0

ملکی,عجم

amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 27726

ملکی,عجم

قائم مقام فرمانده گردان 501مقداد تیپ یکم امیرالمومنین(ع) لشکر4بعثت (سپاه پاسداران انقلاب اسلامی)

سا ل 1340 ه ش درمنطقه عشایرنشین سر تنگ زعفرانی (چم لوان )دراطراف شهرستان مهران متولد شد. تحصیلات ابتدایی را در همان محل به پایان رساند و بعد برای ادامه تحصیل مجبور شد به مهران برود .پس از حمله بعثیان عراق به مهران وی همراه خانواده به ایلام مهاجرت نمودند و در تابستان سا ل 1359 به عضویت سپاه در آمد. در ایلام ایشان به تحصیل خود ادامه دادند و یکی از اعضای فعال انجمن اسلامی دبیرستان شریعتی ایلام به شمار می رفتنند تا اینکه در سا ل 1362 به عضویت رسمی سپاه در آمد و بعد از گذراندن دوره آموزش به تیپ امیر المومنین (ع) اعزام شد .به علت شایستگی به عنوان فرمانده گروهان معرفی گردید و بعد از مدتی به عنوان معاون فرمانده گردان 501 مقداد منصوب شد .پاسداری از اسلام را وظیفه خود می دانست و برای این وظیفه از هیچ چیز خود حتی از جان خود دریغ نکرد .او به راستی عاشق امام زمان(عج) و فرزند راستینش خمینی کبیر (ره) بود در عملیات والفجر 5 به همراه سایر دوستان که جهت جایگزین کردن نیروها به منطقه اعزام شده بودند .پس از درگیری و تصرف ارتفاعات مهم و استراتژیک بر اثر اصابت تیر مستقیم به ناحیه سرش روح پر فتوحش بر بال ملائک قرار گرفت و به ملکوت اعلا پیوست.
منبع:پرونده شهید دربنیاد شهید وامور ایثارگرن ایلام،مصاحبه با خانواده شهید ودوستان

وصیت نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
آنکس که مرا طلب کند مرا یابد ،آنکس که مرا یافت می شناسد ،آنکس مرا شناخت دوستم می دارد ،آنکس که دوستم داشت به من عشق می ورزد ،آنکس که به من عشق ورزید ،من نیز به او عشق می ورزم و می کشم ، آنکس را که من بکشم خوبیهایش بر من واجب است و آنکس که خوبیهایش بر من واجب است پس من خودم خوبیهایش هستم .
خداوند متعال
ما با خدای خود عهد بسته ایم که دنبال رو قیام خونین امام حسین باشیم .
امام خمینی
به نام خدا و با سلام و درود به رهبر کبیر انقلاب و همه شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی .
قسم به خون شهدا ی این سرزمین ،چیزی که ما را به این سرزمین می آورد مسئولیت و تعهد است چون در مقابل خون پاک شهدا باید جواب گو باشیم و جز برای رضای خدا و جهاد در راه او هدفی نداریم .
برادران و خواهران می دانید که شهادت در راه خدا آنقدر شیرین است که مانند گل رز خوشبو . در این سرزمین احساس می کنم که در کنار پیامبر اکرم (ص)می جنگم و هر لحظه امام زمان را می بینم و چشمم به جمالش روشن می شود . اما خواهران و برادران بدانید که ما به خاطر انتقام گیری و کشور گشایی جنگ نمی کنیم و ما فقط برای رضای خدا به جبهه رفتیم و من هر قدمی که بر می دارم و هر گلوله ای که شلیک می کنم و قلب دشمن را هدف قرار می دهم به یاری خدا می باشد . برای هر گلوله ای که به بدنم
می خورد به یاری خدا تحمل می کنم درد و زجرش را که شیرین تر از عسل می باشد .
بار خدایا الان که دارم این وصیت نامه را می نویسم چندمین وصیت نامه است ،خدایا مگر دوست نداری که من به فیض این سعادت عظیم برسم . خدایا از تو می خواهم که تو فیق شهادت را نصیبم کنی ،مرگ پر افتخاری که بارها به آن نزدیک شده ام ولی نصیبم نشده است .شاید لایق شهید شدن نباشم زیرا شهید مقامی وا لا دارد و من فردی گناه کار و خارم .از پدر و مادرم می خواهم مرا حلال کنند و از همه می خواهم در تشیع جنازه ام فقط ذکر خدا بگویند و الله اکبر را تکرار کنند . از خانواده ام می خواهم اگر جنازه ام به دستشان نرسید نا راحت نباشید و آن زمانی را بیاد بیاورید که علی اکبر وارد میدان شد و با زبان تشنه به شهادت رسید و امام حسین (ع)با لای سرش قرار گرفت . در اینجا یک مثال برای شما می زنم و آن این است که شما وقتی به مریضی مبتلا می شوید به دکتر مراجعه می کنید و دکتر به شما دارو می دهد و تلخ و نا گوار است. وقتی که آنها را می خورید پس از مدتی به شما بهبودی می بخشد و آن صورت رنجیده را شاداب می کند . شهادت فرزند برای پدر و مادر همانند آن دارو است که آنها را نزد رسول الله (ص)و فرزندان آن بزرگوار رو سفید می کند . بدانید که از خون جوانان است که اسلام رشد می کند و درخت آن به ثمر می رسد .
