استفاده از يک رژيم غذايي سالم و صحيح در بيماران ام اس مي تواند خطر ابتلا به برخي از بيماري ها از جمله پوکي استخوان را کاهش دهد. ام اس يک بيماري دستگاه عصبي مرکزي است که بر اثر آن پوشش محافظ اعصابي که در داخل و اطراف مغز نخاع قرار دارد، تخريب مي شود که اين امر خود باعث ايجاد طيف گسترده اي از علايم مانند از دست دادن کنترل عضلات و هماهنگي بين آنها تا اختلالات بينايي مي شود.دکتر سوده رزاقي متخصص تغذيه و رژيم درماني در گفت وگو با ايرنا گفت: تغذيه مناسب در بيماران مبتلا به ام اس علاوه بر حفظ سلامت مي تواند خطر ابتلا به برخي بيماري ها از جمله پوکي استخوان را کاهش دهد.وي افزود: نتايج مطالعات نشان داده است که رژيم غذايي مناسب به ويژه اگر در مراحل ابتدايي بيماري شروع شود، باعث کند شدن سير بيماري ام اس و کاهش ميزان ناتواني کلي در دراز مدت مي شود. رزاقي با بيان اينکه بيماران ام اس به دليل کم تحرکي ناشي از بيماري و استفاده از کورتن، مستعد پوکي استخوان هستند، افزود: در اين بيماران مي توان با يک رژيم غذايي مناسب از پوکي استخوان جلوگيري کرد و با تغذيه مناسب مي توان عوارض داروهاي مصرفي و همچنين وزن بيمار را درحد مطلوب حفظ کرد. به گفته وي مصرف غذاهاي غني از ويتامينD، مصرف لبنيات، تحرک و ورزش کافي به حفظ سلامت استخوان ها کمک مي کند.رزاقي گفت: نتايج مطالعات نشان مي دهد که چربي هاي حاوي اسيدهاي چرب امگا -۳ باعث جلوگيري از پيشرفت بيماري ام اس مي شود.اين اسيدهاي چرب در روغن ماهي و سبزي ها و بعضي انواع آجيل مانند گردو وجود دارد. اين متخصص تغذيه و رژيم درماني با بيان اين که رژيم غذايي کم چرب باعث کند شدن سير بيماري مي شود، افزود: بنابراين پيروي از يک رژيم غذايي کم چرب در بيماران ام اس بسيار مهم است. وي اضافه کرد:در بيماران مبتلا به ام اس احتمال بروز برخي مشکلات مثل خستگي، يبوست، عفونت هاي ادراري ،افزايش وزن و پوکي استخوان افزايش مي يابد.وي اظهار کرد: در بيماران ام اس ممکن است به علت مشکلات سيستم ايمني، دفع مواد زائد و سمي به درستي صورت نگيرد؛ در اين شرايط تأمين کافي ويتامين D، سلنيم و روي به بهبود فعاليت سيستم ايمني بدن و دفع مواد زائد کمک مي کند.