتو، رئیس جمهور مکزیک، اقدام کرده است.
مونته آلخاندرو روبیدو، کمیسر امنیتی، در گفتگویی رسانه ای اعلام کرد « ماموران پلیس شهری که هنوز فعال بودند توسط دبیرخانه دفاع ملی خلع سلاح شده اند».
وی تصریح کرد در طول مدتی که سلاح های این ماموران پلیس شهری مورد بررسی قرار می گیرد تا مشخص شود آنها جنایاتی مرتکب شده اند یا خیر، آنها به پایگاهی نظامی در مرکز کشور انتقال خواهند یافت.
مونته الخاندرو روبیدو اعلام کرد نیروهای ویژه جدید ژاندارمری با پشتیبانی ارتش از روز دوشنبه مسئولیت امنیت عمومی را در این شهر 140 هزار نفری به عهده گرفته است.
بعد از تیراندازی بیست و ششم سپتامبر گذشته به یک دستگاه اتوبوس حامل دانشجویان که هنوز دلیل آن شناخته نشده است، در مجموع 22 مامور پلیس ایگوالا بازداشت و به همکاری با گروه جنایی سازمان یافته گرروس اونیدوس متهم شده اند.
این دانشجویان از دانشجویان دانشسرای تربیت معلم آیوتزیناپا در ایگوالا بودند که به عنوان کانونی اعتراضی معروف است. آنها با ده ها دانشجوی دیگر این دانشسرا برای برداشت محصول و تظاهرات به مکانی در فاصله یکصد کیلومتری ایگوالا رفته بودند.
دانشجویان سپس سه دستگاه اتوبوس شبکه حمل و نقل عمومی را برای بازگشت به منزل تصرف کرده بودند که پلیس شهری و مردان مسلح ناشناس به این اتوبوس ها تیراندازی و سه دانشجو را کشتند و تیراندازی های دیگری نیز شامگاه همان روز به کشته شدن سه دانشجوی دیگر منجر شده بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مکزیکو سیتی، شاهدان اعلام کردند که ده ها دانشجو را مشاهده کرده اند که اندکی بعد از آن در خودروهای پلیس به مقاصد ناشناسی انتقال یافته اند.