در چغالهبادام به عنوان یک میوه نوبرانه ترکیباتی وجود دارد که از آسیب به بافت معده و سرطان معده پیشگیری میکند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت بجنورد گفت: در چغالهبادام به عنوان یک میوه نوبرانه ترکیباتی وجود دارد که از آسیب به بافت معده و سرطان معده پیشگیری میکند.
شهلا جودت اظهار کرد: چغالهبادام یکی از میوههای نوبرانه فصل بهار است که رسیده آن یعنی بادام کلسیم، آهن و املاح معدنی دارد و افراد را در مقابل بسیاری از بیماریها به ویژه کمخونی، مشکلات رودهای، پوکی استخوان و افزایش کلسترول بد محافظت میکند.
وی افزود: بیماری حصبه نوعی عفونت باکتریایی دستگاه گوارش ناشی از مصرف آب و مواد غذایی آلوده است که میتواند افرادی که بهداشت مواد غذایی را رعایت نمیکنند را مبتلا کند و عوارضی نظیر کاهش شدید آب و املاح بدن، سوراخ شدن رودهها، خونریزی دستگاه گوارش، عفونت استخوان به دنبال داشته باشد.
جودت ادامه داد: مسمومیتهای غذایی ناشی از باکتریهایی نظیر باسیلوس سرئوس و استافیلوکوک اورئوس از جمله بیماریهایی است که بر اثر مصرف غذا و میوه آلوده سلامت فرد را به خطر میاندازد.
وی خاطرنشان کرد: پس از خریداری چغالهبادام، به دلیل آن که ممکن است آن را با آبهای غیرمجاز خوراکی یا آب چاه آبیاری کرده باشند بهتر است آنها را با حساسیت بیشتری ضد عفونی کرد.
جودت تاکید کرد: از مصرف چغالههایی که تلخ است به شدت خودداری کنید زیرا دارای مقادیر بسیار کمی سم خطرناک سیانور است که مصرف زیاد آن به مسمومیت منجر میشود.
وی یادآور شد: مصرف زیاد این میوه بهاری باعث عوارضی نظیر دل درد، تهوع، اسهال و سردرد میشود و به دلیل آن که طبع این میوه سرد است امکان دارد زیادهروی در مصرف آن عواقب خوشایندی برای فرد نداشته باشد.