حتما تا بحال نام شارژرهای بیسیم به گوشتان خورده است. روش کار با این ابزارها هم آن است که باید گوشی یا تبلت خود را روی صفحات رسانا قرار داده تا باتری شروع به شارژ شدن کند. گروهی از پژوهشگران خوش ذوق کرهای از مرکز پیشرفته علوم و فناوری کره سیستمی را ساختهاند که علاوه بر آنکه از فاصله 15 متری کار میکند و میتواند همزمان تا 40 گوشی هوشمند را شارژ کند.
این فناوری که Dipole Coil Resonant System نام دارد از میدانهای مغناطیسی خاصی استفاده میکند که میتواند برق مورد نیاز برای وسایل خانگی بزرگتر نظیر تلویزیون و لپتاپ را فراهم کند. شارژر DCRS نوعی فناوری انقلابی است که نخستین بار در سال 2007 میلادی در دانشگاه MIT و با نام CMRS ساخته شد.
تفاوت میان این دو سیستم آن است که پژوهشگران کرهای مدعی هستند سیستم طراحی شده توسط آنها برد بیشتری دارد و از نظر طراحی کاربردیتر است. سرپرستی این تیم را آقای Chun Rim بر عهده دارد و هدف از ساخت این سیستم را فراگیر نمودن شارژ بیسیم همانند شبکههای اینترنتی وایفای عنوان کرده است. به گفته وی درست همانگونه که به زودی محدودههای وایفای را در هر جایی مشاهده خواهیم کرد، شبکههای شارژ بیسیم یا آنگونه که آقای ریم میگوید Wi-Power را نیز در محیطهایی همچون رستورانها و خیابانها خواهیم دید.
با استفاده از این سیستم، میتوان یک تلویزیون LED را از مسافت 5 متری شارژ کرد. حداکثر برق خروجی این شارژر از فاصله 3 متری حدودا 1400 وات میباشد که البته هرچه فاصله دورتر میشود کارایی سیستم نیز کمتر خواهد شد. با این حال در فاصله 5 متری، این سیستم میتواند جریان برقی معادل 209 وات را تولید کند و الکتریسیته لازم برای شارژ 40 دستگاه موبایل را تأمین کند.
البته به گفته سرپرست تیم پژوهش هنوز بخشهای متعددی باید مورد مطالعه قرار گیرند تا تولید این شارژر به مرحله انبوه برسد. نخست آنکه وجود چنین محیطی بدان معنا خواهد بود که اگر با کارتهای اعتباری وارد فضای یاد شده شوید، اطلاعات ذخیره شده روی آن کارتها در کوتاهترین زمان پاک میشود. علاوه بر این هنوز مشخص نیست که وجود این جریان قوی چه تأثیری روی سلامت افراد خواهد داشت که در ادامه و با انجام مطالعات دقیقتر این مسأله روشن خواهد شد.
اما یکی دیگر از فناوریهای بیخطر و البته مفید برای شارژ گوشی و تبلت ابزاری به نام پاور بانک است که ابعادی برابر یا کمتر از ابزارهای موبایل دارد و میتواند به صورت بیسیم شارژ مورد نیاز آن را تأمین کند. در حال حاضر پاوربانکهای سه کمپانی مطرح کرهای به نامهای سیلیکون پاور، اپیسر و pqi در بازار ایران موجود میباشد که همگی توسط شرکت داده پرداز رایانه متین در سطح کشور توزیع میشود.