دكتر چنگيز مولايي در سال 1345 در مشكين شهر بدنيا آمد.ايشان داراي دكتري رشته فرهنگ و زبانهاي باستاني از دانشگاه تهران(در سال 1377) مي باشد. نامبرده هم اكنون عضو هيئت علمي و دانشيارگروه آموزشي فرهنگ و زبانهاي باستاني ،دانشكده ادبيات فارسي و زبانهاي خارجي دانشگاه تبريز است.
گروه : علوم انساني
رشته : فرهنگ و زبانهاي باستاني
تحصيلات رسمي و حرفه اي : چنگيز مولايي، تحصيلات ابتدايي را در دبستان تربيت به پايان رسانده و ديپلم خود را در سال 1363 از دبيرستان طالقاني اخذ كردهاند. ايشان مدرك كارشناسي در رشته ادبيات فارسي را از دانشگاه تبريز و كارشناسي ارشد فرهنگ و زبانهاي باستاني را در سال 1372 از دانشگاه تبريز دريافت نموده اند و در سال 1377 مدرك دكتري در رشته فرهنگ و زبانهاي باستاني را از دانشگاه تهران با موفقيت اخذ كرده اند .
عنوان پاياننامه:
الف - كارشناسي ارشد : بررسي تيشتر يشت
ب- دكتري: بررسي فروردين يشت
مشاغل و سمتهاي مورد تصدي : چنگيز مولايي در سال 1377 موفق به اخذ مدرك دكتري در رشته فرهنگ و زبانهاي باستاني از دانشگاه تهران شدند و از سال 1377 بعنوان عضو هيات علمي در گروه فرهنگ و زبانهاي باستاني دانشكده ادبيات فارسي و زبانهاي خارجي مشغول خدمت شدهاند.
فعاليتهاي آموزشي :
چگونگي عرضه آثار : فعاليتهاي پژوهشي چنگيز مولايي به ترتيب زير است:
تعداد مقاله هاي منتشر شده : 10 مورد
تعداد مقاله هاي ارايه شده در كنفرانسها: 3 مورد
تعداد كتابهاي تاليف شده : 2 مورد
تعداد پاياننامه هاي كارشناسي ارشد: 8 مورد
تعداد طرحهاي تحقيقاتي مصوب: 1 مورد