Vertical Sync:
Vertical Sync که در بسیاری از موارد از آن با عنوان VSync نیز یاد میشود گزینهیی است که هم مورد محبت و هم مورد نفرت کاربران است و یک وظیفه و البته ایده مشخص را دنبال میکند که آن چیزی نیست جز هماهنگسازی تعداد فریمهای رندر شده با مقدار Refresh Rate (در فارسی اصطلاحاً به آن نرخ نوسازی نیز گفته میشود) مانیتور شما.
برای مثال اکثر مانیتورهای LCD دارای Refresh Rateی معادل ۶۰ هرتز میباشند، که بدین معنی است این مانیتورها میتوانند در هر ثانیه ۶۰ فریم را نمایش دهند. حال اگر کامپیوتر شما توان رندر ۱۰۰ فریم در ثانیه را داشته باشند کماکان مانیتور شما قادر به نمایش ۶۰ فریم در ثانیه است و در اصل ۴۰ فریم از دست رفته خواهید داشت. در این شرایط و در صورت عدم فعالسازی VSync با پدیدهای با عنوان Tearing با مفهوم تکه تکه یا پاره پاره شدن تصاویر مواجه خواهید شد که ممکن است سبب شود شما بر روی نمایشگر خود بخشی از تصویر رندر شده یک فریم به همراه بخشی از تصویر فریم رندر شده بعدی را مشاهده کنید بصورتی که به نظر میرسد تصویر نمایش داده شده بر روی مانیتور چند تکه شده است.
استفاده از VSync البته ممکن است مشکلاتی را نیز به همراه داشته باشد، برای مثال در زمان فعال بودن میتواند نرخ فریم یا frame rate بازی شما را تا ۵۰٪ کاهش دهد و همچنین میتواند سبب تاخیر و یا در اصطلاح lag در اجرای دستورات ورودی شود.
اگر کامپیوتر شما در حین یک بازی قادر است بیش از ۶۰ فریم را رندر نماید فعالسازی گزینهٔ مذکور میتواند مقدار زیادی از tearingی که ممکن است بر روی نمایشگر خود مشاهده کنید را کاهش دهد ولی اگر توان سختافزاری لازم برای رسیدن به نرخ ۶۰ فریم در ثانیه را ندارید در برخی موارد ممکن است فعالسازی VSync نرخ فریم شما را باز هم کاهش داده و سبب تاخیر در اجرای فرمانهای کنترلی ورودی به بازی شود. اینکه از VSync استفاده نمایید و این استفاده کاربردی و مفید باشد بسته به بازی مدنظر و توان سختافزاری است که در اختیار دارید.
