گوجه فرنگی یکی از پرمصرفترین سبزیجات در فرهنگ ما ایرانیان است که در کنار انواع گوشتهای کبابی، طرفداران زیادی دارد.
این ماده غذایی حاوی مقادیر بسیار بالای ویتامین c است. این ویتامین نسبت به دمای بالا و نور بسیار حساس است و بنابراین کباب شدن زیاد گوجه فرنگی و یا برش خوردن گوجه فرنگی و قرار گرفتن در معرض نور به مدت طولانی، تقریبا ذخایر ویتامین c آن را از بین میبرد.
وی ادامه داد: گوجه فرنگی ماده آنتی اکسیدان و ضد سرطانی بنام لیکوپن بوده که رنگدانه قرمز گوجه فرنگی است. این ماده غذایی در برابر حرارت نسبتا مقاومت بالایی دارد و حرارت بالا تاثیر چندانی بر آن ندارد. لیکوپن مانع از بروز سرطان پروستات میشود.
این متخصص تغذیه افزود: از آنجایی که کباب کردن گوجه فرنگی بسیار رایج است، توصیه میشود، کباب کردن آن بطور یکنواخت و با فاصله شعله مستقیم انجام گیرد تا از سیاه شدن گوجه فرنگی جلوگیری شود.
ثابت شده مصرف قسمتهای سیاه شده گوجه فرنگی هنگام کباب کردن، در درازمدت سرطان زا است.