0

سرعت‏های مختلف اینترنت چه معنایی دارند؟

 
DRAGON333
DRAGON333
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1391 
تعداد پست ها : 8083
محل سکونت : سیستان و بلوچستان خاش

سرعت‏های مختلف اینترنت چه معنایی دارند؟

مطمئنأ شما نیز به مانند تمامی کسانی که با اینترنت سروکار دارند با سرعت های مختلفی جهت اتصال به اینترنت آشنا هستید. همین طور در حال حاضر بسیاری از شرکتها خصوصأ شرکتهای ارائه دهنده خطوط ADSL و کابل برای سرعتهایی فراتر از گذشته، تبلیغ می کنند. اکنون ما میخواهیم به این موضوع بپردازیم که این سرعتها چه معنایی دارند؟ یا مثلأ سرعت یک اتصال KB 56 چقدر است؟

چنانچه تازه به دنیای اینترنت یا کامپیوتر وارد شده اید، شاید به سختی بپذیرید که در سال 1978 مودمها با سرعت 110 یا 300 بیت در ثانیه کار می کردند. جدول زیر اگر چه دقیق نیست اما طرحی اجمالی از رشد چشمگیر سرعت مودم ها را در چند سال اخیر، ارائه می کند.
 

سرعت‌های مختلف اینترنت چه معنایی دارند؟



برای مقایسه، شبکه های محلی حداقل با سرعت 10 میلیون بیت در ثانیه کار می کنند و به تدریج استفاده از سرعت 100 میلیون بیت در ثانیه، متداول می شود.

اما معنی این سرعتها چیست؟ هر کاراکتر از 8 بیت تشکیل می شود. هر بیت یا صفر است یا یک و هر 8 بیت، یک کاراکتر را می سازد. حرف K کیلو، به معنای 1024 بیت است، بنابراین یک مودم k 28 دارای سرعتی برابر با 28*1024 یا به عبارتی 28672 بیت در ثانیه (bps) است.

حال با تقسیم 28672 بر8، بیشترین تعداد کاراکتری که مودم شما می تواند درهر ثانیه انتقال دهد، مشخص می شود که برابر 3584 کاراکتر در هر ثانیه خواهد شد چنین سرعتی در دنیای امروز، فوق العاده کند محسوب می شود. علت آن را به صورت مختصر توضیح خواهیم داد.

حال ممکن است تصور کنید که در صورت استفاده از یک مودم 28k در هر ثانیه 3/5 هزار کاراکتر دریافت خواهید کرد، اما این طور نیست، زیرا در وهله اول، کیفیت خطوط تلفن به میزان قابل ملاحظه ای (ترفندستان) بر سرعت ارتباط تاثیر می گذارد.در صورت پایین بودن کیفیت خطوط تلفن، داده هایی که کامپیوتر شما به اینترنت ارسال می کند، با خطا دریافت می شوند بنابراین سرور تقاضای ارسال مجدد اطلاعات را می دهد می توانید توسط وقفه های روی خط به کندی سرعت انتقال پی ببرید، به همین میزان هر چه کیفیت خطوط بدتر باشد تعداد دفعاتی که اطلاعات باید ارسال شود، افزایش یافته و در نتیجه سرعت کمتر می شود.

در وهله دوم، در هر اتصال مقداری بار اضافی (Overhead) وجود دارد که در اصطلاح هندشیک (Handshaking) نامیده می شود و بدین معنی است که مودم از کامپیوتر سرور سوال می کند، آیا داده ها را دریافت کرده است و سرور پاسخ مثبت یا منفی می دهد. همچنین از تعدادی بیت برای مشخص کردن نوع مطالب ارسال شده یک نامه الکترونیکی یا یک سند وب یا هر چیزی دیگر استفاده می شود که این موضوع نیز سرعت را کاهش می دهد. حال فرض کنید که با یک مودم 28/8k تنها با سرعت واقعی 20k بتوانید اطلاعات مفید را مبادله کنید.البته وضع از این هم بدتر است چرا که اینترنت پر از مطالب بی ارتباط با محتواست. مثلا کوکیها (Cookies) یا آگهی های تبلیغاتی، تفاسیر، خطاهای وب و مطالب دیگری که مزاحم گشت و گذار شما در وب می شوند.برای مثال یک آگهی تبلیغاتی معمولی، حجمی به اندازه 7.5 کیلوبایت دارد که با استفاده از یک مودم با سرعت فرضی 20kbps به چند ثانیه زمان، برای بارگذاری (Load) در کامپیوتر، نیاز دارد.

چه راه حلی وجود دارد؟ اول اینکه در صورت امکان یک خط DSL یا مودم کابلی برای اتصال به اینترنت اختیار کنید.با این کار اینترنت سرعت گشت و گذار در اینترنت تا چندین برابر، افزایش خواهد یافت در عین حال هزینه این کار احتمالأ برابر یا فقط کمی بیشتر از اتصال تلفنی است. دوم اینکه اگر نمی توانید از یک ارتباط سریعتر استفاده کنید، یک نرم افزار مانع تبلیغات (Blocker) روی سیستم خود نصب کنید تا آنها را پیش از انتقال به کامپیوتر شما حذف کنند. در حقیقت با این کار،ازدریافت (Download) تبلیغات بی فایده، خلاص خواهید شد.
 

یک شنبه 7 اردیبهشت 1393  9:39 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها