سوال – من شش سال است که گناهی را انجام می دهم و به آن عادت کرده ام و هنوز نتوانسته ام آنرا ترک کنم . من درکتابی خواندم که خداوند در قیامت با سه گروه حرف نمی زند و من جزو یکی از آن گروهها هستم . اگر رحمت خدا شامل حال من نشود حال من در قیامت چگونه خواهد بود . من خیلی تلاش کرده ام که از این گناه رهایی پیدا بکنم در ضمن من اهل نماز و روزه هم هستم ولی هنوز نتوانسته ام خودم را از این گناه بزرگ نجات بدهم . راهنمایی بفرمایید .
پاسخ – روایت داریم : کسی که از گناه ناراحت است و از کار ثواب خوشحال است ، این از با ایمان بودن فرد است . کسی که ایمان ندارد هر گناهی می کند و برایش مهم نیست . ولی کسی که نفس لوامه دارد و خودش را قبل و بعد از گناه سرزنش می کند ، این خودش بشارت است . این فرد باید توبه کند و از گناه بیرون بیاید . انسان با گناه آمرزیده می شود . اگر کسی به گناه خاصی عادت کرده است می تواند به مشاور مراجعه بکند و از آنها کمک بگیرد . کارهایی که به ایمان کمک می کند مثل جلسات خوب و دوستان خوب هم مفید است . گاهی انسان نمی تواند از گناه بیرون بیاید مگر اینکه خدا به او کمک کند . اگر ایشان از صمیم دل از خدا کمک بگیرد ، خدا به او کمک می کند تا از این گناه بیرون بیاید. خدا در سوره شوری آیه سی می فرماید : هر پیش آمدی که برای شما اتفاق می افتد بازتاب گناهان شماست . امیرالمومنین می فرماید : اگر خدشه ای بر انسان وارد می شود بخاطر این است که خدا می خواهد گناهان شما را پاک بکند و درصدی از آنها را خدا می بخشد . خدا گناهکاران را رها نمی کند و با پیش آمد های روزگار و مصیبت آنها را پاک می کند و بقیه ی گناهان را می بخشد . خدایی که یک بار شما را در دنیا پاک کرد کریم تر از آن است که شما را دوباره در قیامت عذاب بکند .