0

حلقه های انس و پژوهش هفتگی*با امتیاز ویژه صلوات*

sayyed13737373
sayyed13737373
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6674

پاسخ به:حلقه های انس و پژوهش هفتگی*با امتیاز ویژه صلوات*

جواب آبجی نازنین:

در تحقیقات علوم معاصر اعلام شده که چنانچه انسان در حالت ایستاده دچار حمله یا سکته شود و وزن بدنش روی پای راست باشد به پشت و اگر روی پای چپ باشد به سمت جلو می افتد.

بنابراین وقتی انسان وارد دستشویی می شود و پای چپ او آزاد و در حال قدم برداشتن به پای راست تکیه کند در صورت اتفاق مذکور به پشت و بیرون از دستشویی می افتد. همچنین اگر در حال خروج از دستشویی با پای راست خارج شود و وزن بدن خود را روی پای راست خود بیندازد، در صورت اتفاق مذکور به بیرون از دستشویی می افتد. اسلام برای جلوگیری از این اتفاق احتمالی که یک مسلمان در محیط توالت نیفتد و به حیثیت و شخصیت او اهانت نشود این دستور را داده است.

*هر وقت که سرت به درد آید    نالان شوی و سوی من آیی

چون درد سرت شفا بدادم    یاغی شوی و دگر نیایی*

*پاسبان حرم دل شده‌ام شب همه شب    تا در این پرده جز اندیشه او نگذارم*

شنبه 24 خرداد 1393  11:31 PM
تشکرات از این پست
tahmores nargesi nazaninfatemeh
nargesi
nargesi
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3783

نقل قول sayyed13737373

نقل قول nazaninfatemeh

یه سری از افراد خرافات های بی پایه رو ول کردن چسبیدن به چیزایی که تو اسلام هم تاکید شده بهش مثلا اینکه تو مستراح رفتنی با پای چپ برین وبیرون اومدنی با پای راست بیاین بیرون.میخوام بدونم کسی دلیلش رو میدونه؟یا اصلا شنیده همچین قضیه ای رو

مثلا میگن موقع ورود به مسجد با پای راست برید و موقع خروج با پای چپ خارج بشید

مگه اینام خرافاته؟!! خدای من...:))

پیشنهاد میکنم همه خرافاتو جهت اطلاع همه کاربرا تو جدول ستونی بنویسین...

شنبه 24 خرداد 1393  11:33 PM
تشکرات از این پست
sayyed13737373 nazaninfatemeh
sayyed13737373
sayyed13737373
کاربر طلایی1

جواب کاربر محترم نرگسی:

مراجع عظام آیت‌الله وحید خراسانی، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی و آیت‌الله نوری همدانی در پاسخ به استفتاء، دخیل بستن را بدعت و خرافات اعلام کردند.

مؤمنین مسلمان همواره از انجام اموری که وهن مذهب را در پی دارد منع شده‌اند. یکی از این امور که شاید عده‌ای از روی غفلت مرتکب آن می‌شوند مسئله دخیل بستن به ضریح، بستن نخ، قفل و تسبیح است.

دفتر آیت الله وحید خراسانی دخیل بستن را بدعت دانست و در ادامه یادآور شد: «باز کردن قفل برای مسئولین نگهداری اماکن متبرکه مستلزم مشقات بسیاری است. بهتر است به جای این کار نخ دل خود را به نخ دل حضرت دوست ببندند. انجام ندادن این کار بهتر است چرا که بدعت و خرافات محسوب می‌‌شود. اگر هزاران نفری که برای زیارت به این اماکن می‌‌روند هر کدام یک نخ را به ضریح ببندند بازکردن این نخ‌ها برای مسئولین حفظ و نگهداری اماکن متبرکه مستلزم مشقات بسیاری است».

دفتر آیت الله ناصر مکارم شیرازی در پاسخ به استفتایی که در این رابطه صورت گرفته آورده است: «این کار از خرافات است و از آن بپرهیزید».

دفتر آیت الله نوری همدانی نیزدر پاسخ به استفتاء خبرنگار مهر در رابطه با دخیل بستن به ضریح اماکن متبرکه این اقدام را بدعت و حرام دانست.

نخ بستن به برخی مکانها مختص ایرانی‌ها نیست

بستن نخ به شاخه‌های یک درخت، قفل زدن به نرده‌های اطراف اماکن مقدس و متبرکه یا بستن نخهای رنگی برای برآورده شدن حاجات و نیازهای فردی تنها مختص به پیروان یک دین یا مذهب خاص نیست بلکه این گونه اقدامات در میان پیروان مذاهب و ادیان بسیاری در سراسر دنیا متداول است و به رغم هشدارهای رهبران دینی بسیاری از افراد هنوز همبراساس باورهای شخصی بدون توجه به دیدگاه رهبران دینی این امر را تکرار می‌کنند.

در اسکاتلند درختی وجود دارد که شاخه‌ها و بدنه آن با صدها سکه پوشانده شده است، براساس باورهای شایع میان مردم محلی، هرکدام از این سکه‌ها آرزویی را برآورده کرده‌اند.

درختها و باورهایی از این دست در کشور انگلستان به وفور مشاهده می‌‌شود.

منبع: مهر

شنبه 24 خرداد 1393  11:34 PM
تشکرات از این پست
tahmores nargesi nazaninfatemeh
tahmores
tahmores
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 11998

نقل قول nazaninfatemeh

یه سری از افراد خرافات های بی پایه رو ول کردن چسبیدن به چیزایی که تو اسلام هم تاکید شده بهش مثلا اینکه تو مستراح رفتنی با پای چپ برین وبیرون اومدنی با پای راست بیاین بیرون.میخوام بدونم کسی دلیلش رو میدونه؟یا اصلا شنیده همچین قضیه ای رو

بله آجی این قضیه صحت داره و برای هر قدمی دعا وجود داره در رساله ها هم گفته شده

شنبه 24 خرداد 1393  11:34 PM
تشکرات از این پست
nargesi sayyed13737373 nazaninfatemeh
sayyed13737373
sayyed13737373
کاربر طلایی1

نقل قول nargesi

نقل قول sayyed13737373

نقل قول nazaninfatemeh

مگه اینام خرافاته؟!! خدای من...:))

پیشنهاد میکنم همه خرافاتو جهت اطلاع همه کاربرا تو جدول ستونی بنویسین...

نخیر اینا خرافات نیست بلکه جز مستحبات دین هستش.

شنبه 24 خرداد 1393  11:35 PM
تشکرات از این پست
tahmores nazaninfatemeh nargesi
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10952

سلام بعضی اوقاتم باید مراقب بود که از اون ور بوم نیفتیم و خیلی مته به خشخاش نزنیم یعنی اولا اگر یک نفر ی کاری انجام میده که دوستان نمونه هایی از اونو گفتن فورا متهم به خرافاتی بودن نکنیمش و انگار گناهی کبیره کرده البته اون کار اشتباهش سرجاش ولی منظورم نوع برخورد با موضوعه

ی مورد دیگم اینکه به کوچکترین کارا گیر ندیم و بگیم خرافات و.. مثلا دست گذاشتن روی قبر هنگام فاتحه خوندن که بعضی ها میگن خرافاته و بی پایه بین مردم رواج پیدا کرده

شنبه 24 خرداد 1393  11:35 PM
تشکرات از این پست
tahmores sayyed13737373 nazaninfatemeh nargesi
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

نقل قول sayyed13737373

نقل قول nazaninfatemeh

من شنیدم و شنیدم که مستحب هستش.

ولی علتشو نپرسیدم.

یکی از دلایلش اینه که مثلا میگن اگر حین مستراح رفتن انسان سکته بکنه و یا پاش بلغزه تمرکزش روی پای راستش هست و در نتیجه توی مستراح نمی افته و برعکس اگه موقع خروج همچین حالتی بهش دست بده چون تمرکز روی پای راست هست دوباره به بیرون می افته و توی مستراح نمی افته در مورد مسجد رفتن هم همین دلیل هست.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

شنبه 24 خرداد 1393  11:37 PM
تشکرات از این پست
sayyed13737373 nargesi
tahmores
tahmores
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 11998

نقل قول ehsan007060

سلام بعضی اوقاتم باید مراقب بود که از اون ور بوم نیفتیم و خیلی مته به خشخاش نزنیم یعنی اولا اگر یک نفر ی کاری انجام میده که دوستان نمونه هایی از اونو گفتن فورا متهم به خرافاتی بودن نکنیمش و انگار گناهی کبیره کرده البته اون کار اشتباهش سرجاش ولی منظورم نوع برخورد با موضوعه

ی مورد دیگم اینکه به کوچکترین کارا گیر ندیم و بگیم خرافات و.. مثلا دست گذاشتن روی قبر هنگام فاتحه خوندن که بعضی ها میگن خرافاته و بی پایه بین مردم رواج پیدا کرده

سلام خوش اومدید حرف شما بسیار متین هدف ما از ذکر خرافات آشنا شدن مردم با خرافات نه متهم کردن من در چند جا گفتم گاهی خرافه مردم به دلیل علاقه زیادشون به ائمه اطهار اما بهتر اینه که مردم رو آشنا کنیم به واقعیت دین

شنبه 24 خرداد 1393  11:38 PM
تشکرات از این پست
sayyed13737373 nargesi nazaninfatemeh
sayyed13737373
sayyed13737373
کاربر طلایی1

دست گذاشتن روى قبر ،(بحارالانوار، ج 102، ص 295، زيارة المؤمنين و آدابها - مفاتيح‏الجنان، زيارت قبور مومنين، ص 939) و يا ريختن آب روى قبر مادامى كه رطوبت آن در خاك باقى است عذاب از صاحب قبر برداشته مى‏شود ، (شيخ صدوق، علل‏الشرايع، ج 1، قم، مكتبة‏الداورى، 1385ه، ص 307).

شنبه 24 خرداد 1393  11:38 PM
تشکرات از این پست
nargesi nazaninfatemeh tahmores
sayyed13737373
sayyed13737373
کاربر طلایی1

نقل قول ehsan007060

سلام خوش اومدید

دوست و کاربر محترم هدف فقط آشنا کردن و آگاه سازی افراد و پیدا کردن راه حل کلی و جامع هستش و قصد هیچ زیر سوال بردنی رو نداریم.

شنبه 24 خرداد 1393  11:40 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh tahmores
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

نقل قول ehsan007060

سلام.دیروزم همین بحث را داشتیم در خیلی از موارد وقتی میبینیم طرف مقابل جبهه میگیره به نظرم بهترین کار سکوت هست و پافشاری رو اشتباه بودن عمل طرف مقابل نکنیم

شنبه 24 خرداد 1393  11:41 PM
تشکرات از این پست
sayyed13737373 tahmores
sayyed13737373
sayyed13737373
کاربر طلایی1

امام رضا فرمودند شخصي كه به زيارت قبور مي رود لازم است رو به قبله نشسته و دست روي قبر بگذارد و هر چيزي كه اراده كرده بخواند مگر اين كه فرد زيارت شده معصوم باشد در اين صورت رو به قبر و پشت به قبله مي نشيند.(1) 

در روايت ديگري مي فرمايند: هرگاه قبر مؤمني زيارت كردي روبه قبله بشين و دستهايت را روي قبر بگذار و اين دعا را بخوان خداوندا به غربت فردي كه از دنيا رفته رحم كن و تنهائي او را به وصل تبديل ساز و وحشت و خوف او را از بين ببر و در رحمت و رضوان خويش قرارش ده و جزء افرادي كه به آنها علاقه داشت و عشق مي ورزيد قرارش ده.(2)
و در كامل الزيارات وارد شده است: هر كسي كنار قبر برادر ديني اش بيايد و دستش را روي قبر بگذارد و هفت مرتبه سوره قدر را بخواند چنين كسي روز قيامت از وحشت صحنه محشر در امان خواهد بود.(3) 
در جاي ديگر شخصي از امام صادق ـ عليه السلام ـ سؤال مي نمايد چگونه دستم را روي قبر بگذارم امام اشاره به زمين كرده و دست روي قبر گذاشتند در حالي كه رو به قبله نشسته بودند و عملاً كيفيت آن را آموزش دادند.(4) 
روايات زيادي در اين رابطه وجود دارد كه در جوامع روائي ما ذكر شده اند و از مجموع روايات استفاده مي شود كه بر سر مزار رفتن مستحب و ياد كردن اموات كه فرصت عمل از آن ها گرفته شده و به شدت نيازمند احسان و نيكي هستند عملي است بسيار پسنديده و دست گذاشتن روي قبر مستحب ديگري است نه اين كه اگر دست نگذاشت به مستحب اول عمل نكرده و از ثواب زيارت اهل قبور بي بهره باشد بلكه در اينجا دو عمل مستحب وجود دارد. اولي حضور در كنار قبر مؤمنين و قرائت فاتحه و قرآن براي آنها، دومي هنگام قرائت دست گذاشتن روي قبر كه اگر انجام ندهد فقط ثواب زيارت قبور را مي برد، ولي ثواب دست گذاشتن را نخواهد برد.

پاورقی:

1. صدوق، ‌قم، الهدايه، 1377، ‌ص 28. مجلسي، محمد باقر، بحارالانوار، بيروت، مؤسسه الوفا، چاپ سوم 1403، جلد 82، ص 169.
2. قيومي اصفهاني، محمدجواد، موسوعة الادعية، الجزء الرابع، الصحيفة الصادقيه، مشهد، آستان مقدس رضوي، ص 104.
3. الشيخ الاقدم قولوميه القمي، كامل الزيارات، نشر فقاهت، ص 539.
4. مجلسي، محمد باقر، بحارالانوار، بيروت، مؤسسة الوفاء، جلد 102، ص 295.

شنبه 24 خرداد 1393  11:42 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh tahmores
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

نقل قول sayyed13737373

دست گذاشتن روى قبر ،(بحارالانوار، ج 102، ص 295، زيارة المؤمنين و آدابها - مفاتيح‏الجنان، زيارت قبور مومنين، ص 939) و يا ريختن آب روى قبر مادامى كه رطوبت آن در خاك باقى است عذاب از صاحب قبر برداشته مى‏شود ، (شيخ صدوق، علل‏الشرايع، ج 1، قم، مكتبة‏الداورى، 1385ه، ص 307).

حالا من بعضی ها رو دیدم که یه سنگ ریزه کوچیک بر میدارن و روی سنگ قبر میزنن میگن مرده هرجا باشه به صدای این سنگ میاد توی قبرش

شنبه 24 خرداد 1393  11:42 PM
تشکرات از این پست
sayyed13737373 tahmores
kousar
kousar
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 232

با سلام خدمت کابران محترم من مطلبی شنیدم که می خواستم دفهمم صحت داره یا نه اما به نظر خودم این هم جز خرافات هست (که دربعضی مواقع در  حال خواب بختک میاد و گلوی آدم رو میگیره و می خواد خفه کنه و نمی توان کاری انجام داد این تا به حال برای من اتفاق نیفتاده اما از همسایه ها زیاد شنیدم)

شنبه 24 خرداد 1393  11:45 PM
تشکرات از این پست
sayyed13737373 nazaninfatemeh tahmores
sayyed13737373
sayyed13737373
کاربر طلایی1

نقل قول nazaninfatemeh

نقل قول sayyed13737373

حالا من بعضی ها رو دیدم که یه سنگ ریزه کوچیک بر میدارن و روی سنگ قبر میزنن میگن مرده هرجا باشه به صدای این سنگ میاد توی قبرش

در مورد سنگ ریزه روایتی پیدا نکردم و در کتاب های حدیثی، روایتی در تأیید این کار وجود ندارند.

شنبه 24 خرداد 1393  11:45 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh tahmores
دسترسی سریع به انجمن ها