هیچکس نباید برای منافع حزبی از نام سیستانی و بلوچ و زابلی استفاده کند
رییسجمهوری همچنین در دومین روز سفر استانی خود به سیستانوبلوچستان روز گذشته با مردم زابل دیدار و در جمع باشکوه مردم این شهر سخنرانی کرد. حسن روحانی با بیان اینکه «هیچکس نباید برای منافع حزبی، گروهی یا تشکلهای خاص از نام سیستانی یا نام بلوچ یا زابلی بهنفع حزبش استفاده کند»، گفت: «احزاب، تشکلها، فعالیت و رقابت آنها آزاد است اما از برادری و اخوت، وحدت و انسجام مردم خدای ناکرده کسی نخواهد کم بگذارد یا سوءاستفاده کند؛ راه برای رقابت باز است.»
روحانی با شعار اعتدال وارد کارزار انتخابات ریاستجمهوری شد؛ شعاری که توانست بسیاری از نیروهای دو جناح سیاسی کشور (اصلاحطلب و اصولگرا) را حول محور خود گرد آورد و راهی تازه در ادبیات و مشی سیاسی نیروها در کشور ایجاد کند. هر چند تندروها خیلی به گردش در حول مرکز عادت ندارند و همچنان به همان روش گذشته خود عمل میکنند. رییسجمهوری روز گذشته در زابل دوباره به اهمیت وحدت میان مردم استان سیستانوبلوچستان اشاره کرد.
حسن روحانی گفت: «برای اینکه استان سیستانوبلوچستان در مسیر توسعه قرار گیرد، معضلات و مشکلات مردم، بیکاریها و عدم اشتغالها حلوفصل شود، نخستین گام آن است که همه مردم این استان وحدت، انسجام، یکپارچگی، برادری و اخوت اسلامی را بیش از پیش مستحکم کنند.» روحانی تصریح کرد: «امنیت استان سیستانوبلوچستان دومین پایه در کنار انسجام و وحدت برای توسعه و پیشرفت این استان است.
امنیت استان هم باید به دست شما مردم، همه طوایف، قبایل، مرزداران و همه کسانی که عشق وطن، اسلام و قرآن در دل آنها زنده است، حفظ و پایدار بماند.» او با بیان اینکه نیروهای مسلح، ارتش، سپاه و نیروی انتظامی و بسیج به وظایف خود عمل خواهند کرد گفت: «اما باید طوایف و قبایل و همه مردم، این بار سنگین مسوولیت را بر دوش بگیرند.»بهنظر میرسد آنچه مدنظر رییسجمهوری در سفر اخیر خود به سیستانوبلوچستان بوده، فراخوان مردم برای پایاندادن به ناامنیهای سالهای اخیر این استان است.
امنیتی که در سالهای گذشته به دلیل فعالیت گروهکهای تروریستی خیلی پایدار نبوده است. امنیتی که رییسجمهوری معتقد است باید خود مردم آن را فراهم کنند. شاید کافی است نگاهی به ترکیب جمعیتی سیستانوبلوچستان و اهمیت قوم و قبیله و عشیره در این استان بیندازیم؛ آنگاه به سادگی متوجه میشویم که جان مطلب همان است که رییسجمهوری بیان داشته است: «امنیت استان بر دوش مردم سیستانوبلوچستان است.»
گفتنی است در جریان آزادی چهار مرزبان ربودهشده ایرانی توسط گروهک جیشالعدل، دولت توانست با همراهکردن معتمدان محلی و بومی این کار را انجام دهد و استفاده دولت از معتمدان و ریشسفیدان برای بازگرداندن مرزبانان نشان از اهمیت همراهی مردم در ایجاد امنیت در کشور است.