سخنی چند با برادرم شیرزاد عزیزم: می دانم که بدنم پس از شهادت به دست تو نقل و انتقال می یابد ،ابتدا پدر و مادرم را کنار جسدم می آوری و بدنم را به آنها نشان می دهی . بگو امانتی که در دست شما بوده به صاحب اصلی اش برگردانده اید .ناراحت نباشید و روی قبر من ننویسید جوان نا کام .چون من به کام خود رسیده ام .از عمه و عمو هایم می خواهم اگر برای من ناراحت شدید آن زمان را به یاد بیاورید که در صحرای کربلا امام حسین (ع)بر بالای سر قاسم (ع)قرار گرفت .پس برای امام حسین و فرزندانش گریه کنید .از همه شما می خواهم که هیچ وقت امام را تنها نگذارید و برای سلامتی ایشان دعا کنید .به امید پیروزی اسلام بر کفر جهانی من الله التوفیق عجم ملکی

خاطرات
محمد پور تیموری همرزم شهید:
شهید عجم ملکی قائم مقامی گردان 501 مقداد را بر عهده داشت و این گردان به کمک گردان 504 ابوذر آمده بود .ما با هم آمده بودیم تا پایگاهی را که رو به روی تپه 230 بود و دست نیروهای عراقی بود تصرف کنیم. شهید عجم ملکی هم با ما بودند. ایشان گفتند :بچه ها مواظب باشید که تک تیر انداز ها به پیشانی شما نزنند .سپس شروع به پر کردن خشاب تفنگش کرد وبعد تیر اندازی کرد .تیری به او اصابت کرد و به زمین افتاد .دیدم در آن دم آخر با خود زمزمه می کند ،گوشم را جلو بردم و از او شنیدم که می گفت :یا حسین مظلوم و به سوی معبود خود شتافت ،این زمزمه یا حسین شهید در روحیه من تاثیر گذاشت با خود گفتم که این چه کسی است که با ذکر نام یا حسین شهادتین را گفت .
هنگامی که در سنگر مدرسه مشغول درس خواندن بود شهید به جبهه رفت و در محور های عملیاتی مهران و دهلران حضور فعال داشت و از نظر ایمان فردی متدین و دارای خصوصیات ویژه ای بود. از جمله :ایثار، شجاعت و گذشت و روحیه اش شاد و خندان و همیشه سر حال بود. او عامل به فرائض دینی بود به طوری که نماز را در هر شرایطی در اول وقت به جا می آوردند و دیگران را نیز تشویق به خواندن نماز اول وقت می کردند .
یک روز ایشان را ملاقات کردم که ایشان در محور عملیاتی مهران بودند. ضمن احوال پرسی اظهار داشتند: ای کاش مرا روزی می فرستادند به عقب جبهه که این دشمن یعنی صدام را از را از خاک مقدس نظام جمهوری اسلامی بیرون کرده بودیم.در جواب گفتم: کمی استراحت کن .ایشان درپاسخ گفتند:کار دارم و باید به مقر بر گردم و با دستش اشاره به عکس امام کردند و گفتند کسی که یاور خمینی روح خدا باشد خسته نیست و همچون کوه استوار است .من گفتم :کمی بنشین برایم صحبت کن و ایشان حرف مرا قبول کردند وبه خاطر من کمی نشستند . گفتند: راستی خبر ی از عملیات نیست .خیلی دوست دارم عملیات شود ودر آن شرکت کنم. چند روزی طول کشید که عملیات والفجر 5 در منطقه جنوب مهران شروع شد و ایشان در آن موقع جانشین گردان بودند و گردان ایشان نیز خط شکن بود.او در آن عملیات شرکت نمودند. بعد از آزاد سازی بخشی از محور عملیاتی توسط سپاه اسلام ،نیروهای خط شکن را به پشت جبهه جهت استراحت انتقال دادند ولی ایشان قبول نکردند و در خط مقدم ماندند تا در مورخه 27/11/1362 در حدود ساعت 6صبح نیروهای اسلام در یک پایگاه مزدوران بعثی در سمت جنوب محور عملیاتی یورش بر دند که ایشان یکی از پیشتازان در تعقیب دشمن بعثی بودند .درآن عملیات هم شرکت نمودندو بعد از چند ساعت در گیری پایگاه دشمن به تصرف نیروهای خودی در آمد و حدود ساعت 1 بعد از ظهر بود که بر اثر تیر مستقیم دشمن مورد اصابت قرار گرفتند که یکی از برادران در این هنگام مرا صدا زد و گفت: ملکی به شهادت رسید. من بلافاصله به سوی پیکر این شهید رسیدم و چفیه ای را که همراه داشتم به محل جراحت گذاشتم ولی به شدت مجروح شده بود که یک نفر دیگر از برادران به نام موسوی به کمک ما شتافت و ایشان را با یک پتو حمل کردیم جهت اعزام به معراج شهدا . ما حدود یک کیلومتر از جایی که خودرو ها تردد می کردند، دور بودیم و از هر گونه وسیله محروم بودیم . تشنگی بر ما خیلی فشار می آورد. در این هنگام دشمن بعثی جهت باز پس گیری همان محور اقدام به تک های پی در پی نمو د و ما را زیر آتش شدید توپخانه قرار داد .با وجود این همه مشکلات توانستیم پیکر پاک شهید عجم ملکی را به پشت خط منتقل کنیم.
