0

مضرات دود قلیان

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

مضرات دود قلیان

مضرات دود قلیان ,مضرات استعمال سیگار و قلیان مصرف نيکوتين به وسيله قليان ، مصرف نيکوتين به وسيله قليان,تنباکو,دود قلیان,مصرف دخانیات,مصرف قلیان,مصرف نيکوتين به وسيله قليان,مصرف کننده های قلیان,ایران مطلب

مضرات دود قلیان


 بسیاری بر این عقیده اند که مصرف قلیان با آب به معنی تصفیه و مضر نبودن دود آن است،درصورتیکه کشیدن قلیان از سیگار خطرناک تر و پر عارضه تر است و هرپک قلیان برابر با نیم لیتر دود است

باور رایج در مورد استفاده از قلیان این است که آب مواد مضر تنباکو را فیلتر می کند،اما به گفته عضو انجمن بین المللی تحقیقات تنباکو و سیگار هر پک قلیان حداقل حاوی نیم لیتر دود است.

قرن ها است که از قلیان در خاورمیانه و جنوب آسیا استفاده می شود؛ بسیاری بر این عقیده اند که مصرف قلیان بی خطرتر از سیگار است؛اما باید گفت که کشیدن قلیان از سیگار خطرناک تر و پر عارضه تر است.

تنباکو، نار و نیکوتین بیشتری نسبت به سیگار دارد و همچنین ممکن است حاوی فلزات سنگین باشد. همچنین دود قلیان به دلیل استفاده از ذغال برای کشیدن تنباکو، منواکسیدکربن بیشتری نسبت به دود سیگار دارد.

عضو انجمن بین المللی تحقیقات تنباکو و سیگار در گفت وگو با خبرنگار علمی با بیان اینکه در دهه اخیر مصرف قلیان بطور قابل توجهی در کشورافزایش یافته است، گفت:بر اساس مطالعات صورت گرفته، قلیان فرآورده ای است که نیمی از مردان ایرانی و ۳۷درصد زنان آن را تجربه کرده اند.

دکتر نصیر دهقان افزود:دود استنشاق شده حاصل از ۲۰ دقیقه کشیدن قلیان معادل دود استنشاقی حاصل از ۱۰۰ سیگار است.

وی ادامه داد: مطالعاتی که از سوی مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات انجام شده، نشان می دهد که ۲۳ درصد سیگاری ها حداقل یکبار در هفته قلیان مصرف می کنند. این رقم در غیرسیگاری ها ۲۵ درصد است و به این معنی است که غیرسیگاری ها حتی بیش تر از سیگاری ها در حال مصرف قلیان هستند و به سمت اعتیاد به آن پیش می روند.

عضو انجمن بین المللی تحقیقات تنباکو و سیگار اضافه کرد: علاوه بر مشکلات قلبی- عروقی، سرطان ها، ردپای مصرف دخانیات در دیابت ، اختلالات روانی مانند افسردگی ، زایمان زودرس ، نوزادان کم وزن، و سندروم مرگ ناگهانی نوزاد مشاهده می شود.

وی با بیان اینکه مصرف کننده های قلیان در هربار مصرف به طور متوسط حدود ۵۰ تا ۲۰۰ پک می زنند گفت : هر پک به طور متوسط حدود نیم لیتر دود است.

دهقان اضافه کرد میزان و عمق دم در حرکت دادن آب قلیان بسیار مهم است و قلیان با وجود اینکه کمتر مصرف می شود، اما حجم دودی که از طریق آن وارد بدن می شود، ۱۰ تا ۲۰ برابر دود ناشی از مصرف سیگار است.

وی توضیح داد:یک باور غلط در مورد استفاده از قلیان این است که از آنجا که تنباکوی قلیان از طریق آب فیلتر می شود، مواد مضر آن تصفیه می شود. اما واقعیت این است که مصرف تنباکوی قلیان از طریق آب، مواد سرطان زای آن را تصفیه نمی کند.

عضو انجمن بین المللی تحقیقات تنباکو و سیگارگفت: امروزه به اکثر تنباکو هایی که در سال های اخیر به بازار آمده اسانس هایی اضافه می شود که این اسانس ها علاوه بر تحریک دستگاه تنفس، می تواند رینیت آلرژیک و سرفه های مزمن همراه با خلط را برای فرد به همراه داشته باشد.

وی افزود:افزایش چشمگیر بروز انواع سرطان ریه، لب و دهان، حنجره، مری و معده، لوزالمعده، کبد و روده بزرگ از عوارض بد خیم و همچنین زخم های گوارشی ریفلاکس معده از دیگر عوارض مصرف سیگار و قلیان می باشند.

دهقان یاد آور شد :همچنین مصرف سیگار و قلیان موجب اختلال در جذب کلسیم و ساخت استخوان، یائسگی زودرس، کاهش وزن و تخریب هورمون های جنسی و تسریع پوکی استخوان می شود.

وی گفت :به اشتباه تصور می شود که اگر دود قلیان وارد ریه نشود و از راه دهان خارج شود، آسیبی به ریه ها نمی رساند؛ در حالی که حقیقت این است که دود قلیان از طریق مخاط دهان و حنجره نیز جذب بدن شده و آثار سوء مخرب خود را می گذارد.

دهقان با بیان اینکه بسیاری از مراجعین به کلینیک های ترک سیگار از پزشکان سوال می کنند که با ترک کردن سیگار می توانند به جای آن از قلیان استفاده کنند، گفت:این کار در واقع از چاله درآمدن و در چاه افتادن است.

وی به آموزش آگاهی و فرهنگ سازی در جامعه اشاره کرد و گفت:مسئولین حوزه سلامت در وزارت بهداشت و درمان با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش نسبت به برنامه ریزی آموزش دانش آموزان به صورت مستمر جهت اصلاح باورهای غلط و پیشگیری از استعمال قلیان اقدام کنند.

دهقان اظهار کرد:مهم ترین بخش کنترل مصرف دخانیات، فرهنگ سازی و آموزش مضرات مصرف دخانیات از سنین پایین به فرزندان است که از با همکاری خانواده و آموزش و پرورش و سایر سازمان ها امکان پذیر است.

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

دوشنبه 9 تیر 1393  8:15 AM
تشکرات از این پست
climax papeli shirdel2 omiddeymi1368 ria1365
climax
climax
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : خرداد 1393 
تعداد پست ها : 91
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مضرات دود قلیان

خوشبختانه من تا حالا یک بارم لب به قلیون و دود نزدم laugh

دوشنبه 9 تیر 1393  9:41 AM
تشکرات از این پست
khodaeem1 omiddeymi1368
shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1393 
تعداد پست ها : 5535
محل سکونت : یزد

پاسخ به:مضرات دود قلیان

بنام خدا

بر اساس اظهارات یکی از متخصصین زنان که فوق تخصص سرطان های زنان هم هست ، دود قلیان و سیگار 180 نوع سرطان را می تواند در زنان ایجاد نماید.ایشان گفت که اثرات مخرب فلیان بر روی سیستم تناسلی و تخمک گذاری خانم ها چندین برابر بیشتر از اثرات سیگار است و به خصوص روی نسج سینه (غدد و مجاری شیری سینه) اثر مخرب دارد.و.....

برگرفته از روزنامه صبح یزد شماره 13 مورخ یکشنبه 16 آذر 1393

                  

سه شنبه 18 آذر 1393  10:48 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ria1365 khodaeem1
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

پاسخ به:مضرات دود قلیان

باورهای نادرست و واقعیت درباره کشیدن قلیان وجود:


بــاور غلط اول : از آنجا که تنباکوی قلیان از طریق آب فیلتر میشود، کلیه مواد مضر آن تصفیه میشود.
واقعیت اول : کشیدن تنباکو از طریق آب، مواد سرطانزای آن را تصفیه نمیکند. این دود میتواند به اندازه دود سیگار اثر مخرب بر روی ریه و قلب داشته باشد.


بــاور غلط دوم : استنشاق دود قلیان ریهها را نمیسوزاند، به همین دلیل مضر نیست.
واقعیت دوم : دود قلیان وقتی استنشاق میشود، ریهها را نمیسوزاند، زیرا از طریق آبی که در پایین آن قرار دارد خنک میشود. با اینکه دود خنک میشود، اما هنوز هم حاوی مواد سرطانزایی است که برای بدن مضر است.


بــاور غلط سوم : کشیدن قلیان سالمتر از کشیدن سیگار است.
واقعیت سوم : دود قلیان به همان اندازه دود سیگار مضر است. قلیان به طریقی متفاوت دود تولید میکند: دود سیگار از سوختن تنباکو ایجاد میشود، در حالی که دود قلیان از طریق گرم شدن تنباکویی که در کاسهی بالای آن قرار دارد از طریق زغال تولید میشود. محصول نهایی آن یعنی دود یکسان است که حاوی مواد سرطانزا است.


بــاور غلط چهارم : کشیدن قلیان به اندازه کشیدن سیگار اعتیادآور نیست، زیرا نیکوتین در خود ندارد.
واقعیت چهارم : تنباکوی قلیان هم مثل تنباکوهای معمولی حاوی نیکوتین است. در واقع، در یک جلسه 60 دقیقهای قلیان، فرد در معرض حجم دودی 100 تا 200 مرتبه بیشتر از یک سیگار قرار میگیرد.


بــاور غلط پنجم : تنباکوی گیاهی قلیان سالمتر از تنباکوی معمولی است.
واقعیت پنجم : این هم مثل کشیدن سیگار گیاهی یا "طبیعی"، فرد را در معرض مواد سرطانزا قرار میدهد. 
در همين حال سازمان بهداشت جهاني بعد از اعلام همه‌گيري در حال رشد مصرف سيگار كه در دهه گذشته بارها و بارها تكرار كرده بود، در چند سال گذشته اذعان كرده است كه با همه‌گيري ديگري از دخانيات به نام "قليان" روبه‌رو هستيم. 

     Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

سه شنبه 18 آذر 1393  11:15 PM
تشکرات از این پست
khodaeem1
دسترسی سریع به انجمن ها