0

توکل رمز آرامش

 
mohsenshabani
mohsenshabani
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2227
محل سکونت : روی کره خاکی

توکل رمز آرامش

توکل رمز آرامش

تصمیم برای انتخاب همسر، یکی از مهم‌ترین انتخاب‌های زندگی هر فرد است و پا گذاشتن در این وادی بخصوص امروزه، مشکل و سرشار از اضطراب است و باید با زمینه‌چینی و مقدمات کافی انجام شود.
سوال این است؛ شما جزء کدام دسته هستید؟ آن‌هایی که هنگام ازدواج از مشاور و دوست و آشنا کمک می‌گیرند یا کسانی که به انواع و اقسام کتاب‌ها و رسانه‌ها و منابع اینترنتی روی می‌آورند تا همه‌ی رموز همسریابی و زناشویی ازدواج موفق را یاد بگیرند؟ یا اینکه جزء افرادی هستید که از همه‌ی این موارد استفاده می‌کنند و باز هم از زندگی مشترک می‌ترسند؟
حقیقت این است که انسان و همه‌ی مظاهر زندگی دنیایی‌اش همگی در زمره‌ی مادیات هستند و هنگام پیش آمدن مشکلات بزرگ، آن‌چه بشر را تسلی می‌دهد و آرام می‌کند قدرتی مافوق این جهان ماده است. بنابراین در تاریخ می‌بینیم از اوان پیدایش انسان بر کره‌ی خاکی، همواره بدنبال ارتباط داشتن با یک منبع لایزال غیر‌مادی بوده و امروزه می‌بینیم که افراد بی‌ایمان به محض برخورد با سختی‌ها و مشکلات زندگی دست به خودکشی می‌زنند. چون احساس تنهایی و ترس می‌کنند. افراد معتقد در کوران گرفتاری‌ها با آرامش و اطمینان قلبی به خدا، او را وکیل خود قرار می‌دهند و از او کمک می‌جویند. خداوند در قرآن کریم در آیاتی توکل به ذات پاکش را به انسان‌ها پیشنهاد می‌کند و افراد متوکل را مورد محبت خویش قرار می‌‌دهد: «ان الله یحب المتوکلین: بدرستی که خداوند توکل‌کنندگان را دوست دارد.»
همان خداوندی که بشر را خلق کرده و به تمام امور او و احتیاجاتش آگاه است. پس اعتماد به خدا و تحقیق و بررسی کامل در مورد فلسفه‌ی ازدواج و زندگی مشترک و فرد موردنظر رمز پیروزی در زندگی زناشویی است. اعتماد به خدا یعنی در همه‌ی مراحل خواستگاری و تحقیق برای همسر آینده و آماده کردن مقدمات ازدواج و سپس ارزیابی موارد مذکور نگاه‌مان به پروردگار باشد و نظر او برایمان بسیار مهم باشد.
«وَمَن يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ؛ و هرکس به خداوند توکل کند پس برای او برایش کافی است.» (طلاق، آیه 3)
البته باید بدانیم توکل به خدا در ازدواج به این معنا نیست که فرد بگوید خدایا من به تو توکل می‌کنم و بعد بدون تحقیق کافی و شناخت و مشاوره دست به ازدواج بزند. خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: «فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللّهِ: و در کارها با مردم مشورت کن و آن‌گاه که تصمیم گرفتی به خدا توکل کن » (آل‌عمران، آیه 159). یعنی با دیگران مشورت کنید، بهترین نظر را انتخاب کنید و وقتی تصمیم به اجرای عملی گرفتید با توکل و توسل به پروردگار آن را انجام دهید.

نتایج توکل؛
-از بین رفتن ترس و نگرانی
اگر کسی توکل و اعتقاد قوی نسبت به خالق خویش پیدا کند، از بسیاری مشکلات نجات می‌یابد. یکی از آنها ترس و اضطرابی است که بر اثرعدم توکل به خدا و دوری از این سرچشمه‌ی لایزال به وجود می‌آید. افراد باایمان با اطمینان قلبی که نسبت به خداوند دارند به آرامش می‌رسند. چیزی که افراد بی‌ایمان از آن دور هستند. آن‌هایی که می‌دانند همواره در لحظات سخت زندگی خداوند حامی و پشتیبان آن‌هاست از سختی‌ها هراسی ندارند و معتقدند سررشته‌ی همه‌ی کارها در دست باکفایت و پرقدرت خداوند است. اوست که بر همه‌چیز آگاه است و نیاز و صلاح بنده‌اش را از خودش بهتر می‌داند. پس به او توکل می‌کنند و آرام می‌گیرند.
توکل در ازدواج و زندگی زناشویی نیز نقشی اساسی دارد. کسی که خداوند او را وکیل خویش قرار داده و اموراتش را به او سپرده، برای ازدواج دل‌نگرانی و اضطراب ندارد و با اطمینان از پشتیبانی خداوند جلو می‌رود و مراحل ازدواج را طی می‌کند. در طول زندگی مشترک نیز اگر به موردی برخورد کند، به خداوند توکل می‌کند. انسان مومن می‌داند اگر پروردگار صلاح بداند آن ازدواج محقق می‌شود و اگر صلاح ندانست انجام نمی‌شود و در هر حال، او از انتخاب خدایش راضی و خشنود است. پس اگر کسی برای رضای پرودگار همسری برای خود برگزیند و صلاح خویش را به خداوند بسپارد، خدا خود مشکلات را مرتفع می‌کند و اندوه و ترس را از دل او می‌برد، توکل رمز آرامش است.

-قرار گرفتن در زیر بارش رحمت و برکت الهی
گاهی برخی جوانان به بهانه‌ی نداشتن پول کافی، اتومبیل، خانه‌ی بزرگ و.... از ازدواج دوری می‌کنند. و از شروع زندگی مشترک ترس دارند. در حالی که اگر لزوم خرج کردن در امور مهمی را دارا نیستیم، باید به خدا توکل کرده و نگران کمبودهای مالی نباشیم.
وقتی انگیزه‌ی افراد در کارها الهی باشد، و به قصد تفاخر و چشم‌وهم‌چشمی صورت نگیرد، خداوند هم کارها را کفایت کرده و مشکلات را برطرف می‌نماید و آن‌ها را زیر باران رحمت و برکت خویش قرار می‌دهد. چنان‌چه می‌بینیم بعضی جوان‌ها با وجود مشکلات مادی فراوان ازدواج کرده و بعد از مدتی فضل و رحمت الهی شامل حال‌شان شده و موقعیت مالی و اجتماعی خوبی پیدا می‌کنند.
در پایان باید بدانیم توکل، تضادی با تفکر و تعمق در مسائل ندارد. به این معنا که فرد باایمان ‌‌باید با تدبر و مصلحت‌اندیشی کاری را آغاز کند ولی در تمام مراحل توکلش به خداوند باشد و رضای او را به رضای خویش و دیگران ترجیح دهد. برای داشتن یک زندگی مشترک موفق و الهی باید به چهار اصل توجه کرد؛
1.ایمان به خداوند 2.ایمان به قدرت پروردگار در هر امر محالی 3.ایمان به مهربانی و کرم خداوند در امر معیشت بندگان 4.ایمان به رحمت و محبت پروردگار در بخشش و گذشت بندگان.

 

مریم سادات میرمرتضوی-کارشناس مسائل تربیتی و مذهبی

چهارشنبه 6 فروردین 1393  12:58 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها