یادتان باشد تفاوت عمده این غذا آن است که به جای آب، گوشت به کار رفته در این غذا با دوغ، پخته می شود و همین باعث نامگذاری عجیب و غریب آن شده است یعنی دوغ پا.
عادت های غذایی زاهدانی ها
خرما در رژیم غذایی روزانه ی زاهدانی ها سهم بسزایی دارد و غذایی معروف به چنگال را از این میوه شیرین تهیه می کنند که جزو شیرینی های شان است و آن را در ماه رمضان بیش از هر خوراکی دیگری تهیه کرده و می خورند.
بلوچ های این شهر غذای شان را بیشتر با گوشت گوسفند می پزند و دوغ، پای ثابت سفره های شان است به طوری که
نوشیدنی
پرمصرف میان مردم زاهدان به حساب می آید. در ضمن، آن ها با شیر شتر در وعده صبحانه از میهمان های شان پذیرایی می کنند و با این که نزدیک به هند و پاکستان هستند اما غذاهای شان پُرادویه و تند تهیه نمی شود.
نکته
در صورتی که دوغ تان ترش است به این غذا لیموعمانی اضافه نکنید. در غیر این صورت لیموعمانی جزء دیگری است که در تهیه ی دوغ پای به کار برده می شود.
مـواد لازم برای 4 نفر
گوشت گوساله 300 گرم 500 کیلوکالری
لپه 1 لیوان 240 کیلوکالری
پیاز خرد شده 1 لیوان 25 کیلوکالری
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری 000 کیلوکالری
دوغ 6 لیوان 150 کیلوکالری
روغن آفتابگردان 2 قاشق غذاخوری 180 کیلوکالری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران به میزان دلخواه 0 کیلوکالری
طـرز تـهـیـه
برای شروع، پیاز خرد شده را در روغن تفت دهید و بعد از افزودن ادویه ها(البته به غیر از زعفران) و رب، تکه های گوشت و لپه را اضافه کنید و بعد از چند بار هم زدن به جای آب در این محتویات دوغ بریزید و بگذارید تا کاملا پخته شوند.
پس از پخت، دوغ پا را همراه برنج سرو کنید.
این غذا چند کالری دارد؟
این غذا تقریبا 1100 کیلوکالری انرژی دارد. در صورتی که این حجم به 4 قسمت تقسیم شود هر واحد دارای 275 کیلوکالری انرژی خواهد بود. البته خوردن برنج با این غذا به این میزان انرژی، اضافه خواهد کرد.
همراه این غذا
این غذا با برنج سرو می شود که بهتر است به صورت کته شده استفاده شود.
همراه شدن
سالاد
سبزیجات یا حتی سبزی خوردن با این غذا در کنار گوشت و برنجی که در دوغ پا وجود دارد به تکمیل شدن این وعده کمک بسیاری می کند.