0

انگورهای رنگی و خواص متفاوت آنها

 
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

انگورهای رنگی و خواص متفاوت آنها

همشهری آنلاین: انواع و اقسام انگور در فصل تابستان و پاییز در دسترس عموم مردم قرار دارد. این میوه یکی از منحصر به ‌فرد‌ترین میوه‌هایی است که در رنگ‌های گوناگون و سایزهای مختلف در بازار وجود دارد. علت این همه رنگی که خداوند در تک‌تک میوه‌ها قرار داده بی‌حکمت نیست و هر رنگ خواص مفیدی برای بدن دارد. انگور یک میوه بهشتی است و خواص فراوانی دارد.

انگور سبز و قرمز

دانه‌های سبز یا قرمز انگور خاصیت‌های جادویی دارند و در درمان بسیاری از بیماری‌ها تأثیرگذارند. به گفته پزشکان انگور سربازی است که به جنگ بیماری‌های قلبی می‌رود و ضمن افزایش انعطاف و سلامت ماهیچه‌های قلب به کاهش کلسترول و فشارخون کمک می‌کند. این میوه در مورد حفظ سلامتی قلب زنان بهتر از مردان عمل می‌کند و به همین دلیل مصرف آن به طور ویژه برای زنان توصیه می‌شود. انگور از آن دسته میوه‌هایی است که مقادیر قابل‌توجهی آنتی اکسیدانت در خود گنجانده و یک ضد سرطان قوی به شمار می‌آید. گفتنی است دانشمندان اخیراً به این نتیجه رسیده‌اند که انگور از ابتلا به آلزایمر جلوگیری می‌کند.

خواص گوناگون انگور

در میوه‌ها ترکیب‌هایی به نام «فیتوکمیکال» وجود دارد. این ترکیب‌ها جزو سیستم ایمنی گیاه محسوب می‌شود. سیستم ایمنی، گیاهی را که در معرض آفات، قارچ‌ها و انگل‌ها قرار دارد از دسترس آفات حفظ کرده و مولد عطر، طعم و رنگ گیاهان است. دیده‌شده انگورهایی که رنگ بنفش و قرمز دارند حاوی ماده‌ای به نام آنتوسیانین هستند. این ماده در تمشک هم وجود دارد که وقتی وارد بدن می‌شود، می‌تواند از بروز مشکلات بسیاری نظیر ناراحتی‌های قلبی عروقی، گرفتگی عروق، لخته شدن خون و در نهایت حتی دیابت پیشگیری کند. به همین دلیل است که می‌توان از خواص منحصربه‌فرد انگور رنگی نسبت به انگورهای زرد به وجود آنتوسیانین اشاره کرد.هر چه رنگ انگور پررنگ‌تر باشد، غلظت فیتوکمیکال‌ها در آن بیشتر بوده و انگورهای حاوی هسته نیز اگر هسته آنها خورده شود؛ خود هسته‌ می‌تواند حرکات روده را به ویژه در افرادی که مشکل یبوست دارند، کنترل کند. البته این افراد باید مایعات فراوانی هم مصرف کنند. وقتی این ماده خورده می‌شود، ضد التهاب بوده و به ویژه در افرادی که دچار تصلب شرایین هستند و مشکلات التهابی دارند سبب بهبود حالت می‌شود. خاصیت دیگری که این میوه دارد این است که اجازه نمی‌دهد پلاکت‌ها در خون به هم بچسبند و از گرفتگی عروق پیشگیری می‌کند. ضد سرطان  بوده و خاصیت ضد پیری هم دارد و سلول‌ها را از گزند رادیکال‌های آزاد که عامل پیر شدن سلول‌ها هستند، محافظت می‌کند.در ضمن حافظ سیستم قلب و عروق بوده و از لخته شدن خون در عروق قلب پیشگیری کرده و درعین‌حال خاصیت فیتواستروژنی هم دارد یعنی آنتی اکسیدانی است که نه تنها خواص ضد سرطانی دارد بلکه تا حدی حالت استروژنی ضعیفی هم ایجاد می‌کند.در کل مصرف انگورهای رنگین‌تر می‌تواند برای بدن مفیدتر باشد و به عبارت ساده‌تر تمام میوه‌ها و سبزی‌هایی که به رنگ نارنجی، قرمز یا بنفش هستند، خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد پیری بیشتری داشته و مفیدند.

سؤال اغلب دیابتی‌ها

برخی افراد می‌گویند قند انگور می‌تواند سبب چاقی یا افزایش قند خون شود. اما این تفکر اشتباه است فرد مبتلا به دیابت با توجه به کالری‌ای که برای او تجویزشده و گفته‌شده که مثلاً در روز می‌تواند 3 واحد میوه مصرف کند، می‌تواند یک واحد آن را انگور انتخاب کند و سایر واحدها را از دیگر میوه‌ها بهره بگیرد تا نوسان قند خون کمتر باشد. این موضوع هم که گفته می‌شود انگور چاق‌کننده است درست نیست. قند انگور هم مانند سایر میوه‌ها است و می‌تواند مانند یکی از واحدهای میوه در طول روز مصرف شود. قند موجود در انگور به ویژه انگور خشک یا کشمش می‌تواند از کاهش شدید قند خون و نوسان‌های آن پیشگیری کرده و دقت و تمرکز را به ویژه در دانش‌آموزان در فصل امتحان افزایش دهد.

انگور خون را تصفیه می‌کند‍

وقتی ما دارویی مصرف می‌کنیم یا مواد سمی وارد بدنمان می‌شود در کبد یکسری آنزیم‌ها یا ترکیباتی وجود دارد که این مواد سمی را از خون پاک می‌کند.جالب اینجاست که خوردن انگور از هر نوعی به دلیل فیتوکمیکال‌هایی که دارد باعث می‌شود آنزیم‌هایی که در کبد نقش سم‌زدایی دارند، بیشتر تولیدشده و اصطلاحاً سبب تصفیه خون و سم‌زدایی از آن شود. انار و تمشک هم همانند انگور همین خاصیت را دارند.

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

سه شنبه 2 اردیبهشت 1393  10:24 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها