0

تاثیربالارفتن سن ازدواج برکاهش جمعیت

 
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

تاثیربالارفتن سن ازدواج برکاهش جمعیت

 

 بالا رفتن سن ازدواج از چند بعد باید مطرح شود؛ از بعد جمعیت شناسی وقتی که سن ازدواج بالا می رود به مراحل رسیدن فرزندان و کاهش باروری موثر است چرا که باروری یک دوره ی خاص دارد بنابراین باروری کاهش پیدا می کند. اگر فرد در 20 سالگی ازدواج کند 15 تا 20 سال وقت دارد تا بارور شود اگر در 25 سالگی ازدواج کند 10 سال و اگر در 30 سالگی ازدواج کند، 5 سال تا باروری زمان دارد و در 40 سالگی کمتر باروری وجود دارد.

به گفته وی، از لحاظ جمعیت شناسی و تولید نسل و بارآرودن نیروی کار و تاثیرش در اقتصاد موثر است؛ بنابراین از نظر علم جمعیت شناسی هرچه سن ازدواج بالاتر رود میزان باروری کاهش می یابد.

این استاد دانشگاه افزود: مدت زمان باروری برای دختران از 15 سال اگر در نظر بگیریم تا 35 سالگی، 20 سال است که اگر بگوییم هر چهار سال یک بچه بیاورد 5 تا بچه می شود، یا اگر در 28 سالگی ازدواج کند حداکثر می تواند دو تا بچه بیاورد پس مدت زمان ازدواج در باروری بسیار موثر است.

قرایی مقدم تصریح کرد: از سوی دیگر بالارفتن سن ازدواج مسئله فساد را در جامعه افزایش می دهد، به طوری که مسائل جنسی، روابط نامشروع، بی بندوباری جنسی و فساد در جامعه افزایش می یابد. علاوه بر آن از لحاظ آسیب های اجتماعی چه در مورد ورود به فحشا و مسائلی نظیر اعتیاد و غیره نیز موثر است.

این جامعه شناس ادامه داد: بالارفتن سن ازدواج در جوانان حتی  از لحاظ فرهنگی نیز مضر است؛ اصولا ازدواج یک ارزش و هنجار فرهنگی است و وقتی که این ارزش دچار آسیب می شود، جامعه خواه ناخواه صدمه می بیند.

وی عنوان کرد: ازدواج و تشکیل خانواده چه در دین اسلام و چه در فرهنگ های مختلف ارزشمند و مقدس است و امری جهانی است بنابراین روح و روان جامعه از ازدواج نکردن جوان صدمه و آزار می بیند، چرا که از تشکیل خانواده جلوگیری می شود و این در صورتی است که خانواده به عنوان ستون و محور جامعه است.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: وقتی خانواده شکل نمی گیرد تمام ارزش ها، هنجارها، وضعیت اقتصادی تاثیرپذیر می شود چرا که مرد و زنی که ازدواج نکرده اند، از لحاظ اقتصادی، اقتصاد خانواده ضعیف می شود، وقتی اقتصاد خانواده ضعیف شد چون خانواده شکل نگرفته است، اقتصاد جامعه نیز ضعیف می شود. بنابراین خانواده محور مهمی است.

قرایی مقدم بیان داشت: وقتی خانواده تشکیل نشد، انتقال میراث فرهنگی از نسل گذشته به نسل آینده نیز صورت نمی گیرد چرا که خانواده یکی از وظایفش انتقال میراث فرهنگی، محافظت از فرزندان، شخصیت دادن به فرزندان و محبت کردن به فرزندان است. بنابراین اگرچه در پی بی بندوباری های جنسی افراد می توانند با هر کسی باشند اما ازدواج سبب استحکام زندگی می شود.

وی افزود: اگر خانواده آسیب ببیند دوام و بقا جامعه به خطر می افتد که این مسئله ی بسیار مهمی است. جامعه دچار اضمحلال می شود و به نوعی می میرد بنابراین ازدواج امر مهمی در حفظ جامعه بشری است و وقتی می بینیم که ازدواج صورت نمی گیرد نسل جوان جامعه پژمرده می شود.

این جامعه شناس گفت: از نظر سیاسی و حکومتی نیز عدم ازدواج در بین جوانان نشان از بیماری جامعه دارد چون اگر جامعه بیمار نبود که نباید ازدواج به تاخیر می افتاد، پس می بینیم که افزایش سن ازدواج اثرات روحی و روانی، اقتصادی و غیره دارد. وقتی می بینیم که دختران جوانی که بر اثر ازدواج نکردن دچار افسردگی و بیماری های روحی روانی می شوند.

قرایی مقدم تصریح کرد: بالارفتن سن ازدواج در جوانان بدبینی سیاسی به وجود می آورد و نشان می دهد که حکومت نتوانسته است که ازدواج را در جامعه افزایش دهد. بی شک این ضعف دولت است چرا که عدم تحقق ازدواج روحیه شادی و نشاط را به ویژه در میان نسل جوان پایین می آورد. همچنین بالارفتن سن ازدواج سبب تجرد گرایی می شود که این امر نیز روابط نامشروع و آسیب های اجتماعی دیگری را به دنبال دارد.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

یک شنبه 25 خرداد 1393  10:17 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها