0

حلقه های انس و پژوهش هفتگی*با امتیاز ویژه صلوات*

farshon
farshon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 43957

پاسخ به:حلقه های انس و پژوهش هفتگی*با امتیاز ویژه صلوات*

نقل قول sayyed13737373

نقل قول farshon 

سلام کاربر محترم و بزرگوار.

یک هفته فرصت هست که در مورد اکثر این خرافات صحبت بشه .

چی فایده که کسی بحثی درموردش نمیکنه؟

اولین روز خوب بود .اومدن گفتن وقت کم میاریم و از این حرفا ولی الان به سومین روز نکشیده جا زدن رفتن.

من تو موسسات همین حلقه ها رو اجرا میکنم و با استقبال خیلی ها روبه رو میشه و بحث و گفت و گو خیلی داغ میشه و همه نظر برای دادن دارن.

مثلا ماه پیش تو موسسه ای این حلقه ها رو اجرا کردم موضوعشم ازدواج و اثرات دیر ازدواج کردن بودش جوری افراد داشتن بحث میکردن که من به خودم گفتم این جلسه 3 یا 4 تا تلفات بدیمsmiley

یا دفعه قبل ترش در مورد وظیفه مادری و کار کردن بیرون از منزل مادر و نقش مادرتو خانواده بحث کردیم که اونم بحث داغی شد و تو مسجد بودیم از صدای بحث ما بزرگترها و خانوما هم اومدن وسط بحث یهو منم دیدم بحث داره خوب پیش میره جلوشونو نگرفتم خانوما طرف خودشونو میگرفتن و آقایون هی یه چیز مخالف میگفتن تا بالاخره بعد از کلی بحث و پایان وقت بحث یکی از استادان دعوت شده اومد و موضوع رو به صورت عقلی و علمی و شرعی توضیح داد و نتیجش این شد که آقایون با همسرشون خیلی خوب و خوش رفتار شدند و هنوزم که اون مسجد میرم خانوما کلی تشکر میکنن و میگن که از اون روز شوهراشون خیلی به فکر خانوماشون شدن و آقایون هم اسرار دارن که یه جلسه در مورد وظایف و ونقش پدر جلسه بذاریم.

بهتره ازهمین امروزبحثهاروشروع کنیم تاپایان هفته یه نتیجه گیری کلی هم انجام بشه

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

دوشنبه 26 خرداد 1393  10:15 AM
تشکرات از این پست
sayyed13737373 nazaninfatemeh tahmores
sayyed13737373
sayyed13737373
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6674

نقل قول farshon

بهتره ازهمین امروزبحثهاروشروع کنیم تاپایان هفته یه نتیجه گیری کلی هم انجام بشه

فکر خوبی هستش.

*هر وقت که سرت به درد آید    نالان شوی و سوی من آیی

چون درد سرت شفا بدادم    یاغی شوی و دگر نیایی*

*پاسبان حرم دل شده‌ام شب همه شب    تا در این پرده جز اندیشه او نگذارم*

دوشنبه 26 خرداد 1393  10:17 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh tahmores farshon
sayyed13737373
sayyed13737373
کاربر طلایی1

خرافات

داداش شما گفتید که اینکه سفله بیاد بالای چای به تعدادش مهمون میاد .

یعنی اگر 4 تا بیاد روی چای باید 4 تا مهمون بیاد براتون ؟

این از نظر عقلی درسته که اومدن مهمون به وسیله ی سفله نشون داده بشه یا خاریدن دماغ و یا ...؟؟؟؟؟؟

امکان داره یک روزی سفله اتفاقی بیاد روی چای و براتون اون روز مهمونم بیاد و این تو یادتون میمونه چون به خودتون تلقین میکنین که صبح سفله اومده بودا روی چای.

امام احتمال داره روزی هم سفله روی چای بیاد ولی اون روز مهمون براتون نیاد و این تو یادتون نمیمونه چون دوباره چند بار تو ذهنتون با نیامدن مهمون به خودتون سفله اومدن روی چای رو یاد آوری نکردین

این طور یمیشه که مردم فکر میکنن سفله اومدن روی چای نشانه مهمون اومدنهsmiley

دوشنبه 26 خرداد 1393  10:22 AM
تشکرات از این پست
mohsenfoulady tahmores
sayyed13737373
sayyed13737373
کاربر طلایی1

حلقه های انس با موضوع خرافات

اینکه میگن اگر انگشتر از دست عروس بیوفته  و یا گم بشه موقع عروسی این کار باعث شومی میشه کاملا اشتباه و خرافاتی بیش نیست 

من با ذکر خاطره ای اینو اثبات میکنم:

سال 1380 عروس و دومادی از دوستان ما ازدواج کردن که تو موقع عروسی انگشتر عروس گم میشه و با این حال یه انگشتر دیگه میارن و عروسی ادامه پیدا میکنه الان اون دو نفر دارن با هم به خوشی زندگی میکنن و هیچ مشکلی هم ندارن و یدونه بچه خوشگل هم دارن

از نظر عقلی به نظر شما گم شدن یا به زمین افتادن یک انگشتر ناچیز(البته الان قیمتا بالاسsmiley) باعث میشه که یک پیوند شرعی و دینی که پر از احساسات طرفین هستش بهم بخوره؟

دوشنبه 26 خرداد 1393  10:34 AM
تشکرات از این پست
mohsenfoulady nazaninfatemeh tahmores
mohsenfoulady
mohsenfoulady
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 297

نقل قول sayyed13737373

اینکه میگن اگر انگشتر از دست عروس بیوفته  و یا گم بشه موقع عروسی این کار باعث شومی میشه کاملا اشتباه و خرافاتی بیش نیست 

من با ذکر خاطره ای اینو اثبات میکنم:

سال 1380 عروس و دومادی از دوستان ما ازدواج کردن که تو موقع عروسی انگشتر عروس گم میشه و با این حال یه انگشتر دیگه میارن و عروسی ادامه پیدا میکنه الان اون دو نفر دارن با هم به خوشی زندگی میکنن و هیچ مشکلی هم ندارن و یدونه بچه خوشگل هم دارن

از نظر عقلی به نظر شما گم شدن یا به زمین افتادن یک انگشتر ناچیز(البته الان قیمتا بالاسsmiley) باعث میشه که یک پیوند شرعی و دینی که پر از احساسات طرفین هستش بهم بخوره؟

آقا سید اینکه میگی درست که باعث شومی نمیشود ولی معلم دین و زندگی ماهم میگفت یک نفر این اتفاق در اقوامشان افتاده وباعث اتفاقات بدی شده که بچه ی آنها ناقص شده

یعنی الکی بوده یا نه؟؟

دوشنبه 26 خرداد 1393  11:18 AM
تشکرات از این پست
mohsenfoulady
mohsenfoulady
کاربر برنزی

عروسی یا عقد کردن از 1 فروردین تا 13 فروردین

میگویند اگر فردی در 1تا 13 فروردین عروسی یا عقد کند باعث اتفاقات بدی میشود از جمله معتاد شدن و طلاق گرفتن ولی خرافات است

ما هم چند نفر از اقواممان در همین روز عروسی کردن الان نه معتاد شدن نه چیزی بستگی به طرف داره که خوب باشه یا بد

دوشنبه 26 خرداد 1393  11:23 AM
تشکرات از این پست
sayyed13737373
sayyed13737373
کاربر طلایی1

نقل قول mohsenfoulady 

آقا سید اینکه میگی درست که باعث شومی نمیشود ولی معلم دین و زندگی ماهم میگفت یک نفر این اتفاق در اقوامشان افتاده وباعث اتفاقات بدی شده که بچه ی آنها ناقص شده

یعنی الکی بوده یا نه؟؟

داداش محسن بزرگوار .این جوابش درست مثل سفله هستش که گفتم 

دقت کن:

امکان داره یک روزی تو عروسی انگشتر به زمین بیوفتد و یا گم بشود وبرای اون عروس و دوماد اتفاق بدی بیوفتد و این تو یادتون میمونه چون به خودتون تلقین میکنین کهبه خاطر افتادن انگشتر بوده

امام احتمال داره روزی تو عروسی انگشتر به زمین بیوفتد و یا گم بشود وبرای اون عروس و دوماد اتفاق بدی نیوفتد و این تو یادتون نمیمونه چون دوباره  چند بار به خودتون نگفتین که به خاطر اون انگشتره بوده و  آوری نکردین و خیلی راحت از کنارش رد شدید و حواستون بهش نبوده

به خاطر همون شما فقط افتادن انگشتر و شومی بعد از اون تو یادتون مبمونه و تبدیل به خرافات میشه

دوشنبه 26 خرداد 1393  11:30 AM
تشکرات از این پست
mohsenfoulady nazaninfatemeh tahmores
mohsenfoulady
mohsenfoulady
کاربر برنزی

به دنیا آمدن در شش ماه دوم سال

بعضی ها میگویند که اگر در شش ماه دوم سال به دنیا بیایی احساس بزرگی میکنی که درست ولی میگویند زندگیشان در زندگی به خواطر احساس بزرگی از هم

میپاشد ولی بستگی به فرد داره که بتونه از غرورش به خوبی استفاده کنه که افراد زیادی هستند که دارند به خوبی زنگی میکنند و هیچ مشکلی ندارند

دوشنبه 26 خرداد 1393  11:48 AM
تشکرات از این پست
mohsenfoulady
mohsenfoulady
کاربر برنزی

دلیل هایی که الکی مردم میگن که خرافاته را اگه هر اتفاقی که می افتد را همان خرافات خودشان ندانند بهتر میشد

ولی بعضی ها از بس به خرافات فکر میکنن که باعت مشکل بدی میشود مثل بچه ناقص و...

پس به این ها فکر نکنن که بتونن زندگی خوبی داشته باشن

دوشنبه 26 خرداد 1393  11:53 AM
تشکرات از این پست
sayyed13737373
sayyed13737373
کاربر طلایی1

دلایل پیدایش خرافات

دلایل پیدایش خرافات 

به نظر می‌رسد به طور کلی علل پیدایش خرافات و انحرافات ، امور زیر باشد:
1. جهل و نادانی
2. آداب و رسوم غلط و القاء دیگران به فرهنگ مدرن، مُدگرایی
3. تعصّب نسبت به آداب و رسوم اقوام و آباء و اجداد
4. توطئه دشمنان و استعمارگران
5. تبلیغات دروغ
6. تملّک افکار
7. سادگی مردم
8. دور شدن از اصول و مبانی اسلامی و غفلت از صراط مستقیم دین
9. دور بودن از علماء و دانشمندان دینی
10. محکم نکردن پایه های اعتقادی
11. عدم تفکّر قبل از بیان هر سخن.

دوشنبه 26 خرداد 1393  5:29 PM
تشکرات از این پست
bigharar tahmores nazaninfatemeh farshon
sayyed13737373
sayyed13737373
کاربر طلایی1

نمونه ای از خرافات در آخرالزمان

1.تخم مرغ شکستن به بهانه اینکه فلانی چشمش شور است و نسبت به او سوء ظن پیدا کردن، که سوء ظن از گناه کبیره است و موجب می شود که انسان گرفتار غیبت و تهمت شود، که غیبت از زنا بدتر است. علاوه بر آن گناه اسراف را در پی دارد؛ و لذا نه تنها دفع بلا نمی‌کند بلکه چون گناهانی را به دنبال دارد ممکن است باعث نزول بلاهم بوشد.
البته در این زمینه خیلی‌ها سؤال می‌کنند که آیا چشم زدن از نظر اسلام تأئید شده است یا نه درپاسخ باید گفت: امکان وقوع چشم زدن موردتأئید قرآن وروایات می‌باشد آنجایی که قرآن کریم در ماجرای حضرت یوسف (ع) آورده استکه وقتی فرزندان حضرت یعقب، عازم دیار مصر شدند یعقوب (ع) به آن‌ها سفارش نمودکه از درهای متعدّد وارد قصر عزیز مصر شوند. زیرا آن‌ها جوانان زیبا و دلربایی بودند و تعدادشان هم زیاد بود و حضرت یعقوب با این کار می‌خواست که آن‌ها زیاد جلب توجّه نکنند و چشم نخورند. 
همچنین در روایات فراوانی این مطلب تأیید شده است؛ از جمله پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند: «نِصفُ ما یَحفَرُ لِأُمّتی مِنَ القُبُور مِنَ العینِ وَ المِفدَة»  (نیمی از کسانی که می‌میرند به خاطر چشم بد و پرخوری از دنیا می‌روند) و نیز فرمودند: «العِینُ حَقُ یَحضُرُها الشیطانُ وَ حَسَدُ ابنُ آدَم»  (چشم بد حق است که شیطان و حسادت و تنگ نظری مردم آن را پدید می‌آورند) اما راه مقابله با چشم بد، توکّل به خداست و توسل به ذوات مقدسه‌ی اهل بیت (علیهم السلام) و علاوه بر آن خواندنبرخی از آیات قرآن مثل معوذتین نافع است. 

دوشنبه 26 خرداد 1393  5:31 PM
تشکرات از این پست
tahmores nazaninfatemeh
sayyed13737373
sayyed13737373
کاربر طلایی1

2.تفاوت بین فرزند پسر و دختر
یکی از خرافات زمان جاهلیّت، شوم دانستن فرزند دختر و زنده به گور نمودن دختران بود که متأسفانه گاهی آثار این تفکّر جاهلی، هنوز در چهره‌ی برخی افراد نادان دیده می‌شود به طوری که بین فرزند پسر و دختر فرق می‌گذارند و حتی با دیدن فرزند دختر چهره درهم می‌کشند، در صورتی که این کار در حقیقت، چهره در هم کشیدن در مقام الوهیت و خالقیت پروردگار است که گناهی بزرگ و کفرآمیر است. بنابراین بنده‌ی واقعی کسی است که تسلیم مقدّر است الهی باشد و بداند که خدا هرچه بخواهد، به مصلحت دنیا و آخرت بندگان است؛ لذا باید نسبت به حکمت و اراده‌ی خدای خویش تسلیم باشد و دختر یا پسر بودن فرزند برایش فرقی نداشته باشد.

دوشنبه 26 خرداد 1393  5:32 PM
تشکرات از این پست
tahmores nazaninfatemeh
sayyed13737373
sayyed13737373
کاربر طلایی1

3.نحس بودن برخی روزها
«فیلسوف و مفسّر بزرگ؛ علامه طباطبائی (رحمة الله علیه) می‌فرماید: »در روایات قابل اعتماد آمده است که: روز وفات حضرت سیدالشهداء (ع) یا پیغمبر اکرم (ص) نحس، و موالید ائمه اطهار (علیهم السلام) سَعد است؛ و این نسبت به شرع دارد، اما صِرف روشنایی روز بین دو تاریکی (شب) نه نحوست دارد و نه سعادت.
«استاد علامه، در جای دیگر می‌فرماید: »از نظر عقل هیچ دلیلی وجود ندارد که ثابت کند فلان روز یا فلان زمان سعد است یا نحس... کما اینکه برای انکار سعد و نحس روزها و دلیلی وجود ندارد، گرچه واقعیت داشتن آن بعید است، ولی بعید بودن غیر از محال بودن است. اما از دیدگاه شرعی، در قران از شومی و خجستگی ایام یاد شده است...  پس از نحوساتی که ما می‌سازیم مثل اینکه، امروز چهارشنبه است و نباید بیرون برویم یا چون در فلان روز حادثه ای برای ما اتفاق افتاد آن روز را نحس بدانیم و ... از امور جعلی و خرافی شمرده می‌شود و ائمه اطهار (علیهم السلام) با آن مبارزه کرده‌اند.
«محمد بن احمد دقاق» می‌گوید: نامه ای به امام هادی (ع) نوشتم و از مسافرت در روز چهارشنبه آخر ماه پرسیدم: حضرت در پاسخ نوشتند: بر خلاف نظر معتقدان به شومی، هر کس در چهارشنبه آخرماه مسافرت کند، از هر گزندی ایمن خواهد بود و از هر بیماری سالم می‌ماند.

دوشنبه 26 خرداد 1393  5:34 PM
تشکرات از این پست
tahmores nazaninfatemeh
sayyed13737373
sayyed13737373
کاربر طلایی1

4.شانس
یکی از مطالبی که به اشتباه در اذهان مردم القاء شده است، مسأله شانس است. به طور کلی اینکه گفته شود شانس من خوب است یا شانس فلانی بد است، این‌ها صحیح نبوده و معنایی ندارد. البته شایدبه صورت تصادفی مثلاً درجلسه‌ی امتحان سؤال یکی آسان‌تر شود و سؤال دیگری مشکل‌تر، ولی به هر حال شانس به این معنایی که بین مردم متداول است صحیح نیست. اما یک حقیقتی به نام توفیق وجود داردکه آن وِفق پیدا کردن و هماهنگ شدن کارهای انسان است. انسانی که در صراط مستقیم باشد، و به تعهداتش عمل کند و نظم داشته باشد قطعاً توفیقاتش بیشتر است. بنابراین از نظر عقلی و دینی چیزی به نام شانس وجود ندارد ولی توفیق، مصلحت و یا قضا و قدر که بحثی مفصل است حقیقت دارد. 

دوشنبه 26 خرداد 1393  5:42 PM
تشکرات از این پست
tahmores nazaninfatemeh
sayyed13737373
sayyed13737373
کاربر طلایی1

.عطسه زدن
برخی افراد عطسه زدن را به بدیُمنی می‌گیرند و می‌گویند، نشانه‌ی صبر است یعنی اگر می‌خواهی جایی بروی یا کاری انجام دهی و عطسه کردی باید توقف کرده، حداقل چند لحظه سر جایت تکان نخوری!! این عقیده هم یکی از خرافات و رسوم بی اساس بوده، هیچ گونه مبنای عقلی و شرعی ندارد؛ و عجیب آنکه سابقه‌ی این خرافه به جاهلیت قبل از اسلام بر می‌گردد؛ چرا که در تاریخ عصر جاهلیت آمده است که: «عرب عطسه را شوم می‌دانست و آن را مقدمه‌ی خطری حتمی می‌پنداشت و لذا اگر صدای عطسه ای را می‌شنید، می‌گفت: »بِکِلابی یعنی بلای آن به جان سگهایم بیفتد؛ و اگر با فرد سابقه خوبی نداشتند، می‌گفتند: «بِکَ لابی»؛ یعنی به جان خودت نه من.بالعکس این خرافات در روایات ائمه (علیهم السلام)، از «عطسه» به عنوان عامل عافیت و سلامتی یاد شده است و به عنوان عاملی پر برکت برای جسم و روح معرفی گردیده است:
در روایتی از امام صادق (ع) نقل شده که:
«التَّثاوُبُ مِنَ الشَّیطانِ و العِطاسُ مِنَ الله عزَّوجَل» ؛ (خمیازه از شیطان است، ولی عطسه از ناحیه خداوند متعال می‌باشد)
6.خوردن غذای اهل مصیبت
امروزه مشاهده می‌شود که وقتی مسلمانی از دنیا می‌رود و خانواده ای داغدار عزیزی می‌شوند احکام و آداب و رسومات نابجایی اجرا می‌شود که علاوه بر خلاف شرع وعقل بودن، گاه ظلم و گناه نیز به شمار می‌آید. به عنوان مثال چیدن و حمل حجله‌ی عروسی، در تشییع جنازه جوانی که داماد یاعروس نشده است!
ـ کشتن گوسفند و قربانی کردن در برابر جنازه
ـ مسلمانی دادن و پهن نمودن سفره پذیرایی از سوی اهل عزا و شرکت مردم در این مجالس.
در حالی که در احکام دین ما آمده است که: مستحب است پس از دفن تا سه روز برای اهل خانه‌ی میّت غذا بفرستند و غذا خوردن نزد آنان و درمنزلشان مکروه است.
حتی در حدیثی از امام صادق (ع) نقل شده که: «الْأَکْلُ عِنْدَ أَهْلِ الْمُصِیبَةِ مِنْ عَمَلِ أَهْلِ الْجَاهِلِیَّةِ وَ السُّنَّةُ الْبَعْثُ إِلَیْهِمْ بِالطَّعَامِ کَمَا أَمَرَ بِهِ النَّبِیُّ (صلی الله علیه وآله وسلم) فِی آلِ جَعْفَرِ بْنِ أَبِی طَالِبٍ (ع) لَمَّا جَاءَ نَعْیُهُ...» (37)؛ غذاخوردن د رکنار (سفره) اهل مصیبت، از اعمال جاهلیت است و سنت اسلام این است که برای مصیبت دیدگان غذا ببرند (نه آنکه غذایشان را بخورند) همانطور که پیامبر (صلی الله علیه وآله) دستور دادند برای خانواده‌ی جعفر بن ابیطالب؛ وقتی خبر شهادتش رسید، غذا ببرند.
البته موارد زیادی دیگر به عنوان خرافات مطرح است که گنجایش این مقاله را نخواهد داشت از قبیل؛ فال نیک و بد زدن، تخم مرغ روی ماشین شکستن از باب اینکه بلای به ماشین نخورد. استخاره ساختگی، ساییدن قند بالای سر عروس، آب ریختن بر بدن گربه باعث درآوردن دانه های پوستی می‌شود، بر هم زدن قیچی باعث جنگ و دعوا بین افراد خانواده می‌شود، مجلس ختم برگزار کردن در روز شنبه اثر بد دارد، شمع روشن کردن در زیارتگاه‌ها و روی قبر سادات و علماء ودیگر اموات، گره زدن نخ به ضریح‌ها و درب‌های اماکن مقدسه، دخیل بستن به سقاخانه که این‌ها هیچ استناد قرآنی و روایی نداشته و جزء خرافات محسوب می‌گردد.

دوشنبه 26 خرداد 1393  5:45 PM
تشکرات از این پست
tahmores nazaninfatemeh
دسترسی سریع به انجمن ها