آماده سازی: 1 ساعت
مدت انتظار: 2 ساعت
مجموعاً: 3 ساعت
برای 8 نفر
پوست پرتقال به میزان لازم (خلال شده) |
خلال پسته به میزان لازم |
لوبیا چیتی 1پیمانه |
خلال بادام به میزان لازم |
نخود 1ونیم پیمانه |
عدس 1پیمانه |
پیاز 4تا5عدد |
زردچوبه 1قاشق چایخوری |
آب 4تا5لیوان |
سبزی 1كیلو (آشی) |
سیر به میزان لازم (سرخ كرده) |
رشته آشی 1كیلو |
كشك به میزان لازم |
نعنا به میزان لازم (سرخ كرده) |
گوشت 250گرم (چرخكرده) |
آرد نخودچی نصف پیمانه |
دارچین 1قاشق چایخوری |
فلفل به میزان لازم |
نمك به میزان لازم |
زعفران 1قاشق غذاخوری (آب كرده و غلیظ) |
سكنجبین به میزان لازم |
روغن به میزان لازم |
طرز تهیه:
ابتدا در ظرفی مناسب 4پیاز را خرد كرده و با روغن خوب سرخ كنید.حبوبات شسته شده را به جز عدس به مواد افزوده و چند دقیقه تفت دهید و بعد زردچوبه را اضافه كرده و كمی تفت دهید و اجازه دهید مواد با 4تا 5پیمانه آب بپزد. زمانی كه حبوبات پخت، سبزی آش خرد شده را به همراه عدس اضافه كنید. بعد از پخت سبزی، رشته آش را اضافه كنید و اجازه دهید آش جا افتد.
1عدد پیاز را رنده كرده و به همراه گوشت چرخ كرده، آرد نخودچی، دارچین، نمك و فلفل، زردچوبه و زعفران آب كرده را با هم مخلوط كنید و خوب ورز دهید. از این مایه، كوفته ریزه درست كرده و آنها را در روغن سرخ كنید. در آخر كمی سكنجبین به آن اضافه كرده و زیر آن را خاموش كنید. آش را در ظرف بكشید و روی آن را با سیر داغ، نعنا داغ، كوفته ریزه، خلال پسته، خلال بادام، خلال پرتقال و كشك تزیین كنید. در كرمان این آش با شربت سكنجبین هم سرو می شود.
نكات:
1)حتما حبوبات را از شب قبل خیس كرده و آب آن را 2بار عوض كنید و اگر فراموش كردید آن را 2بار جوشانده و آبش را خالی كنید و بعد بپزید.
2)توجه داشته باشید كه اگر عدس شما دیر پز است آن را به همراه حبوبات اول اضافه كنید.
3)حتما كشك را قبل از اضافه كردن 20دقیقه بجوشانید.
4)اگر دوست دارید آش شما بیشتر قوام داشته باشد 1قاشق آرد را با روغن كمی سرخ كرده و به آن بیفزایید