هنگام شهادت این شهید گرامی در سخت ترین شرایط روی شهید را به سمت قبله کردیم و ایشان در حالی که جان پاکش را می داد زمزمه می کرد ،چنانچه به سختی متوجه شدیم او حسین حسین بر لب جاری می کرد .
سر باز خمینی خسته نمی شود
عجم ملکی رادر محور عملیاتی مهران – دهلران ملاقات کردم . گفت :کاش روزی فرا می رسید که دشمن را از خاک مقدس جمهوری اسلامی بیرون می کردیم .
از او خواستم کمی استراحت کند ،اما اظهار کرد که کار دارد و باید به مقر بر گردد .گفتم: مگر خسته نیستید ؟با دست به عکس امام (ره) که بر سینه اش نصب بود، اشاره کرد و گفت :کسی که فرمانده اش خمینی روح خدا باشد ، خسته نیست .

آثارمنتشرشده درباره شهید
شهیدان آسمان را کهکشانند
به اوج کهکشان اخترانند
شهیدان با گام های راسخ و استوار به دنبال پرچم توحید در جاده شهادت به راه می افتادند و جاده ای که نبی اکرم (ص) درآن شمشیر زد و علی بن ابی طالب(ع) و حسین بن علی(ع) و خلاصه تمامی حق پرستان از آدم تا خاتم و از خاتم تاکنون از آن شرافتمندانه گذر کردند تا به جهانیان بفهمانند سازش میان حق و باطل نیست. این است شیوه زیستن و این است روش خلیفه خدا بودن .راستی این چه شوری بود بر سر ها افتاد که پیر و جوان عاشقانه به سوی شهادت فی سیبل الله سوق می داد و جبهه های نور علیه ظلمت را با آوای یا حسین یا حسین صفای دیگر می بخشید .علاو بر شهادت که صبر و استقامت در برابر از دست دادن عزیزان نیز حماسه بزرگ دیگری است نباید هر گز مقاومت تحسین آمیز آن پیر مرد که تنها فرزند خویش را برای نصرت اسلام به جبهه فرستاده و پیکر غرقه به خونش را در یافت نموده کمتر ازآن ایثار جان نامید .
نباید صبر عظیم آن پیرزن را که وقتی خبر شهادت فرزندش را می شنود روی به فرزند دیگرش می کند که در اوج بردباری و استقامت می گوید: فرزندم اکنون نوبت توست، اسلحه را بر دار و از به خاک و خون افتادن آن مجاهد فی سبیل الله که جانش را بر کف گرفته و بر خصم یورش برد ه و سر انجام به بقاءمحبوبش شتافته کمتر دانست و نباید از صبر و استقامت پدران و مادران فرزند از دست داده به راحتی گذشت . حماسه دیگر این مردم که عزیزترین متاعشان را که جانهای پاکشان بود به میدان بردند و برای اسلام فدا کردند .این ایثار گری بزرگ را کدام قلم وصف کند و این شکیبایی و بردباری را کدام زبان توصیف نماید. کدام قلم و کدام زبان است که این صحنه های ملکوتی را که فرشتگان آسمان را به تحسین وا داشته آن گونه که هست توصیف نماید و کیست که به چنین عجزی اعتراف نکند .
یادنامه شهید منتشر شده از سوی واحد فرهنگی بنیاد شهید ایلام

بسم الرحمن الرحمن الرحیم
((لوح تقدیر))
تجلیل واقعی از صدها هزار انسان والایی که در سخت ترین اوضاع کشور در کسوت ،سپاهی ،بسیجی ،ارتشی ،نیروی انتظامی و جهاد سازندگی آن افتخارات و حماسه های جاویدان را آفریدند ،تنها از عهده پروردگار متعال بر می آید .
رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران وفرماندهی کل نیروهای مسلح حضرت امام خامنه ای .
خانواده محترم شهید عجم ملکی
در عرصه دفاع مقدس با ارشادات امام خمینی (ره) ایران اسلامی میدان کار و زار مجاهد مردانی شد که با تاسی به ساحت مقدس سا لار شهیدان حضرت حسین بن علی (ع) علم جهاد و شهادت افراشته و نام پر آوازه خویش را بر تارک تاریخ خونبار اسلام ناب محمدی (ص) نگاشتند .
درود و تحیت بر شما راد مردانی که درس فتوت و جوانمردی رااز سترگ انسانی آموخته اند که در راه حق ،نام پر صلابتش تجلی وفا داری و جانبازی و شجاعت و پایمردیش الهام بخش آزادگان و حق باوران گردیده است .شوریده عاشقی که سوار بر توسن شرف پای در صحرای سرخ ولا نهاد و با جذبه شعشعه ذات ذوالجلال ،علقمه را منای عشق خود ومهبط فرشتگان نمود .
سلام خدا برشما صابران و شاکران که با صبر و شکیبایی خویش ،روح مقاومت و ایستادگی را در کالبد جامعه دمیده اید. بی گمان رشد و شکوفایی این انقلاب در گرو مجاهدتها و ایثار گری های شما عزیزانی است که پاسدار ارزشها و فضیلتها گذشته و با فداکاری خود بقای انقلاب و زنده نگهداشتن شعائر الهی را تضمین نموده اید .
اینجانب صمیمانه ترین تحیات خودرا بر شما اسطورها و اسوه های صبر و جهاد و شهادت و پیروان راستین ولایت که در امتحانات سخت و دشوار سر بلند بر آمده و میثاق با رهبر و مقتدایمان را رمز و راز سعادت و عزت دانسته و در رکاب او آماده دفاع همه جانبه از آرمانهای بلند امام را حل می باشید ،نثار می کنم و امیدوارم در تمامی عرصه ها علی الخصوص و عضویت در نیروی مقاومت بسیج که از منظر مقام عظمای ولایت مناسب ترین بستر جهت تعمیق باورهای دینی و حفظ دستاوردهای انقلاب و محور اقتدار نظام و پیام آور صلح و ثبات و دوستی می باشد ،حضوری فعال و پرنشاط داشته باشید .توفیق روز افزون شما را از خداوند متعال مسئلت می نمایم .
برادر شما، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
سر لشکر پاسدار سید یحیی صفوی

شهادت
شهادت ازجمله مفاهیم والایی است که ویژه قیام ها و انقلاب های مکتبی و الهی است. انقلاب اسلامی ایران با بهره گیری از فرهنگ غنی و متعالی اسلام، شهادت را که می رفت به دست فراموشی سپرده شود، روح و حیاتی تازه بخشید. نباید از نظر دور داشت که در جامعه ما استمرار فرهنگ شهادت، ریشه در سوگواری ها و عزاداری های عاشورا داشته و احیای آن به دست مصلحان دین و برگرفته از حادثه عاشورا است.
شهادت در این قاموس، فدا کردن جان در راه ارزشهای الهی و دستیابی به حیاتی ابدی است. به همین دلیل اگر کسی فاقد مایه های معنوی باشد، شهادت طلبی او معنا می دهد و از آنجاست که این نوع جهان بینی شهید، به حیاتی والاتر و لایزال دست می یابد.
شهادت و شهادت طلبی، میوه شجره طیبه اعتقاد به اسلام و یگانگی خداوند تبارک و تعالی است.
فرهنگ ایثار و شهادت از دیدگاه حضرت امام خمینی (ره)
امام خمینی (ره)می فرماید: «مقام شهادت ،اوج معنا ست و نهایت ایمان، همانا ایمان عاشقانه است. شهادت ارثی است که از اولیا معناست و نهایت ایمان، همانا ایمان عاشقانه است. شهادت ارثی است که از اولیا به ما می رسد. شهید خورشیدی است که بر انقلاب پرتو می افکند و شهادت، چراغ هدایت ملتهاست. این ملت با عشق به شهادت پیش رفت و این نهضت را به پیروزی رساند. اینکه ملت شهادت را خواست و گرایش به زندگی دنیوی را کنار گذاشت، تحولی بود فرخنده که همواره باید آن را پاس داشت و نگذاشت با سردی و کمرنگ شدن شعله فروزان عشق و شهادت، علایق دنیوی و مادی، آنها را مسخ کرده و از این سستی و تنبلی، خون های پاک شهدا هدر رود.
پیام های الهی و سرودهای رهایی را که به عنوان میراث عاشورای حسینی در کلام و پیام امام تجلی پیدا کرده بود، چه کسانی شنیدند و به جان در یافتند؟ به عبارت دیگر طلایه داران جانبازی و شهادت در این انقلاب و هشت سال دفاع مقدس از کدامین قبیله بودند؟ بی هیچ اغراق وتعارفی، بار اصلی بر دوش طبقات محروم و مستضعف بود؛ پس چه جای شگفتی است اگر پیشوای مستضعفان بفرماید «یک تار موی این کوخ نشین ها و شهید داده ها به همه کاخ نشینان جهان برتری دارد» از همین جاست که می توان گفت «چه مسئولیتی بزرگتر و سنگین تر از رسیدگی به بازماندگان، از جان گذشتگان و پیشتازان عشق و شهادت »
خدمتی که ارزشش از هر خدمتی بیشتر و در حکم خدمت به نبی اکرم (ص) است. بدیهی است که خدمت در راه خدا چیزی نیست که بتوان آن را با سنجش های بشری و انگیزه های مادی ارزیابی کرد؛ لیکن مراقبت دلسوزانه از حال خانواده های شهدا و خدمتگذاری و احترام به ایشان یک تکلیف الهی است و این موضوع باید در جامعه به نحو مناسبی روشن گردد و مصلحت پابرهنه ها و شهید داده ها بر مصلحت مرفهین بی درد، مقدم باشد. اما نزد امام خمینی، دفتر فیض شهادت، پرونده مختومه ای نیست که خدمت به خانواده شهدا آخرین برگ آن باشد، بلکه برای آن عارف واصل، فرهنگ شهادت چشمه پر فیضی است که فرزندان شهدا مظهر تراوش فیوضات آن محسوب می شوند و از این جهت می فرمایند: «چه افتخاری بالاتر از اینکه ما در تداوم انقلاب، ذخیره های عظیمی چون فرزندان شهدا داریم؛ که حضورشان یاد آور رشادتها و فداکاری های رادمردانی است که به برکت خونهای پاک آنان، انقلاب اسلامی بارور گردیده است. آنان بار امامت پدرانشان را که میراث عزت و افتخار است، به خوبی بر دوش کشیده، با جدیت به تحصیل علم و کسب معرفت می پردازند. بنابراین بر دست اندرکاران و مسئولان کشور است که بیش از پیش به امور فرهنگی این عزیزان توجه کنند. باشد که این شجره طیبه به بالندگی خود ادامه دهد و بشریت از ثمره پر برکت آن بهرمند گردد.
«خداوندا، دفتر و کتاب شهادت را همچنان به روی مشتاقان باز بگذار و ما را هم از وصول به آن محروم مکن».
جایگاه فرهنگ و ایثار و شهادت در کلام امام خمینی (ره)
بر همه اقشار ملت تکلیف الهی و وجدانی است که با اتحاد کلمه و بدون ترس از قدرتها و ابرقدرتها، هدف اسلامی خود را تغییر و گلوی این ستمگر تاریخ را بفشارند و با قاطعیت و جدیت به سوی هدف پیش بروند که وعده خداوند به مستضعفین زیاد است و کشتن و کشته شدن در راه خدا سرافرازی است.
من شهادت در راه خدا و اهداف الهی را افتخار جاودانی می دانم.
در دلهای شب با خدای تبارک و تعالی مناجات کنید، از خدا بخواهید به شما توفیق بدهد، توفیق شهادت و عزت دهد، شهادت عزت شماست، شما از هیچ چیز نترسید.
شهادت برای یک مسلمان و مؤمن سعادت است. جوانهای ما شهادت را سعادت می دانند. این رمز پیروزی است. آنها که مادی و مادی گرا هستند، هرگز شهادت را نمی خواهند.
ما شهادت را برای خودمان حیات می دانیم. دوستان ما شهادت را برای خودشان زندگی می دانند. مکتب اسلام این طور است. این مکتب اسلام است که شهادت را زندگی می داند. این مکتب اسلام است که می گوید ما برای شهادت آماده ایم.
اسلام شهادت را برای خودش زندگی می داند. کسی که شهادت را برای خودش زندگی دانست، زندگی ابدی دانست، این در مقابل غیر می ایستد و تا آخرین نفس شهادت را طلب می کند.
بدخواهان ما گمان نکنند که جوانهای ما از مردن، از شهادت باکی دارند. شهادت ارثی است که از اولیا به ما می رسد.
از شهادت نترسید، چون شهادت، حیات و عزت ابدی است. آنها از شهادت و مردن بترسند که مردن را تمام شدن می دانند و انسان را فانی؛ ما که انسان را باقی می دانیم و حیات جاودانه را بهتر از این حیات مادی می دانیم، پس برای چه بترسیم.
شهادت در راه خداوند، زندگی افتخارآمیز ابدی و چراغ هدایت برای ملتهاست.
شهادت یک هدیه است از جانب خداوند تبارک و تعالی برای آن کسانی که لایق هستند. ما شهادت را یک فوزعظیم می دانیم و ملت ما هم شهادت را به جان و دل قبول می کند و از جنگ نخواهیم هراسید و مرد جنگ هستیم. ما در راه خدا به شهادت می رسیم و این غایت آمال جوانهای ماست. ملت عزیز ما با قیام دلاورانه خود و نثار خون فرزندان عزیز خود، نام خود را در تاریخ و در صف اول مجاهدان اسلام ثبت نمود.
این یک معجزه است که باشهید دادن یک عزیز، موج در تمام دنیا بلند می شود.
اسلام در کشور ما می رفت تا به تباهی کشیده شود که با خون شهیدان، ملت ما حیات خود را باز یافت.
آمریکا از وحدت کلمه ملت شریف ایران، از جوانهای غیور کفن پوش و از شهادت وحشت دارد. رحمت سرشار خداوند متعال بر شهدای فضیلت، شهدایی که با نثار خون خود، درخت با برکت اسلام را آبیاری نمودند. درود خدا بر معلولین و مصدومین راه انقلاب اسلامی که ایران را در جهان سر بلند نمودند.
این ملت بزرگ ایران است که با قامتی استوار بر بام بلند شهادت و ایثار ایستاده و هر روز نشاط و تحرک و فریاد او برای ادامه راه بیشتر می شود.
قلم و بیان من عاجز است که مقاومت عظیم و گسترده میلیونها مسلمان شیفته خدمت و ایثار و شهادت را در این کشور صاحب الزمان ترسیم نماید و از حماسه ها و رشادتها و خیرات و برکات فرزندان معنوی کوثر حضرت فاطمه (س) سخن بگوید؛ که همه اینها از هنر اسلام و اهل بیت (ع) و از برکات پیروی امام عاشورا سرچشمه گرفته است.
آمریکا ایران را تهدید می کند و هنوز نفهمیده است که ایران برای کوتاه شدن دست آنان با انگیزه شهادت قیام نموده است و جهاد در راه خداوند را به جان و دل خریده؛ از تهدید امسال او باکی ندارد.
من خون و جان ناقابل خویش را برای ادای واجب حق و فریضه دفاع از مسلمانان آماده نموده ام و در انتظار فوز عظیم شهادتم.
از پیشگاه مقدس پروردگار عالم می خواهم که هر روز بر قدرت و شوکت و صلابت این مدافعان راستین میهن اسلامی بیفزاید وشهدای گرانقدر آنان را که همه ما در زیر سایه برکات آنان به نعمت و امنیت، آزادی و استقلال رسیده ایم، با شهدای بزرگوار اسلام محشور فرماید.
جایگاه عظیم ایثار و شهادت از دیدگاه امام (ره) و مقتدای مسلمین که او خود نیز از آرزومندان شهادت بود چنین است:
شهادت در راه خداوند چیزی نیست که نتوان آن را با سنجشهای بشری و انگیزه های عادی ارزیابی کرد و شهید در راه حق و هدف الهی را نتوان با دیدگاه امکاناتی به مقام والای آن پی برد که ارزش عظیم آن معیارهای الهی و مقام والای این، دیدی ربوبی لازم دارد و تنها دست ما خاک نشینان از آن و این، کوتاه است که افلاکیان نیز از راه یافتن به کنه آن عاجزند؛ چه آنها از مختصات انسان کامل است و ملکوتیان با آن مقام اسرار آمیز فاصله ها دارند.
در معرفی مقام بلند پایه شهدا، عزیزانی که در راه حفظ اسلام و کشور اسلامی بزرگ ترین سرمایه خود را از دست داده اند، شهدایی که در حفظ شرف اسلام و دفاع از جمهوری اسلامی همه چیز خود را طبق اخلاص تقدیم خداوند متعال کرده اند، همین آیه کافی است. در این آیه کریمه بحث در زندگی پس از حیات دنیا نیست که در آن عالم، همه مخلوقات دارای نفس انسانی، به اختلاف مراتب از زندگی حیوان و مادون حیوان تا زندگی انسانی و مافوق آن زنده هستند، بلکه شرف در راه حق حیات عند الرب و ورود در ضیافت الله است. این حیات و این ضیافت را با قلم نمی توان توصیف و تحلیل کرد. این حیات و این روزی غیر از زندگی در بهشت و روزی در آن و لقاء الله و ضیافت الله است. آیا این همان نیست که برای صاحبان نفس مطمئنه وارد است؟
فادخلی فی عبادی وادخلی جنتی. که فرد بارز آن سید شهیدان اسلام است. اگر آن است چه مژده ای برای شهیدان در راه مرام امام حسین (ع) که همان سبیل الله است، از این بالاتر که در جنتی که آن بزرگوار شهید فی سبیل الله وارد می شود و در ضیافتی که در آن، حضرت به این عزیزان اجازه دخول دهند که این یافتن غیر از ضیافت های بهشتی است و آنچه در وهم من و شما نیاید، آن بود.با بررسی و ارزیابی دیدگاه های امام خمینی (ره) در ارتباط با نقش و جایگاه شهادت و ایثار به این واقعیت می رسیم که اصولاً شهادت و ایثار و به قول حضرت امام، فدایی شدن و فدایی دادن، سرلوحه تعلیمات اسلامی برای همه عصرها و همه نسلها تا پایان است و در این میان سید و سالار شهیدان، امام حسین(ع)، بهترین الگوی شهادت و ایثار در طول تاریخ بوده است.
اکنون پس از گذشت بیش از چهارده قرن از نهضت عاشورا، بار دیگر در کربلای ایران، با دست گرم و مهربان مردی از سلاله پاک سالار شهیدان، درخت تنومند اسلام به بار نشست و شکوفه های ایثار و شهادت جان را از عطر خوش بوی خویش لبریز ساخت.
عالی ترین جلوه مهاجرت از خود به سوی خدا همان شهادت است. آنچنان که در حدیث نبوی است: ما من قطرهاحب الی الله عزوجل من قطره دم فی سبیل الله. هیچ گوهری در نزد پروردگار عزیز تر از قطره خون در راه او نیست. این است کمال مهاجرت انسان خاکی، از عالم سفلی به عالم دنیوی و از جهان ناسوت به جهان لاهوت و اینکه پیامبر فرمود:
حسین از من است و من از حسین، هر که حسین را دوست بدارد خدا او را دوست دارد. حسین فرزندی از فرزندان انبیا است. این سخن بزرگ از پیامبر بزرگوار اسلام، اتصال معنوی و روحانی و پیوستگی سالار شهیدان را به نهضت انبیاء و پیوستگی او به حق را نشان می دهد و این است راز نهضت حسین. این نهضت، احیا کننده دین نبوی و سنت محمد (ص)، اسلام ناب و اسلام انقلابی است. تشیع سرخ علوی در نهضت سرخ حسینی شکوفا شده است و بزرگداشت سنت شهادت حسین، بزرگداشت راه انقلاب و انبیا است. امام راحل درباره نهضت حسینی فرمود: این خون سید الشهداست که خون همه ملتهای اسلامی را به جوش می آورد و این دسته جات عاشورا است که مردم را به هیجان می آورد و برای اسلام و حفظ مقاصد اسلامی مهیا می کند.
سیدالشهدا به داد اسلام رسید. سیدالشهدا اسلام را نجات داد. روضه امام حسین (ع) برای حفظ مکتب امام حسین (ع) است.
بنابراین، شهید، انسان کمال یافته ای است که تعهد و مسئولیت برای انسان و جامعه انسانی، وجود او را احاطه کرده است. حضرت امام (ره) زیبا ترین توصیف ها را از شهید و شهادت دارد. درباره شهید آنقدر از اسلام و از اولیای اسلام روایت شده است که در بحث شهادت، انسان متحیر می شود. در روایتی از رسول اکرم (ص) نقل شده است که قطره ای که از خون شهید بر زمین بریزد، تمام گناهانی که کرده است، آمرزیده می شود. مهم تر از آن خصلتی است که می فرماید:
شهید نظر می کند به وجه الله و این نظر به وجه الله برای هر نبی و هر شهید راحت است.
جایگاه شهادت و ایثار در قرآن و روایات:
ای مؤمنان با کافران جهاد کنید که در زمین فتنه و فساد باقی نماند و آیین همه دین خدا گردد.
همگی به میدان جهاد حرکت کنید، چه سبکبال باشید چه سنگین بار، با اموال و جانهای خود در راه خدا جهاد کنید، این به نفع شماست اگر بدانید.
آنها که ایمان آورده اند و هجرت کرده اند و با اموال و جانهایشان در راه خدا جهاد کردند، مقامشان نزد خدا برتر است و آنها به موهبت عظیم رسیده اند. پروردگار آنها را به رحمتی از ناحیه خویش و خشنودی و باغ های بهشتی که در آن نعمت های جاودانه دارند، بشارت می دهد. همواره و تا ابد در این باغها و در لایه لایه این نعمتها خواهند بود، زیرا نزد خداوند پاداشی عظیم است.(توبه 20 تا 22 )در راه خدا جهاد کنید تا رستگار شوید. (مائده /35)
آنان که در راه خدا کشته شدند، خدا هر گز اعمالشان را ضایع نمی کند و آنها را البته به راه سعادت هدایت می کند و امورشان را اصلح می فرماید و در بهشتی که برایشان تعریف کرده، وارد می کند. (محمد /6- 4)
همانا خداوند جان و مال مؤمنان را به بهای بهشت خریداری کرده، مؤمنانی که در راه خدا جهاد می کنند که دشمنان دین را به قتل برسانند یا خود کشته شوند. (توبه/11 )
مپندارید آنهایی که در راه خدا کشته شده اند مردگانند، بلکه زنده اند و نزد پروردگارشان روزی می خورند. (آل عمران /169)
به آنهایی که در راه خدا کشته می شوند، مرده نگویید؛ بلکه آنها زندگان هستند ولی شما نمی فهمید. (بقره /154)
رسول اکرم (ص): مجاهدان در راه خدا، رهبران اهل بهشت هستند.
علی (ع): بالای هر عمل نیکی، عمل نیک دیگری وجود دارد، تا آنگاه که مرد در راه خدا کشته (شهید) شود.
امام صادق (ع): در حدیثی پیرامون یاران حضرت مهدی (عج) می فرماید: آنها از ترس خدا بیمناک هستند که دعا می کنند شهادت نصیبشان شود.پیامبر اکرم (ص): سخی ترین و بخشنده ترین مردم کسی است که جان و مال خود را در راه خدا تقدیم کند.
امام سجاد (ع) فرموده اند: هیچ قطره ای نزد خداوند دوست داشتنی تر از دو قطره نیست. اول قطره خونی که درراه خدا ریخته شود ودوم قطره اشکی که در راه تاریکی شب ریخته شود و در این عمل جز خدای عزوجل، مورد توجه بنده نباشد (یعنی خالصانه باشد).
نتیجه گیری:
باقاطعیت می توان گفت که نظام اسلامی با فرهنگ شهادت وایثار پایدار می ماند. در غیر اینصورت نیز ممکن است بماند، ولی در باطن به تدریج هویت اصیل دینی محو می شود.
باید در برنامه های صداو سیما، فرهنگ دینی و ارزشهای فرهنگ شهادت غلبه بیشتری داشته باشد. در هر کجا که نقش تربیتی و فرهنگی انجام می پذیرد،
باید بر مبنای دین بنا شود. فرهنگ شهادت یعنی مجموعه نظام ارزشی واعتقادی که شهید شدن و کمال را برای آدمی محقق می سازد.اگر با نظام تربیتی و فرهنگی بتوانیم به تعداد انسانهای متکامل و موحد بیفزاییم، فرهنگ شهادت را تقویت کرده ایم.
به گفته امام راحل (ره ): شهادت هنر مردان خداست.
آیین شهادت در اسلام با ادیان ومکاتب دیگر فرق دارد. شهادت در اسلام فوزی عظیم و عروجی برین است. شهید در اسلام زنده است، چون در راه حق قیام کرده است ودر نزد پروردگار منعم است، چون به حق پیوسته است و این اندیشه مبتنی بر نصوص دینی و سنن عرفانی است.
این زنده داشتن شهید در جهان بینی اسلامی، امر عجیبی نیست. این از آن روست که شهید با ایثار جان خویش، با فداکاری و از خودگذشتگی، با سوختن و خاکستر کردن خود قیام به آگاهی و قیام به قسط و عدل می کند. به حقیقت در حال فراموشی و غفلت، جان و حیات می بخشد. خود از جان خاکی می رود، اما به حیاتی دنیوی و معقول درمی آید.
در نتیجه، انقلاب اسلامی ما پرتویی از نهضت حسین است و شهدای انقلاب، جان خود را در راه اسلام و قرآن و احیای ارزشهای دینی فدا کرده اند، وظیفه همگی زنده نگهداشتن یاد و راه شهدای گرانقدر و تأکید بر حفظ ارزشهای آنان است. شهادت، اوج نقطه نهایی کمال انسان در زندگی دنیوی است. به فهم این رویداد عظیم الهی در زندگی بشر نمی توان دست یافت، مگر اینکه تأملی در ماهیت انسان داشته باشیم. انسان چه ویژگی ها و چه صفاتی دارد که در مرحله ای از حیات طیبه خود از تمام هستی خود می گذرد و رضایت الهی را از همه رضایت ها و مزیت های الهی برتر می شمارد و جان خود را تقدیم می کند، تا به جانان برسد.
شهید نمونه بارز و مصداق کامل کمال انسانی است.
حضرت امام (ره) می فرماید: خون شهیدان، اسلام را بیمه کرده است.
فرهنگ ایثار و شهادت در دامن خود انسانهایی پرورش می دهد که دارای خصوصیات و روحیات والا و متعالی هستند. داشتن همت بزرگ، برخورداری از روح بزرگ، عزت نفس و روحیه قوی، بزرگواری و بزرگ منشی، زهد گرایی و عدم دلبستگی به دنیا و ... از مهم ترین خصوصیات انسان های تربیت یافته در فرهنگ شهادت و ایثار است. فرهنگ ایثار یکی از مفاهیم اساسی و اصولی دین مبین اسلام و از ارزشهای به جا مانده از سنت حسنه پیامبر اسلام (ص) و امامان هدی (ع) است. ایثارگران نیز وارث تمامی ارزشها و تبلور عینی آرمانهای مکتب مقدس و دستورات دین اسلام هستند. وظیفه امت مسلمان این است که ارزش و منزلت ایثارگران را در جامعه محترم شمرده و بر آنانی که در راه اسلام از جان خود گذشته اند و فداکاری نموده اند، ارج نهاده شود.
شهیدان به سرور و سالار شهیدان اقتدا کردند و رفتند، به فوز شهادت رسیدند و ما نشستیم و ماندیم و تن به حوادث روزگار و تلخی ایام سپردیم.
هر خوبی بالاتر از اوست تا به قتل در راه خدا برسد، شهادت که بالاتر از او نیست. حیات که بالاترین سرمایه است، برای او تقدیم کرده است. دیگر از این نیکوکاری و خوبی نمی شود که بالاتر باشد.
برخی از روشنفکران انقلابی و متفکران اسلامی ایران یاد آور شهادت شده اند و اهمیت آن را در جهان بینی اسلامی و در فلاح و رستگاری جامعه و امت کم و بیش گفته اند، که از جمله جلال آل احمد، دکتر شریعتی، استاد مطهری، آیت الله طالقانی و امام خمینی (ره) آیین شهادت را در اسلام احیا کردند و باز سازی نمودند. شهادت به مسخ و فراموشی سپرده شده بود و امام راحل آن را زنده و تجدید بنا کرد.
پیشنهادات:
- تقویت روحیه ایثارگری، تکریم یاد شهیدان با بر گزاری محافل و مجالس و قدردانی از خانواده های آنان.
- ارج نهادن به مقام شامخ شهیدان با زنده نگه داشتن یاد و خاطرات آنان.
- خدمات رسانی به خانواده های شهیدان و ایثارگران.
- ایجاد زمینه اشتغال زایی برای ایثارگران و خانواده های شهدا.
- توسعه فرهنگ ایثارگری و فداکاری با معرفی نخبگان عرصه ایمان و شهادت در محافل مختلف.
- تاسیس اماکن فرهنگی، آموزشی، هنری برای ایثارگران و جانبازان و خانواده های شهدا
- دیدار از خانواده های شهدا، زیارت مزار شهیدان در روزها و مناسبتهای خاص.
سید خلیل سید علی پور

یک شنبه 21 آذر 1389  3:32 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها