0

رونمایی از نخستین خودرو برقی دو سرنشین

 
a_mazaheri
a_mazaheri
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 2011
محل سکونت : اصفهان

رونمایی از نخستین خودرو برقی دو سرنشین

مراسم رونمایی از نخستین خودرو برقی دو سرنشین "قاصدک نصیر" با حضور رئیس ستاد مدیریت سوخت و حمل و نقل کشور در دانشگاه خواجه نصیر

نخستين خودرو برقي دو سرنشين با نام قاصدک نصير که از قابليت تردد در سطح شهر برخوردار است توسط يک گروه دانشجويي در کارگاه اتومکانيک دانشکده مکانيک دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي ساخته شده است.
مهندس "پويا روشني تبريزي" سرپرست تيم طراحي و ساخت خودروي برقي دو سرنشين در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا گفت: کار در سه مرحله شامل طراحي مفهومي ، طراحي اجزا و ساخت برنامه ريزي شد. سپس تک تک قطعات محاسبه شد و دو مرحله پاياني يعني طراحي اجزا و ساخت به طور همزمان و موازي صورت گرفت.
وي با بيان اينکه اين خودور کاملا برقي است و با يک بار شارژ کامل مي‌تواند بين 60 تا 80 کيلومتر را در شهر طي کند گفت: اين خودرو با توجه به اينکه نيازي به مصرف بنزين ندارد نقش موثري در کاهش آلاينده هاي زيست محيطي دارند.
سرپرست تيم طراحي و ساخت خودروي برقي دو سرنشين يادآور شد: اين خودرو 750 کيلوگرم وزن دارد ابعاد آن به صورت 2/8 طول، 1/5 عرض و ارتفاع 1/4 است.
وي گفت: جعبه دنده و ديفرانسيل استفاده شده در اين خودرو متعلق به خودروي پرايد است و اين خودور قادر به تعويض تمامي دنده ها بدون نياز به کلاچ است علاوه بر اين سيستم فرمان آن نيز مانند خودروي پرايد است که با توجه به ابعاد و وزن اين خودور بهترين گزينه است.
روشني تبريزي با بيان اينکه سيستم ترمز در خودوري دو سرنشين ساخت دانشجويان خواجه نصير ، ترکيبي از ترمز الکتريکي و مکانيکي است،گفت: ترمز الکتريکي يا همان ترمز بازيابنده در زماني که راننده پاي خود را از پدال گاز برمي دارد به کار مي افتد و با تبديل انرژي جنبشي خودرو به انرژي الکتريکي از سرعت خودرو مي کاهد و باطري ها را شارژ مي کند.
وي افزود: در صورت فشردن پدال ترمز ،ترمز مکانيکي درگير شده و با اتلاف انرژي حرکتي به صورت گرما ، خودرو متوقف مي شود.سيستم ترمز مکانيکي در چرخ هاي جلو از نوع ديسکي و در عقب از نوع کاسه اي است که با استفاده از نيروي هيدروليک و بوستر خلاء عمل مي کند.
روشني تبريزي اضافه کرد: براي ايجاد خلاء در بوستر ترمز، از يک پمپ هوا استفاده شده که در هنگام فشرده شدن پدال ترمز ، به کار افتاده و خلاء نسبي را در محفظه بوستر ايجاد مي کند.
وي در خصوص شارژ باطري هاي اين خودرو گفت: شارژ باطري ها روي عمر باطري و بازده آن تاثير مي گذارد که مزيت عمده اين سيستم شارژ بازده بالا و حجم کم است. مدت زمان براي شارژ کامل 8 تا 10 ساعت است.
سرپرست تيم طراحي و ساخت خودروي برقي دو سرنشين اظهار داشت: اين خودرو با توجه به قابليت هاي آن که مناسب استفاده در سطح شهر است با هدف توليد انبوه ساخته شده است چنانچه مورد حمايت هاي لازم قرار گيرد مي توان به بهترين نحو از اين خودرو استفاده کرد.
وي افزود: قيمت فعلي اين خودور حدود 12 ميليون تومان است که چنانچه به توليد انبوه برسد اين قيمت به حدود 6 ميليون تومان کاهش خواهد يافت.
اين خودور با نام قاصدک نصير دستاورد 10 ماهه گروهي 14 نفره از دانشجويان فارغ التحصيل و اساتيد دانشکده مهندسي مکانيک و برق دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي است.
اعضاي اين گروه شامل مهندس رزاق بلوري افشار، مهندس احمد رضا مرسي، مهندس نيما شيرافکن، مهندس پوريا روشني تبريزي، اصغر محمدي، مجتبي جعفري، حامد مهدوي، حامد فرهادي قربيه، بنفشه بلوري افشار، احسان پرويزي، مرتضي حسيني، مرتضي رضازاده، محمود کريمي و با همکاري مهندس نسيم محمدي است.

http://www.irna.ir/NewsMedia/Photo/Larg_Pic/2009%5C9%5C3%5Cimg633876042918437500.jpg

شنبه 14 شهریور 1388  11:29 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها